Jump to content

Mfash

Newbee
  • Content Count

    4
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0
  1. Er is dus in het verleden kaptaal ingebracht maar wat was toen de titel cq wat was de afspraak? Kapitaal inbrengen is niet per definitie een schuld cq vreemd vermogen. Het kan ook een storting zijn op de aandelen, dat is eigen vermogen. Het is een investering die ooit is gedaan maar er is geen verplichting om dat af te lossen zonder meer. Een overname nu dient wordt gewaardeerd naar de stand van zaken nu. Indien de aandeelhouders dat bedrag willen hebben kan je dat wellicht afspreken maar is een afspraak onderling en geen verplichting.
  2. Ik begrijp niet helemaal. Het product werd al verkocht door een partij? Deze partij deed dat in samenwerking met de auteursrechthebbende? En jij verkoopt het weer door? Of jij verkoopt het product door van de fabrikant die geen samenwerking cq goedkeuring heeft van de auteursrechthebbende? In eerste geval heb je een goed punt in tweede geval wellicht een issue.
  3. Ik ben van mening dat hij niet kan factureren. Alle personen in kwestie hebben tijd geïnvesteerd en het is niet zo dat hij ingehuurd werd. Eigenlijk werkte iedereen hier voor zichzelf. De registratie van de naam is ingewikkeld. Een groep personen starten een onderneming. Een ieder draagt bij in tijd geld of werk. Wat is dat dan? Wat is de juridische kwalificatie? Het lijkt op een vof/maatschap. Deze samenwerking staat niet op papier maar dat is geen formeel vereiste. Het werk is verricht ten behoeve van deze samenwerking vind ik. De registratie van het domein op zijn naam betekent niet dat hij er ook rechtmatig eigenaar van is, het is maar een registratie. Het komt dus toe aan de gezamenlijke activiteit cq de maatschap.

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept