Piet84

Junior
  • Aantal berichten

    25
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Piet84

  1. Mooie uitbreiding van het topic Herman, want idd zijn er ook heel veel gevoelens waar we als ondernemer tegenop moeten boksen. Ik zou er geen antwoord op weten. Het is een bepaalde angst om voor gek te staan of onder te doen t.o.v. anderen. Als men daar zich niks van zou aantrekken zou men het zichzelf inderdaad zoveel makkelijker maken. (Ik zou het wel weten als ik moet kiezen tussen zelf tillen of gebruik maken van jullie mooie product). Wij merken het vaak met ondernemers die de kans krijgen om in beeld te komen met bijvoorbeeld reportages of iets dergelijks. De angst om gek gevonden te worden weegt dan zwaarder dan de kans krijgen om jezelf te profileren. Misschien anderen forumbezoekers die ook negatieve effecten van groepsgevoel tegenkomen en er op bepaalde manier toch weer een positieve draai aan weten te geven ?
  2. Ik merk zelf dat ik "communitie moe" begin te worden haha, maar ik denk dat je als bedrijf er zeker niet verkeerd aan doet je "fans"/"volgers" de kans te geven te laten zien dat ze jouw product of dienst gebruiken. Apple is er inderdaad fantastisch in geslaagd. Die hebben het zo goed voor elkaar dat er veel mensen een positief gevoel bij hebben, maar ook mensen die er een negatief gevoel bij hebben. De "strijdt" die daardoor ontstaat, en volgens mij bij vrijwel iedere verjaardag wordt gevoerd als er een ipod of iphone tevoorschijn komt. versterkt de fans alleen maar in hun WIJ gevoel. Philips is inderdaad een mooi voorbeeld van een bedrijf dat goede kwaliteit levert maar waar men niet voor op de barricade zal springen als iemand iets vervelends zegt over zijn Philips mp3 speler. Elders op het forum was ook een discussie of je Hyves nog moet inzetten in je marketing. Wat ik in mijn eigen kring zie is dat er een soort kuddegedrag is ontstaan om na verloop van tijd over te stappen op Facebook. Ongetwijfeld dat sommige mensen daar goede argumenten voor kunnen geven waarom ze overstappen, maar ik denk dat een heel groot deel ook overstapt omdat "de rest" dat ook doet. De bekende schaapjes over de dam. Lijkt me heel vervelend als ondernemer zijnde als je tegen zoiets moet opboksen en dat tij moet keren want het lijkt mij ook heel lastig te voorspellen en te sturen. Bij Voorne Media Groep proberen we van iedere draaidag met de klant er een feestje van te maken en wat je dan ziet is dat veel mensen na afloop van het draaien van een productie een positief gevoel hebben, wat je bijvoorbeeld bij een grote klant ziet is dat mensen die dat positieve gevoel hebben een groepsgevoel creëren en mensen die er eerst niks voor voelden krijgen dan toch ook wel interesse bij die groep te horen die het ook al keertje hebben ondervonden. Dat is het voordeel van een kleine onderneming waarbij communicatielijnen met de klant zeer kort zijn. Je bent daardoor heel betrokken en je hebt zelf in de hand welk gevoel je onderneming bij de klant achterlaat. Dat is bij grote bedrijven met mensen in loondienst een stuk moeilijker. En hoe meer mensen je in dienst hebt hoe moeilijker dat te controleren/voorspellen zal zijn. Waar ik vooral nieuwsgierig naar ben is hoe de ZZP-ers en MKB-ers hier op het forum hier mee omgaan. Denken zij bij het ondernemen in doelgroepen of in individuen en hoe spelen zij hierop in. En in mijn column noem ik de "Oranje gekte" als voorbeeld van een groot kuddegevoel. Veel ondernemers spelen hier natuurlijk op in door oranje fan artikelen bij hun product te stoppen of in de horeca bijvoorbeeld grote schermen te plaatsen etc. Zijn er hier op het forum ook ondernemers die hier van profiteren en zo ja hoe? Of zijn er andere events of producten die een massaal groepsgevoel creëren waar je als ondernemer van kan profiteren en op mee kan liften?
  3. Meer dan 90% van de tijd dat de moderne mens bestaat, leefde hij in kleine groepen jagers/verzamelaars. Deze groepen telden doorgaans 20 tot 30 personen. Allemaal mensen met hetzelfde doel en dezelfde zorgen. In hoeverre maken we tegenwoordig nog deel uit van zo'n groep of zijn we onze kudde uit het oog verloren..? De laatste 10% van de tijd dat de moderne mens bestaat is er ontzettend veel veranderd. Niet langer staan we 's ochtends op met als enige doel eten te zoeken. We konden onze horizon gaan verbreden. Groepen kwamen meer en meer met elkaar in contact en wisselden kennis en producten met elkaar uit en er ontstonden nieuwe groepen. Vooral de afgelopen eeuw heeft de wereld veranderingen meegemaakt die niet te bevatten zijn. Telefoon, radio, televisie en internet versnelden de ontwikkelingen steeds meer. Het is bizar als je bedenkt hoe kort die periode van 100 jaar is in vergelijking met de totale tijd dat de moderne mens bestaat. De hele wereld is met elkaar in contact gekomen en de uitwisseling van kennis en goederen was nog nooit zo makkelijk. Al deze veranderingen zijn in dusdanig tempo gebeurd dat onze evolutie dat nooit heeft kunnen bijbenen. In onze genen hebben we nog steeds de drang om deel uit te maken van een groep en een gezamenlijk doel na te streven. Met z'n allen volledig oranje uitgedost langs de grachten om ons Nederlands Elftal binnen te halen. Even zijn er geen verschillen meer. Even staan 16 miljoen neuzen dezelfde kant op, precies zoals we 90% van de tijd van ons bestaan gedaan hebben met het groepje van 20 personen, op zoek naar voedsel. Van grote invloed op kuddevorming zijn de media, die als geen ander weten in te spelen op de gevoelens van de mensen en dus ook op het gevoel van het verlangen naar onze kudde. Als we als ondernemer ons meer bewust zouden zijn van onze beginselen, de tijd waar we nu in leven en durven te begrijpen waar we vandaan komen en wat ons doel is, kunnen ook wij gebruik maken van dit fenomeen. Neem bijvoorbeeld Apple die toch duidelijk een hele kudde fans achter zich heeft weten te scharen die zeer sterk blijft hangen aan het merk. En ook in de autowereld vind je prachtige voorbeelden van merken waarbij mensen daadwerkelijk deel uitmaken van een bepaalde “merkenkudde”. Ga eens na hoe uw dienst of product kan bijdragen aan het gevoel van bij elkaar horen. Past uw manier van marketing voeren bij die behoefte, of richten we ons alleen op één enkel persoon? Zouden we niet meer voordeel kunnen halen als we onze communicatie en marketing dusdanig afstemmen dat de ontvanger wordt bevredigd in zijn zoektocht naar zijn kudde? Was 90% van de tijd dat de moderne mens bestaat de gemeenschappelijke factor voedsel, nu zijn we hard opzoek naar vervangende factoren. Maak daar gebruik van, want “je wint als je mensen bindt.”
  4. Leuk als je idd keer een filmpje plaatst van een eigen vlucht :) het zal ook erg afhankelijk zijn van de omgeving waarin je je bevind (bijv. open veld of tussen bebouwing), maar wat is de max. windkracht waar je mee kunt vliegen ?
  5. Zat toevallig vanochtend al even op je website te kijken. Wat korte indrukken die ik had: - Je prijzen vind ik persoonlijk acceptabel. Veel andere aanbieders vragen veel hogere bedragen. - Ik mis wat creativiteit op je website. Ik zou wat voorbeelden willen zien wat je bijvoorbeeld zoal kan met Adobe Creative Suite en waar mensen aan moeten denken wat hun niveau kan zijn na het volgen van jouw cursus. Het is allemaal wel heel clean. - Ook zou je in heel overzichtelijk tabelletje kunnen laten zien waarom ze voor jouw dienst moeten kiezen ipv tutorials op internet te gaan zoeken. - De persoonlijke aanpak vind ik wel naar voren komen, maar zou nog sterker zijn als ik meer over jou te weten zou kunnen komen op je site. Wie ben je, wat doe je, wat is je ervaring, hoe ben je het bedrijf begonnen? Ik zou willen weten bij wie ik een cursus ga volgen. Wat betreft groei: Ik denk dat als je groter wil worden je naast je persoonlijke aanpak ook lespakketten voor e-learning moet aanbieden. Ga bijvoorbeeld met lesvideo's werken die mensen of via een gesloten deel op je website kunnen volgen (eventueel met op beepaalde tijden live chat support ) of die men aangeleverd kan krijgen op papier en/of dvd. Wat betreft marketing: Veel mensen zoeken al naar online tutorials of uitleg. Ik denk dat de eerste stap is dat ze het zelf proberen, vervolgens lopen ze tegen problemen en hebben dan geen feedback. Dan biedt jij de oplossing en dan moeten ze je ook eigenlijk al is voorbij hebben zien komen. Ik zou daarom veel meer gebruik maken van een website/blog en daar zeer geregeld nieuwe korte tutorials en content opzetten om mensen te prikkelen. Als mensen je manier van uitleggen aanspreekt dan zullen ze gaan kijken wat je verder nog te bieden hebt. Een persoonlijke cursus of e-learning pakket is dan goede volgende stap voor ze. Een dergelijke website of blog kun je natuurlijk ook aan een bepaalde doelgroep aanpassen. Ondernemers, particulieren, jongeren / ouderen etc.
  6. Mensen tegen betaling zelf vliegervaring geven op een locatie is wel leuk idee ja. Toevallig kwam ik pas ergens dit filmpje tegen Ik denk nog steeds dat het voor op een LED display kwaliteit veel te slecht is maar mensen met een video bril een vliegervaring bezorgen is denk ik zeker leuk. Misschien worden bijdragen aan cursussen tegen hoogtevrees of vliegangst dan ook een mogelijkheid?
  7. http://www.google.com/search?q=wireless+%22battery+powered%22+camera ;) Haha ja wat doe ik moeilijk ! :P
  8. John hartstikke bedankt voor je feedback. Zelf ben je na een lange ontwikkelperiode blind voor veel van dit soort foutjes en dan is het super dat je via een forum als dit de feedback kunt krijgen :) Zeer bruikbare informatie waar we mee aan de slag gaan !
  9. Zou idd mooie mogelijkheden geven zeg ! Echter het verzenden van de videostream vereist een zender. En die videozenders gaat een quadrocopter van dit formaat niet kunnen tillen helaas. En al zou een zender geen rol spelen dan denk ik dat de kwaliteit van de camera's die de quadrocopter kan tillen niet echt ideaal is voor op de grote Led displays. Ik denk dat je een 15 a 20 kilo de lucht in moet weten te krijgen wil je een leuke video oplossing hebben voor in de lucht. Maar dan komen er ook weer hele andere problemen bij kijken haha. Dan is een meercamera registratie met wat camera's langs parcours eventueel op hoge punten een betere oplossing denk ik. En anders de heli's die ook bij de Tour de France vliegen maar ja dan praten we over leuke budgetten ;)
  10. Dank je. Een eigen app is inderdaad de planning in later stadium. Uiteraard hebben we eraan gedacht dat direct te doen maar ja dan krijg je beetje verhaal van kip en t ei. We hebben ervoor gekozen zo te starten en dit uit te breiden naar eigen app. Enige third party software die je nodig hebt is een QR code scanner. Maar deze is vrijwel altijd standaard geïnstalleerd op smartphones. Maar het is een feit dat niet iedereen daar vanaf weet of hoe het werkt. Het is een flinke omslag en vooral de "oudere" generatie ondernemers zal er moeite mee hebben, maar dat is met iedere "revolutie" :P Het klopt dat even snel kaartje geven sneller is, maar grote voordeel aan een MDBC is denk ik dat je er veel meer info in hebt en het persoonlijker is. Daarbij kan het uitleggen en laten zien van je Card ook nog eens mooie start van gesprek zijn. Achteraf is het voordeel dat je MDBC een gezicht geeft aan iemand. Heel vaak zit je oude visitekaartjes door te kijken en dan weet je echt niet meer wie de persoon achter een kaartje was. Als iemand je MDBC heeft gescant en heeft opgeslagen in zijn/haar telefoon (Of hij heeft een kaartje, brief, email, website met je QR code), dan heeft hij niet alleen je contact gegevens maar ook direct een foto, personal video en/of company video waarmee direct weer duidelijk is met wie er gesproken is. - Illustratie van het proces neem ik mee in de ontwikkelingen :)
  11. Dank je voor de feedback, maar dat is bij onze Card juist niet nodig. Het kan uiteraard wel, maar wil je dat niet dan druk je gewoon op 1 kaartje je persoonlijke QR code. (Of op je stropdas, shirtje, auto, tattoo etc.) En die laat je mensen scannen. Al je gegevens staat dan direct bij die persoon in hun smartphone of tablet. Je QR code krijg je automatisch toegezonden per mail wanneer je een MDBC hebt aangemaakt en die verwijst direct naar je Card. Ik zelf heb hem bij netwerkbijeenkomsten als achtergrond op mijn telefoon. Wil iemand mijn gegeven dan scannen ze het plaatje op mijn telefoon en hebben ze direct al mijn gegevens. Ik heb alleen nog wat reserve kaartjes op zak voor mensen die geen smartphone hebben, maar dat zijn er niet veel meer :) Geef je toch liever daadwerkelijk papieren kaartjes weg dan kan de MDBC nog steeds een verrijking zijn van je papieren kaartje want mensen hebben dan in 1 oog opslag al je gegevens, social media pagina's en video's bij de hand.
  12. Wel eens gedacht het in te zetten voor promotionele doeleinden ? Alles met een lens dat er anders uitziet dan een consumenten camera trekt aandacht. Je hebt bedrijven die op locaties promotie maken. Ik denk bijvoorbeeld aan een Pepsi of Red Bull ofzo. Die hebben demo teams rondrijden met skaters of bikers die op scholen en evenementen showtjes weggeven. Kan me zo voorstellen als er ook nog eens een coole bestuurbare cameraheli rondvliegt het hele gebeuren nog meer bekijks trekt. De foto's of beelden die je maakt kunnen worden ingezet via de online kanalen van jouw klant om hun product nog meer onder aandacht te brengen. Toeschouwers die de quadrocopter zagen zullen toch nieuwsgierig zijn of ze er ook niet toevallig op staan en hoe de foto's / beelden zijn geworden.
  13. Omschrijving van je concept: Onlangs (week geleden) is My Digital Business Card gelanceerd. Met My Digital Business Card willen we een alternatief bieden voor de papieren visitekaartjes en persoonlijke gegevensuitwisseling vergemakkelijken. Ons motto is: Laat je zien ! Daarom hebben we ook in onze My Digital Business Card de mogelijkheid een Personal Video en/of een Company Video toe te voegen. Voor Corporate Clients (vanaf 40 kaartjes) is er de mogelijkheid een geheel op de huisstijl aangepaste layout te krijgen. En ook kan een volledig eigen omgeving worden ingericht dat binnen het bedrijf een Admin wordt aangewezen die de alles beheerd. Een My Digital Business Card kost €14,95 en is een jaar te gebruiken. Na dit jaar kan de gebruiker er voor kiezen de Card te behouden. Dit kost dan €3,95 per jaar Omschrijf wat je tot nu toe zelf gedaan hebt hiervoor: Zoals gezegd zijn we vorige week van start gegaan. We hebben nu: - Website: http://www.mydigitalbusinesscard.nl - Webshop: http://webshop.mydigitalbusinesscard.nl - Fanpage: http://www.facebook.com/mydigitalbusinesscard - Volledig functionerende Useromgeving Het hele concept is volledig functioneel, maar achter de schermen hebben we nog heel veel ideeën en blijven we door ontwikkelen aan nieuwe functies en mogelijkheden. Kleine greep van wat er nog op de roadmap staat: - Uiteindelijk zal het gehele concept in 5 verschillende talen draaien. - Mogelijkheid een My Digital Business Card aan iemand cadeau te doen (incl. fysieke verpakking). Marketing doen we voornamelijk via internet met de website en via Social Media. Ook maken we gebruik van carriers (personen die de dienst van ons krijgen om te gebruiken) die het initiatief steunen en zelf veel actief zijn op social media of zich in kringen begeven waar zij de My Digital Business Card kunnen promoten. Corporate Clients benaderen we persoonlijk en maken we fysieke afspraak mee om ons product te tonen. Wat is de uitdaging die je met je concept op wil lossen: Vergemakkelijken van uitwisselen van persoonsgegevens. Mensen de mogelijkheid geven zichzelf te laten zien. Niet meer hele stapels visitekaartjes te hoeven bewaren maar gewoon direct alle informatie in je telefoon/pc opgeslagen hebben. Het past bij de huidige tijd waarbij steeds meer mensen alles doen op hun smartphone en tablet. Hoe is dit anders dan bestaande concepten: Product is zeer simpel in gebruik, naar ons idee betaalbaar en volledig zelfstandig te beheren. Daarbij maakt het toevoegen van video's de Card extra persoonlijk. Wat voor feedback hoop je te krijgen: Is het duidelijk wat de dienst inhoudt en wat je ermee kan ? Hoe komt de digitale omgeving (websites en fanpage) op jullie over ? Waarom zou je deze dienst wel afnemen (tops) ? Waarom zou je deze dienst niet afnemen (tips) ? Als dank voor de feedback wil ik de gebruikers van HF die interesse hebben in een eigen My Digital Business Card een kortingscode aanbieden: highoct Deze code is te gebruiken in de webshop en geeft 20% korting. Alvast bedankt voor de feedback
  14. Thanks voor reacties. Dat het wettelijk verplicht is om een achteraf betaal optie te hebben wist ik niet. Goed om te weten :)
  15. Misschien lichtelijk offtopic, maar welke betaalmethoden zijn wat jullie betreft een absolute must voor een webwinkel?
  16. Leuk topic. Heb zelf ook tijdje onderzoek gedaan naar de mogelijkheden van RC Zappelins en quadrocopters etc. voor videoproducties. Mijn conclusie was dat het leuk is voor spectaculaire en bijzondere vakantiefilmpjes, hooguit muziekclip opnames voor het internet. Staar je niet blind op videoproducties. Ja je kan er een HD camera onder hangen, maar HD is een mooi marketing begrip aangezien je nogal wat verschillende soorten kwaliteit hebt. Ga eens na wat de daadwerkelijke kwaliteit is van de camera die je er onder kan/wil hangen. Om voorbeeldje te geven: Je hebt simpele consumer HD cameraatjes met een datarate van 15 Mb/s en de HD camera waar ik zelf mee film doet 220 Mbit/s. Beide zijn HD alleen zit wel kwaliteitsverschil tussen van HD vakantiebeelden en HD National Geographic.
  17. Hier sluit ik mij volledig bij aan. Het is te weinig om voor op te komen draven. Schrijf zelf een pakkend persbericht of maak een videopresentatie die aanspreekt die men eventueel via onlinekanalen kan broadcasten.
  18. Helemaal mee eens en gewoon doorlinken naar je .nl account.
  19. Precies... je kunt maar beter het zekere voor het onzekere nemen ;)
  20. Probeer, als dat lukt, idd via de online kanalen draagvlak te creëren om over de diensten van je moeder te praten. Dat kost vaak wel wat tijd, maar door wekelijks de huidige klanten te voeden zal de info ook steeds verder rijken (doordat er meer over gesproken kan worden en ze beter gevonden wordt). Dit kan bijv. van het schrijven van een blog (dagboek van de klusvrouw) waarin ze ook tips kan verwerken voor alleenstaande ouders die ook vaak de klusjes zelf moeten opknappen en misschien niet altijd overal evenveel verstand van hebben, maar kan ook op andere creatieve wijze. Kijk naar wat jullie zelf kunnen of eventueel mensen uit de naaste omgeving.
  21. Ik vind het idee van een fotograaf ook heel goed. Toch leuk om in je nieuwe kleding direct mooi op de foto te worden gezet. Je zou ook kunnen denken de swop te koppelen aan workshop(s) zodat de deelnemende dames bereid zijn meer te betalen. Op creatief, fashion en lifestyle gebied zijn er genoeg workshops te verzinnen die niet veel hoeven te kosten, maar die een extra bijdrage zeker waard zijn.
  22. Gezien de leeftijd van je doelgroep zou ik kiezen voor een naam in de trend van GirlzWithStyle en dan zowel de Girlz als Girls versie registreren. Beide zijn nog vrij.
  23. Prof. Dr. Von Dommelhausen is weer terug in Nederland en komt binnenkort weer met een nieuw filmpje over de volgende stap bij het netwerken. Het delen van gegevens met je gesprekspartner.
  24. Ik ben het mer Werty eens dat de mogelijkheden van Hyves stukken minder zijn. Al zie je wel dat ze steeds meer functionaliteit van Facebook overnemen. Maar ze kunnen naar mijn mening nog lang niet tippen aan de bruikbaarheid van Facebook fanpages. Ik denk dat het ook wel beetje afhangt van de leeftijd van je doelgroep. Volgens mij is Hyves vooral in trek bij een jongere doelgroep <20 jaar of juist de wat oudere doelgroep die via social media actief is >50 jaar.
  25. Piet84

    10.000

    Gefeliciteerd ! Ik lees al lange tijd met veel interesse en plezier op het forum. En nu is het ook maar is tijd een account aan te maken en met mijn eerste bericht iemand te feliciteren/bedanken voor de mooie bijdrage die hij levert.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.