Jump to content

Martin001

Junior
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Ik heb je uitleg gelezen, ik ben het alleen niet met je eens als je dat niet erg vindt. Zoals jij het uitlegt kun je alles wel goedpraten. Ik zie het dat TS gewoon een vaste werkrelatie heeft met zijn opdrachtgever, al meerdere jaren lang. Je kunt er van alles bijhalen over 'de held zijn' en zo, maar in de kern is het een verkapt vast werkverband. Naar mijn bescheiden mening. Meerdere jaren maar één opdrachtgever, die meer dan 90% van je omzet is, die jou vertelt wat je moet doen en je mag je niet laten vervangen door iemand anders.. "If it looks like a duck, swims like a duck, and quacks like a duck, then it probably is a duck". Mee eens.
 2. Zo op het eerste oog lijkt mij de inkomsten van die ene klant "inkomsten uit overige werkzaamheden". De andere omzet zou wel "winst uit onderneming" kunnen zijn, maar je "winst uit onderneming"-uren zijn natuurlijk niet meer dan 1225 uur. Ik zou er toch even een expert naar laten kijken.
 3. Heb je bij het aanvraagformulier voor de VAR ingevuld dat 90% van je omzet van 1 klant komt? Want als je dat invult krijg je bijna nooit een VAR Winst uit onderneming.
 4. Kijk op www.rechtspraak.nl bij Uitspraken en registers en dan Centraal insolventieregister. Daar staan alle faillissementsverslagen. De eerste komt meestal na een maand.
 5. Of het wordt tijd voor een boekhouder/administratiekantoor. Wat probeert iedereen toch zelf aan te modderen....
 6. Beste JoeBird, Volgens mij wordt het tijd voor een boekhouder/administratiekantoor die de aangifte voor je gaat indienen. Dit ga zo niet goed.....
 7. Hier kun je het btw-nummer controleren. Het is de site van de EU waar je alle buitenlandse btw-nummers kunt controleren. http://ec.europa.eu/taxation_customs/vies/vieshome.do?selectedLanguage=EN Voor de zekerheid even een uitdraai maken en in je administratie bewaren.
 8. Ik ga er vanuit dat je ondernemer bent... Dan kun je hier terecht voor meer informatie. http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/zakelijk/btw/zakendoen_met_het_buitenland/btw_terugvragen_uit_het_buitenland/btw_terugvragen_uit_andere_eu_landen
 9. Hallo Technoturk, Als je weinig verstand van belastingzaken hebt, is het wellicht verstandiger om de btw-aangiftes te laten verzorgen door een administratiekantoor of accountant. Ik adviseer voor je gaat beginnen maar eens een afspraak te maken met iemand die je op alle gebied goed kan adviseren.
 10. Twee eenmanszaak met onderling contract kan alleen als de activiteiten dit toelaten. wat zijn de activiteiten?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept