Ga naar inhoud
 • 0

opstarten schoonheidssalon

Junior     9 3

Goedeavond,

 

Ik heb een vakdiploma tot schoonheidsspecialiste en wil een salon openen. Ik heb over veel zaken zoals het ondernemingsplan gedacht. Nu zit ik toch nog met een probleem dat een suc6volle onderneming in de weg zou kunnen staan: Ik heb op dit moment (en dat zal niet snel veranderen) een minimaal salaris waar ik net van kan leven. Ik heb dus geen eigen vermogen. Zijn er banken die geen eigen vermogen eisen om een startkrediet te geven? Ik hoop dat jullie tips hebben :)

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

 • 0
Retired Mod     1,8k 100

Bizner geeft zonder EV tot 5.000 krediet. Hogere kredietfaciliteiten zijn mogelijk. Eventueel zou je nog een persoonlijke lening kunnen afsluiten?

 

Je hebt nagedacht over je ondernemingsplan? Stel em dan ook op en ga ermee naar de bank. Als je plan goed in elkaar zit en de vooruitzichten (prognoses) zijn rooskleurig... wellicht kan de bank dan wél wat voor je betekenen. Over het algemeneen zijn banken helaas erg terughoudend als het aankomt op startende ondernemingen. Maar.... niet geschoten: altijd mis!


Volg @yannick_veys op Twitter. Ik tweet over online marketing, conversie optimalisatie, persuasive design en leuke artikelen. Ben je actief op Twitter en wil je meer volgers krijgen en minder tijd bezig zijn met het maken van tweets? Kijk dan eens op https://hypefury.com

Link naar reactie
 • 0
Junior     9 3

hallo Ard,

 

Zonder bedrijfsruimte denk ik dat ik ongeveer 10.000 euro kwijt ben aan de apparatuur, voorraad, reclame. Alleen denk ik dat ik ook geld voor een bedrijfsruimte moet lenen, mijn huis is namelijk te klein. Dus dan wordt het bedrag dat ik wil lenen wel 2 x zo duur.

 

Ik zou het wel willen, maar vrees dat een bank mij niet zomaar 20.000 euro leent alleen op basis van een ondernemingsplan. Vaak willen ze toch dat je veel spaargeld hebt of een andere vorm van garantstelling waar ik dus totaal niet aan kan voldoen.

Link naar reactie
 • 10
Retired Mod     1,6k 692

Ik zou het wel willen, maar vrees (...) waar ik dus totaal niet aan kan voldoen.

 

Miamo,

 

Wil jij een schoonheidssalon? Ik bedoel; wil jij écht een schoonheidssalon? Ga jij door ramen en muren om die schoonheidssalon te hebben? Als jij een écht een schoonheidssalon wilt, maar dan ook écht (zoals een sporter écht wil winnen) dan komt die salon er. Dan laat jij je toch niet tegenhouden door een bankmanager die jou geen € 20K wil lenen? Begin met je ondernemersplan. Schrijf alles op wat je wilt écht wil bereiken. Daaruit volgt wat je écht nodig hebt om dat te bereiken. Als je eenmaal weet wat je écht nodig hebt dan breek je dat in kleine stukjes die te overzien zijn. Dus inplaats van te kijken naar dat gigantische bedrag van € 20k, kijk je naar kleine stukjes van € 500,-. Want dan weet je namelijk ook hóe je dat gaat bereiken Ik heb totaal geen verstand van schoonheidssalons, maar het gaat om het idee.

 

Wat zouden bijvoorbeeld een aantal 500,- stukjes kunnen zijn?

* een behandel stoel

* een hogedrukgezichtsstoomreinigingshutseflutsapparaat

* een doos vol vochtinbrengende cremes

* een micro slijptol om verkalkte teennagels te polijsten

* 10.000 huis aan huis folders

* een kleine presentatie op internet

* de belettering van je winkel

* ...... vul maar in, zolang je het maar opdeelt in kleine stukjes van € 500,-

 

Focus je op steeds een nieuw klein stukje van € 500,-. Begin bijvoorbeeld met een bijbaantje, en na 2 maanden heb je je eerste € 500,- doel voor elkaar. Yes! De eerste € 500,-! Dat had je 2 maanden geleden ook niet gedacht! Koop die behandelstoel! En ga er zelf een halve dag in zitten en geniet er van. "Hey, maar wacht eens even... (ik hoor het je over twee maanden al denken) ik hoef helemaal geen NIEUWE behandelstoel. Op marktplaats zie ik een gebruikt exemplaar met een vraagprijs van €250,-, dus als ik die neem, heb ik de helft van mijn volgende € 500,- stukje al bij elkaar." Focus op je volgende deeldoelstelling. En na een maand heb je die andere €250,- euro bij elkaar. Ha! Tijd om die doos met cremes aan te schaffen. Die € 500,- brandt in je zak, maar omdat je er zo hard voor gewerkt hebt, denk je weer vijf keer na om het uit te geven. En het is die focus wat er voor zorgt dat je op het juiste moment die aanbieding van de groothandel tegenkomt (want voorheen zag je die aanbieding ook, maar negeerde je die "want ik heb toch geen geld"). En nu koop je voor de helft van het geld dubbel zoveel cremes. En je concentreert je op de volgende deel doelstelling (die nog maar € 250,- van je verwijderd is). En omdat jij zo gefocused bent op wat je gaat bereiken (niet wíl bereiken maar gáát bereiken) valt het anderen op waar je mee bezig bent. En dus gaan ze met je praten, want mensen met een plan zijn interessant voor mensen zonder plan. En geloof me, er zijn meer mensen die zónder plan zich door het leven trekken dan mensen mét een plan. En op de vraag waarom je zo hard werkt en gefocused bent zeg jij "Ik heb de eerste stappen gezet in het opzetten van mijn schoonheidssalon, en zo-en-zo pak ik het aan, en dit-en-dat heb ik al bereikt."(in tegenstelling op wat je vroeger zei: "ooit wil ik misschien nog eens een schoonheidssalon beginnen"). Voel je het verschil?

 

En dan gebeurt er iets bijzonders. De mensen met wie je spreekt worden net zo enthousiast als jij. Je steekt ze aan. En het is dat enthousiasme, die drive die er voor zorgt dat anderen gaan meedenken. Ze willen je helpen in het uitvoeren van jouw plan. Omdat ze zelf geen plan hebben, voelt het namelijk goed om iemand te helpen met een plan. Dan hebben ze namelijk ook iets bereikt. In plaats van een nieuw Riviera Maison dienblad of een duur parfum, krijg je nu iets voor je salon voor je verjaardag/sinterklaas/kerst. "De tante van mijn buurvrouws hulp in de huishouding is gestopt met haar aan-huis-salon, misschien kan je wat overnemen." Dat werk. En dus ga je praten met die tante, en mag je voor € 1000,- haar hele inventaris overnemen (want die doet er niets meer mee, haar droom is niet uitgekomen door het gebrek aan focus, dus die spullen zijn voor haar alleen een slechte herinnering). Ze wil zelfs met je afspreken dat je in 4 maanden mag betalen.

 

Jouw focus, jouw enthousiasme, jouw drive heeft er voor gezorgd, dat je anderen aanbieden je te helpen in het uitwerken van jouw plan. Dat hoef je niet eens meer te vragen. En je raakt steeds meer gemotiveerd, nu je alle spullen hebt om in de garage, schuur op zolder, in de kelderkast of in een hoekje van de kapsalon van een bevriende kapster werkelijk kunt beginnen. Met je volgende € 500,- bestel je die 10.000 flyers die je 's avonds, na je bijbaantje, als de kinderen op bed liggen, zelf gaat huis aan huis gaat bezorgen. En je eerste klanten dienen zich dan aan. En die zijn onder de indruk van jouw inzet, motivatie en service. Want jij hebt een plan, jij hebt focus, dus jij doet je werk beter dan de rest. Jouw eerste klanten nemen nieuwe klanten mee. En dan wordt de garage/schuur/kelderkast/hoekje van de kapsalon te klein. Maar je hebt wel klanten, je hebt wel omzet, je hebt wel cijfers en beter nog, je hebt eigen vermogen. Jij hebt met een paar duizend euro en hard werken iets op poten gezet.

 

En dát is wat bankmannen en -vrouwen willen zien. Die willen geen ondernemersplan, maar die willen een ondernemer met een plan. Een ondernemer die zegt: "Ook al wil jij me nu geen geld lenen, mijn plan komt er. Er komt een dag dat je huilend bij mij op de stoep staat of je alsjeblieft mijn vierde vestiging mag financieren." Die drive, die focus doet vele malen meer dan 20 A4tjes met hoe je het eventueel wellicht zou willen gaan aanpakken als hij maar met dat geld over de brug komt. En met die mentaliteit, (en een inmiddels veel lagere financieringsbehoefte ;)) krijg jij wat je nodig hebt. Met die focus kom jij daar waar je wil zijn over 3 - 5 jaar.

 

Maar dan moet je het wel écht willen....

Link naar reactie
 • 0
Junior     9 3

Dankjewel Yannick en Ruben voor jullie wijze raad! Ruben ik ben het ook helemaal met je aanpak eens, alleen denk ik ietsje anders over het gedeelte dat je ook vanuit een klein kamertje thuis kan beginnen. (Nog even wat achtergrondinfo: ik werk als secretaresse en heb nog niets gedaan met mijn diploma als schoonheidsspecialiste. Ik heb dit diploma dit jaar gehaald op 29-jarige leeftijd met de intentie om een eigen zaak te beginnen. Om in dit vak in loondienst te zitten trekt mij niet.)

 

Ik ben bang dat als ik met minimale middelen in een klein huisje ga zitten werken dat dat beeld toekomstige klanten bijblijft. Wanneer ik later een mooie salon heb, dat ze dan denken "ja maar zij zat eerst daar en daar". Ik wil eigenlijk vanaf het begin indruk maken met een redelijk mooi pand op een goede plek.

 

Ik ben het zeker eens met de doelstelling waar een wil is is een weg, ik moet alleen de juiste weg nog vinden.

Link naar reactie
 • 0
Retired Mod     1,8k 100

Het ligt er volgens mij maar net aan in wat voor segment jij actief wilt zijn. Ergens op Hoogh Caterijne in Utrecht zit ook een schoonheidssalon. Daar zitten alleen meisjes met een oosters uiterlijk (waar ik niks op tegen heb) maar waar ik wel wat op tegen heb, is dat ze op precies dezelfde wijze met hun klanten omgaan als hun verre neefjes en nichtjes met het produceren van kleding omgaan.

 

Die mensen die daar komen worden behandeld als producten, als vee, als Neeeeeeeeext! De een na de ander, nul-komma-nul persoonlijk touch. Wat een nare insteek... En dan kijk ik nog maar van een afstandje.

 

Je hebt thuis twee kamers nodig die je leuk inricht voor weinig geld en één stoel waar je mensen in kan behandelen + een set met "gereedschap". De rest is jij als onderneemster! Ik durf te wedden dat door jouw persoonlijke touch JUIST mensen naar je zullen terugkomen. Zo lang jij ze niet behandeld als vee, mag de inrichting best wat minder "luxe" zijn.

 

Ga je niet meteen in hoge kosten steken. Probeer eerst iets op te bouwen. klanten zullen dan juist het tegenovergestelde zeggen als wat jij denkt: Wow zij zit nu hier en zat daar! Dat doet ze goed! Heb ik toch een goede keuze gemaakt...


Volg @yannick_veys op Twitter. Ik tweet over online marketing, conversie optimalisatie, persuasive design en leuke artikelen. Ben je actief op Twitter en wil je meer volgers krijgen en minder tijd bezig zijn met het maken van tweets? Kijk dan eens op https://hypefury.com

Link naar reactie
 • 0
Legend     2,3k 226

Als je zonder centen wil starten maar het moet wel op nivo dan is stoelhuur misschien iets voor je.

 

Huur bij een bestaande kapsalon, nagelstudio of schoonheidsspecialiste een stoel. Dit kan afhankelijk van de afspraken per uur, per dag, per week, per maand etc.

 

Klanten lopen er al rond en de toko is al geverfd en behangen.

 

 

 

Link naar reactie
 • 3
Retired Mod     1,6k 692

Dankjewel Yannick en Ruben voor jullie wijze raad! Ruben ik ben het ook helemaal met je aanpak eens, alleen denk ik ietsje anders over het gedeelte dat je ook vanuit een klein kamertje thuis kan beginnen.

 

(...)

 

Ik ben bang dat als ik met minimale middelen in een klein huisje ga zitten werken dat dat beeld toekomstige klanten bijblijft. Wanneer ik later een mooie salon heb, dat ze dan denken "ja maar zij zat eerst daar en daar". Ik wil eigenlijk vanaf het begin indruk maken met een redelijk mooi pand op een goede plek.

(...)

 

 

[schoolmeester modus aan]

 

Miamo,

 

Lees mijn post nog eens goed door. Maar nu wel heel goed. Doe dan je ogen dicht en probeer die focus helder voor de geest te krijgen. Denk aan de voldoening die je krijgt bij het halen van iedere deeldoelstelling. Plaats jezelf in gedachten met een groot glas rosé in die tweedehands stoel. Voel de opwinding. Voel de adrenaline door je aderen stromen.

 

Houd je ogen nog steeds dicht, en verplaats je nu naar het behalen van de deeldoelstelling van de ingerichte kamer, garage of hoekje in de kapsalon van een vriendin (het staat er niet voor niets, je leest er alleen overheen). Dat kleine hoekje heb JIJ bereikt. Niemand anders. Daar zijn JOUW verdiensten, niet die van de bankman. En jouw focus heeft er voor gezorgd dat dat kleine hoekje zo is ingericht dat mensen er verliefd op worden. Want het is jouw drive dat er voor zorgt dat jij in no time weer helemaal bij de tijd bent met je vaardigheden. En dat jouw enthousiastme klanten weer graag bij je terug komen. En omdat jij al je ziel en zaligheid in dat éne hoekje of kamertje hebt gestopt, straalt dat zoveel meer toewijding en passie uit dan je ooit met de mooiste met marmer betegelde salon zult krijgen.

 

Over welke winkel ben je ooit het meest enthousiast geweest na een dagje shoppen met een vriendin in een vreemde stad? Die hypergigamega H&M, of dat leuke kleine winkeltje in die zijstraat waar toch zoooooo een aardig mens staat die je zo geweeeeeeeeeeeeldig heeft geholpen bij dat eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeenige bloesje?

 

You tell me.

 

Als jij redenen als hierboven aanvoert waarom je niet in een klein hoekje kunt beginnen, ben je niet anders dan excuses aan het opwerpen zodat je het niet hoeft te doen. Dan ben je net als 98% van de mensen om je heen, iemand zonder plan. Maar je hebt altijd wél een excuus in de aanslag waarom jij nooit je dromen hebt kunnen waarmaken: Ik kreeg de kans niet van de bank om me te bewijzen.

 

Je dromen waarmaken begint er mee dat je het moet willen. Als je het niet wil, gaat het nooit lukken. Als je het wil, moet je het kunnen. Als je het nog niet kan, zorgt je wil ervoor dat je het leert. Als je het eenmaal wil en kunt, moet je het doen. En dat is eng....... want wat nou als alles lukt???

 

[schoolmeester modus uit]

Link naar reactie
 • 0
Legend     916 47

 

Ik ben bang dat als ik met minimale middelen in een klein huisje ga zitten werken dat dat beeld toekomstige klanten bijblijft. Wanneer ik later een mooie salon heb, dat ze dan denken "ja maar zij zat eerst daar en daar". Ik wil eigenlijk vanaf het begin indruk maken met een redelijk mooi pand op een goede plek.

 

 

Wij zijn begonnen vanuit ons eigen huis op een ruimte van 12m2, ...inmiddels zitten we op 170m2 met een 100 keer betere uitstraling. Er is geen klant geweest die niet voor ons koos naar aanleiding daarvan. Integendeel, mensen krijgen juist extra sympatie voor je plannen, je focus en je drive (zie bovenstaande posts ;-) )

Link naar reactie
 • 0
Retired Mod     4,7k 244

...

Ik ben bang dat als ik met minimale middelen in een klein huisje ga zitten werken dat dat beeld toekomstige klanten bijblijft. Wanneer ik later een mooie salon heb, dat ze dan denken "ja maar zij zat eerst daar en daar". Ik wil eigenlijk vanaf het begin indruk maken met een redelijk mooi pand op een goede plek.

...

 

Dat lijkt me een irreële angst, maar zelfs als dat waar is, so what? Focus je op de klanten die WEL komen, je hoeft niet de hele wereld als klant, toch?

 

Ruben, reusje, prachtige bijdragen!


r.i.p. Fred Wiersma | IN MEMORIAM

Link naar reactie
 • 0
Retired Mod     1,6k 692

 

Dat lijkt me een irreële angst, maar zelfs als dat waar is, so what? Focus je op de klanten die WEL komen, je hoeft niet de hele wereld als klant, toch?

 

 

Okee, nog één Ruberiaanse waarheid:

 

Je krijgt de klanten die je verdient.

 

Denk hier eens goed over na. Klanten die alleen maar op je mooie salon op die € 400,-/m2 kostende toplocatie afkomen, hebben geen binding met je. Die gaan ook zo weer weg op het moment dat er een salon wordt geopend die nét iets hipper, nét iets groter is.

 

De klanten die je aan je bindt omdat ze voor JOU kiezen gaan nooit meer weg. Er is namelijk geen tweede JIJ. En dan gaat het er nog niet eens om of je de betere service levert, lekkerder koffie zet of gewoon een betere prestatie levert. Ze komen bij je omdat ze zich prettig voelen bij JOU. En dat zijn je meest trouwe klanten.

 

Op de Amsterdamse Zeedijk zit een zekere tattooëerder, Dikke Dennis. In zekere zin heeft hij ook een schoonheidssalon (soort van ;D). Dikke Dennis slaapt in de kruipruimte van zijn shopje waar je je kont niet kunt keren, doucht op straat onder een tuinslang, snort een klein onsje coke in de week naar binnen, is onbeschoft, luidruchtig, gastzanger en mascotte van Peter Pan Speedrock en is niet de allerbeste tattooëerder van Nederland.

 

Maar je gaat daar wel weg met een verhaal. En Dikke Dennis heeft het druk, heel druk. Hij krijgt de klanten die hij verdient. Er zijn ook hele schone, hippe tattooparlors met hele nette tattooartists die je zo als schoonzoon zou willen hebben. De klanten van de een zouden nooit naar de ander willen gaan en vice versa.

 

Ook jij krijgt de klanten die je verdient. En hoe dichter je bij jezelf blijft, hoe hechter de band die je krijgt met je klanten.

Link naar reactie
 • 0
Junior     19 1

Zo heb ik het ook gedaan.

Gewoon maar begonnen, een zaaltje gehuurd met gunstige voorwaarde en nu over anderhalve maand zal mijn eigen lesgeef ruimte klaar zijn.

Had ik van te voren ook niet bedacht.

Ik heb geen geld geleend, maar gedacht niet geschoten is altijd mis.

En overtuigd van mijn eigen kunnen en passie.

Dus ga er voor.

 

 


Lijfgoed

www.lijfgoed.nl

http://blog.lijfgoed.nl/

Link naar reactie
 • 1
Junior     9 3

Ik denk idd wel dat wat Ruben zegt over "Banken willen geen ondernemingsplan, maar een ondernemer met een plan", waar is. Mss moet ik toch eerst klein beginnen. Het is dan wel fijner als je idd kunt zeggen:" ik open op b.v. 1 januari en heb die maand al hebt volgeboekt met bestaande klanten".

 

Ik denk niet dat ik bang hoef te zijn dat klanten weglopen naar een nieuwere/modernere salon, zoals werd geschetst, omdat ik in de plaats Goes in Zeeland een zaak wil openen. Hier ligt het denk ik anders dan als je in een grote stad zoiets wilt beginnen waar er veel concurrentie heerst.

 

Het stemt mij goed om al die reacties te horen van mensen die eerst vanuit huis zijn begonnen en later in een respectabel(e) pand(en) zitten.

 

Het is lastig dat ik niet veel voorbeelden of klankborden heb van mensen die ook een salon hebben geopend. Ik heb namelijk een MBO-opleiding tot schoonheidsspecialiste via een soort van LOI gevolgd. Wel met een paar praktijkdagen maar ik heb niet die connexies die je bij een 3- of 4jarige voltijdopleiding zou hebben. Dit is niet heel erg ofzo, maar het zou het net iets makkelijker maken.

 

 

 

Link naar reactie
 • 0
Legend     1,4k 174

Dat heb ik ook. Ik ken niemand die hetzelfde doet als ik.

Maar toch vind ik hier en daar (vooral hier, letterlijk) informatie waar ik wat mee kan.

En zit je met twijfels welke richting op te gaan, dan zijn er hier altijd mensen die dan wellicht niet voor jou de goede afslag kunnen aangeven (geen TomTom functie) maar je wel een spiegel kunnen voorhouden waarna jij weet welke kant je op moet.

 

Echt, dit forum is een MUST als je d'r in je uppie voorstaat!

 


... doet leuke dingen op internet ...

Link naar reactie
 • 0
Senior     36 0

Er bestaan toch ook speciale regelingen voor starters die niet of nauwelijks eigen vermogen hebben maar wel een goed plan? zoals het borgstellingskrediet van de overheid of de stimuleringslening van de Rabobank & de Friesland Bank. Die stimuleringslening is een achtergestelde lening en heeft hetzelfde karakter als eigen vermogen. Je moet volgens mij alleen bij deze regelingen een goed plan hebben zodat je het vertrouwen hebt van de bank en zij dit voor je kunnen regelen.

 

Daarnaast kun je met alleen een goed plan bij de ABN meestal 25000 euro krijgen en bij de ING zelfs iets van 37500 euro meende ik. Hierbij gaan ze uit van goed ondernemerschap en de kwaliteit van je plan.

 

Ik zou het gewoon proberen! :)

Link naar reactie
 • 0
Junior     9 3

Dagobert, denk jij hierbij ook aan een lening voor een bedrijfsruimte? Ik ben benieuwd hoe jij (en anderen graag) denkt over vanuit een kamer thuis beginnen versus een mooie bedrijfsruimte. Ik heb nu alleen nog maar voorstanders van de kamer thuis gehoord terwijl er toch ook mensen moeten zijn die er anders over denken. ::)

Link naar reactie
 • 0
Senior     36 0

Ik ben niet per se voorstander van een kamer thuis, maar je argument dat je klanten je er op afrekenen, valt in de praktijk heel erg mee. Als je de mogelijkheid en het geld hebt, lekker in een mooi pand starten zou ik zeggen.

 

Zo denk ik er ook over, een kennis van mij uit mijn woonplaats is enige jaren terug ook een salon begonnen. Dit in een bedrijfsruimte bij een drogisterij in, de zaak loopt erg goed en heeft in mijn woonplaats nu een aanzienlijke naamsbekendheid. Als de bank jou die mogelijkheid m.b.t. de financiering bied dan zou ik persoonlijk gaan voor een bedrijfsruimte. Soms kan dit ook voordelen opleveren in de zin van dat je een welwillende verhuurder tegenkomt die bijvoorbeeld een bijdrage zou willen doen in het een en ander waardoor je zelf minder hoeft te investeren in de verbouwing.

Een apart pand voor je salon inplaats van iets beginnen vanuit een kamer thuis straalt in mijn ogen veel meer professionaliteit uit :)

Link naar reactie
 • 0
Junior     19 1

Het straalt meer professie uit, eens

maar wil niet zeggen dat je dat dan ook bent.

 

En voor luxe betalen ben je toch over het algemeen afhankelijk van mond op mond reclame.

En oke dan zit je in een mooi duur gelikt pand, maar wie komt er nu binnen als ze niet weten wie je bent. En ondertussen moet je betalen voor die prachtige stoel en ruimte.

 

Ik zou lekker thuis beginnen en als het goed is gaat het allemaal vanzlef lopen doordat je erin gelooft.

 

 


Lijfgoed

www.lijfgoed.nl

http://blog.lijfgoed.nl/

Link naar reactie
 • 0
Junior     9 3

Het klinkt mss stom maar ik denk dat ik nog eerder klanten kan werven in een mooi pand en een professionele salon met een leuke naam, dan dat ik thuis voor mijzelf ga beginnen. Bij het werken vanuit een salon ben je voornamelijk afhankelijk van reclame via website, folders, advertenties etc. terwijl als je thuis zit het moet hebben van je contacten en eerlijk gezegd heb ik geen uitgebreid netwerk. Er zitten tussen familie/vrienden/kennissen ook nauwelijks mensen die zich interesseren voor een behandeling of mensen naar mij toe kunnen "sturen".

Snappen jullie dat ik daarom ook eerder aan een professionele salon denk of moet ik manieren verzinnen om toch mensen bij mij thuis te krijgen voor een behandeling?

Link naar reactie
 • 0
Retired Mod     1,8k 100

Snappen jullie dat ik daarom ook eerder aan een professionele salon denk of moet ik manieren verzinnen om toch mensen bij mij thuis te krijgen voor een behandeling?

 

Nee :) Net alsof de advertentiemedia's niet toepasbaar zijn op jouw woning? ipv schoonheidssalon die en die naast het station daar en daar, wordt het Schoonheidssalon Miamo, knus en privé in de huppeldepupstraat.


Volg @yannick_veys op Twitter. Ik tweet over online marketing, conversie optimalisatie, persuasive design en leuke artikelen. Ben je actief op Twitter en wil je meer volgers krijgen en minder tijd bezig zijn met het maken van tweets? Kijk dan eens op https://hypefury.com

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Verberg sidebar
 • Wie is er online?
  9 leden, 196 Gasten

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 65.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Ook interessant:

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.