Jump to content

KindSupport

Super Senior
 • Content Count

  163
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

7

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • Company or organization name
  KindSupport
 • Website address
 • How did you find us:
  anders

Register

 • What age group do you belong to?
  51 >
 • You are primarily interested in:
  juridische en fiscal
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Kvk, ZZP Nederland

Company info

 • Branch
  28
 1. Met ingang van 1-1-2017 is 73,5% gewijzigd in 80%.
 2. Aangifte 2010 doen is niet meer mogelijk. Zie hier.
 3. Bij MKB Brandstof kun je kiezen of je per deelbetaling een factuur wilt en dan is dat probleem opgelost. Althans zo heb ik het ingesteld en ik ervaar geen enkel probleem. Moet je wel extra borg gestort hebben.
 4. De ratio weet je pas aan het einde van het jaar. Dus ALLE mkb brandstoffacturen boek ik als: Prive opname (=inclusief btw) @bank op 31/12 boek ik naar ratio: te vorderen btw (% zakelijk gebruik) @bank (betaal je aan jezelf uit (in bankboek)) of @prive storting (memoriaal)
 5. Waarom? Het gehele bedrag van de MKB factuur boek ik als prive opname. Ik doe niets met de btw in mijn boekhouding. Heeft niets met verkapt salaris te maken.
 6. Voor het boeken van de MKB brandstof facturen houd ik de factuurdatum aan. Aangezien ik mijn prive auto gebruik voor zakelijke ritten, boek ik de MKB brandstof facturen als prive opname in mijn boekhouding (zakelijke rekening). Uit mijn kilometeradministratie blijkt op 31-12 welk gedeelte van de btw op onderhoud/brandstof ik moet verrekenen in het 4e kwartaal: btw te vorderen @bank of btw te vorderen @prive storting
 7. http://download.belastingdienst.nl/belastingdienst/apps/win/wa2014_win_setup.exe verander 2014 in het jaar dat je wilt hebben. Groetjes
 8. Pagina belastingdienst Bent u het niet eens bent met een beslissing van ons? In de beslissing staat of u bezwaar kunt maken en hoe u dit doet. De standaardregels zijn: U stuurt uw bezwaarschrift naar het belastingkantoor dat de beslissing heeft genomen. Voor de btw, inkomstenbelasting en vennootschapbelasting vindt u bezwaarformulieren op het beveiligde gedeelte van onze internetsite. Uw bezwaarschrift moet binnen 6 weken na de datum van de beslissing bij ons binnen zijn. Hebt u het bezwaarschrift binnen 6 weken na de datum van de beslissing per post verstuurd? Dan moet het binnen
 9. Afschrijvingen boek je op 31-12 in het memoriaaldagboek met tegenrekening "afschrijvingskosten". Afschrijvingskosten 120,00 @ afschrijving laptop en printer 120,00
 10. Zie hier: http://download.belastingdienst.nl/belastingdienst/apps/win/wa2014_win_setup.exe
 11. Is er Inventaris bijgekomen? 12691 -/- 11944 = 747 afgeschreven.
 12. Als je een ondernemersaangifte invult dan vermeld je je OMZET ex btw (dus niet je winst) onder: Winst- en Verliesrekening ---> Opbrengsten. Je kosten vermeld je bijvoorbeeld onder overige bedrijfskosten. Wat daarna overblijft is je winst. Als je niet aan het urencriterium voldoet heb je geen recht op de zelfstandige- en startersaftrek maar wel recht op de MKB winstvrijstelling (rekent programma zelf voor je uit). Suc6 met je aangifte.
 13. Als dit in de mail staat "Log in op het beveiligde gedeelte van de internetsite en download de aangifte inkomstenbelasting", dan moet je een ondernemersaangifte indienen.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept