Jump to content

Latte macchiato

Senior
 • Content Count

  73
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2
 1. Mooie site! Wat losse flodders: Taart is luxe, ik weet niet direct of vegans zich aangesproken voelen door luxe producten. Is de term schuldvrij taart eten daar misschien je antwoord op? En is dat wel zon handige slogan. Het botst wat met luxe, dat gaat eigenlijk meer om bijzondere zaken. Die op kleine schaal met de beste grondstoffen gemaakt worden. Is het een idee om iets met "in de beperking toont zich de meester" te doen. En zo je ambachtskant te onderstrepen? Excuseer, het is allemaal erg associatief. Van een andere taart, naar de beste taart. Is het idee.
 2. Ik heb nergens gelezen dat het aftrekbaar was. Twijfelde erover, maar nu weet ik zeker dat het onder kosten voor mijn "persoonlijke bagage" valt. Geen ramp :) Dank voor de antwoorden.
 3. Dit is de eerste link die ik tegenkom als ik het zwarte deelhttps://www.higherlevel.nl/forum/financiering-juridische-en-fiscale-zaken/fiscale-zaken/rijlessen-aftrekbaar-39158google: Rijbewijs B gaat het om. Het doet er voor de belasting vast niets toe. Maar ik was niet van plan een auto prive of zakelijk aan te schaffen na het behalen van dit rijbewijs. Ik heb wel een aantal keer per jaar, zodra ik start een duidelijk zakelijke huur van een vervoermiddel. Ik krijg de indruk, dat dat laatste de belastingdienst niets boeit. Ik wil dus niet de hele kosten voor het rijbewijs aftrekken van de belasting, alleen de btw op de rijlessen terugvragen. Die ik in het jaar voor ik van start ga betaald heb. (de btw)
 4. Die was ik al tegengekomen. Kosten en btw aftrekbaar is voor deze post hetzelfde dus. Ok!
 5. Antwoord op een vraag die je niet stelt: Leveranciers uit China leveren niet op krediet. Het heeft dus niet zoveel zin om een "soort van bankgarantie" voor ze op te tuigen. Vergeef me de aanname, ik kreeg de indruk dat dit de gedachte achter de vraag was.
 6. Ik vroeg me af of btw op rijles aftrekbaar is. Stel ik wil volgend jaar van start met mijn bedrijf, ik haal dit jaar mijn rijbewijs. Btw terug vragen op gemaakte kosten voor bedrijf kan tot 1 jaar voor de start. Ik begrijp goed dat de kosten voor het halen van een rijbewijs niet aftrekbaar zijn van de belasting. Zelfde met de btw? Wat extra btw terug bij de start is natuurlijk mooi voor de reserve's. Te mooie vlieger? Hoor het graag.
 7. Kijk ook eens naar de Duitse recycle wetgeving en Grune punkt. Daar moet je afhankelijk van je product ook aan meewerken. Ingewikkelde materie: WEEE wiki
 8. Alles mooi in 1 cursus lijkt me lastig, omdat het per bedrijf zo verschilt, wel of geen personeel. Cashflow met voorraad en btw of een bedrijf gebaseerd op enkel een app of verkoop van software. Zon allesomvattende cursus zou al snel te breed zijn. - wanneer overstappen van 1mz naar BV EMZ of BV rekentool
 9. Marge supermarkt branchecijfers Wat ga je precies verkopen in de supermarkt die je wilt opzetten? De marge in een gemiddelde supermarkt is echt flinterdun. Ga je producten aanbieden met een betere marge? En hou je er rekening mee dat de loonkosten in de link hierboven gebaseerd zijn op jeugdlonen?
 10. Wat is het doel van de BBZ? Lening aanvragen? Is er financiering nodig? En wat is het doel van de Supermarkt, ik neem aan dat jullie er beiden van willen leven?
 11. Ik heb niet direct een antwoord. Maar wel een leestip over het verschil tussen premium en luxury. Wat ik zo lees, zit je te twijfelen: Anti laws of luxury marketing.
 12. Beste Silk, Een lang verhaal, wat op het einde alle kanten uitwaaierd. Wat tips. Waarschijnlijk kan de gemeente je helpen:Starten vanuit de bijstand Probeer te focussen op 1 ding. Werk dat uit. Nu stuiter je van Vintage audio naar een goedkope partij achterlichten. Zoek het liefst iets waar je goed in bent. Waar je, je in kunt onderscheiden. Kijk bv eens naar andere Vintage audio handelaren. Wat kunnen zij beter? Wat kan jij denk je beter?
 13. Er is niet zoveel mis met die zoektocht naar authenciteit. Maar het woord wordt nu zo ontzettend te pas en te onpas ingezet dat het zijn betekenis totaal aan het verliezen is. Zie mijn tattoo voorbeeld als een extreem voorbeeld om nog ergens authentiek in te zijn. Een lelijk tattoo nemen om toch maar authentiek te zijn. Niet alles kan authentiek zijn, net als niet alles bijzonder kan zijn. Natuurlijk is authenticiteit een glibberig begrip, als je het probeert toe te passen op een tijdvak. Ik vindt het sowieso lastig om mijn vinger er op te leggen. Maar het valt natuurlijk wel op dat we bedolven worden onder handgeschreven boodschappen op krijtborden, vermeldingen van "sinds" en een soort rare hang naar "Ouderwetsche" kwaliteit. Om terug te komen op vloggen en productiewaardes. Citaat uit een artikel over Vice: Sutcliffe sees this as an essential difference between his films and those of more mainstream media. “The BBC say people turn to it in a crisis for the truth. But people turn to lots and lots of different sources now that the world is a very uncomfortable place … I personally go and find it in 20 different places and make my own mind up. Broadcasters say people trust us but that’s not true. Trust is not the battleground, authenticity is the battleground.” Hele artikel De vorm is de boodschap.
 14. Naar mijn idee is het trefwoord Authenticiteit. En daar valt weer onder: ambachtelijk, handgemaakt, menselijk, echt. Ik vindt het meeste ook niet om aan te gluren. Maar het is beeldtaal geworden voor Authentiek. Zie ook handschrift op krijtbord. Ik las onlangs dat er in de tattoowereld een steeds grotere vraag is naar tattoo's die er uitzien alsof ze in de gevangenis met mininale middelen gemaakt zijn... Aka lelijk, maar Authentiek wint het kennelijk van lelijk. Persoonlijk kan deze trend me niet snel genoeg voorbij zijn.
 15. Ik ben wel nieuwsgierig hoe je dit voor je ziet? Niet meer in Nederland belasting betalen. Je zult toch ergens een voetje aan de grond moeten hebben. Denk ook aan aow, verzekeringen etc. Wil je statenloos worden? Als je in meerdere "buitenlanden" werkt. Hoe maak je dan in het buitenland van je keuze duidelijk dat je daar wel de spreekwoordelijke 183 dagen woont? Erg amusant :)
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept