Jump to content

Fiscalist in spé

Senior
 • Content Count

  75
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Male
 • How did you find us:
  via een kennis

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  thewholesaleforums
 1. Afkortingen ENGL & SP vervangen door EN & ES Of nog beter: NL / FR / DE / EN / ES / PT Verder valt er weinig zinnigs over te zeggen ;) Succes!
 2. Dag Direk, HKEMS is gewoon EMS vanuit Hong Kong. Nederland heeft geen EMS, maar pakketten die vanuit het buitenland via EMS naar Nederland worden verzonden worden gewoon overgenomen door TNT Post. Succes! Jeroen
 3. Bij een B.V. vervallen de volgende aftrekposten: [*]Zelfstandigenaftrek [*]Startersaftrek [*]MKB Winstvrijstelling Je komt als DGA dus niet in aanmerking voor zelfstandigenaftrek.
 4. Niet kleinerend bedoeld t.a.v. Altan, maar voor die 5 a 10 auto's die Altan per maand inkoopt/verkoopt? Dat kan een hobbyist boekhouder ook en hoeft dus niet zoveel te kosten (mits Altan alles correct aanlevert) IB/OB kan die makkelijk zelf doen, zoniet met hulp van Higherlevel. Een stukje zelfredzaamheid kan alleen maar aangemoedigd worden.
 5. Altan, wat weerhoud je ervan om de boekhouding niet helemaal zelf te doen? Vraag jouw boekhouder om alle stukken en ga zelf verder. Je hebt nu al een begin. Het lijkt allemaal moeilijker dan het daadwerkelijk is. Mocht je ergens niet uitkomen (inboeken, OB, IB) zijn er genoeg HL-leden die je daarmee kunnen en willen helpen. Als je het onder de knie krijgt ben je er hooguit 2 uurtjes per week mee bezig. Als je alles tijdig en correct aanlevert betaal je naar mijn inziens veel te veel.
 6. Om terug te komen op je vraag: De betaalde 19% btw kun je gewoon terugvorderen. Reclameslogans zijn verder niet relevant.
 7. Scholingskosten zijn alleen aftrekbaar als de opleiding die gevolgd wordt nodig is voor het huidige beroep of een toekomstig beroep; voor deze laatste dienen duidelijk aanwijzingen aanwezig te zijn, dat binnen afzienbare tijd inkomen uit dit toekomstige beroep verworven wordt. (Als je productiemedewerker bent en vlieglessen volgt, dan is het niet direct aannemelijk dat deze lessen uitmonden in een aanstelling als piloot en zijn ze dus niet aftrekbaar.) De uitgaven zoals lesgeld, boeken, computer kun je wel aftrekken als persoonsgebonden aftrek. Als je onder de 30 bent kom je wellicht in aanmerking voor studiefinanciering. aftrek_studiekosten_of_andere_scholingsuitgaven_2011_ib2751t12fd.pdf
 8. Fijne feestdagen en iedereen veel personeel toegewenst in 2012! ;)
 9. Voordelen eenmanszaak: [*]Zelfstandigenaftrek [*]Startersaftrek (eerste 3 jaar) [*]MKB vrijstelling Voordelen bv: [*]Niet privé aansprakelijk voor zakelijke schulden (mits sprake van behoorlijk bestuur) [*]Bij hogere winsten fiscaal voordeliger [*]Professionele uitstraling (voor wat het waard is) Bij een bedrijfsresultaat van 50k is een eenmanszaak aanzienlijk voordeliger: Voorbeeld berekening winst in eenmanszaak en in BV
 10. Je mag alleen producten van buiten de EER importeren en verkopen als je daarvoor toestemming hebt van de producent. Import zonder toestemming heet parallelimport. Een product dat in de EER via een officieel distributiekanaal in de handel wordt gebracht, is daarna binnen de EER wel vrij verhandelbaar. De straffen op parallelimport variëren van een schadevergoeding tot vernietiging van de voorraad artikelen. Leesvoer: Wat zijn de richtlijnen betreffende parallelimport? 12 september 2011 - Beleid Parallelimport Registratie herzien
 11. Als je ter kwade trouw de invoerrechten omzeilt en je word gepakt krijg je een naheffing en kun je strafrechtelijk vervolgd worden. (mits aangetoond kan worden dat jij als importeur de hoofdschuldige bent) Hoe het werkt: De chinese fabrikant vervalst de certificate of origin zodat de goederen op papier niet uit China afkomstig zijn, maar uit een derde wereld land (Vietnam, Maleisië etc.) zodat je vrijgesteld bent van invoerrechten. De goederen worden dan op een containerschip van het betreffende derde wereldland geplaatst. Onderstaande artikelen zeker even lezen: Fraude schoenimporteurs Schoenimporteurs maken bezwaar tegen boete fiscus
 12. De wettelijke rechten van de consument mogen niet uitgesloten worden in de algemene voorwaarden. Zulke voorwaarden staan op de zwarte lijst staan en zijn per definitie vernietigbaar (art. 6:236 BW). In dit geval mag de internetwinkel geen kosten in rekening brengen en mag je als consument het artikel uit de verpakking halen om te kijken of het aan je verwachtingen voldoet.
 13. ""Een product moet voldoen aan de eigenschappen die je als consument redelijkerwijze mag verwachten."" Geef 1 jaar garantie. Deze garantie geldt bij normaal gebruik van het artikel. Deze garantie vervalt bij misbruik van het artikel, onzorgvuldigheid, verwaarlozing, verkeerd gebruik of door extreme weersomstandigheden. Slijtage is een natuurlijk proces en valt niet onder de garantie. Uiteraard geef je wel garantie voor fabrieksfouten (stikfouten e.a.) Je zou naast de handschoen ook een flacon ndigo handschoen reiniger kunnen aanbieden, deze laat je goedkoop in China ontwikkelen voor een paar euro en verkoop je voor circa 15 euro. Je geeft de klanten 2 jaar extra garantie mits ze de ndigo handschoen reiniger iedere 3 maanden gebruiken. Mocht de handschoen uiteindelijk toch kapot gaan is je marge toch zo groot dan bied je gewoon een nieuw paar handschoenen aan.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept