ChristelvR

Senior
  • Aantal berichten

    76
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door ChristelvR

  1. Naar ik aanneem zal het voorstel zo in het vat gegoten worden dat het binnen de werksfeer zal passen. Het zou dan dus gaan om banen waarbij flexibel werk mogelijk is. Zorgpersoneel, hulpverleners, winkelpersoneel en anderen die aan vaste tijden gebonden zijn zullen dat ook wel blijven. Een buschauffeur zal nog steeds volgens de dienstregeling moeten rijden, de verkeersleiding op Schiphol zal heus niet allemaal met een laptop in de achtertuin plaats nemen en de leraar zal nog steeds voor de klas moeten staan. Het voordeel voor werknemers: Mevrouw A werkt op kantoor bij bedrijf X. Ze werkt nu altijd achter haar bureau, maar zou veel werk ook makkelijk thuis kunnen doen. Zo heeft ze de tijd om 's morgens toch haar kinderen op school te brengen en de kinderen 's middags weer op te halen. Wanneer de kinderen eenmaal op bed liggen maakt mevrouw A thuis met een kopje koffie de laatste dingetjes af en levert keurig op tijd het werk in. - flexibeler de tijd in delen - gemakkelijk thuis kunnen werken - meer in de privésfeer werken Dat de werkgever niets meer te zeggen zal hebben? Ach, iemand zal nog steeds z'n werk moeten doen, werknemers kunnen er ook juist van opbloeien en het moet wel binnen de bedrijfsvoering kunnen passen. Controle is alleen wat moeilijker.
  2. Oké, de laatste opties had ik gemist in het eerdere bericht. Dat biedt natuurlijk wel een meerwaarde! Voor pesentaties, vergaderingen en klantcontact wellicht wel. Afhankelijk van de diensten die gebruikt worden. Kortdurende mogelijkheden zouden voor mij dan sowieso een pré zijn (per dag). Het zou wanneer je vooral investeerders binnen zakelijke kringen vindt meteen een mooie reclame op kunnen leveren.
  3. Wat is de meerwaarde t.o.v. een zakenkamer in een hotel? Boek ik bijvoorbeeld in het Radisson niet de standaard kamer, maar een business-kamer dan heb ik ook een volledig bureau, bureaustoel, internet en kan ik kiezen of ik mijn geprinte documenten wil laten brengen of ophaal. Vrijwel alle benodigde diensten worden dan ook geboden. Edit: is het dus niet de keuze van de ondernemer in casu om juist in de zon op een terras te gaan zitten of is de mogelijkheid voor een goede werkplek er echt niet?
  4. Saab dient vandaag een verzoek in tot uitstel van betaling om middels reorganisatie een faillissement af te kunnen wenden. http://www.nrc.nl/nieuws/2011/09/07/saab-wil-fors-reorganiseren/
  5. Je wilt toch niet zeggen dat jij.....neeeee...... Nee, tegen mij zeggen ze alsof ze de ontdekking van de dag gedaan hebben en me iets nieuws vertellen: "Hé, je bent een vrouw!" Toch prettig dat mensen dat nog even benadrukken (zijn die pumps weer gerechtvaardigd) en ik dat in elk geval weer zeker weet wanneer ik naar huis rijd. :P
  6. Net zoals sommige vrouwen ongeschikt zijn als ondernemer zijn sommige mannen dat ook. Van oudsher heerst misschien toch nog een beetje het beeld dat vrouwen fulltime voor de kinderen zorgen, soft, emotioneel en meegaand zijn en om 17.15 in de aardappelen staan te prikken. Zonder ambitie, doorzettingsvermogen en knowhow zou je er m.i. al niet eens over na hoeven denken om te gaan ondernemen. Even een stukje offtopic: De voor- en nadelen die er zijn voor vrouwelijke ondernemers worden m.i. overigens vooral door mannen de wereld in geholpen. Sommige mannen reageren anders t.o.v. een vrouw dan zij tegenover een mannelijke ondernemer zouden doen. In mijn optiek niet nodig. Mensen hoeven me echt niet met zijden handschoentjes aan te pakken en ik hoef echt niet altijd over m'n bolletje geaaid te worden... ::) Hoeveel mannelijke ondernemers hier krijgen er in gesprek met andere ondernemers opmerkingen over hun uiterlijk? Of hoe vaak wordt er tegen jou oprecht verbaasd gezegd: "Hé, je bent een man!" Zo kan ik nog wel even doorgaan. Overigens is dit totaal niet als klaagzang bedoeld, maar het is wel al een opvallend verschil in benadering.
  7. Dan moet diegene alleen wel toevallig een extra pas bij zich hebben. Iedereen moet namelijk een eigen kaart laten scannen alvorens de beursvloer op te kunnen. :)
  8. Zij richten zich toch vooral op geluids- en milieuhinder van de bemande helikopters?
  9. Goed punt! Had ik inderdaad niet gezien toen ik reageerde. Topicstarter inmiddels wel gesproken en het topic is nog steeds actueel. Even ter terugkoppeling: Topicstarter heeft het contract gemaild. Gemeente is akkoord met een voorstel om precario om te zetten in een huurovereenkomst. Er is een x-bedrag aan huur overeengekomen. Daarnaast wordt gesteld dat de huur eens per drie jaar aangepast kan worden, maar dat de aanpassing gedaan zal worden op basis van het door het CBS gepubliceerde prijsindexcijfer. Er staan geen verdere bepalingen omtrent de aanpassing van de huur in het contract.
  10. De kans is je geboden door je huidige werkgever, zeg je. Is het de bedoeling dat hij al het onderhoud zelf af gaat stoten en uit zal gaan besteden aan jou? Of ga je het op eigen houtje doen? En in het geval dat je werkgever alle onderhoudsklussen naar jou zou uitbesteden: ga je alleen beginnen (met een monteur in dienst) of gaat het personeel van de werkplaats mee? Waar baseer je op dat er goede kansen zijn om het bedrijf te laten slagen? Dat baseer je ongetwijfeld ergens op.
  11. Wat ontzettend leuk dat je er ook een foto van plaatst! Top! Ben het trouwens totaal eens met Hans. Dit moet je zoveel mogelijk laten zien! Het is dat het een eindje rijden is voor je, maar anders zou ik zeggen: vrijdag t/m zondag zijn de havendagen in R'dam. Netwerkevent is bij de SS Rotterdam. Veel grote bedrijven in de sector die ik eerder noemde zijn er sowieso vertegenwoordigd. Ik heb je de contactgegevens van de afdeling die gaat over de aankoop van materieel/zich bezig houdt met aankopen op het gebied van informatietechnologie per pb gestuurd. Succes!
  12. Ik zat zojuist even met de aankomende havendagen in mijn hoofd. Zo kwam ik dus op het volgende: veel op- en overslagbedrijven maken wel gebruik van luchtfoto's, al is het soms alleen al voor commerciële doeleinden. De in ontwikkeling zijnde Tweede Maasvlakte zou wellicht ook een interessant iets zijn (al zou je hier dan waarschijnlijk in delen foto's moeten maken gezien het bereik wat je hebt ). Al eens aan recreatieve doelen gedacht? Promotie van dergelijke gebieden/bedrijven zou goed plaats kunnen vinden met behulp van overzichtsfoto's. Evenementen(terreinen) zijn zo ook goed in kaart te brengen trouwens. Voor nieuwsdoeleinden zou het m.i. ook goed ingezet kunnen worden. Contact met defensie: De diverse defensietakken eens bellen of aanschrijven? Direct contact opnemen met het ministerie?
  13. Dan gaarne wat specifiek beschrijven wat je wilt gaan doen, wat je al gedaan hebt ter voorbereiding, wat je ideeën zijn en wat je doelen zijn. ;D ;) Beloof ik plechtig dat ik daarna uitgebreider zal reageren. Ga je het alleen runnen of wil je het met anderen gaan runnen? Hoe ga je het financieren? Op welke manier wil je het partycentrum zien draaien? Zijn er bepaalde faciliteiten/activiteiten die je vaak bij een partycentrum erbij ziet? Aanwezige papieren? Personeel? Puur en alleen feesten en partijen of ook anderszins evenementen? Je vraagt nu eigenlijk of we je vanaf scratch op weg helpen. Dan kan ik net zo goed een avond bij je aan tafel komen zitten om je ondernemingsplan te schrijven. Heb je dat überhaupt al gedaan? Zelf al wat info gevonden? Kortom, gooi je vorderingen/ideeën even op tafel/forum.
  14. Wat staat er in je contract, naast indexering, over verhoging van de huur? Contact is in principe wel contract, maar het is moeilijk om je een goed antwoord te geven wanneer je niet zo erg veel informatie over de inhoud van dit contract geeft. Bij geliberaliseerde contracten gaat het, voor zover ik op de hoogte ben, om hetgeen je contractueel overeengekomen bent. Ik ben niet zo thuis in het huur-/pachtrecht, maar bij woningen is er voor corporaties een maximum waarmee de huur verhoogd mag worden (wanneer contractueel vastgelegd) en moet er minimaal 2 maanden voor het ingaan van de verhoging een voorstel gedaan worden. Dan heb je nog tijd genoeg om bezwaar te maken. Hier gaat het echter om een stuk grond wat je van de gemeente huurt en wat niet onder de regels valt die voor de corporaties gelden. Wat je zegt over wijziging wil ik even nuanceren: de verhuurder mag de huur niet opzeggen op grond van de weigering van een huurverhoging zonder tussenkomst van (in geval van woningen) de Huurcommissie en bij geliberaliseerde verhuur van een rechter. Daar hoef je je dus niet druk om te maken. *edit* Even een eigen contract m.b.t. huur van grond opgediept: bij mij wordt er gesteld dat de huur enkel door indexering verhoogd zal worden.
  15. Allereerst mijn complimenten: het valt niet mee om te zeggen dat het allemaal even niet zo lekker loopt. Onthoud wel dat het echt geen schande is wanneer de koek soms gewoon even op is. Het is misschien even niet het meest geweldige nummer (Volkomen k*t van Velthuis en Kemper) om een stukje tekst uit te halen, maar ik moest er toen het bij mij even flink tegen zat (ziekte) toch altijd om grinniken: Probeer te doen wat je moet doen, maar zet die doelen nu dan even niet te hoog. Doelen stellen die je niet gaat halen werkt alleen maar demotiverend. Kop op, Marcel! Ik heb destijds je andere topic gevolgd en ik vind het heel knap dat je destijds je kop boven water hebt weten te houden. Dat geeft alleen maar aan dat je een ontzettend sterk karakter hebt en hier ook bovenop komt! Sterkte!
  16. Bedoel je dat dat keukenschort dan beschikbaar gesteld wordt door een bedrijf wat reclame maakt op jouw site of wil je een schort met je eigen site erop beschikbaar stellen als prijs? In het laatste geval zou ik gezien de sites eerder aansluitend op de site denken aan een mandje met delicatessen o.i.d. Overigens wel weer een idee om juist voor kookclubs een schort verwijzend naar de site(s) beschikbaar te stellen.
  17. Waar baseer je op dat je doelgroep niet bekend is met het fenomeen? Volgens mij is het bij veel vrouwen van mijn leeftijd best wel bekend. Zijn het niet juist de vrouwen die op de kleintjes letten die kiezen voor het ruilen van kleding i.p.v. kleding weg te doen en er iets nieuws voor terug kopen in een reguliere winkel? Zou je er dan niet ontzettend bekaaid vanaf komen wanneer je de "miepknieps" zelf een entreeprijs laat bepalen? Misschien zie ik het verkeerd, maar even kort door de bocht denk ik dat je de grootste interesse zult vinden bij de dames die marktplaats afstruinen op zoek naar een merkjurkje, die de samplesales bezoeken en dol zijn op de Doldwaze Dagen. Tenzij je de beleving meer richt op een avondje uit dan op een swop.
  18. Met de bouwvak had je sowieso niet echt de meest ideale periode. ;) Je zegt dat je de werving van klanten voornamelijk telefonisch hebt gedaan. Waarom ga je er niet eens op uit? Helm op en de bouwplaats op! Ik heb toen ik zelf iemand op de bouw graag wilde spreken wat meegenomen voor bij de koffie zodat de beste man even tijd vrij maakte. Werkte prima (ondanks de helm en de veiligheidsschoenen ;))! Ga eens langs bij wat bedrijven, ga naar de vakbeurzen etc etc. Als je achter de diensten staat die je bedrijf aanbiedt moet je aan je potentiële klanten gaan vertellen waarom dit zo geweldig is, hoeveel tijd en hoeveel rompslomp je hen uit handen kunt nemen. Je krijgt misschien een keer te horen dat het niet uit komt, maar dan heb je het in elk geval geprobeerd! Verplaats je even in je doelgroep: zijn het mensen waar je met een formele brief of een standaard telefoontje aan moet komen of zijn het mensen waar je voor de wat lossere aanpak kunt kiezen?
  19. Waarom wil je je de heisa in hemelsnaam op je nek halen? Je zegt zelf al het door de huidige eigenaresse gevraagde bedrag te veel te vinden, er kleven tig nadelen aan, je breekt er nu je hoofd al over en toch houd je vast aan die naam. Als pré geef je aan dat je aan de naam gewend bent. Zoals je aan deze naam hebt kunnen wennen zou je dat toch waarschijnlijk ook wel bij een andere pakkende naam kunnen? Ik denk dat je het jezelf onnodig heel moeilijk maakt. Waarschijnlijk zal dit je uiteindelijk meer tijd kosten dan eens een avond te gaan brainstormen over een andere naam.
  20. Hmm, wat kunnen vrouwen soms toch heksen zijn... Een kat in het nauw maakt rare sprongen, maar probeer (hoe moeilijk dit ook zal zijn!) je rust te bewaren. Met allerlei panieksprongen raak je alleen maar dieper in de ellende. En, zoek toch hulp. Neem in elk geval eens contact op via de gegevens die je van Steven kreeg. Even een paar vragen voor mijn beeldvorming (let wel: ik heb de vakken m.b.t. familierecht gevolgd maar ik had een andere afstudeerrichting): - Hoeveel bedraagt de schuld in totaal? - Gaat dit om de alimentatie voor je ex, voor de kinderen of beiden? Heb je nog verdere schuld? - Heb je bepaalde peilpunten voor de alimentatie op laten nemen? - Hebben jullie gedeeld gezag? - Wat is er vast gesteld m.b.t. de omgang met de kinderen? En, in hoeverre is of wordt dit nagekomen? - In hoeverre houdt jouw ex je nog op de hoogte over de kinderen? - Kun je nog wel in gesprek komen met je ex (desnoods via de advocaat) om naar een oplossing te zoeken? - In hoeverre draait je bedrijf nog? - Heb je überhaupt nog wel als doel om het bedrijf voort te zetten? (daar lees ik niets over) - Kun je nog groeien met je bedrijf of verwacht je dat alles zakelijk binnenkort weer iets beter gaat lopen? - Heb je nog liquide middelen binnen het bedrijf? - Wat heb je al geprobeerd om geld te "maken"? - Heb je alle oplossingen om van een schuld af te komen als eenmanszaak al eens onder de loep genomen? Sommige vragen zijn misschien iets te persoonlijk om allemaal op een forum te beantwoorden. Dat begrijp ik. Je mag me eventueel ook pb-en. Ik ben ook wel erg benieuwd naar de vragen die betrekking hebben op je bedrijf(svoering), want ik heb nu nog niet op kunnen maken of dit nog een actueel probleem is of dat het puur privé-ellende is. En nu kom ik misschien heel hard over, maar zachte heelmeesters maken stinkende wonden, nietwaar? Ik begrijp je niet en ik denk dat je het echt heel erg verkeerd ziet. Je hebt het continue over het veilig stellen van je spullen en allerlei constructies waarmee je als het backfired alleen maar in een lastiger parket komt, maar dit is toch geenszins een oplossing? Wil je de komende jaren steeds door een schuld ingehaald worden dan? Overigens vraag ik me dan ook wel een beetje af wat voor inboedel je hebt staan, want wanneer iemand al tot over z'n oren in de ellende zit hebben mensen vaak zelf al de nodige luxe verkocht en zal er weinig opbrengst uit de boedel zijn. Nu ga ik misschien enigszins out of line, maar wil jij je kinderen als je ze ziet een veilige (misschien eenvoudige) omgeving bieden of de rest van je leven met hen achter je mooie bank duiken wanneer er een schuldeiser voor de deur staat? Wil je je bedrijf weer verder op gaan bouwen of wil je alles waar je hard voor gewerkt hebt door het putje spoelen? En, even heel simpel gezegd: als jij een behoorlijke schuld hebt dan zal de verkoop van je inboedel waarschijnlijk een druppel op een gloeiende plaat zijn. Het spijt me enorm als ik te hard overkom, maar ik denk dat je even een wake up-call nodig hebt. Ik vrees namelijk dat je spijt krijgt wanneer je alles zo gaat doen als je je nu uit lijkt te denken. Ga ervoor! Probeer je bedrijf nieuw leven in te blazen, vecht als een leeuw, worstel als een beer en probeer er bovenop te krabbelen. Laat je niet alleen leiden door angst! Ik wil eventueel best wat dingen voor je uitzoeken, maar ik wil liever op basis van het summiere wat je vertelt niet een (te kort door de bocht) antwoord geven wat je misschien valse hoop geeft. Vergeet alleen niet dat jij ook rechten hebt nog ondanks dat je een schuld hebt. Dit zal je advocaat je ongetwijfeld wel al verteld hebben, maar laat je niet afbluffen door je ex en consorten hierin. Sterkte!
  21. Eigenlijk is het hetzelfde idee als een Douglas-card, alleen dan bij een online shop in plaats van een fysieke winkel. Bij Douglas koop je voor (hang me er niet aan op) 25 euro een Douglascard en dan krijg je op vertoon van de kaart korting in de winkel en een magazine thuis gestuurd.
  22. Is voor je klanten die op zoek zijn naar een leuk en betaalbaar huis dan ook meteen duidelijk op de sites van de verhuurbedrijven dat bij deze huizen alle extra kosten inbegrepen zijn? Anders lijkt het me dat je je enorm uit de markt gaat prijzen als je concurrenten dit niet doen. Vrij veel mensen lijken toch nog op prijs te zoeken en sorteren op prijs van laag naar hoog. Wanneer er in het overzicht bij je verhuurpartners dan niet duidelijk is dat ze per saldo misschien goedkoper uit zijn bij jou lijkt het me dat veel mensen al niet tot klikken op jouw aanbod over zullen gaan. Op je eigen site heb je natuurlijk volledig in de hand hoe je dit communiceert. Duidelijkheid is geweldig, maar is het niet zo dat veel mensen boekingskosten/bedlinnen etc al als extra post bovenop de prijs rekenen? Ik moet bekennen niet zo'n fan van Center Parcs en dergelijke te zijn, maar wanneer ik me tot zoiets heb laten overhalen reken ik er zelf al een x-bedrag bovenop. Als dan in de overzichten van de verhuurders niet duidelijk is dat dit er al bij zit zouden mensen misschien onnodig afgeschrikt worden.
  23. Wilchem is ook een goede! Stom van me om daar niet bij stil te staan (ik ben op circa 100 meter van dit bedrijf opgegroeid). Ik zal je over de andere dingen die ik noemde even pb-en.
  24. Als de partner daadwerkelijk uit naïviteit gehandeld had zou je partner weliswaar geschrokken zijn, maar persoonlijk naar een oplossing hebben willen zoeken, lijkt mij. Je hebt zelf genoeg inspanning geleverd om te trachten het op te lossen. Hoe vervelend en teleurstellend dit ook is: je hebt m.i. wel een antwoord.
  25. In hoeverre voorkomen jouw schermen dat er ook maar iets gezien kan worden? Viel me vrij recent op dat ik juist door de schermen die bij de wegwerkzaamheden op de A20 geplaatst waren meer interesse had dan ik normaliter zou hebben. Ik kon namelijk nog steeds deels door de schermen heen kijken. En, zou je idee niet meer aftrek kunnen vinden wanneer je juist een ander soort vangrail ontwikkelt waarin dergelijke schermen geïmplementeerd worden? Heb je wel al enig idee wie bij Rijkswaterstaat je moet hebben dan? En, is het niet een idee om een partij als Peek Traffic er bijvoorbeeld eens bij te betrekken? Zij proberen voor zover ik van hun bedrijfsactiviteiten op de hoogte ben toch vaak met vernieuwende verkeersoplossingen te komen of uit te voeren. Hang me er even niet aan op, maar ik dacht dat zij vrij veel met Rijkswaterstaat samen werken. Ik zal je straks wel even een pb sturen. Mijn partner weet hier vrij veel van.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.