Jump to content

ChristelvR

Senior
 • Content Count

  76
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

11

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Female
 • How did you find us:
  anders

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 1. Naar ik aanneem zal het voorstel zo in het vat gegoten worden dat het binnen de werksfeer zal passen. Het zou dan dus gaan om banen waarbij flexibel werk mogelijk is. Zorgpersoneel, hulpverleners, winkelpersoneel en anderen die aan vaste tijden gebonden zijn zullen dat ook wel blijven. Een buschauffeur zal nog steeds volgens de dienstregeling moeten rijden, de verkeersleiding op Schiphol zal heus niet allemaal met een laptop in de achtertuin plaats nemen en de leraar zal nog steeds voor de klas moeten staan. Het voordeel voor werknemers: Mevrouw A werkt op kantoor bij bedrijf X. Ze werkt nu altijd achter haar bureau, maar zou veel werk ook makkelijk thuis kunnen doen. Zo heeft ze de tijd om 's morgens toch haar kinderen op school te brengen en de kinderen 's middags weer op te halen. Wanneer de kinderen eenmaal op bed liggen maakt mevrouw A thuis met een kopje koffie de laatste dingetjes af en levert keurig op tijd het werk in. - flexibeler de tijd in delen - gemakkelijk thuis kunnen werken - meer in de privésfeer werken Dat de werkgever niets meer te zeggen zal hebben? Ach, iemand zal nog steeds z'n werk moeten doen, werknemers kunnen er ook juist van opbloeien en het moet wel binnen de bedrijfsvoering kunnen passen. Controle is alleen wat moeilijker.
 2. Oké, de laatste opties had ik gemist in het eerdere bericht. Dat biedt natuurlijk wel een meerwaarde! Voor pesentaties, vergaderingen en klantcontact wellicht wel. Afhankelijk van de diensten die gebruikt worden. Kortdurende mogelijkheden zouden voor mij dan sowieso een pré zijn (per dag). Het zou wanneer je vooral investeerders binnen zakelijke kringen vindt meteen een mooie reclame op kunnen leveren.
 3. Wat is de meerwaarde t.o.v. een zakenkamer in een hotel? Boek ik bijvoorbeeld in het Radisson niet de standaard kamer, maar een business-kamer dan heb ik ook een volledig bureau, bureaustoel, internet en kan ik kiezen of ik mijn geprinte documenten wil laten brengen of ophaal. Vrijwel alle benodigde diensten worden dan ook geboden. Edit: is het dus niet de keuze van de ondernemer in casu om juist in de zon op een terras te gaan zitten of is de mogelijkheid voor een goede werkplek er echt niet?
 4. Saab dient vandaag een verzoek in tot uitstel van betaling om middels reorganisatie een faillissement af te kunnen wenden. http://www.nrc.nl/nieuws/2011/09/07/saab-wil-fors-reorganiseren/
 5. Je wilt toch niet zeggen dat jij.....neeeee...... Nee, tegen mij zeggen ze alsof ze de ontdekking van de dag gedaan hebben en me iets nieuws vertellen: "Hé, je bent een vrouw!" Toch prettig dat mensen dat nog even benadrukken (zijn die pumps weer gerechtvaardigd) en ik dat in elk geval weer zeker weet wanneer ik naar huis rijd. :P
 6. Net zoals sommige vrouwen ongeschikt zijn als ondernemer zijn sommige mannen dat ook. Van oudsher heerst misschien toch nog een beetje het beeld dat vrouwen fulltime voor de kinderen zorgen, soft, emotioneel en meegaand zijn en om 17.15 in de aardappelen staan te prikken. Zonder ambitie, doorzettingsvermogen en knowhow zou je er m.i. al niet eens over na hoeven denken om te gaan ondernemen. Even een stukje offtopic: De voor- en nadelen die er zijn voor vrouwelijke ondernemers worden m.i. overigens vooral door mannen de wereld in geholpen. Sommige mannen reageren anders t.o.v. een vrouw dan zij tegenover een mannelijke ondernemer zouden doen. In mijn optiek niet nodig. Mensen hoeven me echt niet met zijden handschoentjes aan te pakken en ik hoef echt niet altijd over m'n bolletje geaaid te worden... ::) Hoeveel mannelijke ondernemers hier krijgen er in gesprek met andere ondernemers opmerkingen over hun uiterlijk? Of hoe vaak wordt er tegen jou oprecht verbaasd gezegd: "Hé, je bent een man!" Zo kan ik nog wel even doorgaan. Overigens is dit totaal niet als klaagzang bedoeld, maar het is wel al een opvallend verschil in benadering.
 7. Dan moet diegene alleen wel toevallig een extra pas bij zich hebben. Iedereen moet namelijk een eigen kaart laten scannen alvorens de beursvloer op te kunnen. :)
 8. Zij richten zich toch vooral op geluids- en milieuhinder van de bemande helikopters?
 9. Goed punt! Had ik inderdaad niet gezien toen ik reageerde. Topicstarter inmiddels wel gesproken en het topic is nog steeds actueel. Even ter terugkoppeling: Topicstarter heeft het contract gemaild. Gemeente is akkoord met een voorstel om precario om te zetten in een huurovereenkomst. Er is een x-bedrag aan huur overeengekomen. Daarnaast wordt gesteld dat de huur eens per drie jaar aangepast kan worden, maar dat de aanpassing gedaan zal worden op basis van het door het CBS gepubliceerde prijsindexcijfer. Er staan geen verdere bepalingen omtrent de aanpassing van de huur in het contract.
 10. De kans is je geboden door je huidige werkgever, zeg je. Is het de bedoeling dat hij al het onderhoud zelf af gaat stoten en uit zal gaan besteden aan jou? Of ga je het op eigen houtje doen? En in het geval dat je werkgever alle onderhoudsklussen naar jou zou uitbesteden: ga je alleen beginnen (met een monteur in dienst) of gaat het personeel van de werkplaats mee? Waar baseer je op dat er goede kansen zijn om het bedrijf te laten slagen? Dat baseer je ongetwijfeld ergens op.
 11. Wat ontzettend leuk dat je er ook een foto van plaatst! Top! Ben het trouwens totaal eens met Hans. Dit moet je zoveel mogelijk laten zien! Het is dat het een eindje rijden is voor je, maar anders zou ik zeggen: vrijdag t/m zondag zijn de havendagen in R'dam. Netwerkevent is bij de SS Rotterdam. Veel grote bedrijven in de sector die ik eerder noemde zijn er sowieso vertegenwoordigd. Ik heb je de contactgegevens van de afdeling die gaat over de aankoop van materieel/zich bezig houdt met aankopen op het gebied van informatietechnologie per pb gestuurd. Succes!
 12. Ik zat zojuist even met de aankomende havendagen in mijn hoofd. Zo kwam ik dus op het volgende: veel op- en overslagbedrijven maken wel gebruik van luchtfoto's, al is het soms alleen al voor commerciële doeleinden. De in ontwikkeling zijnde Tweede Maasvlakte zou wellicht ook een interessant iets zijn (al zou je hier dan waarschijnlijk in delen foto's moeten maken gezien het bereik wat je hebt ). Al eens aan recreatieve doelen gedacht? Promotie van dergelijke gebieden/bedrijven zou goed plaats kunnen vinden met behulp van overzichtsfoto's. Evenementen(terreinen) zijn zo ook goed in kaart te brengen trouwens. Voor nieuwsdoeleinden zou het m.i. ook goed ingezet kunnen worden. Contact met defensie: De diverse defensietakken eens bellen of aanschrijven? Direct contact opnemen met het ministerie?
 13. Dan gaarne wat specifiek beschrijven wat je wilt gaan doen, wat je al gedaan hebt ter voorbereiding, wat je ideeën zijn en wat je doelen zijn. ;D ;) Beloof ik plechtig dat ik daarna uitgebreider zal reageren. Ga je het alleen runnen of wil je het met anderen gaan runnen? Hoe ga je het financieren? Op welke manier wil je het partycentrum zien draaien? Zijn er bepaalde faciliteiten/activiteiten die je vaak bij een partycentrum erbij ziet? Aanwezige papieren? Personeel? Puur en alleen feesten en partijen of ook anderszins evenementen? Je vraagt nu eigenlijk of we je vanaf scratch op weg helpen. Dan kan ik net zo goed een avond bij je aan tafel komen zitten om je ondernemingsplan te schrijven. Heb je dat überhaupt al gedaan? Zelf al wat info gevonden? Kortom, gooi je vorderingen/ideeën even op tafel/forum.
 14. Wat staat er in je contract, naast indexering, over verhoging van de huur? Contact is in principe wel contract, maar het is moeilijk om je een goed antwoord te geven wanneer je niet zo erg veel informatie over de inhoud van dit contract geeft. Bij geliberaliseerde contracten gaat het, voor zover ik op de hoogte ben, om hetgeen je contractueel overeengekomen bent. Ik ben niet zo thuis in het huur-/pachtrecht, maar bij woningen is er voor corporaties een maximum waarmee de huur verhoogd mag worden (wanneer contractueel vastgelegd) en moet er minimaal 2 maanden voor het ingaan van de verhoging een voorstel gedaan worden. Dan heb je nog tijd genoeg om bezwaar te maken. Hier gaat het echter om een stuk grond wat je van de gemeente huurt en wat niet onder de regels valt die voor de corporaties gelden. Wat je zegt over wijziging wil ik even nuanceren: de verhuurder mag de huur niet opzeggen op grond van de weigering van een huurverhoging zonder tussenkomst van (in geval van woningen) de Huurcommissie en bij geliberaliseerde verhuur van een rechter. Daar hoef je je dus niet druk om te maken. *edit* Even een eigen contract m.b.t. huur van grond opgediept: bij mij wordt er gesteld dat de huur enkel door indexering verhoogd zal worden.
 15. Allereerst mijn complimenten: het valt niet mee om te zeggen dat het allemaal even niet zo lekker loopt. Onthoud wel dat het echt geen schande is wanneer de koek soms gewoon even op is. Het is misschien even niet het meest geweldige nummer (Volkomen k*t van Velthuis en Kemper) om een stukje tekst uit te halen, maar ik moest er toen het bij mij even flink tegen zat (ziekte) toch altijd om grinniken: Probeer te doen wat je moet doen, maar zet die doelen nu dan even niet te hoog. Doelen stellen die je niet gaat halen werkt alleen maar demotiverend. Kop op, Marcel! Ik heb destijds je andere topic gevolgd en ik vind het heel knap dat je destijds je kop boven water hebt weten te houden. Dat geeft alleen maar aan dat je een ontzettend sterk karakter hebt en hier ook bovenop komt! Sterkte!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept