Jump to content

leonie-ondernemer

Junior
 • Content Count

  22
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Voor een grote klus heb ik wat zzp'ers benaderd. Uiteraard wil ik wel een VAR - verklaring van hun. Het liefst een VAR-WUO. Nu heb ik iemand op het oog die een BV heeft. Ook wil ik van hem graag een VAR. Maar deze persoon geeft aan dat wanneer je een BV hebt je geen VAR verklaring nodig hebt. Kan iemand mij dit bevestigen?
 2. Het geld gaat ook direct van de ene naar de andere aanbieder. Dat is al afgesproken. Maar wat is het verschil dan of ik nu alvast een deel wil laten uitkeren of pas of bijvoorbeeld 20 jaar. Dan moet er toch ook belastingheffing en revisierente betaald worden? Of zie ik dat nu verkeerd en hoeft dit niet wanneer je de aow leeftijd hebt bereikt. Op mijn lijfrente rekening stort ik maandelijks een bedrag en ik kan zelf bepalen voor hoelang ik het vastzet ( deposito) Het lijkt eigenlijk op een spaarrekening. Iemand?
 3. Ik weet dat het niet met ondernemen te maken heeft, maar ik denk dat veel ondernemers er wel mee te maken hebben. Omdat ik als ondernemer mijn boekhouding zo goed mogelijk geregeld wil hebben hoop ik dat jullie me hier ook een beetje advies in willen geven. Ik zie het verschil tussen box 1 en box 3 niet. Ik weet dat er wanneer je een bepaald vermogen hebt 1,2% rendementsheffing moet betalen in box 3. Mijn beleggingshypotheek heeft alles met mijn woning te maken, maar mijn accountant heeft dit wel altijd in box 3 aangegeven. Ik las op Internet dat je bank-spaar in box 1 valt. Wat is dan het voordeel van box 1? Bedankt dat je me op de hoogte stelt van de nieuwe regels in 2013.
 4. Het geld gaat ook direct van de ene naar de andere aanbieder. Dat is al afgesproken. Maar wat is het verschil dan of ik nu alvast een deel wil laten uitkeren of pas of bijvoorbeeld 20 jaar. Dan moet er toch ook belastingheffing en revisierente betaald worden? Of zie ik dat nu verkeerd en hoeft dit niet wanneer je de aow leeftijd hebt bereikt. Op mijn lijfrente rekening stort ik maandelijks een bedrag en ik kan zelf bepalen voor hoelang ik het vastzet ( deposito) Het lijkt eigenlijk op een spaarrekening.
 5. Heb de procedure doorgenomen. Ik zit nu te denken om alvast 3500 af te kopen. Hoe gaat dat dan precies? Krijg ik hier dan een jaaropgave over, en wat moet ik hiervan afdragen? Daarnaast ga ik mijn beleggingshypotheek overzetten naar bank- spaar. De waarde van mijn beleggingen moest ik altijd opgeven in box 3. Bank- spaar wordt in box 1 opgenomen begreep ik van de nationale nederlanden. Moet ik de waarde van mijn bankspaar ook ergens apart opgeven dan in box 1? alvast bedankt
 6. Ik heb nu een lijfrente lopen bij de Nat.Nederlanden. De afkoopsom is zo'n 7000 euro. Kan ik zonder dat ik daar belasting over betaal dit over laten zetten naar Brand New Day?
 7. Ik kan toch aan elk kwartaal zien wat het percentage is betreft de belaste en onbelaste omzet? Aan de hand daarvan kan ik dan toch ook de voorbelasting corrigeren? Doe ik het goed wanneer ik alles eerst alle voorbelasting bereken en dan na het kwartaal het corrigeer. Of moet het echt geschat worden en aan het eind van het jaar corrigeren. Stel ik heb een factuur voor inkt. Ik schat dat het percentage 50% is. De factuur is 121 euro incl BTW. Het bedrag van 60.5 boek ik dan zo; kosten 50 voorbelasting 10.5 aan cred 60.5 De andere 60.5 mag dat als 100% kosten geboekt worden?
 8. Duidelijke taal. Nog twee dingen. Hoe doe ik het bij de aanschaf van een investering ( boven 450) Wanneer ik een camera koop van 800 euro met 139 euro BTW De verhouding is 90% belast 10% onbelast en ik gebruik de camera 5 jaar. Mijn vriendin heeft een kapperszaak. Het knippen is met 6% belast. Ze vraagt wel de gehele voorbelasting, vaak 21% terug van bedrijfsartikelen. Klopt dit wel of moet ze ook een verhouding nemen?
 9. Sorry, ik begrijp je niet. Wanneer mijn belaste prestaties nu 1000 euro zijn en mijn onbelaste prestaties 100 euro mag ik dan 90% van de BTW terugvragen? Het schrijven van een blog voor een bedrijf is dat belast of onbelast?
 10. Bedankt! Maar nu; Hoe ga ik om met mijn voorbelasting? Ik kan nooit onderscheiden wat ik voor mijn belaste prestaties hebt gebruikt en wat voor mijn onbelaste prestaties. Moet ik dan een verhouding van de totale voorbelasting nemen?
 11. Hallo, Als freelance journalist heb ik weer wat opdrachten weten binnen te halen. Nu mijn vraag. De ene opdrachtgever zegt dat ik wel met BTW moet factureren en de andere zegt weer van niet. Ik heb wel een BTW nummer en moet ook gewoon BTW aangiftes indienen. Wat zijn precies de regels omtrent het wel/ niet factureren met BTW?
 12. Als ik dus kan aantonen dat ik voor meer dan 10% bel dan kan ik alles in aftrek brengen? Of moet weer in verhouding prive/ zakelijk gebeuren?
 13. Na het lezen van 4 pagina's begon het me een beetje te duizelen voor mijn ogen. Daarom hoop ik dat ik mijn vraag maar zo mag stellen. Als prive persoon huur ik een woning. In mijn kelder wil ik gebruik gaan maken voor faciliteiten voor mijn eenmanszaak. De kelder is ongeveer 50% van het hele huisoppervlakte. Gister heb ik de belastingtelefoon gebeld hierover. Hun gaven aan dat ik de huur prijs voor 50% mag aftrekken van mijn winst. Ik dacht laat ik dit voor de zekerheid even nazoeken, wie weet of dit klopt?
 14. Dit onderwerp heeft voor mij wat vraagtekens. Ik probeer mijn boekhouding zelf te doen en haal veel weg via dit forum en nog een ander forum. Nog mijn volgende vragen over het gebruik van mijn prive telefoon ( mobiel) en internet aansluiting ( vanuit huis) Telefoon: Klopt het dat ik de kosten volledig mag aftrekken van mijn winst wanneer ik meer dan 10% zakelijk bel? Ditzelfde geldt voor de BTW. Internet: Omdat ik vanuit huis werk gebruik ik dus ook het internet voor mijn zaak. Op dit moment boek ik dit 50/50. Het gaat om een paar tientjes per jaar. Mag dit zo?
 15. Kan ik dat dan niet zelf weten? Of zou het dom zijn om de auto met deze verhouding prive te houden.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept