panamathor

Senior
  • Aantal berichten

    36
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door panamathor

  1. OK. Bedankt allemaal voor de feedback. Tja, tegen echt misbruik is natuurlijk geen kruid gewassen maar je creeert toch een beetje extra zekerheid richting de klant. Goed (en logisch) om te weten dat je de nodige afstand moet creeren tussen bestuurders van bedrijf en bestuurders van bedrijf.
  2. ok. is het dan niet veel goedkoper een eigen stichting op te zetten? En kunnen alleen advocaten en notarissen onder hun eigen rechtspersoon een bankrekening derdegelden openen terwijl anderen daarvoor een aparte stichting moeten opzetten?
  3. Ik doe onderzoek naar een businessmodel waarbij betaling van klanten tijdelijk worden beheerd door de onderneming. De meest logische stap leek me dus een stiching derdegelden op te zetten zodat deze gelden buiten de onderneming blijven. Ik begrijp dat deze constructie veel wordt gebruikt bij notarissen en advocaten. Maar volgens de ING kunnen zij ook alleen een bankrekening openen voor derdegelden als je notaris of advocaat bent. Zijn andere banken flexibeler of haal ik dingen door elkaar: een stichting derdegelden kan wel een normale zakelijke rekening openen bij een bank en dit is dan een derdegelden rekening omdat een derdegelden stichting de eigenaar is. Een niet-derdegelden rechtspersoon kan alleen een speciale derdegelden bankrekening openen als hij advocaat of notaris is. Hoe doen reisbureau's dit trouwens? Die zetten gelden van klanten gewoon op hun normale bankrekening of gebruiken ze een stichting of betalen ze een hoop geld om lid te zijn van een garantiefonds? OK. Ik vond net deze link en die discussie geeft al aan hoe het in de reisbranche zit. Maar blijft dus de vraag: kan een bedrijf dat geen advocaat of notariskantoor is een derdegelden rekening openen (behalve bij ING) of moet daarvoor een aparte stichting worden opgezet? https://forum.www.trosradar.nl/viewtopic.php?f=19&t=133271
  4. Heeft iemand kennis van wat een typische agent commissie zou zijn voor kapitaalgoederen met een waarde van 2 tot 6 miljoen Euro? En eventuele formules om te voorkomen dat het commissie bedrag 'uit de hand loopt' ? Ook heb met 2 verschillende agenten gesproken (niet van kapitaalgoederen): de een zei: "uiteraard moet je een contract hebben met duidelijke afspraken". De andere zei: "tegenwoordig krijg je geen contracten meer; daar willen de fabrikanten niet meer aan" Nog al uiteenlopende meningen, allebei van ervaren mensen. Wat denken jullie? Naar mijn mening kan een goed opgesteld contract de belangen van beide partijen behartigen.
  5. Heeft iemand kennis van wat een typische agent commissie zou zijn voor kapitaalgoederen met een waarde van 1-7 miljoen Euro? En eventuele formules om te voorkomen dat het commissie bedrag 'uit de hand loopt' ? Ook heb met 2 verschillende agent gesproken (niet van kapitaalgoederen): de een zei: "uiteraard moet je een contract hebben met duidelijke afspraken". De andere zei: "tegenwoordig krijg je geen contracten meer; daar willen de fabrikanten niet meer aan" Nog al uiteenlopende meningen, allebei van ervaren mensen. Wat denken jullie? Naar mijn mening kan een goed opgesteld contract de belangen van beide partijen behartigen. [titel verduidelijkt - mod]
  6. ja, opdrachtgever is in NL. Misschien is het dan beter er een NV'tje in Panama tussen te hangen: dat wordt dan het agentschap waarmee de opdrachtgever de agentschapovereenkomst sluit zodat zij niet het risico lopen een fictieve dienstbetrekking met mij te hebben. Dan is het vanaf daar mijn fiscale probleem.
  7. Heren. ik zal zeker ondernemer zijn in de zin van: ik draag al het risico: no sale, no income. Geen onkosten vergoeding. Hoogstens wat marketing materiaal. Ik ontwikkel zelf de website, schrijf de copy, follow-up van leads, etc. Het agentuurcontract zal daar ook heel duidelijk in zijn.
  8. Ik ben in onderhandeling met een firma om agent te worden voor hun producten in Latijns Amerika. Als basis wil ik het contract van de ICC (intn'l chamber of commerce) gebruiken. Gezien hun producten (schepen en jachten) en de waarde hoef ik maar 1 verkoop per jaar te doen en haal ik daarmee 90% van m'n jaarlijkse inkomsten binnen. Hoe gaat de belastingdienst zit zien? Ik las in andere discussies op deze site dat 30% max. per opdrachtgever een richtlijn is. Dat ga ik onmogelijk halen. Aan de andere kant wil ik ook niet in vaste dienst en zal de opdrachtgever dit ook niet willen omdat dit voor hun een onontgonnen markt is. Graag hoor ik jullie mening hierover. Verder ben ik wel benieuwd naar formules om de commissie te bepalen. In principe is iets tussen de 5-10% mogelijk maar als ik succes heb (en als ondernemer met ervaring in de regio ga ik daar van uit) zou dat wel eens tot scheve ogen kunnen leiden. Ik streef naar een langdurige relatie tot ieders tevredenheid. [titel aangepast - mod]
  9. Beste Marcel, Bedankt voor de uitleg. Inderdaad, ik ben in NL gevestigd en lever geen spullen. Bedrijven daar zullen ook een 'belasting identificatie nummer' hebben. ZZP'ers aldaar zullen in principe ook zo'n # hebben. Aantonen dat ze aan het economische verkeer deelnemen is in de praktijk niet makkelijk maar ik neem aan dat het feit dat ze zo'n nummer hebben (aangevraagd) voldoende is om aan te tonen aan de belastingdienst dat het niet om een particuler gaat.
  10. Ik ga een advies bureautje beginnen voor personen/firma's die zaken willen doen met Europa en/of daar spullen vandaan willen halen. Hoewel ik op de website van de BD deze situatie niet kan vinden lijkt het me dat het nul tarief van toepassing is (i.t.t. 'vrijstelling') correct? De meeste kosten zal ik in NL maken en daarover betaal ik dus BTW. Waarschijnlijk ga ik in eerste instantie meer BTW betalen dan in rekening brengen omdat m'n meeste klanten vooralsnog in Latijns Amerika zitten. Begrijp ik dan goed dat ik al die meerbetaalde BTW terug krijg van de belastingdienst?
  11. Ik las ondertussen in een andere post van Joost dat: "VAR is alleen nodig voor jouw EMZ als opdrachtgevers erom vragen. Zou wel helpen idd als je meerdere opdrachtgevers hebt. " Dus die vraag is opgelost.
  12. Ik overweeg met een partner een adviesbureautje op te zetten. Er gaat weinig geld in zitten maar qua kennis vullen we elkaar keurig aan. In mijn geval zou ik gebruik kunnen maken van alle fiscale voordelen voor startende ondernemers maar het lijkt er op dat ZZP-er zijn EN samen onder een naam een bedrijf voeren moeilijk samen gaan. De enige oplossing lijkt de ondernemerscoöperatie met uitgesloten aansprakelijkheid. Om te starten - voor zeg de eerste 3 jaar - lijkt het me een mooie oplossing. Maar dan moet je dus naast diensten aan de cooperatie ook diensten aan 3den leveren i.v.m. je VAR/WUO? Zijn er nog meer haken en ogen?
  13. Banken Triodos en ASN pretenderen groen en duurzaam te zijn. Dus ging ik er kijken voor "groene leningen" om zonnepanelen te financieren voor ons huis en dat van 15 buren (nieuwbouw project). Maar ze geven geen leningen aan particulieren om zonnepanelen te plaatsen. Daarvoor moet je naar - notabene - ABN dochter greenloans.nl (en 10+ jaar rente betalen). Dit terwijl de installatie van zonnepanelen nu ondertussen echt wel de moeite waard is met de huidige prijzen, zeker als je zelf e.e.a. installeert. Daarom 2 vragen: 1) Pure nieuwsgierigheid: Kan iemand mij uitleggen waarom niet meer banken en met name zogenaamde "groene" banken deze markt niet bedienen? Iemand vertelde mij dat geld uitlenen aan particulieren en groot risico is. Maar ABN vindt het dus wel een aanvaardbaar risico. Ze zijn weliswaar groter dan Triodos of ASN maar kunnen dus blijkbaar wel "groen" zijn. 't Is zelfs zo dat het blijkbaar zo'n goede business en/of laag risico is dat voortijdig aflossen geen keus is bij hun dochter greenloans.nl. Dus ja, blijft een feit dat ASN/Triodos groen praten en Greenloans.nl (ABN) het echt doet. Dat vind ik toch een beetje verrassend. En vraag 2). Hoe zou ik dit dan het beste kunnen aanpakken om voor zeg 10 (max. 17) bewoners de beste deal te krijgen in aankoop en financiering? Misschien een stichting in het leven roepen die (a) direct met een leverancier/fabrikant onderhandeld en (b) met een bepaalde inleg van alle leden bij een bank financiering los peutert.
  14. De reden van de overstap zou zijn dat je behalve puur hosting ook met mensen werkt die Typo3 binnenste buiten kennen. Vaak geven die de voorkeur aan het werken met hun 'preferred provider" . Als die verder goed is, hebben we daar geen problemen mee. Onderhoud zal zeker strak zijn; de goede werking van onze website is cruciaal voor het slagen van de business. Ja, aan de ene kant is m'n vraag meer technisch van aard maar ik had gehoopt dat er misschien mensen zijn die Typo3 voor hun bedrijf gebruiken en goede ervaringen hebben met een bepaalde provider. De "specialisten" ben ik ondertussen ook aan het aanschrijven. Thorwald
  15. We zoeken een goede (lees betrouwbaar, snel, geen 1-man zolderkamer show) hosting provider die goed bekend is met het Typo3 CMS systeem. De meeste 'Typo3 specialisten' zeggen dat hun hosting geoptimaliseerd is voor Typo3 hosting. Wat houdt dat concreet in? Wat heeft Typo3 geoptimaliseerd hosting dat Joombla of Drupal geoptimaliseerd hosting niet heeft. Is dit gewoon een beetje markting praat of zijn er echt specifieke Typo3 hosting issues? Als iemand ervaringen wil delen met de dan hoor ik dat graag. Ons alternatief is bij de huidige betrouwbare provider blijven die niet specifiek Typo3 hosting aanbied. Thorwald
  16. 't zeker een nuttige service en biedt een stukje onderscheidingsvermogen. Panama heeft er overigens niks mee te maken. Daar heb ik wel lang gewoond (vandaar m'n 'naam' :-). Maar stel, wij hebben een bruto marge per product van Euro 10-15, hoeveel biedt je die partner dan? Is er een bepaald gebruikelijk percentage? We mikken om een verkoop van 20-40 duizend stuk het eerste jaar, via winkel en web.
  17. Hoi Twabla, Fysiek product. Moet opgestuurd worden (in die zin scoort Primera beter). Eigen merk met website voor bestellingen maar we zijn zeker open voor whitelabeling. Bestaat wel ergens anders maar deze opzet hebben we nog niet gezien. Hoezo laag bereik voor Primera? Die hebben toch ook 400+ winkels?
  18. Wij willen een nieuwe service opzetten die we graag zouden aanbieden via een landelijke retail keten. Primera leek ons de beste keus gezien hun huidige aanbod. Maar een HEMA of Blokker zou op zich ook niet verkeerd zijn. Het gaat vooral om de 'exposure', dicht bij de klant zijn en de associatie met een goede brand. De vraag: hoe kom je bij zo'n keten binnen? Wat voor marges/volume is voor hun nodig om het interessant te maken?.Welke andere overwegingen zouden hun af kunnen houden van zo'n samenwerking?
  19. Ik heb net een vreemde valuta rekening geopend bij de RABO bank. Prive weliswaar maar zakelijk moet al helemaal geen probleem zijn.
  20. Ik ben in een soortgelijke situatie beland waarbij en Engels Limited mij zou inhuren terwijl ik in NL woon en vanuit daar ook m'n werk doe. Mijn voordeel zou zijn dat ik een hypotheek probeer te krijgen bij een bank in NL en hoewel ik maar 50% wil financieren, de bank mijn bestaande box III inkomen niet meeneemt in de berekening. Uit de opmerking van Danny begrijp ik dat ik erna zou moeten streven dat de overeenkomst naar NL recht wordt opgesteld en ook specifiek een NLse rechter bevoegd maakt, zowel ter bescherming van mijzelf alsmede de bank gerust te stellen. Waar is de beste plek om antwoorden te vinden op de andere 2 vragen: - hoe is dit binnen de EU geregeld ? - waar betaal ik belastingen, sociale verzekeringen, etc. want het is inderdaad nogal complexe materie.
  21. Mij is aanbevolen een Engelse Limited op te zetten om creditcards te kunnen accepteren via een Europese bank. Het inkomen van deze limited zal beperkt zijn (een fee over de omzet - zeg max. $2000 per jaar). Deze limited heeft verder geen personeel, kantoor, enz. Alles gaat online. Omdat ik nu in buiten Europa woon heb ik geen problemen met DGA/aanmerkelijk belang zaken maar als ik straks naar Europa zou komen, zal de fiscus (in NL) dan begrijpen dat ik geen arbeid voor deze limited verricht en dus onder de vrijgestelde Euro 5000 val?
  22. Werkt hier iemand bij een bank toevallig? Wij komen terug naar NL van buiten Europa en willen een huis kopen van zo'n Euro 600K. kk. We willen zelf Euro 400-430 K inleggen. De rest willen we liefst lenen zodat we wat geld achter de hand kunnen houden voor een startup. Omdat ik bij terugkomst nog geen vaste baan heb kan ik alleen belastingaangiftes uit het huidige land laten zien. Daar blijft ook inkomen uit rollen. En ik zal ook in NL weer aan de slag gaan zodra we onze draai gevonden hebben. Gezien het relatief lage % lening t.o.v. de koopsom, hoe schatten jullie m'n kansen bij de banken in? Hoe denken de banken in NL? Met zo'n garantie zou het geen probleem moeten zijn maar ik hoor dat ze de laatste tijd erg moeilijk doen.
  23. Beste Joost, Bedankt voor de snelle reactie. Ja, het leek mij ook de beste, meest simpele vorm vooral maar ik ben blij dat je het thema 'gebruikelijke samenwerking' noemt. Ik ben meer de man van marketing, sales, small business advies op gebied van toerisme, zaken doen in 3e wereld, en doe wat zaken gerelateerd aan de bouw. Mijn vrouw is meer thuis in graphic design, websites, enz. Ik kan haar gebruiken maar het hoeft niet. En zij heeft ook zeker haar eigen klanten maar soms zal ik natuurlijk een klant aanraden haar in te huren. Is deze situatie acceptabel? Thorwald
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.