Jump to content

wsc

Junior
 • Content Count

  19
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Male
 • First name
  Wesley
 • Last name
  Steehouwer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen

Company info

 • Location
  Globetrotting
 1. Hoi John, Op voorhand zeg ik dat ik mezelf niet als expert voor onderstaande situaties zie. Bij de eerste 2 is het maar te zien hoe 'makkelijk' je een Nederlandse betaalrekening gaat verkrijgen daar banken nog steeds als de dood zijn voor Buitenlandse UBO's. De derde optie heb ik geen kaas van gegeten. Ik ben geen expert in hoe dit werkt. Ik kan me voorstellen als je voornemens bent wat met deze nationaliteit te doen dat je ervoor kiest om hier meer mee te doen. Uiteraard zijn er een heleboel opties (ik kan er behalve bovenstaande nog enkele verzinnen). Velen kosten geld en gezien je ook aangeeft dat je nog een schuldenprobleem hebt kun je jezelf afvragen hoe levensvatbaar deze zijn. Hoe dan ook succes!
 2. Ik lees 2 dingen: - Ik vind mezelf heel goed maar ik erken mijn fout niet. Als je een uren inschatting maakt. Ben je een project aangegaan en dan moet je duidelijk omschrijven wat meerwerk is. - Ik wil gaan vechten terwijl mijn relatie toch al niet meer ideaal is. Wat weerhoud je om je klant te vertellen dat je er klaar mee bent en snapt dat je een impase hebt bereikt waarbij jullie beiden geen tevreden gevoel meer zal bereiken en dat ze beter naar kan gaan. Soms is het 't verlies wat voor beide kanten het beste is. Misschien komt ze daarna met knikkende knieen terug?
 3. je haalt twee dingen door elkaar. Het DGA salaris zoals de Belastingdienst stelt (en eventueel de verlaagde vorm hiervan) betaal je vanuit je holdings BV. De werkmij hoeft niet dit bedrag in zijn totaliteit te voldoen... maar dit is uiteraard wel gebruikelijk indien er voor 40 uur per week wordt gewerkt en zelfs iets meer ivm pensioen voorziening en verzekeringen binnen de holding.
 4. Hoi Dennis, Graag gedaan! Ik zal ook weer proberen te reageren. Het kan interessant zijn om te kijken hoe deze inbreng gebeurd is. Onderzoek dit even. Als jij het de moeite waard vindt.... en de waarde van de aandelen wordt ook zo als zodanig getoetst. Je mag niet een bedrijf goedkoper dan het daadwerkelijk waard is van de hand doen. Viceversa mag uiteraard wel... maar daar dupeer je weer de koper mee. Een Amerikaanse uitspraak.... my $0,02's heb ik vereuropeaant... mijn 0,02 dus. Hoe ik het zie. Hoe ik het zou doen :) Er zijn allerlei zaken die je hierin kunt zetten, beperken etcetera. Dit is een maatwerk iets. Daarom kost het ook geld en dit zou ik bij een bestaande BV zeker overwegen naast het bijhorende inzicht in de statuten. Gr. Wesley
 5. Beste Wokkey, Welkom op HL en je begeeft je in een ververvelende situatie met je vennoot. Ik zou zoals RiVe aangeeft ASAP naar de KvK gaan en zelf de ontbinding in gang zetten. De finale kwijting kun je daarna samen verder bevechten.... want dit lijkt niet op een 'mooie scheiding' te gaan lijken maar eerder een 'vechtscheiding'. Sterkte! Groeten, Wesley
 6. Hoi Dennis, Welkom op HL! Ik zal proberen te reageren op je vragen en inzichten te verschaffen waar mogelijk. Realiseer jezelf dat je van werknemer naar ondernemer gaat. Ik wil je niet afschrikken maar voor een DGA is geen sociaal vangnet. Uiteraard moet je dit bij een notaris doen (oprichten van een BV). Daarnaast zul je afspraken (ik noem het altijd de huwelijkse voorwaarden) vast moeten leggen omtrend wat te doen bij bijvoorbeeld ruzie. Is er hier sprake geweest van het Omzetten VOF naar BV? Ik kan je een eigen Holding sowieso adviseren. Ik vind een management-fee van €6000,- (excl. btw?) relatief krap. Laat een fiscalist je hier goed in adviseren. Het nieuwe bedrijf wordt dus niet echt in drie-en gedeeld, is het zo dat de oude V.O.F. deelnemer het grootste aandeel behoud? ** laat dit advies zeker toetsen, dit is de route welke ik zou belopen ** [*]Zorg ervoor dat je €31.000,- rekening courant hebt (+/- €1000,- notaris kosten en jurist voor de huwelijkse voorwaarden) [*]Richt je holding BV op met als kapitaal ^^ [*]Investeer vanuit je holding in de werkmij BV. [*]Betaal prive door het salaris wat je krijgt je PL af. Dit is mijn €0,02 daarnaast vindt ik dat je een aanzienlijk bedrag moet lenen, realiseer ook wat dit voor implicaties heeft als het mis gaat. Ik denk dat je terecht spreekt over een worst. Ik vind het heel bijzonder, je sluit dit jaar af met €21.000,- verlies en volgend jaar dus een winst wordt beoogd van €90.000,- verdienen de 2 mensen welke ontslagen worden dan zoveel? ??? Je koopt jezelf dus voor 33,33333333333333% in en krijgt 30% aandelen. Ik zou hierover ook even mezelf afvragen of je niet in een heel mooi sprookje gelooft. Je zou een Due Diligence kunnen laten uitvoeren... uiteraard is dit niet gratis maar mogelijkerwijs iets wat jij en de andere toeredende vennoot kunnen overwegen. Succes met wat je keuzes gaan zijn!
 7. Hoi, Om de een of andere reden heb ik verstek gelaten te reageren; Bedankt voor de uitgebreide reactie Cosara. Ik was me hiervan ook reeds bewust. Vorig jaar was alles nog beter is zoals de fiscalist het tegen mij zei. Het is geen makkelijke materie. Groeten.
 8. Mijn belastingbijdrage, je bedoelt dan nu mijn Loonbelasting? Laat mijn werk nu op het gebied van digitale infrastructuur zitten, en dat dan ook gelijk een goede reden zijn om je daar te willen vestigen. Ik ben mezelf bewust dat ik met veel minder, veel meer kan. Maar de truc is soms ook gewoon tevreden te zijn met wat je hebt?
 9. Ja: laat je aub begeleiden door een fiscalist met kennis van en ervaring met emigreren naar Bulgarije. Dit is geen doe het zelf materie. En zorg dat sporadisch ook echt sporadisch blijft. Bulgarije is het nieuwe Monaco met zn 10% vlaktax, dus zijn de laatste 2 jaar veel slimmeriken die alleen op papier emigreren. Ik kan me voorstellen dat de FIOD emigranten naar Bulgarije mét een bedrijf en/of een woning in Nederland veel sneller en vaker controleert en niet alleen meneer Hiddink tegen de lamp loopt. Ik wil me dolgraag goed laten begeleiden. Ik hoef het niet zelf te doen, maar wil wel weten waar ik voor teken... en dus de materie zelf snappen. Dus dat betekend dat ik niet ren naar elke "idioot" die zegt 'Bulgarije' expert te zijn. Ik weet dat er een fiscale trektocht bezig is... maar ik heb echt het idee voornamelijk mensen mee bezig zijn die shady bezig zijn. Ik voer hier tenslotte bedrijven dus voor mijn Directeur/Management aangelegenheden zal ik sporadisch hier moeten zijn, ik probeer mijn personeel self managed te maken maar, ik zal toch met enige regelmaat bij ze moeten zijn... dit is uiteraard niet dagelijks. Maar toch zeker wel 1x per kwartaal... nu probeer ik het meeste te doen d.m.v. moderne communicatie middelen maar f2f is toch handiger.
 10. Hoi Norbert, Bedankt voor je reactie. Ik ga ervoor daar te wonen en werken. Daar mijn dokter te hebben, tandarts etc. Daar dus te leven. Nu kan het natuurlijk voorkomen dat ik sporadisch in Nederland verblijf (al dan niet in mijn koopwoning). Ik vind in jou voorbeeld de DJ altijd een leuk voorbeeld; Deze heeft een fiscaal burgerschap op plek A maar komt met regelmaat op plek B (Ibiza bijvoorbeeld). Hij moet tenslotte daar zijn optreden doen... geld verdienen. Ben benieuwd of je nog advies op mijn situatie hebt.
 11. Hoi forumgenoten, Ik speel met het idee te gaan emigreren naar Bulgarijen. Daar dus fiscaal burger te worden (het hebben van een koophuis, ingeschreven op dit adres etcetera - dit wil ik volgend jaar gaan realiseren in Plovdiv). Nu heb ik ook een Nederlands koophuis, wat ik eigenlijk wil behouden. Al is het maar als appeltje voor de dorst in latere tijden. Plannen om het te verkopen zijn er dus niet, ook niet om dit te verhuren. Er rest nog wel een hypotheek welke gewoon betaalt blijft worden zelfs na vertrek op dit huis. Nu zit ik enorm met hoe nu verder, ik hoor spook verhalen over enorme afrekeningen, zodra je nederland wil verlaten. Deze afrekeningen waar ik over spreek zijn uiteraard mijn bedrijven. In persoon blijf ik aan mijn hypotheek voorwaarden voldoen etc. Op dit ogenblik heb ik een simpele structuur; Ik in persoon ben 100% aandeelhouder van mijn persoonlijke holding (B.V.), welke weer 100% aandeelhouder is in mijn twee werkmaatschappijen (2 B.V.'s). Nu komt mijn ondernemersvraag dus over hoe het zakelijke vertrek te regelen... Mijn idee is een UOOD op te richten in Bulgarije en door middel van een geruisloze inbreng mijn Persoonlijke holding in te brengen... dat mijn nieuwe UOOD dus 100% aandeelhouder is van de vennootschap.... dit is volgens mij de enige manier toch? Zonder dat ik 2x moet betalen... dus betalen voor de aandelen terwijl ik deze reeds bezit. De 2 nederlandse werkmaatschappijen blijven gewoon in Nederland actief en blijven hier ook gewoon BTW betalen. Mijn management-fee welke vanaf emigratie vanuit de UOOD komt zal ook door deze worden betaald. Wat wordt de afrekening zoals de belastingdienst deze gaat doen??? Gezien elke euro een zuurverdiende euro is... die ik liever in mijn onderneming onderbreng dan aan de blauwe enveloppen brigade betaal ben ik benieuwd wat mensen hier voor opties in zien en of mensen al ervaring met dergelijke constructies hebben? Het betreft dus een emigratie en wat daarbij nodig is. Dat probeer ik te snappen.
 12. Dit lijkt mij voor jezelf het meest relaxt. Ik ga niet helemaal mee in de stroom van reacties welke gegeven is. Betekend dat helaas de Mercedes S waarschijnlijk toch ook van jou geld betaalt zal zijn. Gezien er ook geld is (gekomen) om de klant te betalen zal er waarschijnlijk ook wel geld zijn om te procederen... dat is voor niemand leuk maar daarmee hopen we uiteindelijk allemaal ons gelijk te behalen wanneer een andere weg geen uitweg meer is. Groeten, Wesley
 13. Hallo TwaBla, Ik heb enige ervaring met pub & private clouds (vallen binnen mijn werkgebied). De zogenaamde marketplaces zijn vaak een toevoeging van in jou voorbeeld Microsoft om derden te binden en voor de eindgebruiker een eenduig SPOC (Single Point of Cont®act) te realiseren. Ik vergelijk het als iets aanbieden via de apple store / google play store je geeft je software uit handen aan een derde en deze doet de distributie en betaalt jou een bedrag. Ik geloof wel dat clouds werken, maar het wordt door grote jongens nogal snel erg roze kleurig geschetst en dit is niet altijd even realistisch. Daarnaast wordt de term Cloud vaak ook misbruikt voor iets wat geen Cloud is maar omdat dit een hip buzz word is wordt het dan gebruikt. Groeten, WSC
 14. Beste 19Fleur94, Ik maak even misbruik van mijn eigen achtergrond (ik heb het e.e.a. met hondengedrag gedaan). Jij behoort dit aan te zien komen en op voorhand op te handelen (heb je hier genoeg kennis voor in huis?) ook geld dat een verzekering van een derden zodra jij met de hond loopt niet zo snel het geld zal uitkeren daar de hond tegen betaling bij jou verblijft. Als je ergens bang voor bent kun je je ergens tegen verzekeren dit kost uiteraard geld. Om een kloppende ALV te krijgen raad ik je echt aan een professional in te huren maar ook dit kost geld. Groeten
 15. Een VOF omzetten naar een eenmanszaak klinkt mij als dubieus in de oren. Wat natuurlijk kan dat de medewerk(st)er van de KvK heeft verstaan dat u de VoF wilt voortzetten met een andere vennoot dan stopt de VoF ook niet namelijk.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept