Jump to content

Lex van Roode

Legend
 • Content Count

  511
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Lex van Roode last won the day on March 27 2019

Lex van Roode had the most liked content!

Community Reputation

71

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Man
 • Address
  Harmenjansweg 87-F, Haarlem, 2031WJ, Netherlands
 • First name
  Lex
 • Last name
  van Roode
 • Company or organization name
  Lexicom Administratie & Belastingen
 • Website address
 • How did you find us:
  maak een keuze

Register

 • What age group do you belong to?
  51 >
 • You are primarily interested in:
  Financiën / administratie en credit management

Company info

Recent activities

 1. Je kunt (zonder uitstel) nog aangifte doen tot 8 mei. Overigens heeft zo'n verschil vaak te maken met (niet of onjuist ingevulde) privé-opnames en -stortingen.
 2. Ik vul altijd de totaalbedragen van de VOF in. In dit voorbeeld dus € 4000, € 2000 en € 250. Daarna vul je als jouw aandeel in de winst € 875 (50% van € 1750) in. En jouw persoonlijk beginvermogen, eindvermogen en privé-opnames/-stortingen. De andere vennoot doet hetzelfde in zijn/haar aangifte.
 3. Hallo José, Die BTW-codes lijken mij goed. "BTW verlegd" wordt alleen binnen Nederland gebruikt bij bepaalde branches, zoals de bouw en schoonmaak. Opgaaf ICP doe je alleen voor leveringen en diensten aan andere landen binnen de EU (export).
 4. Bij de aangifte over het jaar 2020 is het heffingsvrije vermogen nog € 30.846 p.p.
 5. Ik zou invullen: - Bij eigen vermogen: € 12 (de vordering op de belastingdienst) - Bij privé-stortingen: € 957 (alle kosten (€ 945) + de BTW (€ 12) Ik neem dan even aan dat er geen zakelijke bankrekening is.
 6. Wat heb je ingevuld bij eigen vermogen en privé-stortingen?
 7. Er wordt nog gewerkt aan een uitbreiding van de TVL voor starters. Misschien biedt dat mogelijkheden.
 8. Misschien heb je iets aan de website BerekenHet. De berekeningen gelden grotendeels ook voor bestelauto's.
 9. Lex van Roode

  KOR

  De nieuwe KOR wordt meestal gebruikt wanneer je voornamelijk aan particulieren levert. Je hanteert dan dezelfde bruto-prijzen als voorheen. Voor een particulier is er immers geen verschil tussen € 1210 inclusief € 210 BTW en € 1210 zonder BTW. De € 210 die je vroeger aan de Belastingdienst moest afdragen, heb je nu over om de BTW van de laptop de betalen. Edit: Rik was me net vóór.
 10. Startersaftrek geldt per ondernemer (persoon) zowel voor de eigenaar van een eenmanszaak als voor een vennoot binnen een VOF.
 11. Lex van Roode

  KOR

  De oude KOR (onder voorwaarden kwijtschelding van BTW) is vervangen door de nieuwe KOR (onder voorwaarden vrijstelling van BTW). Voor de nieuwe KOR moet je je van te voren aanmelden.
 12. Als dit alleen over positieve en negatieve BTW-marges gaat, helpt dit misschien. Uit de handleiding (inmiddels zijn de BTW-percentages gewijzigd). Klik op een afbeelding voor een beter beeld.
 13. Hierbij nog een toelichting op deze vraag en een aantal gegeven antwoorden: 1. Zodra er bij inkoop BTW wordt betaald (al of niet verlegd), is dit geen marge-inkoop. Uit de handleiding: 2. Margegoederen en niet-margegoederen moeten in e administratie gescheiden blijven. Deze mogen dus niet "op één hoop worden gegooid". 3. De voorraad margegoederen moet tegen de aanschafprijs worden gewaardeerd. Het is niet toegestaan om hier alvast de BTW "uit te halen". Uit de circulaire:
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept