Jump to content

Entrecote

Senior
 • Content Count

  42
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Om er achter te komen of er vraag is naar je product zul je marktonderzoek moeten doen, of, als de producten door anderen al veel verkocht worden zul je moeten vertrouwen in je eigen kwaliteiten en je onderscheiden. Vraag je af: 'Waarom zullen consumenten bij mij het product kopen en niet bij een ander?'
 2. Ik kan me goed verplaatsen in jou situatie. Op eigen houtje geef ik je op korte termijn weinig kans, je hebt geen geld en relatief weinig ervaring. Je plannen kunnen dan nog zo goed en gepassioneerd overkomen, een financier vinden, of meerdere via CF is een moeilijk verhaal. Maar waarom zoek je niet een partner? Een (oude) werkgever, een connectie via een leraar van je school.. Ik kan me voorstellen dat je door stages en werk al best een groot netwerk hebt in de Horeca, als je zo goed en enthousiast bent als je doet voorkomen moeten daar mensen zijn die in je geloven en die je op weg willen helpen.. Ik denk dat daar je kansen liggen. Maar.. Als ik in jou schoenen stond ging ik liever de wereld in. Wanneer je je eigen restaurant hebt ben je, als het succesvol is, altijd aan het werk. Nu heb je nog de kans om ervaring op te doen zonder dat jij risico loopt en ondertussen nog startkapitaal kan sparen ook. Ga lekker een paar jaar werken in Parijs of een andere mooie Franse stad, kom terug naar Nederland en leg een mooi plan neer bij een bank met prachtige referenties. Heel veel succes!
 3. Jammer dat het festivalseizoen net voorbij is. Daar zou je namelijk prima onderzoek kunnen doen naar de behoefte van festivalgangers. Want ik zou voor ik hierin zou investeren wel eerst een marktonderzoek uitvoeren. Aan wat voor artikelen moet ik denken? Wegwerp campeer artikelen bijvoorbeeld? Ik kwam trouwens al wel snel op deze site, maar het aanbod daarop is niet erg groot.
 4. Vragen over stamrecht B.V.'s lijken binnenkort verledentijd op HL gezien er per 1 januari direct fiscaal zal worden afgerekend.
 5. Kan je eens iets meer vertellen over je idee? Wat kan je gaan doen in jou bedrijf? Een paar activiteiten die bij mij opkomen: - Beachvolley(voet)bal - Beach parties - Verhuur aan scholen/(buurt)verenigingen - Zandkastelen bouwen voor kinderen Je hebt 20k aan personeelskosten, kan je vertellen wat dat personeel doet? Heb je de kosten voor (het mogen afspelen van) muziek meegerekend? Kijk hier eens wat dat kan gaan kosten.. (niet schrikken) Heb je al eens met een drankenhandel gesproken over financiering? Wellicht zin er horeca partijen die je kunnen helpen.
 6. Wat er direct bij mij opkomt: Om de 2 maanden komt er een verbeterde batterij... Hebbon! Om de 3 maanden een camera met 0,2 megapixels meer... Hebbon! Elke maand een snellere chip... Hebbon! Na een half jaar een scherm met een nog hogere resolutie... Hebbon! Ofwel, na een maand of 8 heb je je telefoon al 1,5 keer vernieuwd, terwijl je nu eens in de 2 jaar een nieuwe telefoon aanschaft. Gezien ik geen grote visionair ben hoop ik dat ik er naast zit en dat het een enorm succes gaat worden, maar mijn eerste indruk is een niet heel enthousiaste..
 7. Hoi Tom, Ik ben even nieuwsgierig hoe het gaat nu.. Is er nieuws?
 8. Twitter leuke weetjes: 'Wist u dat er in Nederland 32 miljoen relatiegeschenken per jaar worden weggegeven'. Het spelletje wat je op Facebook doet is leuk en kan je ook op twitter doen. Zorg er wel voor dat je af en toe iets anders verzint. 'In welke plaats hebben we vandaag 500 paraplu's geleverd? De eerste letter is een H en het rijmt op teen'. En twitter dan om de 2 uur een aanwijzing.. Ik roep maar wat. Pas wel op dat het leuk blijft en het geen irritatie opwekt.. Op Facebook kan je vrij goedkoop adverteren. Om likes te krijgen weet ik eerlijk gezegd niet of je product interessant is voor het grote publiek. Maar als je er bijvoorbeeld met een leuke korting adverteert moet dat handel opleveren en wellicht ook likers..
 9. Een kroeg hier in de buurt doet wel eens een loterij door vakjes te verkopen op een schoolbord, je mag dan daar je naam in zetten. Bij voorbeeld 600 vakjes van 1 euro per stuk. Als alle vakjes verkocht zijn wordt er een nummer getrokken en wanneer dat nummer in jou vakje staat heb je de prijs gewonnen (bijvoorbeeld fiets of tv die je koopt voor 400 euro). Ik neem aan dat jij iets van plan bent op grotere schaal, maar het is misschien een ideetje voor kroegeigenaren die dit topic lezen..
 10. Ze staan bij algemene voorwaarden. Misschien beter om ze onder je contactformulier te plaatsen. Verder keurige site, alleen je bent een van de honderden sites die dit aanbieden, een helse klus om juist op jou site terecht te komen. Succes!
 11. Willen ze hun maatschappelijke betrokkenheid tonen? Of moet de omzet van kantoormeubilair flink omhoog?
 12. Ik heb ook je plan doorgenomen. Je hebt duidelijk nagedacht. Het zal voor jou heel belangrijk zijn om je te onderscheiden ten opzichte van je concurrentie en dat zal zeker alleen met je product niet eenvoudig zijn. Alles wat jij aanbiedt is eenvoudig toe te voegen aan het assortiment van een dagzaak. Denk hier goed over na. Wanneer bijvoorbeeld het Bubble Tea concept aanslaat in Nederland kan je op je klompen aanvoelen dat Bakker Bart dat ook in zijn assortiment op gaat nemen. Als ik in jou schoenen stond zou ik eens rondkijken naar franchise mogelijkheden met veel vrijheid voor jou als franchisenemer. Je haalt zo veel ervaring in huis en, ik denk voor jou idee erg belangrijk, een bekende vertrouwde uitstraling. (De enige reden die ik kan bedenken voor het feit dat de coffeeshop van de HEMA zo goed loopt is dat er HEMA op de gevel staat). Denk er ook aan dat wanneer je 60 uur in je winkel gaat staan je ook 60 uur een lach op je gezicht zal moeten hebben en je gasten (klanten heb je op de kermis) als gasten zult moeten behandelen. Horeca is een mooi vak, maar wordt vaak onderschat door startende ondernemers. Ga goed bij jezelf na of je het in je hebt om 60 uur per week op en top gastheer te zijn. Zoals je al gelezen hebt moet je nog goed kijken naar je cijfers. Je verhouding omzet/huisvestingskosten is 19%, dat is erg hoog voor horeca, koffie en thee heeft echter een hoge marge dus wellicht maak je daar een hoop mee goed. Huur is natuurlijk wel iets waar je zeker van bent, je marge moet je maar zien te realiseren.. Weet je zeker dat je alle kosten op een rijtje hebt? Heb je bijvoorbeeld gedacht aan muziek, afval, breuk, derving? Ik ben benieuwd naar je verdere stappen en lees ze graag op het forum. Suuces!
 13. Ik weet niet of de site iets is, maar ik kwam al snel hier terecht...
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept