Jump to content

UwJurist

Legend
 • Content Count

  630
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

UwJurist last won the day on January 17

UwJurist had the most liked content!

Community Reputation

96

Personal info

Register

 • What age group do you belong to?
  51 >
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
  juridische en fiscale zaken
  expert advies

Company info

 • Location
  's-Hertogenbosch
 • Phone number
  073 8510480
 • Branch
  Juridisch
 • Branch 2
  Advies
 • Branch 3
  Personeel & opleidingen
 • Website address
 1. https://www.consumentenbond.nl/betaalrekening/n26-betaalrekening
 2. 'verbieden' is niet alleen niets dat een wetgever doet. Een werkgever bijv. verbiedt ook iets als hij een concurrentiebeding oplegt. Maar ik had het duidelijker kunnen formuleren, bijvoorbeeld als: Iets doen zonder vereiste toestemming is per definitie verboden door die partij die het vereiste van toestemming heeft opgelegd. En dan is het inderdaad nog de vraag zoals TwaBla aangeeft, of zo'n beding wettelijk wel opgelegd mag worden/stand houdt.
 3. Zelf - al 10 maanden ! - een beetje aanmodderen met accepteren van niet op afspraken verschijnen, de opstelling van de arbodienst en een deskundigenoordeel (is wel het juiste oordeel gevraagd?) alsmede pas vandaag enige informatie inwinnen bij een voormalig arbeidsrechtjurist schiet allemaal niet heel erg op ..... Schakel zo spoedig mogelijk een ervaren en actieve arbeidsrechtjurist in om het hele dossier te beoordelen en te kijken wat mogelijk is qua onder andere opschorten/niet betalen van loon en of inschakelen van een recherchebureau zinvol is.
 4. Wiens voorwaarden? En zijn ze toepasselijk? Zo ja, wat staat er precies? Maar alvast een schot voor de boeg: Iets doen zonder vereiste toestemming is per definitie verboden.
 5. Ik wil die naam ook wel gemaild krijgen. Zeer waarschijnlijk dezelfde als in mijn praktijk aan de orde was.
 6. Dat kan zeker, alleen denk ik dat het een uitgebreide brief moet zijn met tevens een beroep op dwaling (bedrog) en eventueel ook nog ontbinding.
 7. Een klant van mij had hetzelfde probleem en een aantal collega-ondernemers van haar ook. Zeker de moeite waard dus om de klachten en krachten te bundelen. Zodra ik meer tijd heb kan ik hier nog meer over melden.
 8. Ik neem aan dat het om een zogenaamde master franchise gaat. Ik zou proberen het niet alleen voor Nederland vast te leggen, maar bijv. ook voor België. Al dan niet via een optie. Verder: 2 jaar bewezen resultaat is niets in franchiseland. En in Europa hebben we ook de Europese Erecode Franchising, plus de Nederlandse Franchisewet die in de maak is. Hebben jullie je al verdiept in deze spelregels? Voldoet de formule en de overeenkomst met jullie daaraan? En hoe zit het met de overeenkomst die jullie met franchisenemers gaan sluiten. Hebben zij daar modellen voor? Hoeveel vrijheid heb je daarin? Is het hard franchise of soft franchise? En zo zijn er nog zoveel aspecten om rekening mee te houden. Bijvoorbeeld: hoe zit het met de concurrentie voor de formule hier? Is er al een marktonderzoek gedaan? Schakel een franchisejurist in. Die heeft - als het goed is - niet alleen juridisch kennis van zaken, maar kan ook inschatten of een formule echt wel 'franchiseable' is. En heeft ook contacten om de formule op andere aspecten te beoordelen.
 9. Mijn praktijk blijkt ook ongevraagd op sites te staan, bijvoorbeeld op https://trustoo.nl/mediators/loosbroek/ Enkele dagen geleden ontving ik een mail met de volgende (geanonimiseerde) inhoud. Totaal ongevraagd en ook nog misplaatst ! Want ik doe geen echtscheiding mediation en ook nog ver uit mijn regio (bij mediation van belang). Een kwalijke zaak. Aanvraag van ....... voor een Scheiding / uit elkaar gaan Onderstaande aanvraag komt via trustoo.nl. ..... heeft voor uw bedrijf gekozen. Deze aanvraag is gratis. Neem direct contact op via e-mail of telefoon! Contactgegevens Aanvraag voor Scheiding / uit elkaar gaan Naam........ Plaats Loosbroek Telefoon 06373... klik voor volledige telefoonnummer E-mail ........ Of reply op deze e-mail (gratis) Gewenste reactietermijn Binnen één werkdag Contactvoorkeur Niet overdag bellen prijsopgave Aangevraagd op 2020-01 Staan de direct betrokken partijen achter bemiddeling middels een mediation traject? Ja Waarom krijg ik deze aanvraag via trustoo? Uw bedrijf staat in de top 10 beste mediators van Loosbroek en omstreken van trustoo. Hier zoeken nieuwe klanten naar de beste mediators in hun regio. Deze aanvrager heeft voor uw onderneming gekozen op basis van uw gratis bedrijfsprofiel. Wat kost mij dit? Deze aanvraag en het beantwoorden ervan is gratis. U kunt direct bellen of mailen naar de aanvrager. Dit schept geen enkele verplichting naar trustoo. Tip: claim gratis uw bedrijfsprofiel Als eigenaar kunt u uw gratis bedrijfsprofiel claimen. Hiermee kunt u uw gegevens controleren en aanvullen (Complete gegevens leiden tot een hogere trustoo score). Ook kunt u aangeven in welke plaatsen en voor welke diensten u gevonden wilt worden. Meer aanvragen ontvangen? Trustoo kan nog veel meer kwalitatieve aanvragen voor u verzorgen dan met uw gratis bedrijfsprofiel. Weten wat de mogelijkheden daarvan zijn? Neem dan contact op via 020 26 21 267. Vragen? We helpen u graag. Mail klantenservice@trustoo.nl of bel 020 26 21 267 (elke werkdag van 9:00 tot 17:00). Alvast bedankt. Met vriendelijke groet, Het trustoo team klantenservice@trustoo.nl www.trustoo.nl 020 26 21 267
 10. In mijn eerdere reactie ontbrak helaas een stukje. Hierbij alsnog: Waarom zou de factor van de dienstverlener berekend worden over het kale uurloon zonder deze toeslag?
 11. Waarom? Over het verlof enz. dat de anderen opbouwen (moet ook worden bijgehouden) krijgt de dienstverlener ook geen percentage.
 12. Welkom op dit forum. Dit valt onder contractsvrijheid, je kunt dus de fee overeenkomen die je wil. Dit verschil mag juridisch bestaan; het gaat nota bene om 2 verschillende bedrijven. De redenering is wel onlogisch.
 13. Tja. Daarom bestaan er juristen. Om alle ellende te voorkomen, dan wel deze in ieder geval niet groter te laten worden. U heb het onder andere over 'uitbreiding', 'aangekondigd' en ' indienen'. I.p.v. over: Wilt u mij even bevestigen wat we mondeling zijn overeengekomen in ons gesprek van ... jl, maar abusievelijk niet in de huurovereenkomst is opgenomen, namelijk dat ... Enfin. Ik raad u aan nu iets te schrijven als: Uw reactie verbaast mij zeer. Immers, dit is in strijd met wat we mondeling - in bijzijn van .............. en ................. - zijn overeengekomen in ons gesprek van ..... jl, maar abusievelijk niet in de huurovereenkomst is opgenomen, namelijk dat ... Het is slechts een formaliteit om dit aan te passen. Ik verwacht omgaande uw akkoord per email, en zo u dat nodig acht, een aangepaste overeenkomst. Ik zou het hier even bij laten en nog niet gaan schrijven wat u anders allemaal overweegt te gaan doen etc. Dat kan altijd nog.
 14. Ik hoop dat de tekst van uw 'verzoek' geen roet in het eten gooit. Alvorens aan te geven hoe u kunt reageren stel ik voor dat u die tekst hier even citeert.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept