Jump to content

JvdP

Super Senior
 • Content Count

  106
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • Gender
  Male

Company info

 • Location
  Nijmegen
 1. @ Benm, het huidige ongedekte geldsysteem is ook geen goed systeem. Na de oorlog is het de VS gelukt om ervoor te zorgen dat grondstoffen (olie) werden afgerekend in dollars (totdat Irak in 2003 ook toestond dat olie in andere valuta mochten worden afgerekend....). Daarmee was de Dollar een wereldmunt met een continue vraag naar dollars. En op deze wijze kon de VS ook heel makkelijk de geldpers laten draaien. Schulden werden gewoon de wereld in geëxporteerd. En economen dachten nog steeds dat er een scheiding was tussen de reële economie en de financiële economie. Alleen werkt dit systeem ook niet. Dat geld voor elk ongedekt systeem in welke vorm dan ook. Dat is mijn punt. En je kan alleen een goed gedekt geldsysteem in leven roepen met behulp van de juiste instanties. Die richting moet het opgaan. Er moeten wel kaders en controle zijn. Daarom vind ik de Bitcoin een leuk initiatief en best op kleine schaal toegepast kan worden. Net als zegels, air miles etc. Maar niet als oplossing voor een nieuw geld systeem.
 2. Dat de Bitcoin en andere 'digitale coins' op dit moment bestaansrecht hebben komt mede doordat het huidige financiële stelsel niet meer opereerde als een nutsvoorziening maar werd aangestuurd door mensen die zelfverrijking nastreven en het gebrek aan goede kaders en controles. Maar voornamelijk ook omdat het huidige geld systeem ongedekt was. Door de eeuwen heen is dit heel vaak voorgekomen en elke keer met als gevolg een instortend systeem. Daarom is de Bitcoin ook niet de oplossing als volwaardig alternatief voor geld. Ik zie het meer als een tegenbeweging om huidige instituten te dwingen om terug te keren naar de kern activiteiten. Naast dat is het bezit een code en een systeem dat je moet vertrouwen. De vraag is of dat voldoende vertrouwen biedt. In tijden van hyperinflatie en mensen het geld niet vertrouwen proberen ze dit zo snel mogelijk om te zetten in zaken van echte waarde. Prijzen van duurzame goederen, edelmetalen stijgen dan ook gigantisch. Edelmetalen stonden altijd aan de basis van al het geld. Vraag: als je kan kiezen tussen een stuk codering of een klompje goud. Waar kies je dan voor?
 3. Het concept komt wel vrij algemeen over en ik mis een duidelijke agenda. Innovatie is een containerbegrip en kan werkelijk op zoveel niveaus en vakgebieden worden toegepast. En is het doel meer een netwerkorganisatie of meer de focus op het geven van workshops om bepaalde vakgebieden verder uit te diepen. Netwerkbijeenkomsten heb ik persoonlijk niet veel interesse in maar workshops over een interessant onderwerp met diverse professionals aanwezig is wel nuttig. De agenda moet dan natuurlijk wel goed zijn want dan kan er echt relevante kennis uitgewisseld worden. Soort van masterclasses met een mix van theorie en praktijk. Daar heb ik geld voor over maar niet voor een algemene netwerkbijeenkomst. Je moet echt wat te bieden hebben op inhoudelijk vlak.
 4. Waar de gemeente altijd heeft gedoogd dat snackbars ook bier verkopen om mee te nemen is er nu een vereniging die de regels heeft gelezen en zich daarop beroept bij de gemeente. De gemeente zit hier zelf ook in een lastige situatie en natuurlijk proberen ze de situatie klein te houden. Maar als ze alleen de regels op jou toepassen dan is er geen sprake van gelijke behandeling. Maar de regels zijn op zich duidelijk. Ik kan me wel voorstellen dat het balen is en vooral omdat het altijd is 'toegestaan', iedereen doet het en omdat nu een vereniging moeilijk gaat doen worden de regels opeens goed nageleefd. Andersom kan je ook stellen dat de gemeente nooit goed heeft gehandhaafd.
 5. Zeker een dilemma. Ondernemen is niet iets wat je even bij een fulltime baan erbij kan gaan doen. Aan de andere kant is het best een stap om een vaste baan op te zeggen en erop te gokken dat je bedrijf succesvol wordt. Maar je kan wellicht wel proberen om vanuit je fulltime baan een start te maken. Dan heb je een idee of het een kans van slagen heeft als je er volledig je tijd aan gaat besteden. Je hebt dan al een startpositie die je dan kan gaan uitbouwen. Het neerzetten van deze startpositie kost vaak ook veel tijd.
 6. Als je de broncode van de website copy/ paste pakt en vervolgens alleen de content aanpast dan is het gewoon een kopie maar dan met andere tekst erin. Zonder toestemming van de eigenaar niet doen.
 7. Als je alleen wat content gaat presenteren met een aantal producten dan zou ik gaan voor een tool als Wordpress. Ik heb zelf alleen ervaring met Wordpress en dit werkt fantastisch. Er zijn heel veel gratis templates maar voor 25 dollar of meer heb je een website die er professioneel uitziet. Kennis van html en css is dan ook niet nodig. Dat is ook de opzet. Hier zou ik ook geen tijd aan gaan besteden. Shopify was vorig jaar iig wat verder met de e-commerce dan Wordpress. Maar daar betaal je dan ook wel voor. En Wordpress zit ook niet stil in de ontwikkeling hiervan. Als je lowbudget wil starten zou ik allereerst gaan voor Wordpress. Prima websites en je kan er een goede online shop mee neer zetten. En als je wil leren om een website te maken met dit soort tools heb je geen cursus nodig. Op internet/ youtube is genoeg informatie te vinden en verder is het met dit soort tools een kwestie van doen. Aan de slag gaan en als je vast zit is er ook een Wordpress forum http://nl.forums.wordpress.org/ waar je terecht kan met je vragen. Succes.
 8. Het is zeker een leuke manier om (potentiele) klanten op afstand een kijkje in de keuken te bieden. De meeste mensen zijn nieuwsgierig (denk ook aan de foto's op funda). Deze openheid wekt zeker vertrouwen op en je kan het wellicht ook gebruiken voor een stukje marketing.
 9. Om van data naar informatie te komen is voor bedrijven een grote uitdaging. Dat vergt een robuuste en volwassen BI omgeving zeker als je in je datamodellen 'Big data' wil gaan toevoegen. Dit is niet makkelijk. Vaak zie je dat Marketing afdelingen eigen 'BI Engines' optuigen om wel gebruik te kunnen maken van externe data. Op zich heel interessant alleen heb je veelal te maken met ongestructureerde data en dat is vaak het lastige ervan. Je moet het interpreteren, linken aan andere objecten etc. Maar ik geloof wel dat bedrijven die in staat zijn om allereerst een goed BI omgeving neer te zetten en verder bouwen naar integratie van Big Data er zeker concurrentievoordelen te behalen zijn. De omgeving veranderd en daardoor moet je continue voelsprieten uitzetten naar deze omgeving en deze informatie vertalen naar je huidige producten en diensten en hoe je organisatie is ingericht.
 10. Klinkt niet als een gemotiveerde medewerker die zich verder wil ontwikkelen. Misschien tijd om eens een goed gesprek met deze medewerker te houden. Zoals aan bod kwam heb je geen opleidingsovereenkomst maar ook zonder dit heb je wel degelijk andere mogelijkheden. Ik neem aan dat je ook functionering en beoordeling gesprekken voert en van medewerkers een bepaalde professionele houding verwacht. Je kan hem erop aanspreken en wellicht gewoon de factuur op tafel neerleggen en laten zien wat de training het bedrijf kost. Een lakse houding hierin zou ik niet accepteren je mag best een proactieve houding van medewerkers wensen. Je bent bereid om er geld in te investeren op zijn minst mag je dan verwachten dat de medewerker zijn/ haar best doet. Je geeft dan ook duidelijk een signaal af. Misschien nog wel belangrijker nu, ook naar de rest van de medewerkers, dan de kosten van de training.
 11. Helemaal eens met TwaBla. Gescheiden voorzieningen voor eigen culturen leiden uiteindelijk tot een samenleving waarin mensen niet met elkaar leven maar naast elkaar. Daarom moeten openbare voorzieningen ook voor iedereen toegankelijk zijn en gemeenschappelijk ingericht zijn omdat het dan een plek is waar alle doelgroepen elkaar tegen komen. Dat de exploitatie van zwembaden vaak niet rendabel is zie je in veel gemeenten terug. In sommige gemeente is daarom de gemeentelijke sportaccommodatie omgezet naar een private onderneming. De gemeente kon/ wilde vaak het zwembad niet meer zelf exploiteren en heeft daarom dit uitbesteed aan een partij die hier slagvaardiger in is. Naast een zwembad is er in alle gevallen ook de mogelijkheid om te fitnessen en wordt er een gecombineerd abonnement aangeboden. Maar ook diverse zwembad concepten zijn verder uitgewerkt, efficiëntere bedrijfsvoering etc.
 12. Het is een vooruit ontvangen betaling met als doel om aan te spreken in 2014. Naar mijn idee hoeft dit bedrag nog niet opgenomen te worden in de W/V van 2013. Gewoon op de balans boeken: Bank (Balans) Aan vooruit ontvangen betaling (Balans). En in 2014 boek je vooruit ontvangen betaling (Balans) Aan Subsidie inkomsten (W/V). In 2014 komt het dus in je resultaat terecht en kan je ook de kosten hier laten drukken.
 13. Zeer hoog bedrag ook aan schadevergoeding. Ik ben wel benieuwd stel je haalt van google een foto/ plaatje en je bewerkt de foto (bijvoorbeeld in photoshop) en voegt nieuwe elementen toe zodat er een nieuw plaatje ontstaat. Is er dan nog steeds sprake van inbreuk op afbeeldingen?
 14. Zoals je aangeeft ben je een ondernemer, iemand die creatief is in het verzinnen van ideeën en dit omzetten naar concepten. Alleen het vervolgens besturen ervan en dagelijkse aansturing van een organisatie heeft minder je aandacht. Wellicht moet je op zoek naar iemand die meer de bestuurlijke kant afdekt.
 15. Vorige week ben ik ook gebeld door http://www.mobielinkoopcollectief.nl/. Ik had geen interesse maar kon een vrijblijvende mail ontvangen. Die heb ik gehad en verder niks. Ik heb dus niks gekocht maar blijkbaar bellen ze dus behoorlijk rond. HIT MKB was dit niet maar je weet nooit helemaal zeker wie er nu daadwerkelijk achter deze 'websites' zit.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept