JapyDooge

Senior
  • Aantal berichten

    31
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door JapyDooge

  1. Wat lukt je dan precies niet? Ik heb even op de webpagina van OpenCart rondgekeken, maar ik zie daar een zeer duidelijke installatiehandleiding en zelfs screencasts waar e.e.a. wordt toegelicht. http://www.opencart.com/index.php?route=documentation/documentation http://www.opencart.com/index.php?route=documentation/screencast Edit: grr @ Danny ;)
  2. Ik kan me iets voorstellen van een concurrentiebeding, maar volgens mij mag die medewerker toch wel lekker zelf weten wat 'ie doet in z'n vrije tijd? ???
  3. Ik zal morgen eens upgraden, het is op mijn pc op het werk, onder Arch Linux. Overigens lijkt het dus wel te werken (die dubbele pm's kan komen door mijn getest) maar ik kreeg wel heel even die foutmelding te zien.
  4. Hm da's raar, ze worden dus wel verstuurt... Wazigheid, dan lijkt het probleem me in de melding te zitten :D
  5. Ik kan geen PM's sturen en/of beantwoorden met mijn browser (Opera 10.61). Ik zie heel even (een halve seconde ofzo) een popupje in de pagina (rood vierkantje) die aangeeft dat ik over het maximum aantal tekens zit ofzo, ik kan het niet lezen omdat het te snel gaat ;) daarna gaat 'ie terug naar m'n inbox en ben ik m'n bericht kwijt.
  6. Hm, ik zie dat de nieuwsberichten ook niet gevonden worden. Gek genoeg hebben beide pagina's een dubbele slash in de URL, mogelijk dat Google daar over valt aangezien dit geen valide URL is. Er worden wel meer ongeldige characters doorgegeven aan de URL bij deze items, o.a. de vraagtekens, &-tekens komen er ook gewoon in. Mocht je ontwikkelaar gebruik maken van PHP dan moet hij eens kijken naar urlencode() aangezien de tekst in de URL's alleen als visuele optie aanwezig is. Daarnaast raad ik aan de dubbele slash uit de URL te halen.
  7. Mogelijke lettertypes kan inderdaad wel een probleem zijn, je zou iets kunnen doen met de Google Web Fonts: http://www.google.com/webfonts Wat de uitlijning betreft, tsja, da's een kwestie van met CSS spelen :)
  8. Tipje: Ik zou er voor kiezen om de tekst in de blokken bovenaan als echte tekst te weergeven ipv in een plaatje. Dit zorgt er voor dat zoekmachines ook die teksten meenemen in hun crawl :) Edit: ik zie dat je dat op meer pagina's hebt gedaan, o.a. de portfoliopagina.
  9. Nice, ik doe ook wel eens dat soort acties op kleine niet-serieuze schaal... Zoals andere URL's in USB web buttons stoppen:
  10. Ja, dus? Dat is toch geen probleem? Zoek even op NDA groet Joost Ahja duidelijk, die heb ik er zelf ook genoeg moeten tekenen (facepalm). >;( Bedankt voor de info :) ik kan weer even vooruit! Mocht iemand nog tips, op of aanmerkingen hebben, dan zijn die altijd welkom!
  11. Dan zou die verklaring voor het hele bedrijf moeten gelden (en dus de persoon waar ik mee spreek moeten tekenen namens het bedrijf)? Maar dat weerhoud ze er nog niet van om een trucje zoals ik in m'n TS beschrijf uit te voeren, mochten ze dat willen proberen. Kijk perfect zou zijn als ik er een patent op zou hebben, maar dat is veel te duur. Bedankt voor je reactie!
  12. Mijn excuses voor deze bump, maar heeft echt niemand geen flauw idee? :D
  13. Rustig maar, het komt vaak zat voor dat er met goedgekeurde producten wat mis is. Bij mijn ouders ging er ook een waterkoker in de fik, dat was gewoon een Princess ding van de lokale Blokker. Edit: wups, sneller refreshen na lezen, was @ lampje :P
  14. Ik heb enorm veel goede dingen gehoort over http://www.reginacoeli.nl/ . Niet heel goedkoop, wel een hele goede methode met razendsnel resultaat. Onze Duitse directeur leerde er in 2 weken bijna perfect Nederlands spreken met vrijwel geen voorkennis. :)
  15. Eh jawel, als je doorklikt naar de details van een pagina zie je dat soort statistieken, zie bijgesloten screenshot.
  16. Kijk eens naar Google Analytics, die kan daar hele mooie automatische analyses van maken als je 'm integreerd in je website en AdWords er aan koppelt.
  17. Kijk eens naar Google Analytics, die kun je aan je AdWords hangen en dan vergelijken met vergelijkbare webpagina's.
  18. O zo herkenbaar, ik heb nogal eens moeite om motivatie te vinden, vooral op m'n "vrije" zaterdag/zondag of 's avonds als ik al een dag gewerkt heb op m'n fulltime baan, om dan weer aan de slag te gaan.
  19. Ik heb wel een puntje m.b.t. je website :) probeer automatische taaldetectie te doen op basis van de browserinformatie. Daarnaast vind ik de beschikbare informatie wat beperkt. Van marketing heb ik weinig verstand maar is het niet een idee om klanten te vragen of je wat informatie mag toesturen, waar je duidelijk uiteenzet met voorbeelden wat je precies doet?
  20. Desnoods geef je het aan, zoals je wel bij meer webwinkels ziet: Betalen per: - Overschrijving - Ideal (+0,50) Alhoewel ik dat persoonlijk onzin vind, als dat niet van je winst af kan is er inderdaad iets mis, dan zou ik je product toch hoger prijzen.
  21. Dat is wel de basis van een webwinkel inderdaad, dit zijn ook de zaken die vrij eenvoudig te maken en te beheren zijn. Dus een zoekfunctie / filterfunctie binnen catagorien, dit is niet extreem veel werk om te maken, wel wat werk (voor jezelf, of samen met de ontwikkelaar) om dit in te richten. Je wilt tenslotte alle eigenschappen van je producten opnemen, en deze ook aan al je producten in een bepaalde groep koppelen. Foutieve of missende informatie zorgt er voor dat relevante producten niet naar boven komen, dus veel onderhoud en controle. Even een veldje toevoegen betekend ook dat je deze voor al je bestaande producten in die catagorie zal moeten invullen, wil je je filter/zoekfunctie goed laten werken. En dat is inderdaad weer vrij standaard voor een webwinkel. Let overigens wel op bij de manier van reactie geven dat dit gemodereerd zal moeten, hier dien je dus werk in te steken om de 'reviews' van klanten te beoordelen, goed te keuren, enz... Daarnaast de tips over wat een klant mogelijk ook interresant vind, dat is een aandachtspuntje. Als je dit goed wilt automatiseren zal er met een algoritme een tabel moeten worden opgestelt die de onderlinge score van producten berekend, iets wat je bijvoorbeeld iedere nacht automatisch kan laten draaien. Daarnaast kun je ook denken aan zaken als het niet tonen van producten in dezelfde catagorie (die heeft de klant namelijk al gezien, of daar heeft hij er zojuist al een van bestelt, en dus niet relevant). Dat is zeker een belangrijk punt, je kunt er namelijk voor kiezen om je hele administratie ook in de backend van je webshop op te nemen. Geen gedoe met handmatig overnemen of importeren van data vanuit je webshop, gewoon alles op 1 centrale plaats. Dit soort systemen is overigens wel heel afhankelijk van de "werking" van je bedrijf, je processen en gewoon je methode van werken. Het voordeel is dat je het helemaal op maat kunt maken, iets wat je met een standaard boekhoudpakketje nooit voor elkaar krijgt, of je moet _veel_ geld uitgeven.
  22. Dat hoeft geen probleem te zijn, maar het is natuurlijk wel extreem persoonlijk. Om tot iets geschikts te komen ben je vaak een dag of twee samen bezig door bij elkaar te zitten, of zelf alvast een voorstel te bedenken wat uitgewerkt kan worden (dat scheeld veel tijd). Dan zul je op zoek moeten gaan naar een payment partner, bijvoorbeeld https://www.targetpay.com/ http://www.mollie.nl/ of een van de vele anderen. Ze hebben allemaal verschillende voorwaarden, prijzen en producten, een hele uitzoekklus. Magento en OsCommerce enzo zijn inderdaad voorbeelden van standaardsystemen. Een groot voordeel is het snel opzetten ervan en eventueel een aangepast uiterlijk er overheen plakken zodat het voor een leek (bezoeker) onherkenbaar is. Het nadeel van deze systemen is tegelijk dat ze geheel open zijn. Met regelmaat wordt er wel een bug gevonden, en dan kun je zomaar verplicht zijn om te upgraden naar een nieuwere versie, die mogelijk niet compatible meer is met jou design template. Je bent dus kwetsbaarder zonder actief beheer wat direct kans ziet te updaten, en mogelijk veel tijd kwijt om later je design aan te passen. De snelheid heeft grotendeels te maken met de hostingprovider, maar ook met de modulaire opzet van dergelijke systemen. Dit zorgt er vaak voor dat delen van de code behoorlijk log zijn uitgevoert of inefficiente databasetransacties uitvoeren. Dat is iets waar je eigenlijk vanaf de start rekening mee moet houden met ontwikkelen tegenwoordig ja, een beetje programmeur heeft hiervoor de benodigde kennis in huis. Al wil de opbouw van de site niet alles zeggen. Links naar je site toe vanaf andere pagina's zijn minstens zo belangrijk, net als de opbouw van je tekstblokken en veelvuldig gebruik van belangrijke relevante zoekwoorden (keywords) in je teksten. Zie bovenstaande en veel succes :)
  23. Het kan vele malen goedkoper, maar dan moet je al wel redelijk op je netvlies hebben wat je wilt en evt. met welke software. De 'redelijke simpele opzet' is iets te banaal uitgedrukt :P Qua uurtarief denk ik dat het wel redelijk goed is ervan uitgaande dat je meerdere expertises nodig hebt. Je kan overigens ook mensen vinden voor een lager uurtarief, vraag is of je dan bereikt wat je wilt. Tsja, het zal natuurlijk per aanbieder verschillen, maar mijn tarief ligt lager en ik ga niets beginnen voor ik samen met de klant een pagina van A tot Z heb uitgedacht en op papier heb. Kwestie van samen afspreken, alles doorspreken en duidelijk aangeven wat wel en niet mogelijk is of binnen je mogelijkheden ligt. Dat kan van advies voor hosting tot complexe beheersomgevingen waar de klant zelf alles kan aanpassen zonder hulp zijn. Aan de hand van die informatie werk ik thuis een plan van aanpak uit met een kostenindicatie, dan is het voor zowel jezelf als de klant direct duidelijk.
  24. Ha beau-hemian, Als ik het goed begrijp heb je eigenlijk een complete website nodig, inclusief design, teksten, webshop, betaalmogelijkheden, enz... Op zich zijn dat soort pagina's in de basis vrij eenvoudig op te zetten, als freelance programmeur heb ik dat enkele keren gedaan met prijzen rond de 1000 euro. Maar dan ben je er nog niet, de prijs zit 'm namelijk in de mogelijk speciale wensen. O.a. te denken aan bijv een ingebouwd administratiesysteem in de back-end, of een bestaand CRM systeem waartegen je het wil laten praten zodat je niet alles met de hand over hoeft te typen. Dan kom je op de interactie op de site zelf. Wil je een zoekfunctie? Wil je de site meertalig? Wil je meerdere valuta of verzendlanden/methoden aanbieden? Dat zijn allemaal zaken die het een stuk gecompliceerder kunnen maken en waar veel tijd in kan gaan zitten. Wil je een ingebouwd systeem voor nieuwsbrieven bijvoorbeeld, dat is een hoop werk maar kan het wel en stuk eenvoudiger maken om je klantenbestand te blijven houden. Mensen die afrekenen en aangeven de nieuwsbrief te willen ontvangen, kunnen best wel eens afkomen op een aanbieding die je ze later toestuurt. Daarnaast heb je nog standaardwebshopsystemen, deze zijn modulair, maar hebben ook hun nadelen. Niet zelden zal de hele designtemplate moeten worden aangepast omdat er geforceert geupgrade moet worden naar een nieuwere versie i.v.m. een securityprobleem. Uiteraard kun je ook eerst gaan voor een basiswebsite met een nette uitstraling, een webshop met beperkte maar voldoende functionaliteit en dit later uitbouwen. Websites zijn tegenwoordig prima modulair te bouwen. Succes met je keuzes, mocht je vragen hebben mag je ze altijd stellen!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.