Jump to content

Lex van Roode

Legend
 • Content Count

  467
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Lex van Roode last won the day on March 27

Lex van Roode had the most liked content!

Community Reputation

61

Personal info

 • How did you find us:
  maak een keuze
 • Gender
  Man
 • Address
  Laan van Parijs 23, Haarlem, 2034EE, Netherlands
 • First name
  Lex
 • Last name
  van Roode
 • Company or organization name
  Lexicom Administratie & Belastingen
 • Website address

Register

 • You are:
  ondernemer
 • What age group do you belong to?
  51 >
 • You are primarily interested in:
  Financiën / administratie en credit management

Company info

 1. Wanneer je omzet 100% van BTW is vrijgesteld, kun je de voorbelasting op auto-aanschaf en -gebruikskosten niet verrekenen. Je betaalt dan ook geen BTW-bijtelling.
 2. Dit zijn de huidige eisen. De laadruimte mag rechts een (doorzichtig) zijraam hebben, links niet. Voorheen waren er in de laadruimte geen zijramen toegestaan.
 3. Hallo Marcel, Ik neem aan dat je de auto voor de inkomstenbelasting en de BTW als zakelijk wilt etiketteren. Motorrijtuigenbelasting kan bij een eenmanszaak inderdaad niet op naam van de zaak, verzekering en onderhoud wel. Ik raad aan om alle autokosten als zakelijke inkoopfacturen te boeken en van de zakelijke bankrekening te betalen. Wanneer zakelijke kosten toch van de privé bankrekening zijn betaald, boek je in het Memoriaal: - Crediteuren - Aan Privé betaald (of Bedrijfsvermogen, Eigen vermogen, Kapitaal, o.i.d)
 4. Op Facebook lijkt de verhuizing naar Haarlem al zeker . . .
 5. Ik wil de (overigens terechte) vreugde niet bederven, maar volgens mij (en vele anderen) is de brutomarge: de bruto winst als percentage van de omzet. Deze kan dus maximaal 100% zijn (bij gratis inkoop).
 6. Ik heb wel enige ervaring met dit soort bezoeken, aan mijn klanten en aan mij (voor dezelfde klanten). Gezien de genoemde onderwerpen lijkt dit meer op een bezoek dat de belastingdienst normaliter aan starters brengt (kort na de start). Waarschijnlijk heb je de administratie en aangiftes altijd zelf gedaan. Anders komt men voor de punten 2, 3 en 5 bij de boekhouder/belastingadviseur. Je kunt ze ook even bellen en de situatie uitleggen.
 7. De portokosten, die de klant betaalt, zijn onderdeel van de verkoopprijs en daarmee van de margeverkopen. De portokosten, die jij betaalt, staan daar inderdaad los van. Eventuele inbegrepen BTW kun je gewoon verrekenen.
 8. Welkom Jackster, Een lijfrentestorting, waarbij de (F)OR met hetzelfde bedrag afneemt, staat los van jaar- en reserveringsruimte. Daar hoef je dus geen rekening mee te houden.
 9. Lex van Roode

  Lex van Roode

 10. Afschrijving (al of niet willekeurig) en KIA kunnen naast elkaar bestaan. Je kunt dus kiezen voor 100% afschrijving (als je aan de voorwaarden voldoet) + 28% KIA. Bij willekeurige afschrijving hoeft geen rekening te worden gehouden met de maand van aanschaf. Als je geen ondernemer meer bent voor de inkomstenbelasting, is dat op zich geen reden voor desinvesteringsbijtelling. Zolang je bedrijf maar blijft bestaan en de investering nog aanwezig is (en een paar andere voorwaarden, zie link).
 11. Voor het vergelijken van lijfrentes heb ik goede ervaringen met MoneyWise.
 12. Is er voor het jaar 2017 ook IB-aangifte voor (de vennoten van) de VOF gedaan? Dan is voor elke vennoot het kapitaal aan het begin van boekjaar 2018 gelijk aan het kapitaal aan het eind van boekjaar 2017. Bij elke vennoot vul je de helft van de winst in. Het kapitaal van elke vennoot aan het eind van het boekjaar = kapitaal aan het begin van het boekjaar + winst (50%) + privé-stortingen - privé-opnames Deze bedragen zouden op de balans moeten staan, liefst per vennoot, soms bij elkaar geteld.
 13. Hierop zijn wel uitzonderingen, bijvoorbeeld bij verlegde BTW. Zie ook deze vlog van de Belastingdienst.
 14. Optie 1 is van toepassing. Negatieve marge, dus geen BTW af te dragen. Mogelijk te verrekenen met andere kwartalen dit jaar of (na beschikking) met marge volgend jaar. Bij verkoop van goederen volgens de normale BTW-regeling: - zijn dit geen marge-inkopen meer - moet je deze aftrekken van de (andere) marge-inkopen - deze omzet en BTW optellen bij de marge(omzet) en marge-BTW Zie ook deze handleiding: Margeregeling.pdf

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept