Katrien O

Junior
  • Aantal berichten

    29
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Katrien O

  1. Ja die betaal je wel, je weet alleen niet hoeveel ;D
  2. Volgens mij mag je alleen zelf van de margeregeling gebruikmaken als het verkopen van tweedehands goederen tot de hoofdactiviteiten van je bedrijf behoort. Als je incidenteel iets tweedehands verkoopt moet je de btw over het hele bedrag afdragen. Maar nogmaals: met auto's worden er vaak uitzonderingen gemaakt dus dat kan hier ook weer het geval zijn.
  3. Iets wat je koopt met gewone BTW, daar kan je de BTW van terugvorderen. Met iets waarvan de verkoper de BTW volgens de margeregeling afdraagt kan jij als zakelijke koper niets terugvorderen. Dat is volgens mij de enige consequentie (en het grote verschil tussen de twee voor de zakelijke afnemer). Misschien dat dit voor BV's en auto's anders werkt, dat weet ik niet. Ik heb een eenmanszaak en handel in huis-tuin-en-keuken tweedehands.
  4. Hallo, Ik ben de nieuwe europese richtlijn consumentenrechten aan het bestuderen (treed december dit jaar in werking en ik zou dan tot juni 2014 de tijd hebben om dit te implementeren) en ik vraag me het volgende af: het verbod om meer dan 50% vooruitbetaling te eisen van consumenten (verkoop via website) / de eis om een vorm van achteraf betalen aan te bieden, wordt nergens genoemd (of ik moet er overheen gelezen hebben). Betekent dit dat deze eis komt te vervallen? Of worden in de richtlijn alleen de veranderingen benoemd? Alvast bedankt! [titel aangepast - mod]
  5. Nee, misschien moet je 's iets lezen over communisme? Het woord "communis" in het communisme staat voor "gemeenschappelijk eigendom van productiemiddelen". Dat betekent dat de fabriek en de machines van de arbeiders zijn, en niet van de kapitaalverschaffer. In de praktijk komt dat er al snel op neer dat de productiemiddelen van de overheid zijn, als vertegenwoordiger van "de arbeiders". Maar alle andere dingen zijn gewoon eigendom van mensen, net als in het kapitalisme. Niet bij stil gestaan dat je dat ook zo uit kan leggen. Stom. Ik bedoelde particulier bezit van productiemiddelen. Ik weet ook wel wat van communisme. Ik heb sociologie gestudeerd. Van Het Kapitaal heb ik alleen uittreksels / paragrafen etc. gelezen. Communistisch Manifest heb ik wel (grotendeels) gelezen, omdat die bij mij thuis in de kast stond (maar mijn ouders waren geen communist of socialist en ik ook niet). Is al wel weer zo'n 20 jaar geleden hoor. Het ontbreken van particulier bezit van de productiemiddelen is nogal een bepalende factor. Vandaar mijn opmerking dat het idee van een basisinkomen zoals het in dit draadje besproken wordt niets met communisme te maken heeft. Verder probeerde ik uit te leggen, net zo als vele anderen in dit draadje, dat er nog steeds een motivatie is om te werken omdat de meeste mensen het basisinkomen niet genoeg zullen vinden, omdat ze nog al die dingen willen doen die we nu ook met z'n allen willen (en de meeste van ons ook kunnen) doen. Maar ik heb het idee dat sommigen hier op higher level de woorden communisme en socialisme gewoon plakken op alles waar ze het niet mee eens zijn (en sowieso op alles wat een beetje links klinkt).
  6. Ieder zijn mening. Maar met communisme heeft het idee van een basisinkomen (in dit draadje in elk geval) niets te maken.
  7. Je hebt echter alleen beperkte behoefte aan voedsel. En als iedereen voedsel krijgt heeft het ook niet veel waarde om je overschot te verhandelen. Bij dit idee van een basisinkomen wordt er nog steeds uitgegaan van een kapitalistisch ingerichte economie waarin het mogelijk is voor individuen om bezit te hebben en om dit bezit te gebruiken om nog meer bezit vergaren net zo lang tot je Dagobert Duck bent. Voor wie dit wil. Wie liever de hele dag op de bank naar SBS wil kijken mag dat ook doen. Maar als die persoon ook nog eens een keer op vakantie wil of al die spulletjes wil kopen waar ze reclame voor maken op SBS dan zal hij aan dat basisinkomen niet genoeg hebben. Aan hem de keus wat hij dan doet. De kern van een communistisch systeem is dat particulier bezit niet bestaat. Dus die vergelijking gaat sowieso niet op.
  8. Wat ik me dan afvraag: betalen deze klanten dan wel voornamelijk met iDeal? Ik kan me namelijk niet voorstellen dat mensen massaal op het werk / op kantoor met hun tancodelijstje of identifier zitten... Als mensen inderdaad op hun werk zitten te bestellen dan vind ik betalen via paypal / achteraf betalen etc. logischer.
  9. Het wordt lastig omdat ik niet wil zeggen om welk product en merk dat het gaat... Het gaat niet om een cadeauverpakking, maar om een verpakking die geschikt is (professioneel genoeg er uit ziet) om als cadeau te kunnen geven. De gever zal er nog een kadopapiertje om heen doen, neem ik aan. Het gaat gewoon om een doosje dat dun genoeg is om in een brievenbusdoosje verstuurd te kunnen worden. Vervolgens moet dat doosje wel toonbaar zijn als je het als cadeau geeft. Ik kan het product ook los in een brievenbusdoosje blijven doen, maar dat is voor de gever minder leuk om te geven. Ik verkoop het nu dus los. En ik denk dat ik meer ga verkopen als ik aan kan geven dat het in een doosje verpakt zit. Als je het in een stenen winkel koopt zit het namelijk ook in een doosje. Dat verwachten mensen ook. Er moet een label op, want de gene die het cadeau krijgt moet kunnen zien wat het is zonder het doosje open te maken. Op het originele doosje staat ook wat het is (een afbeelding). Dat is het. Niet meer en niet minder. Maar ik weet dus niet wat wettelijk is toegestaan wb plaatsen van een afbeelding, logo etc. waar ik de rechten niet van heb, of überhaupt wb het ompakken van producten.
  10. Het punt is dat ik nu al weet dat het (in de meeste gevallen) een cadeau is en dat er daarom een doosje om moet. Maar het originele doosje is niet geschikt voor een webwinkel, maakt het te duur, is ontworpen voor stenen winkels. Ik moet vervolgens wel iets op mijn eigen doosje zetten. Een blanco doosje is in dit geval niet leuk geven. Je moet kunnen zien wat er in zit, het moet niet op het feestje zelf open gemaakt hoeven worden. Wat is volgens jou eigenlijk de merknaam in mijn voorbeeld: t-shirt met een Mickey Mouse afbeelding, is dat MIckey Mouse; Disney of de fabrikant van het t-shirt (degene die betaald heeft aan Disney om Mickey er op te mogen zetten)? Reclame maken voor mijn winkel laat ik achterwege als dit het product minder leuk geven maakt, maar je zei wel dat duidelijk moest zijn dat het mijn verpakking is en niet van de fabrikant. Hoe doe ik dat dan? Gewoon mijn eigen webwinkelnaam / logo in een hoekje zetten?
  11. TwaBla: Bedankt voor je antwoorden, ik heb echter nog wat verduidelijking nodig. Bedoel je dat ik dan op de verpakking zoiets moet zetten als exclusief geproduceerd en gedistribueerd door Producent Die en Die (ongeveer zo'n zin staat op de originele verpakking) en dat ik dan elders mag zetten zoiets als kijk voor meer van dit soort producten op katrien haar webwinkel.nl? Dan heb ik mijn reclame gemaakt en is meteen voor iedereen duidelijk dat de verpakking van Katrien zelf afkomstig is?
  12. Eén van de groothandels, levert dit ook weer aan een andere groothandel (waar ik zelf dit product trouwens niet van afneem). Dus die eerste zal dan wel authorized distributor zijn toch? Of bedoel je dat niet? In elk geval heeft deze groothandel gezegd dat ik het uit de verpakking mag halen en ergens anders in mag stoppen. Ik maak geen verpakking na, ik doe het in een eigen doosje of zakje en plak daar een uitgeprint labeltje op. Ik zou ook geen plaatje kunnen doen. Alleen tekst. Mag dat wel? Als ik zou willen zou ik het originele doosje trouwens in een handomdraai na kunnen maken (met een kleurenprinter en een stickervelletje). Dus ik denk niet dat ze het doosje gebruiken om namaak tegen te gaan.
  13. Ik koop dit product ook via andere groothandels en van één krijg ik het product sowieso zonder verpakking. Met licentie-product bedoel ik dat de producent van het product de eigenaar van de afbeelding betaald heeft om producten met die afbeelding te mogen verkopen. Zoals dus bijvoorbeeld een handdoek met Hello Kitty erop. Het is alleen iets anders dan Mickey of Hello Kitty, dat zijn slechts voorbeelden. Ik wil niet openbaar maken om welk product het gaat.
  14. Hallo, Excuses als ik het verkeerde sub-forum gekozen heb. Ik verkoop een bepaald product via mijn webwinkel, maar niet in de originele verpakking maar in een eigen verpakking. Volgens de groothandel die dit product aan mij levert mag ik dit doen, geen probleem. Nu heb ik de volgende vraag. Stel dat het om Mickey Mouse T-Shirts gaat. Mag ik dan op de nieuwe, eigen verpakking een label plakken met daarop een afbeelding van dat shirt met Mickey Mouse er op geprint? De reden dat ik dit hier vraag en niet aan die groothandel is omdat ik (eerst) wil weten wat wel of niet mag volgens wetgeving, en niet wat die groothandel toevallig wel of niet leuk vindt. Of moet ik dit sowieso vragen aan de producent van het product? (Europees bedrijf, levert alleen aan groothandels dus ik ben geen klant van hun). groet, Katrien
  15. Bij de webwinkel van TS weet je dat wel: hoger opgeleide vrouwen tussen de 35 en 55 jaar die geïnteresseerd zijn in biologisch voedsel. Ik behoor zelf tot die doelgroep en ik vind webwinkels die een hele formele toon hebben vaak onsympathiek overkomen. Met "U" ligt het er te dik bovenop dat je je best doet om respect te tonen. Dan denk ik al gauw dat je wat te verbergen hebt, en niet los en ontspannen durft te zijn omdat ik dan ga merken dat je mij helemaal niet zo respecteert. Maar dit is puur mijn gevoel en niet representatief. In een webwinkel van mij die een brede doelgroep heeft, heb ik zelf daarom wel gekozen om "U" te zeggen. Omdat ik weet dat veel mensen het anders voelen.
  16. Mensen die in 2013 65 jaar zijn geworden krijgen nog AOW vanaf die leeftijd.
  17. Je bedoelt het wellicht niet zo, maar het lijkt zo net alsof je zegt dat vrouwen die hoogopgeleid zijn meer respect verdienen / eerder met u aangesproken moeten worden dan laagopgeleide vrouwen. Mijn ervaring is trouwens dat het belang dat gehecht wordt aan het "u" zeggen, juist groter is naarmate de opleiding lager is.
  18. Ik vermoed wat jouw vraag betreft dat een bestelling die gedaan is in een webshop, en waarvan je uiteraard alle klant- en bestelgegevens van bewaard, genoeg bewijs is dat de goederen naar een ander eu-land zijn gegaan. Wat het weigeren betreft: volgens mij is het zo dat je (uiteraard) mag weigeren te leveren, maar als je levert ben je verplicht dit met 0% te doen als de zakelijke afnemer uit de eu dit wil. Maar dit is ook gewoon mijn interpretatie van teksten op internet. Ik had een tijdje terug ook zo'n vraag waar niemand met zekerheid een antwoord op kon geven en waar de tekst op de website van de belastingdienst niet duidelijk genoeg over is. Ik heb die vraag toen per brief gesteld aan de belastinginspecteur van mijn regiokantoor. Met 2 weken had ik een zeer uitgebreide brief terug met een heel helder antwoord en de bijbehorende wetteksten. Dus als je het allemaal echt zeker wil weten kan je denk ik ook beter een brief sturen. Misschien spoort het ze daar ook aan wat duidelijker op de website te zijn ;)
  19. Bedankt voor je reactie. Ik heb 0 ingevuld. Maar ik vraag me af of dit de bedoeling is, omdat de vraagstelling dan niet klopt. De uitkomsten / berekeningen kloppen in elk geval wel (op het laatste blad, controleren en verzenden). Dus ik zal wel te moeilijk denken...
  20. Ik ben de IB2012 (voor ondernemers) aan het invullen. Ik heb alles ingevuld, geen problemen tegengekomen. Tot nu bijna op het einde: nu moet ik per se aangeven of het loon Zorgverzekeringswet van mijn jaaropgaaf hoger dan 50.063 euro is en de volgende vraag is dan om het loon te noteren. Bij de toelichting staat dat ik dat terugvind op de jaaropgaaf die ik van mijn werkgever heb gekregen. Ik heb geen jaaropgaaf / werkgever... Ik heb alles weer bekeken en ik heb niet per ongeluk ergens inkomsten uit loon of zoiets aangevinkt. Of wordt hier bedoeld dat ik mijn winst moet invullen? Vreemd, want de vraag gaat toch echt over een jaaropgaaf. Als iemand dit kan verduidelijken voor me: alvast heel erg bedankt!
  21. Bedankt! Met die engelstalige tekst erbij kan ik het ook wel uitleggen aan die leverancier. Het is trouwens een engels bedrijf dus ze hebben echt een verkeerde term gebruikt en niet een verkeerde vertaling ofzo.
  22. Kon me ook al niet voorstellen dat ik een verkeerde factuur zou krijgen van zulke bedrijven. Maar de leverancier waar dit topic oorspronkelijk over ging, moet ik dus vragen om een factuur waar hun btw nummer op staat en alleen 0% tarief? Of mag dat exempt vat wel blijven staan? Het maakt het voor mij nl wel lastig om in een vreemde taal in discussie te gaan over wat de eisen zijn.
  23. Ik heb nu nog een paar andere facturen gecheckt, van binnen de EU leveranciers, en ik heb er nog twee waar niet de term reverse charge op staat. In beide gevallen is er gewoon 0% btw gerekend, (maar zij hebben tenminste wel hun btw-nummer vermeld). Het gaat om twee grote bedrijven, waarvan ik echt niet de enige Nederlandse / Europese afnemer ben. Sterker nog: je vindt hun producten in grote Nederlandse winkelketens. Hebben die grote winkelketens nou hun administratie niet op orde, of is die term toch niet verplicht? Er staat in deze twee gevallen uberhaupt geen term vermeld trouwens.
  24. Hoi Tobias, Bedoel je als de factuur onjuist is? En waarom is het buiten de btw-aangifte laten geen probleem? Omdat het aangeven van verlegde btw eigenlijk alleen formaliteit is? En omdat zij een fout maken die eigenlijk alleen hun probleem is (omdat zij nu niet aan hun belastingdienst kunnen bewijzen dat ze de btw terecht niet in rekening gebracht hebben)? bedankt, Katrien
  25. Het gaat om goederen waar (in Nederland) 21% voor geldt. Het is een relatief laag bedrag, was ook om uit te proberen. Ik ga natuurlijk wel om een nieuwe factuur vragen, maar ik heb een voorgevoel dat ik die niet ga krijgen. Ik heb al meerdere keren fouten op facturen (of achteraf helemaal geen factuur) gehad en geen enkel bedrijf wil dat horen van een net beginnend, pieterpeuterig klein eenmanszaakje. Wat als ik dus geen nieuwe factuur krijg?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.