Jump to content

rogierbr

Junior
 • Content Count

  16
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Male
 • Address
  Nolensstraat 4, Wageningen, 6702CS, Netherlands
 • First name
  Rogier
 • Last name
  Brakshoofden
 • Company or organization name
  vormfout
 • Website address
 • Twitter
 • How did you find us:
  zoekmachine
 • Blog

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa

Company info

 • Location
  Arnhem
 • Phone number
  06-39777784
 • Branch
  Huisvesting & vastgoed
 • Website address

Vision

 • I'm looking for people who
  Mij inspireren in het ondernemerschap.
 • My opinion about entrepeneurship
  uitdaging, vrijheid en vakkennis!
 • My opinion about innovation
  Op dit moment voel ik me lid van een club mensen die pioniert met nieuwe werkmethoden. Niet beperkt door een vast kantoor of een dienstverband van 40 vastgestelde uren per week, ben ik in staat om mijn kennis op de meest efficiënte manier aan de man te brengen. En met meer plezier.
 1. Ik hou me aanbevolen voor de mail (rogier at mijn-bedrijfsnaam.nl) - maar delen is natuurlijk altijd beter :) Het is inderdaad een vorm van crowdfunding, die ik zoek. Ik denk primair aan een groep bekenden, maar misschien is dat valse bescheidenheid... Zijn er Nederlandse / Europese crowdfundingplatformen die goed bekend staan?
 2. Onderhandse lening, dat woord zocht ik! Dat is inderdaad wat ik wil. Ik ben niet op zoek naar 'participatie' in de zin van 20 mensen die me helpen met het uitdenken van m'n bedrijfsconcept. Ik wil gewoon een faire deal, waar ik op korte termijn, en iedereen op lange termijn beter van worden. Als ik het zo lees klinkt 11,87 ook als een net rendement. Meer dan rente op de bank, maar ook niet te extreem.
 3. Voor een nieuw concept waar ik mee rondloop, ben ik op zoek naar wat financiering... (...nee, ik ga niet om geld vragen ;) ) Nu had ik het idee om 'vriendenaandelen' uit te geven. Ik denk dan aan een systeem waarbij ik 'aandelen' uitgeef aan vrienden en familie, voor bijvoorbeeld 500 euro. Ik garandeer dan een uitbetaling, bijvoorbeeld 700 euro over drie jaar. Op deze manier hoop ik een leuk bedrag (8000-10000) bij elkaar te halen, die me in staat stellen om een eerste versie van mijn concept te bouwen. Tevens heb ik meteen een leuke set ambassadeurs! Ik loop alleen met een aantal vragen rond, vooral van juridische aard. - hoe noem je een dergelijke participatie? Ik weet dat het al wel bestaat, maar kom niet op de naam... - hoe kan ik redelijke garanties inbouwen voor mijn deelnemers? Ik heb er geen problemen mee om persoonlijk garant te staan - wat voor een bedrag zou redelijk zijn? Klinkt '500 erin, 700 eruit' als een faire deal? - is hier een complexe juridische constructie voor noodzakelijk, of kan dit gewoon met een herenakkoord op een A4tje?
 4. In reactie op mijn eerdere, en nogal harde 'broddelwerk' opmerking: Het ligt niet zozeer aan jou Susanne1982, jij bent geen web-professional. Als winkelier zou je je amper of niet met deze materie bezig moeten houden, ik hoef toch ook mijn eigen auto niet te onderhouden. ;) Waar je naar kunt kijken, is mogelijkheden om de HTML die uit Word komt, op te schonen. Ik weet dat Dreamweaver (professioneel webprogramma) een optie heeft: 'clean up Word HMTL' die precies dat doet. Misschien zijn er meer programma's voor. Nog beter is om het typwerk niet in Word te doen, maar rechtstreeks in OS commerce. Meer werk, maar ongetwijfeld een schoner resultaat. Wanneer je toch graag in Word typt, knip en plak de tekst dan in OS commerce via Notepad: Op deze manier hou je alleen de zuivere tekst over, zonder opmaak. Voeg vervolgens opmaak (vet, kop, plaatje, etc.) toe in OS commerce.
 5. Even terugkomend op de opmerking van ikkrijg: De html code van deze site is echt huilen met de pet op. Ten eerste wordt techniek gebruikt (tabellen) die tien jaar geleden al naar het tehuis is verwezen door programmeurs. Ten tweede is Word code gebruikt (de tekstverwerker). Als je de homepage laat controleren door de W3C (de officiële 'goedkeuringsinstantie' voor HTML code) komt deze uit op 265 fouten. Nu mogen er best een paar foutjes in zitten, maar dit is excessief. Erg jammer, want met jullie concept is niets mis. Je hebt alleen een blok aan je been (voor Google) dankzij dit broddelwerk...
 6. Hey leuk, een concullega ;D Zelf bied ik mijn site niet aan ter review, wel wil ik zeggen dat het me een leuk idee lijkt. Ben je van plan om ook het vervolgtraject (de daadwerkelijke verbeteringen) aan te bieden, of alleen maar het rapport? Als een soort 'onafhankelijk adviseur'? Voor de mensen die het niet weten: Usability is inderdaad een vak. Voor grote webprojecten komen ergonomie, psychologie, design, contentmanagement, seo e.d. bij elkaar om ervoor te zorgen dat het er niet alleen lekker uit ziet, of (technisch) goed werkt, maar ook begrijpelijk is voor de klant. In een tijd waarin steeds meer websites de applicatiekant op gaan geen overbodige luxe. Het lijkt alsof Quinten dit wat meer vanuit de psychologie hoek benadert, ik kom zelf uit de designhoek.
 7. Als tip voor jullie allebei kan ik jullie Farmville van harte aanraden. Ik heb veel vrienden die er veel tijd aan besteden. Het staat op Facebook.
 8. Nou, dan maak ik er nog even vier van :-) Ik ben Rogier Brakshoofden, 30 jaar. Sinds afgelopen zomer ben ik actief als freelance interaction designer, onder de naam 'vormfout'. Met vormfout specialiseer ik mij in webervaringen waar de gebruiker voorop staat. Daarnaast ben ik ook 'vliegende keep' voor web- en reclamebureaus voor allerhande web- en interaction designklussen. Qua persoonlijk: getrouwd met Annelies, vader van Isis, woonachtig in het mooie stadje Wageningen. Ik post (en lees) ook al een tijdje mee met HigherLevel, vanaf nu dus ook officieel voorgesteld! twitter: @rogierbr | @vormfout
 9. Eenmanszaak... Eén man. Met een zaak. Leek me een logische keus. Zo ben ik helemaal niet Besloten. En al helemaal niet Naamloos. Waarom zou ik dat willen? ;)
 10. Nou, ik hap nog even ;) Een aantal dingen die al genoemd zijn, sluit ik me van harte bij aan: meer beeld, minder tekst op de voorpagina. Ook de 'tabs' halverwege vallen weinig op - misschien door het wel zeer subtiele kleurverschil tussen achtergrond en contentblok. Eventueel een lijntje eromheen (ook om de tab) maakt het al meteen duidelijker. * Ik ben zelf nooit zo'n fan van quotes, zeker niet als ze (sorry, aanname) nog niet helemaal real life zijn. * waarom is het inlogblok zo breed? ik heb nu 100 lege pixels rechts van de 'inlog' button, en vind het er wat typisch uitzien * Zet de zaken uit die nog niet werken (groepen, forum). Nu ben ik teleurgesteld (niet goed); wanneer ik me inschrijf, en ik krijg over een half jaar prachtige nieuwe functionaliteit gratis erbij (zoals bijvoorbeeld groepen of een forum) ben ik helemaal blij :) . Over registreren vallen me een aantal zaken op: * Ten eerste de hoeveelheid gevraagde info: Dit is het internet, ik geef liever niet aan elke willekeurige startup mijn geslacht en geboortedatum op. * Waarom eigenlijk onderscheid tussen gebruikersnaam en emailadres? Ik zou mensen laten registreren met enkel email (als username) en wachtwoord (Eén keer laten intypen, bij wachtwoord kwijt heb je hun email voor een nieuwe link) * Wanneer mensen geregistreerd zijn en enthousiast gemaakt, kunnen ze in hun profiel naar hartelust, maar niet verplicht, geslachten, geboortedata, avatars en recepten uitwisselen. Maar verlaag die drempel! * Zet een 'registreer' linkje in het inloggen vlak (en in de footer). Nu kan ik me op de meest dieper gelegen pagina's niet registreren, zonder helemaal terug naar de homepage te gaan.
 11. Ik doe dat regelmatig als usability-specialist :) - Je hebt helemaal gelijk dat het percentage bij ouderen waarschijnlijk nog hoger is. Het verbaasde me vooral dat veel mensen wanneer expliciet ernaar gevraagd een commerciële boodschap niet herkennen. Op korte termijn is dit ongetwijfeld winst voor de adverteerder (er wordt geklikt), maar of het op lange termijn ook goed is (voor adverteerders, Google als Betrouwbare Zoekmachine, de kennis over informatieverwerking van NL jongeren) waag ik te betwijfelen. Misschien ben ik wel gewoon een ouwe zeur aan het worden ;D
 12. Op marketingonline.nl stond een paar dagen terug een artikel dat ik bijzonder interessant vond: http://www.marketingonline.nl/nieuws/bericht/41-jongeren-weet-niet-wat-gesponsorde-link-is/ Zeker de moeite waard. De belangrijkste conclusie (uit een Nederlands promotie-onderzoek) is dat 41% van de jongeren het verschil tussen organische en gesponsorde resultaten simpelweg niet weet! Je zou toch denken dat deze generatie webwijs, search en commercie met de paplepel ingegoten heeft gekregen, maar dit blijkt niet zo. Ben ik nu heel naïef, weet de hele branche dit al, maar houdt er lekker de mond over, of is dit echt nieuwe informatie. Is het goed of slecht voor de ads wanneer deze zichtbaar verschillen van organische resultaten?
 13. Ik ben het met Manon eens: Wees je bewust van je online identiteit, en stuur die bij. Daar gaat natuurlijk wel een stuk tijd overheen: zeker voor iemand met een fikse online aanwezigheid. Het is een soort mammoettanker die je om moet draaien. Het is natuurlijk ook een optie om twee scheepjes in het water te zetten (m.a.w.: andere bedrijfsnaam, niet teveel koppelen), en die lekker de andere kant op te laten varen. Voor beide valt -denk ik- wat te zeggen.
 14. In het najaar van 2008 heb ik mijn (eerste) eenmanszaakje opgericht. Gedurende 2008 heb ik hier nog geen omzet mee gedraaid. Met mijn gebrek aan zakelijke inzicht heb ik in 2009 'gewoon' particulier aangifte inkomstenbelasting gedaan. Nu weet ik inmiddels dat ik wel aangifte IB voor ondernemers had moeten doen. Zo gezegd, zo gedaan! Maar wat? Je kunt dat niet samen met je vrouw als fiscaal partner doen. Je kunt dus ook niet 'verdelen' aan het einde. Scheelt toch een paar honderd euro! Concrete vraag dus: Is hier geen weg omheen? Ik zou het niet echt leuk vinden om straks een fikse naheffing te krijgen, voor een bedrijf waar in dat jaar geen enkele omzet mee gedraaid is. Mis ik iets? Móet ik überhaupt alsnog aangifte doen over 2008?
 15. Boem! da's inderdaad wel behoorlijk oranje! (op een gekalibreerde mac). De kleur is heel fel, maar je hebt ook wel heel veel vakken oranje, waardoor het onderscheid tussen de verschillende blokken (te) klein wordt. Probeer bijvoorbeeld eens de 'ik organiseer' en 'ik bied' blokken wit te maken (of i.i.g. lichter, of wit met een oranje rand,...) Verder zou ik er bij de banner op letten dat je een beetje marge aanhoudt; eventaanbod.nl staat nu letterlijk tegen het randje aan, geef het een pixel of 10 aan beide kanten en het leest prettiger. Verder zeker een interessant concept!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept