Jump to content

Astrid Heijkamp

Legend
 • Content Count

  377
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Astrid Heijkamp last won the day on August 30

Astrid Heijkamp had the most liked content!

Community Reputation

22

Personal info

Register

 • What age group do you belong to?
  36-40
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa

Company info

 • Location
  noord holland
 1. thanks, prinsrachid. Dat is een praktische oplossing
 2. Juist bij de verkoop ligt het probleem. Als ik wel een btw faktuur kan verstrekken maakt in de 2e hands markt volgens mij niet dat de auto substantieel meer , laat staan 21% meer opbrengt. Als ik een bedrijf had zonder btw belaste omzet dan had ik bij verkoop van de auto geen btw faktuur kunnen verstrekken (het is dan een marge auto) en had de bv de volledige opbrengst gehad. Logisch want bij aankoop en onderhoud is ook nooit btw teruggevraagd. Die redenering klopt toch? Ik had gehoopt dat er een mogelijkheid was om te kiezen om de auto voor de btw niet mee te nemen, die toe te wijzen aan de onbelaste omzet. Geen btw aftrekken bij aanschaf en bijbehorende kosten maar dan ook bij verkoop geen btw te berekenen/afdragen. Ik begrijp dat dat geen optie is?
 3. Dank rachid. Het is een bv, ik kijk alleen naar de kosten in de bv en niet naar wat het me prive kost. Als ik de auto Koop dan kan ik 20 % van de betaalde btw terug krijgen. Er zullen gedurende het bezit nog wat onderhoudskosten zijn waarvan ik 20% van de betaalde btw kan terug vragen. Als ik de auto na 4 of 5 jaar verkoop moet ik de volledige 21% btw in het verkoopbedrag afdragen (geen bpm van toepassing ivm EV). Gedurende de periode dat ik de auto heb betaal ik 2.7% x cataloguswaarde x 20% btwcorrectie voor prive gebruik. Per saldo aan de 4 of 5 jaar heb ik dan meer btw betaald/afgedragen dan dat ik terug kan krijgen en zijn mijn kosten (incl saldo btw) hoger dan wanneer ik helemaal geen btw belaste diensten had geleverd. Dan had ik geen btw kunnen aftrekken, maar had ook geen btwcorrectie gehad en had bij verkoop geen btw hoeven afdragen. Dat voelt een beetje raar voor toepassing van een belasting op de toegevoegde waarde dus ik vraag me af of ik iets over het hoofd zie.
 4. De laatste jaren zijn mijn BTW belaste werkzaamheden steeds minder geworden , inmiddels heb ik slechts 20% belaste werkzaamheden waardoor ik slechts 20% van de BTW kan aftrekken. Bij mijn auto kom ik dan op het probleem dat ik over 5 jaar substantieel meer BTW moet afdragen dan dat ik kan aftrekken. De autokosten zijn over die periode hoger dan wanneer ik geen btw had kunnen aftrekken. Kan dat kloppen? Zo ja kan ik dat corrigeren? Dank alvast.
 5. Een persoonlijk gesprek op regelmatige basis met een andere ondernemer kan heel prettig werken. Gewoon ervaringen uitwisselen, je verhaal kunnen doen en elkaar te vertellen hoe jij met een situatie van de ander zou omgaan. Juist leuk om dit te doen met een ondernemer uit een andere bedrijfstak. Ook uit concurrentie overwegingen verstandig om daar voor te kiezen Je zou dat ook met een mentor kunnen doen waarbij de focus komt te liggen op jou in plaats van dat het twee richtingsverkeer is.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept