Jump to content

Mauritz Kop

Senior
 • Content Count

  32
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2

Personal info

 • You are:
  adviseur
 • Gender
  Male
 • First name
  Mauritz
 • Last name
  Kop
 • Company or organization name
  JuridischAdviesVoorBedrijven.nl
 • Website address
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  commercie en marketi
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  kvk hallo

Company info

Vision

 • I'm looking for people who
  ondernemer zijn of een bedrijf of webwinkel willen oprichten, en in dat kader behoefte hebben aan juridisch advies op het gebied van aansprakelijkheid en algemene voorwaarden, contracten, arbeidsrecht, intellectuele eigendom, consumentenrecht, huurrecht, handelsnamen, auteursrecht, Europese regelgeving en ondernemingsrecht.
 • My opinion about entrepeneurship
  Ondernemen biedt je de mogelijkheid jezelf in alle vrijheid te ontplooien, van je hobby je werk te maken, alles uit jezelf te halen en tegelijkertijd in je levensonderhoud te voorzien.
 • My opinion about innovation
  Innovatie vormt de basis voor de optimalisatie van de verdienste van een bloeiende onderneming.
 1. Beste timmy, Ik ben nog steeds met jou aan het meedenken over je bewijspositie, mede omdat ik weet hoeveel bloed, zweet en tranen er gaan zitten in het componeren, opnemen en bewerken van muziek. Het dateren bij de belastingdienst is niet meer mogelijk (zie ook mijn bovenstaande post met de link). Dat was inderdaad voorheen wel het geval. Ik heb het er voor de zekerheid zojuist nog even met Arnoud van iusmentis over gehad en dit is de nieuwe stand van zaken per 1-1-2013.
 2. Beste timmy, Daarnaast kun je naar de notaris om een en ander te registreren maar dat brengt uiteraard hogere kosten met zich mee. Voor 1 januari 2013 kon je je werk ook bij de Belastingdienst registreren dmv een datumstempel / onderhandse akte maar dat is thans niet meer mogelijk. Zie in dit kader deze link van de belastingdienst. Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om alle registratiemethoden uit te voeren. Hiermee kun je een datum te verbinden aan het door jou gecreëerde werk. Dit, met als doel om in een later stadium aan te kunnen tonen dat jij de auteur ben van het werk (je wilt namelijk kunnen aantonen dat jij het werk al op een bepaalde datum hebt laten registreren). Door het op verschillende manieren te registreren toon je bovendien aan dat je er werk van hebt gemaakt en een aantal verschillende bewijzen wegen uiteraard sterker dan slechts 1 bewijs. De aangetekende envelop alleen is niet het sterkste bewijs. Het i-depot wel maar dat dien je te onderhouden en elke 5 jaar te vernieuwen. Hier geldt: better safe than sorry. Succes ermee ! modedit: link ingekort.
 3. Beste timmy, Auteursrecht op je werk ontstaat van rechtswege. Je kunt daarnaast een aantal dingen doen: 1. Een aangetekende brief met daarin het materiaal (papier, usb stick etc) aan jezelf versturen en de envelop vervolgens dichtlaten. Dit geldt als bewijs igv een conflict. 2. Een i-depot aanmaken bij het BOIP, dat kost € 35,- per 5 jaar, en geldt eveneens als bewijs. Dit zijn de goedkoopste manieren om je copyrights op muziek te securen. Daarnaast kun je je als muziekauteur aanmelden bij de Buma en gedurende de registratie geluidsopnames (mp3) van je muziekwerken uploaden in de portal. Succes ermee!
 4. Beste uw, Kijk in dit kader eens naar deze post: AV in verschillende talen. Heb je enkel met professionele partijen te maken dan zijn de regels iets soepeler, al blijft voorop staan dat de wederpartij de AV in alle redelijkheid moet kunnen begrijpen. Dit om toepasselijkheidsproblemen in conflictsituaties te voorkomen. Daarnaast zou ik (uiteraard in alle versies) Nederlands recht van toepassing verklaren. Succes ermee!
 5. Beste Marc, Ik adviseer je om standaardovereenkomsten en modelcontracten, eventueel in combinatie met maatwerk algemene voorwaarden (die in lijn zijn met je specifieke bedrijfsvoering en aansluiten op aanwezige verzekeringsfaciliteiten) door een gespecialiseerde jurist te laten opstellen. Dit geeft je de zekerheid dat de documenten juridisch in orde zijn en dat er niets ontbreekt: het voorkomt ellende in conflictsituaties. Spreek met de jurist van te voren een vaste prijs af, zodat je qua kosten precies weet waar je aan toe bent en niet voor verrassingen komt te staan. Succes ermee!
 6. Beste Arno, Kijk ook eens naar deze thread, waar een soortgelijk onderwerp al eens eerder aan bod kwam. Wellicht staat er voor jouw specifieke situatie bruikbare informatie in: AV in verschillende talen. Succes ermee!
 7. Beste Chiara, Ik adviseer je om maatwerk algemene voorwaarden te laten opstellen die zijn toegesneden op jouw specifieke bedrijfsvoering. Om juridische risico's (zoals aansprakelijkheid) en financiele risico's (zoals niet worden betaald) zoveel mogelijk uit te sluiten kun je het beste met overeenkomsten (contracten waarin de gemaakte afspraken staan) werken in combinatie met je eigen algemene voorwaarden. Alles op papier. Veel succes met je bedrijf!
 8. Hallo A_S, Als je op zoek bent naar contracten en maatwerk algemene voorwaarden dan raadpleeg je een jurist. Je spreekt van te voren een prijs af, zodat iedereen weet waar hij aan toe is. Dit bedrag neem je mee in je oprichtingskosten. Je gaat niet zelf de contracten maken of van internet halen want dan loop je een groot risico dat het misloopt. Investeer dus in contracten die je de bescherming bieden waarnaar je zoekt. Succes ermee!
 9. Stel inderdaad in ieder geval een VOF overeenkomst op met daarin afspraken tussen jullie beiden over zaken als winstverdeling, inbreng, vertegenwoordigingsbevoegdheid, arbeidsongeschiktheid en opheffing van de vennootschap. Mochten er onverhoopt problemen ontstaan dan hebben jullie op deze manier iets concreets om op terug te vallen. Werk daarnaast met algemene voorwaarden die zijn toegesneden op jullie specifieke bedrijfsvoering. Succes ermee !
 10. Hallo Irma, Marjan heeft gelijk, in het vooruitzicht van een faillissement mogen er geen zaken aan de boedel worden onttrokken om jezelf mee te begunstigen: dit noemt men paulianeus handelen. Dit is onrechtmatig en onder bepaalde omstandigheden zelfs strafbaar. Het is bovendien een van de eerste zaken waar een curator naar pleegt te kijken. Ontraden dus!
 11. Lucien snijdt een belangrijk punt aan. Zelf zaken in elkaar gaan knutselen doet vaak meer schade dan goed. De verleiding is uiteraard groot om een geheimhoudingsverklaring, relatiebeding, concurrentiebeding of zelfs algemene voorwaarden met behulp van Google aan elkaar te copy pasten. En natuurlijk is het leuk om dingen zelf uit te zoeken, en de kosten laag te houden. In de praktijk blijken dit soort doe-het-zelf contracten evenwel niet de bescherming te bieden waarop was geanticipeerd. Het inschakelen van een specialist scheelt tijd en biedt in de regel wel de bescherming waarnaar wordt gezocht. Hetzelfde geldt voor welwillende forumgenoten die je met goed bedoeld advies behulpzaam willen zijn. Schoenmaker blijf bij je leest. Ik ga bijvoorbeeld zelf niet voor tandarts spelen. Met name in deze Google-era, zie je op bepaalde onderdelen van dit forum een in juridische zin riskant soort van branchevervaging. Er zijn namelijk ondernemers die hier een vraag stellen en er vanuit gaan dat het antwoord dat zij krijgen - zeker op een kwalitatief hoogstaand forum als Higherlevel, juridisch valide is. Uiteraard is forumbezoek vrijwillig en voor eigen risico en zijn er aan de antwoorden van collega ondernemers geen rechten te ontlenen. En heeft het forum een open karakter met ruimte voor discussie. Meedenken en andermans problemen willen helpen oplossen is vaak lovenswaardig, bereidwillig en attent, maar er zit nu eenmaal verschil in kennis van horen zeggen, en de kennis en ervaring die een jurist of advocaat heeft opgedaan gedurende jarenlange universitaire studie, specialisatie en rechtspraktijk. Samenvattend is het met name bij juridische zaken in zijn algemeenheid niet verstandig en zelfs risicovol om doe-het-zelf jurist te willen zijn, alsook om blindelings af te gaan op goed bedoelde forumadviezen. Succes met je bedrijf !
 12. Hallo David, Hier vind je meer informatie over muziekcontracten: http://www.musicajuridica.com/nl/Muziekcontracten.html. Het is inderdaad verstandig om dit soort contracten op maat te laten maken door iemand met ervaring en kennis van zaken. Het is specialistische materie. Succes met jullie label !
 13. Hallo Rikv, Hier kun je je merk registeren: BOIP Dit kost 240 euro. Lees de pagina goed door. Hier kun je alvast kijken of de naam die je in gedachte hebt niet teveel lijkt op een reeds geregistreerd merk: Merkenregister Succes ermee !
 14. Hallo Jasper, Nee, omdat de werkzaamheden sterk lijken op het eerdere takenpakket is een tweede proeftijd in beginsel nietig, met potentieel nadelige financiële gevolgen. Daarmee zet je namelijk een streep door de ontslagbescherming van de werknemer en dat wordt door de wetgever als ongewenst beschouwd. Wat je wel kunt doen is een contract voor bepaalde tijd afsluiten van bijvoorbeeld 2 of 3 maanden. Als het goed gaat bied je na ommekomst van die periode een contract voor bepaalde tijd aan (eventueel met tussentijdse opzegmogelijkheid, waarbij beide partijen uiteraard de wettelijke opzegvereisten in acht dienen te nemen) met een langere looptijd (bijvoorbeeld 1 of 2 jaar), of zelfs een contract voor onbepaalde tijd. Let er bij een keten van contracten van bepaalde tijd overigens wel op dat deze op een gegeven moment van rechtswege worden omgezet in een vast contract: een contract voor onbepaalde tijd. Een en ander afhankelijk van het aantal alsmede de duur van de bepaaldetijdscontracten. Succes ermee !
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept