Jump to content

AlexV

Junior
 • Content Count

  20
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Bedankt voor jullie reacties. Ja de concurrent opereert onder een BV. Concurrent geeft aan dat het slecht gaat met het bedrijf en dit wil ik even checken dmv de jaarcijfers van vorig jaar. Geeft dit een realistisch beeld of moet ik op zoek naar een andere methode?
 2. Goedemiddag HL'ers, Ik kan het nergens op de site van de KvK vinden en volgens mij zijn ze op vakantie, dus ik stel de vraag even hier om te kijken of iemand het antwoord weet: Als ik een jaarrekening van mijn concurrent tegen betaling op de KvK site download, kan die concurrent dan achterhalen dat ik die jaarrekening gedownload heb? (BV KvK nummer, naam etcetera).
 3. 400/500 per maand aan omzet bedoel je? Onze werkelijke omzet lag hoger. (15k toendertijd). Vanaf 400/500 euro incasso per maand, wil de rabobank het volgens mij wel doen. Maar ik weet hun precieze methode niet, misschien kijken ze wel naar de omzet of naar hoe lang je bestaat.
 4. Hey GoB-Okido, Ik zit ook bij de Rabobank, wij zijn eerst ook afgewezen wat betreft automatisch incasso. Dit kwam ook doordezelfde reden die je opgeeft: te weinig omzet. Voor de bank moet het in verhouding staan tot het risico wat ze lopen. Net als Roel zegt is incasso een risicovol product. We draaien nu zo'n 800 euro per maand aan incasso (exc. btw) en vanaf zo'n 400 / 500 euro per maand konden we een incassocontract krijgen. Hoop dat je er wat aan hebt.
 5. Bedankt voor jullie reactie's! Dat snap ik, maar het lijkt er op (boekhouding van 2011 ligt nog bij de boekhouder) dat mijn verzamelinkomen boven de 13k uitkomt. Dit is de bijverdiengrens voor de studiefinanciering. De kans bestaat dus dat ik binnenkort relatief veel geld moet terugbetalen aan de IB groep. Daarnaast houd ik graag zoveel mogelijk buffer voor eventueel andere tegenvallers (bv. debiteuren die niet betalen). Ik heb 2 dagen geleden al een aanvraag gedaan bij de bank (rabo), binnenkort neemt de contactpersoon contact op om het ea. door te nemen. Zal mijn bevindingen dan ook hier plaatsen. Of het een luxe product is, hangt natuurlijk af van de situatie. Als je als vertegenwoordiger 100.000 kilometer per jaar maakt dan is de auto gewoon noodzaak (om bij je klanten te komen). Op het moment heb ik nog een OV kaart, alleen ik kan zo'n 60% van mijn klanten hiermee niet bereiken (dekking in Friesland is verschrikkelijk). Ik deel vaak de auto met mijn ouders, maar mijn broertje heeft nu dus ook zijn rijbewijs gehaald. Combineren word dus wat lastig! Auto in kwestie word waarschijnlijk een Passat of een Golf, mede omdat ik hier goede ervaringen mee heb.
 6. @AlexV: dank voor de melding van deze potentiële kwetsbaarheid. Voor de zekerheid heb ik jouw reactie via PM aan TS verstuurd, zodat derden er geen misbruik van kunnen maken Groet, Norbert HL Moderator
 7. Ik denk dat dit voor jouw het makkelijkste is: http://www.google.nl/search?sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=twitter+background+designer Mocht je toch zelf aan de slag willen gaan dan kun je gratis GIMP downloaden (http://www.gimp.org/). Dit is een opensource variant van Photoshop met minder opties. Succes!
 8. Zie hier voor een paar tips: http://blog.spoongraphics.co.uk/tutorials/twitter-background-design-how-to-and-best-practices Over het algemeen is het makkelijkste dat je het focal point (punt waar de aandacht licht) linksboven in houd. Zo maakt de resolutie (grootte) van het scherm dus niet zoveel uit. Is niet zo heel moeilijk zelf te maken.
 9. Goedenavond, ik hoop dat een van jullie in dezelfde situatie heeft gezeten.. heb even gezocht maar dan kom ik vooral op topics uit waar ik naar de Bizner gewezen word ;) Ik heb sinds 2011 een onderneming, eerste jaar 35k omzet, hoop dit jaar op 60k uit te komen (waarvan 40k winst, relatief lage kosten, werk bijna alleen maar met onderhoudscontracten, dus ik heb voor een groot deel terugkerende inkomsten). Nu ben ik nog een eenmanszaak en heb natuurlijk wat centjes op mijn spaarrekening staan. Maar ik heb dus nu een auto nodig en wil direct een goede aanschaffen (ipv van steeds een auto van 2k met 2k onderhoudskosten per jaar ;)). Ik wil zo'n 3 a 4 jaar met de auto rijden, en hij zal rond de 10k gaan kosten. Nou dacht ik, om het risico te beperken en de investering te spreiden een lening af te sluiten bij de bank. Zo loop ik en mijn klanten geen risico (bijvoorbeeld bij een financiële tegenvaller!). Nu is er een maar.. ik studeer nog (tot en met dit jaar juli), kijkt de bank hierna? En zo ja, heeft dat invloed op de hoogte van het rentepercentage? Wat voor rentepercentage kan ik ongeveer verwachten? En wat voor zekerheden wil een bank tegenover zo'n bedrag gesteld zien worden? (In juli ben studeer ik af (WO informatica). Plan is om verder te gaan met de onderneming!)
 10. Is dit niet iets? Gebruiken ze ook op mobiele toestellen: http://www.corninggorillaglass.com/
 11. Wil toch nog even laten weten hoe het afgelopen is, in één woord prima (wel even een zure appel). Heb een accountant ingeschakeld die gespecialiseerd was in bedrijfsovernames, die heeft het contract geperfectioneerd en op basis van de cijfers een uitkoopbedrag bepaald.
 12. Dat is opgenomen in het concurrentiebeding in het VOF contract, dus daar dient ie zich sowieso aan te houden. Ik ga het voor de zekerheid even opnemen.
 13. Goedemorgen, Op het moment zit ik nog in een vennootschap onder firma met nog 1 andere vennoot, deze vennoot ga ik uitkopen, we hebben inmiddels een bedrag bepaald waarvoor hij wil uitstappen, maar dit moet natuurlijk wel zwart op wit. Nu is mijn vraag, wat moet er allemaal op deze overeenkomst komen te staan? Ik dacht zelf: + Datum van beeindiging samenwerking + Dat ik verder ga met de handelsnaam + Het uitkoopbedrag, in welke termijnen (eventueel ook rente over het resterende bedrag? Er staat nu in de overeenkomst dat er wettelijke rente betaald dient te worden over het resterende bedrag, maar wat is die wettelijke rente?) Daarnaast tekenen we een formulier 17a van de kamer van koophandel, ik geloof dat dat ook al heel wat verantwoordelijkheden afdekt.
 14. Een klant van ons heeft een groothandel, bij het invoeren van het product geeft ie een nummer / nummer aan (schapnummer / rekhoogte), op de pakbon word het van boven naar beneden gesorteerd op het schapnummer / nummer, zijn magazijn ziet er van boven naar beneden zo uit: | 1 | | 6 | | 2 | | 7 | | 3 | | 8 | | 4 | | 5 | Natuurlijk heeft ie nog veel meer schappen, is erg simpel uit te leggen aan nieuwe medewerkers, die bekijken de pakbon, en lopen tussen de schappen door om de goederen op te halen, productfoto staat overigens vermeld op de pakbon, mensen zijn immers visueel aangelegd :)
 15. Waarom vraag je niet gewoon wat andere offerte's aan?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept