Jump to content

bplat

Junior
 • Content Count

  20
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

Register

 • What age group do you belong to?
  41-45
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa

Company info

 • Location
  Ermelo
 • Phone number
  31341551871
 • Branch
  Toerisme
 • Branch 2
  Financiering & bankwezen
 • Website address
 1. Beste mensen, Sinds anderhalf jaar heb ik een boekhouder die voor mij keurig netjes de boekhouding verricht. Maar ik hoor en lees allerlei horrorverhalen over boekhouders die complete bedrijven om zeep helpen, dus ik denk er wel eens over om m'n boekhouder door een onafhankelijke externe te laten controleren, zeg eens in de 2, 3 jaar, om een single point of failure te voorkomen. Zijn er meer mensen die dat doen? Is het handig/verstandig? Tips en trucs?
 2. Hoi René, Dank je wel voor de genomen moeite! De title miskleun is inmiddels aangepast; Wordpress SEO en het gebruikte theme zaten elkaar dwars :-) Voor wat betreft de meta-tagging: ik heb er geen verstand van, maar ik merk wel dat de artikelen die inmiddels (weer) voorzien zijn van een description en meta-tags het aanzienlijk beter doen dan de artikelen die dat (nog) niet hebben. En als ik http://www.zoekprof.nl/achtergronden/metatag.html vergelijk met http://www.metatags.nl/meta_name_keywords denk ik dat ik maar aan de veilige kant blijf en ze gewoon blijf toevoegen. En wat is er mis met #3 en #8? Nogmaals dank!
 3. Wel, het heeft nog wel wat voeten in de aarde gehad, maar inmiddels zijn alle links weer hersteld. Helaas duikelde ik wel degelijk een heel end naar beneden bij Google, maar het blijkt dat de meta-tagging niet mee was gekomen. Die ben ik ondertussen dus handmatig opnieuw aan het aanbrengen. Dank je wel voor het compliment; dat doet me goed (na al dat soms heel frustrerende werk)!
 4. Nog een thumbs-up voor Mailchimp, tevreden gebruiker hier. Tot 2000 mails per maand is het gratis, overigens. Een andere grote speler in de markt is Aweber maar daar heb ik geen ervaringen mee (behalve als ontvanger ::)
 5. Als je gaat sporten om je beter te voelen zul je je tijdens het sporten regelmatig helemaal niet zo goed voelen. Moe, zweet, stijf, etc. Je spendeert energie om meer energie er voor terug te krijgen. Je zoekt de grenzen van je huidige comfort zone op, gaat er met beleid overheen, en daarop reageert je lichaam door je comfort zone uit te breiden. Iets soortgelijks geldt ook voor het leren concentreren. Je zult 'leukere' dingen moeten laten om te zorgen dat je je beter leert concentreren. Een mooie uitspraak, maar voor mij zijn die twee onverbrekelijk met elkaar verbonden. Ik kan een goed product op tijd leveren, of een fantastisch product te laat. Wanneer krijg ik een herhalingsopdracht, denk je?
 6. Ik ben begonnen met een Palm (net als David Allen) en vervolgens via iGTD doorgegroeid naar Omnifocus. Voor Things heb ik nog wel een licentie liggen -- die kreeg ik toen de iGTD ontwikkelaar overstapte naar Things -- maar nooit gebruikt. Vroeger was dat omdat Things toen geen sync mogelijkheid bood tussen 2 macs + 1 iPhone, nu is het omdat ik de kracht van Omnifocus heb leren kennen. Omnifocus heeft een vrij steile leercurve, maar als je die eenmaal in de vingers hebt kun je je hele GTD proces laten zingen en dansen. De beste 'handleiding' die ik heb gevonden is het boek Creating Flow With Omnifocus van Kourosh Dini. Warm aanbevolen! Maar elke tool werkt. Als je er maar mee werkt.
 7. Niet specifiek, maar je kunt met de color scheme designer in ieder geval een combinatie opbouwen die bij elkaar past. Een geweldige tool als je websites aan het ontwerpen/bouwen/verherverbouwen bent! http://colorschemedesigner.com/ Succes!
 8. @Allen: dank voor de kritische blikken! Ik zal niet alle voorstellen ter harte kunnen (of willen) nemen, maar ik heb ze wel allemaal genoteerd in de outline voor het eerstvolgende verbetertraject. Nog wat specifieke reacties: Voor wat betreft vrijgeven van een eerste les: voor zover ik de bezoeker-trails heb gevolgd bereiken jullie vrijwel niet de artikelen in de blog. Zoals eerder gemeld staat daar een hoop informatie in die ik ook tijdens de trainingen gebruik, maar dat moet ik kennelijk nog wat meer onder de aandacht brengen. @Labs: Druk en chaotisch? Dat hoor ik voor het eerst: de meeste mensen die ik tot dusver gesproken heb vinden dat het rust uitstraalt. Zo zie je maar weer dat smaken (en ervaringen) verschillen. Euhm, bij mij ga je wel degelijk naar 3 verschillende pagina's toe? De Engelstalige website loopt inderdaad nog achter; daar wil ik vandaag mee aan de slag. Kun je wat specifieker zijn? Overige items: check, dank. @Highio: Zwolle, Utrecht en Klundert (tussen R'dam en Breda) zitten ook in de planning. Belangstelling? :-) Ik werk momenteel aan een webinar-variant waarin de cursus over enkele weken één avond per week wordt gegeven. Technisch gezien blijft dat nog wel een uitdaging (voor de cursisten, met name). Nogmaals: allen, dank!
 9. Net zo komisch als geld uitlenen aan bedrijven die geld tekort komen? Bedoel je daarmee te zeggen dat alleen mensen met genoeg tijd een timemanagement training zouden moeten volgen? De nieuwsbrief en de weblog bevatten hopen gratis materiaal. Maar dat doorlezen 'kost' ook tijd, natuurlijk.
 10. Omschrijving van je concept: Timemanagementtrainingen op basis van de "Getting Things Done" methode. Omschrijf wat je tot nu toe zelf gedaan hebt hiervoor: De trainingen lopen al langere tijd, maar niet zo lekker als ik wel zou willen. Mijn vorige trainingen kostten 3 halve dagdelen, en dat was voor veel mensen lastig in te plannen. Wat is de uitdaging die je met je concept op wil lossen: Een timemanagementmethode verspreiden die weliswaar praktisch is en blijft, maar dieper gaat dan de alledaagse "lifehacking" trucjes. Goed timemanagement is vooral een kwestie van inventariseren, organiseren en realiseren van je doelen. Hoe is dit anders dan bestaande concepten: Zoals bij zoveel aan te leren dingen is één trainingsmoment onvoldoende om je de GTD methode ook werkelijk eigen te maken. Je hoort het verhaal aan, probeert het eenmaal weer op de werkplek vervolgens uit, loopt tegen problemen aan en gooit het concept met een diepe zucht opzij: weer iets dat niet werkt. Voorheen gaf ik de training in drie dagdelen, met minimaal een week tussenruimte. Dat blijkt voor veel organisaties lastig in te plannen. Nu doe ik één hele dag, met ter ondersteuning maandelijks telefonische seminars waarin specifieke onderwerpen worden uitgeplozen, en vragen worden beantwoord. Wat voor feedback hoop je te krijgen: Wat ik me vooral afvraag is of ik bovenstaande redenering voldoende duidelijk weet te maken op mijn website. Is er niet te veel (of juist te weinig) uitleg? Is duidelijk welk probleem ik denk te helpen oplossen? Is duidelijk hoe ik dat doe? Andere op- en aanmerkingen over mijn site neem ik natuurlijk ook graag mee! -edit- Misschien wel handig om even de link toe te voegen: http://www.gripopjewerk.nl
 11. Hmja, sorry, dat was me even niet opgevallen. Aan de andere kant: de vraag was (hier) nog niet beantwoord... 2,5 jaar is oudheid? Werk je in de automatisering? :P
 12. juistt, dit soort dingen wil ik horen. Maar trainen betekent wel: regelmatig je grenzen opzoeken en er (iets) overheen gaan, De kost gaat ook hierbij voor de baat uit. Wilde je dat ook horen? :-)
 13. Ik heb de volgende constructie: Maak dagelijks automatisch een kopie van m'n hoofd Macbook middels Carbon Copy Cloner naar een externe HDD Met behulp van JungleDisk wordt de inhoud van /Documenten map versleuteld en wel gesynchroniseerd met Amazon S3. JungleDisk op m'n 'vaste' computer kopieert dat ook nog weer eens naar m'n Netgear ReadyNAS met RAID5. Met andere woorden: ik heb automatisch bijgewerkte exemplaren staan: - op m'n Macbook - op de externe HDD - op m'n Windows computer thuis - op de ReadyNAS thuis - versleuteld (dat gebeurt lokaal) en wel in de Cloud Ik denk dat ik tegen de meeste malheur wel bestand ben.
 14. Met dank aan de moddereter Jeroen B heb ik hier ook nog wel een suggestie voor: Living your values, pt I http://www.stevepavlina.com/articles/living-your-values-1.htm en Living your values, pt II http://www.stevepavlina.com/articles/living-your-values-2.htm (Als je allergisch bent voor new agerig gezweef dan raad ik je aan de rest van zijn site niet te bezoeken. Als je Steve Pavlina langer hebt gevolgd is het een min of meer logische progressie, maar anders kan het nogal rauw op je dak vallen.)
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept