Jump to content

Royco1

Junior
 • Content Count

  17
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • Gender
  Male
 • First name
  Roy
 • Last name
  van Zagten
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa

Company info

 • Location
  Boven-leeuwen
 1. ze noemen niet expliciet een prijs nee, maar de hele houding stoot mij een beetje tegen de borst aan. Niet eerst even contact opnemen om om een uitleg te vragen etc, plus dat het om maar een paar artikelen gaat.
 2. Hallo, Ik heb een vraag waar ik graag meer over zou weten. Mijn vriendin heeft een webshop in erotische artikelen, en ook kleding. Nu verkoopt ze van een merk kleding waarvan ze een aantal artikelen retour heeft gekregen vanwege de verkeerde maat. Inmiddels was dit aantal best opgelopen, en heeft ze deze artikelen in de sale gezet. Expliciet alleen deze maten die retour zijn gekomen. Nu kreeg ze dus een mail dat haar account bij die leverancier hierdoor verwijderd is omdat ze tegen een te lage prijs verkoopt. Echter verkoopt ze het reguliere assortiment van hen gewoon tegen een hogere prijs, en ging het alleen maar om deze artikelen. En nu was ze al wel van plan om zelf te stoppen met dit merk, maar de manier waarop dit gaat bezorgt mij gewoon een hele nare smaak in mijn mond zeg maar. Is er iets wat hier nog tegen te doen is? Doet de acm hier iets mee bijvoorbeeld? [verandering: titel]
 3. Verantwoordelijk zijn voor je eigen keuzes, en daar ook de vruchten van plukken. En natuurlijk ook geld. Waarom zou ik voor mijn baas haar dure auto en huis bij elkaar verdienen en zelf in een oude civic blijven rijden? Terwijl mijn baas zichzelf al amper meer met de winkels bemoeide maar wel elke maand een veelvoud van het salaris van ons in de winkel overgemaakt kreeg. En het ondernemerschap heeft altijd getrokken. Handelde vroeger op school al in allerlei dingen, modchips en dergelijke.
 4. Leuk idee, en volgens mij is de parenclub/swinger scene in nederland best groot. Zou graag ooit nog een eigen dojo beginnen waar les word gegeven in meerdere martial arts stijlen. En een eigen kroeg, maar dat word misschien in de nabije toekomst al werkelijkheid.
 5. Heb je geen hoofdpijn, van het loeiharde inkoppen. ;) Altan, Toen ik mijn bedrijfswagen heb gekocht, ben ik naar een dealer gegaan, ik heb aangegeven wat ik wilde, maar ook meteen duidelijk gemaakt dat ik niet van plan was meteen al de knoop door te hakken. Wil je koffie, was zijn antwoord. Relaxed hebben we mogelijkheden doorgenomen. Proefritje gemaakt en toen weer vertrokken. Daarna nog een paar dealers bezocht en toch weer terug naar de eerste, Weer over het terrein gelopen, weer een proefrit gemaakt , weer koffie gedronken. Kritisch om de auto gelopen, bandjes zijn niet goed meer, moet schoongemaakt worden, daar mist iets, daar moet naar gekeken worden. Was allemaal geen probleem, tijdens het afhalen, vertelde verkoper me ook, "ik heb ze in de werkplaats maar gewaarschuwd dat je kritisch bent, dus ze hebben extra goed hun best gedaan." Zo ook met de aankoop van onze prive-auto, die is ook weer de werkplaats ingegaan voor kleinigheidjes, staat toch bij een andere dealer een identieke maar 1500 euro goedkoper, wat kun je daaraan nog doen. Ook daar kom je wel weer uit met de verkoper, en dan lukt 1500 euro niet meer, maar er wordt nog wel wat gedaan. En toen we de auto ophaalden en wilden wegrijden, zie je de verkoper de weg opspringen om al het verkeer tegen te houden zodat wij ongehinderd konden wegrijden. Altan, de keuze om bij jou een auto te kopen wordt niet gemaakt tijdens het handje klappen, maar in de eerste 30 seconden dat mensen kennis maken met jou en met jouw bedrijf. Daar wordt de beslissing genomen en dan is het aan jou om de mensen te begeleiden naar een auto en deze te verkopen. De koop kan op dat moment plaatsvinden, maar ook een dag later of een week later. Niks meer aan toe te voegen.
 6. Denk dat een hoop mensen het niet prettig vinden dat er voor de garantie "we wel iets kunnen regelen" Daarbij hebben de meeste handelaren daarin een slechte naam. Denk dat bijna iedereen hier of zelf of wel iemand kent met een ervaring bij een handelaar, waar je inderdaad alleen garantie tot aan de poort had. Als er al iets geregeld was, dan kunnen ze het zich opeens niet meer herinneren. En als ik mezelf na ga. Als jij met een auto 3000 euro onder de prijs zit, vraag ik mezelf als eerste af wat er mis mee is. Die wat duurdere auto bij de dealer, met bovag garantie en alles gewoon helder op papier straalt dan toch gewoon meer vertrouwen uit. En nu inderdaad allemaal weer on topic en nie mer zo wouwelen :) Dat doen wij nogal veel hier in Maas en Waal
 7. Ja had begrepen dat het niet meer als onderpand kan dienen, maar dacht meer dat het voor de bank wel aangeeft dat hij zelf ook bereid is geweest om er geld in te steken.
 8. Toch vraag ik me af of het echt niet mogelijk is om de financiering bij een reguliere bank te krijgen. Het bedrag is niet zo hoog, en er is al een groot gedeelte eigen geld ingebracht. Ik heb samen met mijn broer vorige week de financiering voor de zaak rondgekregen en het is inderdaad een hele klus geweest. Maar bij ons ging het om meer geld en was er niet zoveel eigen vermogen. Uiteindelijk hebben we het bij de ING rond gekregen. Het is niet de meest snelle bank qua reageren, en ook niet altijd logisch. Je moet eerst een kvk inschrijving hebben voordat je uberhaupt een gesprek krijgt. Het is in ieder geval het proberen waard. Bij Qredits betaal je veel rente en moet je verplicht die betaalde coach nemen.
 9. Ik denk dat de vragen die je stelt alleen jij kan beantwoorden. Wij kunnen moeilijk voor jou verzinnen waarom een investeerder vertrouwen in jou moet hebben. Maar als ik je vorige topic goed gelezen heb, heb je grootste gedeelte van het geld zelf al van je ouders gekregen en gaat het alleen nog maar om 20000 die je van de bank moet krijgen? Mijn gevoel zegt me dat dit toch wel te realiseren moet zijn bij de bank, of je moet inderdaad een bkr notering hebben.
 10. Uiteindelijk hebben we dan vandaag toch onze handtekening kunnen zetten voor een financiering bij de ING. Dus nu kunnen we eindelijk gaan starten met onze onderneming. Per 1 oktober hopen we open te kunnen gaan met onze telecomwinkel in Beneden-leeuwen. Dank voor iedereen hier op dit forum voor het posten voor de nuttige tips in de diverse topics die dit forum rijk is. Hier hebben we veel aangehad en ben er van overtuigd dat we in de toekomst er ook nog veel aan gaan hebben.
 11. In mijn geval is het zo dat ik het met een partner ga doen en we allebei niet afhankelijk zijn van het inkomen uit het cafe, We hoeven er niet van te leven en voor ons is het een extraatje. De huidige eigenaar moet alleen van het inkomen van het cafe leven met een gezin met 2 kinderen en een kind uit een vorig huwelijk waar alimentatie voor betaald word.Zijn vrouw heeft verder geen inkomen En daarnaast huren ze naast het cafepand met woonruimte ook nog een ander pand waarin ze wonen. De opbrengsten van het cafe zijn goed, zeker gezien de grootte van het dorp waar het gevestigd is, maar het genereert niet genoeg opbrengsten om er van te kunnen leven met een gezin. En dat schijnen ze niet willen te begrijpen. Ze blijven meer uitgeven dan dat er binnenkomt.
 12. Interesant topic. Ik zit momenteel in een soortgelijke situatie. Ook aan het kijken om misschien een cafe over te nemen. Zit nog geen beslag op, maar dat zal niet lang meer gaan duren vanwege de hoge schuld zowel bij de brouwer als bij de verhuurder van het pand. Hier zegt ook de brouwer dat de inventaris van hen is, maar het vreemde is dat de eigenaar van het cafe de inventaris al heeft verkocht aan iemand om op die manier in ieder geval de belastingschuld te betalen en proberen te voorkomen dat de inventaris in beslag genomen werd. Met andere woorden hij heeft een financieerder gevonden voor de inventaris terwijl die niet van hem is. Ga dit topic even met veel interesse volgen
 13. Dacht even toen ik je eerste foto zag en dat je uit Nijmegen komt dat je op het industrie terrein langs het kanaal zat. Als je daar zou zitten zou dat heel veel klanten afschrikken. Maar gelukkig zit je daar niet. Wat ik je als tip wil geven, zorg dat je alles weet van de auto die je verkoopt, en vermeld sommige dingen in je advertentie. Bijvoorbeeld bij de crx die je te koop aanbied. Er staal alleen dat het een 1.6 is. Nogal logisch want dat zijn alle crx-en. Maar welke uitvoering is het? De esi, de vti? Heeft hij een electrisch targa dakje? Dat soort dingen zullen potentiele kopers willen weten. Zodra jij je klant kunt overtuigen dat je alles van de betreffende auto weet, zal dat vertrouwen wekken. En dan maakt het niet uit of je 19 of 45 bent.
 14. Dat is goed nieuws om te lezen, gefeliciteerd. Zit zelf in ongeveer dezelfde situatie en heb volgende week een gesprek met de bank nadat vandaag het plan door de accountant is goedgekeurd, een bericht als dit stemt dan toch wel hoopvol.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept