Jump to content

LiamGallagher

Junior
 • Content Count

  7
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe

Company info

 • Location
  Tzummarum
 1. Je moet altijd de factuurdatum aanhouden. In verband met het realisatieprincipe hoort de omzet in de maand waarin de prestatie is geleverd. Ik zou dit op de volgende manier oplossen: Memoriaalboeking maken met als datum de factuurdatum: -Tussenrekening bol.com debet voor het bedrag exc. btw -Tussenrekening omzet(deze moet je even aanmaken, grootboeknummer begginend met een 1) credit voor hetzelfde bedrag En dan hierna maak je in de vorige maand een memoriaalboeking(bijvoorbeeld op de 30ste): -Tussenrekening omzet debet voor zelfde bedrag als bij eerste boeking
 2. Ik zou er wel voor kiezen om dit te administreren. Ik ben er niet zeker van of Exact in jouw geval ook inkoopfacturen/verkoopfacturen worden aangemaakt (ga ik wel even vanuit). Je wilt uiteindelijk dat deze inkoop en verkoopfacturen niet onbetaald blijven staan tussen je crediteuren en debiteuren. Hierdoor moeten deze boekingen worden afgeletterd bij de betalingen. Als je de volledige refund niet administreert zal dit wat ingewikkelder worden.
 3. Maak de boeking zoals eerder aangeven. Totaal verkoop is dan 1000-500 = 500 = totaal ontvangen klant Totaal inkoop is dan 800 - 500 = totaal betaald eigenaar Villa. Omzet blijft 200 door oorspronkelijke boeking.
 4. Verkoopboeking: -500 (in hetzelfde dagboek als de oorspronkelijke boeking) op grootboek: 2500 Inkoopboeking: -500 (in hetzelfde dagboek als de oorspronkelijke boeking) op grootboek: 2500 Hierdoor pak je nogsteeds de 200 omzet zoals in je voorbeeld aangegeven. Hoe verlopen de verdere geldstromen? Krijg jij 500 van de eigenaar van de Villa en betaal je 500 aan je klant?
 5. Volgende kwartaal gewoon in mindering brengen op de voorbelasting waardoor het bedrag over het gehele jaar weer klopt
 6. Ik heb een vraag met betrekking tot het verkopen van spullen uit China. Ik zie vaak bij bijvoorbeeld inkt voor printers dat deze sites (zoals 123inkt) de producten ook als huismerk aanbieden. Hierbij vroeg ik mij twee dingen af: 1. Mag je als je bijvoorbeeld op Aliexpress inktproducten koopt deze op mijn eigen site onder de vermelding van huismerk verkopen terwijl het product een chinees merk is? 2. Ik las iets over labellen, kan ik de geimporteerde producten verkopen als eigen merk/huismerk als ik hier een bedrukte verpakking om doe? En moet dit product dan ook geregistreerd
 7. De btw van de eenmalige kosten en het abonnement kun je als voorbelasting aangeven. Op de afbetaling zit geen btw. Vof of eenmanszaak maakt hierin geen verschil.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept