Ga naar inhoud
 • 0

Ik wil Nederland veroveren met 'mijn automaat', maar hoe!?

Super Senior     166 9

Hallo ondernemers,

 

Momenteel ben ik druk bezig om voor een bepaalde automaat in Nederland het agentschap te krijgen

Het gaat om een soort condoomautomaat, wel een totaal ander product, het heeft niets met condooms danwel sex te maken. Ik laat graag in het midden waar het precies om gaat aangezien ik niet graag naast het net vis.

 

Hier wat facts:

[*]Aantoonbaar succes in land van herkomst, wat vergelijkbaar is met onze maatschappij

[*]Heel veel marketingmogelijkheden tevens veel mogelijk voor freepublicity

[*]Mogelijkheden zijn legio

[*]Relatief lage investing, het gaat niet om 10k maar we praten ook niet over tonnen

[*]Je krijgt het alleenrecht voor Nederland

[*]Enorm veel afzetmogelijkheden

 

Gezien mijn ervaring wil ik dit niet alleen gaan doen. Kortom, ik kom graag in contact met mensen met ervaring waarbij er evt. de mogelijkheid er is om samen te werken. Ik heb al het nodige op papier.

 

Ik ben ook opzoek naar mensen met wie ik over het idee kan sparren en mij daarop feedback kunnen geven.

 

 

GR. Elmer

Ondernemen, mijn passie!!

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

 • 1

Beste ondernemers,

 

Het is alweer enige tijd geleden dat ik hier een topic heb aangemaakt.

Inmiddels ben ik weer wat verder maar ben ook op een dood spoor beland.

Toen ik twee weken geleden op retraite was heb ik veel nagedacht over het idee, Ik begin te twijfelen aan de haalbaarheid van het idee. Kan ik dit wel uitvoeren en is het realistisch?

Aangezien ik nog studeer (Small business HBO 2 dagen per week) ben ik ook niet fulltime beschikbaar, wel bied dit veel mogelijkheden aangezien ik stage loop bij mijn eigen bedrijf en alle opdrachten op school gericht zijn op mijn bedrijf en mijn scriptie een ondernemingsplan moet worden.

 

Ik ga zo concreet mogelijk vertellen waar ik mee bezig ben, welke problemen ik tegen kom en hoe jullie tegenover dit idee staan. Misschien doe ik hier niet goed aan maar via mijn eigen netwerk kan ik niet de stap verder maken die ik wil maken.

 

Ongeveer twee jaar geleden liep ik vanaf mijn studie richting de trein. Het regende die dag enorm en ik dacht ''een plu zou best uitkomst bieden'' en zag aan mijn rechterhand een cola-automaat. Ik dacht ''waarom geen plu's?''

Thuis aangekomen ben ik direct gaan googelen maar er was totaal niets over te vinden.

Daarna tipte een vriend om eens op umbrella vendingmachine te gaan googelen en toen kwamen er resultaten.

Ik kwam in contact met het bedrijf Uport in Singapore. Hier werd ik niet veel wijzer van, volgens mij stonden ze ook niet open voor de Nederlandse markt. In die tijd kwam ik ook terecht op een website in Engeland en ik kwam op alibaba.com b-keus machines tegen waar ik niet veel vertrouwen in had.

 

Het bedrijf in Engeland vind ik erg interessant. Zie http://www.umbrollys.com

Umbrolly levert diverse type automaten.

 

[*]Automaat met LCD scherm (denk aan extra reclame inkomsten)

[*]Automaat met pin- en chipoptie

[*]Kleine automaat voor in het café

[*]Verplaatsbare automaten om ze voor je winkel te zetten

[*]Grote automaat voor op stations

 

Ik geloof zelf heilig dat het in Nederland een succes kan worden als ik de plu's op de geschikte locatie kan hangen en de paraplu maximaal 3 euro gaat kosten. Alleen ik loop tegen zoveel ''uitdagingen'' aan..

 

[*]Je moet de paraplu's inkopen bij Umbrolly, hier verspil je voor een groot deel je marge. Als je in China een container vol koopt kun je een gigantische marge gaan behalen.

 

[*]Marketing: Ik denk dat je een gigantisch budget voor marketing beschikbaar moet hebben. Voorbeeld: je wilt nu een cola kopen op het station of vliegveld, je loopt naar de automaat en je trekt er een cola uit. Snel, doeltreffend, geen drempel en eenvoudig. Als het regent loop je niet naar de automaat voor de paraplu. Waarom? Je weet niet dat het bestaat.. Om men zover te krijgen moet je aan naamsbekendheid werken. Volgens mijn visie moet je dit project heel groot aanpakken gezien de naamsbekendheid. Je hebt niets aan een naamsbekendheid enkel in een kleine regio. De randstad zou bijvoorbeeld wel kunnen.

 

[*]Alle bedrijven: Ik heb straks te maken met waarschijnlijk een peperdure verzekering als de automaat op openbare plaatsen komt te hangen. Is de automaat wel geheel hufterproof?! Een bedrijf wat de automaten gaat vullen (in het begin ga je dit zelf doen) Een bedrijf wat de automaten onderhoud en repareerd (mogelijk in het begin zelf) De locaties waar de automaat komt te hangen, denk aan huur franchise, verhuur delen in inkomsten.

 

[*]Eigen budget is ontoereikend. Ik moet samen gaan werken met een investeerder.

 

[*]Ik wil dit project eigenlijk niet alleen doen. Het blijkt alleen heel lastig te zijn om iemand te vinden die mij aanvult, achter het idee staat en er voor wilt gaan.

 

Mijn ideeen:

[*]Free-publicity: ik denk dat hier heel veel mogelijk is. Ik ben een jonge ondernemer, het idee is nieuw in Nederland, Nederland=regen, regen=actueel, regen=vervelend.

 

[*]Ik denk dat je een grote slag kan slaan door een wedstrijd uit te loten onder (on)bekende ontwerpers voor de bedrukking van de paraplu. Het ontwerp van de winnaar wordt 10.000x gedrukt, 50% gaat naar het goede doel, 50% gaat op aan de kosten.

 

[*]Standaard een percentage afstaan aan een goed doel in de stad waar de automaat hangt of in overleg met de locatie een ander goed doel.

 

[*]Reclame: De paraplu laten bedrukken met North sea Jazz en dan alle automaten in regio Rotterdam ermee vullen. North sea Jazz betaald voor de reclame op de paraplu's en evt. kan de automaat ook bedrukt worden met North sea Jazz of een presentatie op een ingebouwd LCD-scherm.

 

[*]Toevoeging aan de paraplu's waarbij iets verloot wordt als ze zich aanmelden op de of een website etc.

 

[*]De automaten aanpassen voor de verschillende locaties. Bijv. Mac Donalds: Knalrode automaat evt. met knalrode paraplu's.

 

 

Ik hoop op inhoudelijke reacties welke positief en zeker ook negatief mogen zijn. Ik hoop dat dit topic een eye-opener is voor me waarna ik een concreter beeld krijg of ik hiermee door wil gaan of niet en wie weet meer..

Komende maanden ga ik mij bezig houden met een uitgebreid haalbaarheidsonderzoek over de paraplu-automaat.

 

Alvast een goed weekend!

 

Ondernemen, mijn passie!!

Link naar reactie
 • 1

wel eens gedacht aan poncho's? vacuüm verpakt zijn deze kleiner dan een zakje chips, en laat een zakje chips nu net in vrijwel alle bestaande automaten passen.

www.pitchparrot.com - Wij vertellen jouw verhaal in een pakkende animatie van één minuut.

 

www.zeauw.nl - Effectieve websites en webapplicaties.

Link naar reactie
 • 1

Ik draag zo'n ding niet snel, in de stad doe ik wel even een koffietje ofzo als het echt zo'n takke weer is of pak een taxi maar een paraplu zou ik meteen kopen. Daarnaast is een paraplu zichtbaarder, het valt op in een automaat. Als tussen wat andere automaten een automaat staat met kleine kokertjes valt dat toch minder op denk ik. En je moet het hebben van de impuls aankopen dus wel een belangrijk punt denk ik!

Bezoekhetziekenhuis.nl: Eenvoudig bezoeken plannen aan de patiënt en communiceren met patiënt, familie en vrienden. ! Maak een account aan als een familielid in het ziekenhuis ligt en je kunt gezamenlijk de bezoektijden inplannen.

Link naar reactie
 • 1

Het begint erop te lijken dat ik moet gaan stoppen met de parapluautomaat.

Sinds afgelopen week zijn er voor mij echt een aantal ''No go's'' ontstaan.

 

Rechtszaak: Op het moment dat er inderdaad een rechtszaak zou komen ligt de boel denk ik een jaar stil. De kosten van een internationale zaak wil ik niet betalen aangezien dat minimaal 5000 euro is en dat kan makkelijk 2 3 keer zoveel worden.

 

Concurrentie: Verder is mijn positie enorm verzwakt doordat Umbrolly een deal heeft gesloten met een Nederlands bedrijf. Die schijnen inmiddels automaten in Rotterdam geplaatst te hebben. Een samenwerking met dit bedrijf zie ik niet zitten aangezien je bij Umbrolly de paraplu's moet afnemen waardoor je marge nog maar 50% is.

 

Toekomst: Aangezien ik over anderhalf jaar afgestudeerd ben en dan fulltime wil ondernemen wil ik deze tijd goed benutten om iets moois op te zetten daarbij vormt de parapluautomaat een groot risico waardoor ik straks niets heb opgebouwd.

 

Verder bestaat er op dit moment veel onduidelijkheid over het patent. Het bedrijf waar ik mee wil samenwerken in China heeft mij de patentnummers doorgegeven. Deze kan ik nergens terug vinden op Espacenet, ook het patent van Umbrolly kan ik niet terug vinden.

 

Ik denk dat ik enorm veel tijd heb vergooid, maar gelukkig heb ik wel enorm veel geleerd van dit project.

Het zou al de tweede keer worden dat ik net naast het net vis. Een paar jaar geleden was ik net een week te laat met een agentuur voor zaklampen met ledverlichting en nu dit weer.

 

Wat is ondernemen soms kl.....! >:(

 

 

Daar gaan de ideeën.....

cokubv001.jpgcokubv003.jpgparapluq.jpg

 

 

 

Ondernemen, mijn passie!!

Link naar reactie
 • 1

Beste Elmer,

 

Jammer dat je mijn berichten zo ziet. Dit forum heeft namelijk ook gevraagd om te kunnen sparren. jij overigens ook.

Ik heb puur gereageerd vanuit eigen ervaring en ik dacht dat je dat misschien zou helpen.Bijvoorbeeld om tot de conclusie te komen om zowel plu's als ponchos in 1 automaat te combineren.

In ieder geval vind ik het altijd erg leuk om te lezen hoe mensen op zoek zijn naar een gat in de markt en er wat mee willen doen.

Ik wens je veel succes verder.

Groet,

 

Link naar reactie
 • 0

Ik weet niet precies wat ik hieruit moet concluderen.

Je wilt dus een automaat ophangen? Waar wil je dat gaan doen? Denk aan een win-win situatie waar je het desbetreffende automaat wil gaan ophangen, een organisatie laat zich niet zomaar binden met een andermans product (hotels, cafetaria, restaurants?)

 

Stel een communicatieplan op voor het product hoe je je doelstellingen wilt bereiken in samenhang met de desbetreffende plekken (bedrijven) waar je deze automaten wilt ophangen.

Wat wil je daadwerkelijk bereiken?

 

Link naar reactie
 • 0

Hoe ik zaken ga aanpakken hangt er helemaal vanaf met wat voor partner ik ga samenwerken.

Ik ben van plan om bij de start eerst hier in de regio wat automaten op te hangen in cafe's, mogelijk theaters en parkeergarages. Op deze manier wil de eventuele kinderziektes eruit halen en loop je tegen uitdagingen en mogelijkheden aan waar je vervolgens mee aan de slag kan. Op deze manier kan ik de boel goed in de gate houden en kan ik heel veel feedback krijgen waar ik ook weer mijn voordeel uit kan halen.

Het zou ideaal zijn om uiteindelijk een deal te kunnen sluiten met grote ketens als een Van der Valk, hotelketens, pretparken, een NS etc.

 

Omdat de automaat op zoveel plaatsen een uitkomst zou bieden vind ik het nu heel erg moeilijk welke strategie ik moet gaan aanhouden, vandaar dat ik nu enorm in de weer ben om in contact te komen met mogelijke mensen die mij kunnen begeleiden of waar ik mee kan samenwerken.

 

Een win-win situatie is geen enkel probleem, de automaat kan volledig aangepast worden aan het interrieur incl. logo's etc. Zelfs is er een automaat met LCD scherm wat in een lobby van een hotel weer uitkomst zou kunnen bieden. Ook zijn er wat interessante marketingmogelijkheden voor de locaties waar de automaat komt te hangen.

 

 

Ondernemen, mijn passie!!

Link naar reactie
 • 0

Het probleem met automaten is dat deze eenvoudig te misleiden zijn met namaakgeld tevens zijn ze ook gevoelig voor het kraken.

Daarom zie je deze automaten ook steeds minder.

 

De omzet op sluitringen van een bepaalde maat stijgt altijd bij de plaatselijke doe het zelf zaak als er in die plaats een kermis is.

Wat ik nog uit mijn jeugd weet is dat je er toen ook sigaretten mee kon "trekken".

Link naar reactie
 • 0

Beste Elmer (en mede forum leden),

 

Hier een eerste post. Ik ben in januari voor mezelf begonnen in de exploitatie van game en vending automaten. Na 3,5 jaar gedegen voorbereiding vond ik het tijd de grote stap te wagen en de ondernemersschoenen aan te trekken. Niet alleen een eigen bedrijf beginnen maar ook nog eens in een ander land namelijk Turkije. Hier meer kansen aangezien daar de markt nog sterk in ontwikkeling is en niet verzadigd zoals in Nederland. Tevens heb ik in die 3,5 jaar vaak het HL forum bezocht. Nu vond ik het tijd om ook eens iets terug" te doen :-) .

 

Ik heb de afgelopen jaren heel veel tijd gestoken in de ontwikkeling van een eigen type automaat en onderzoek naar vrijwel alle typen automaten en weet ondertussen wel wat er allemaal te koop is, marktonderzoek etc. etc. Er is altijd wel een automaat welke op de jouwe lijkt of het gelijke product kan uit een andere automaat verkocht worden van paraplu tot energystrip.

 

Wat vele ook denken is dat de automaat verkoopt, echter bepaald de combinatie product/lokatie de succesfactor. Dit hoeft zeker niet te betekenen dat het geen kans van slagen heeft echter het "veroveren" wat je aangeeft is denk ik, te hoog gegrepen. Of het moet zó uniek zijn, echter hadden ze dan de exclusieve distributie aan één van de grote jongens van de sector gegeven (bijv. Lekkerland) denk ik. Zoals dhr. v. Zandwijk aangeeft moet de automaat uiteraard vandalisme bestendig zijn (hangt ook sterk af van locatie hoezeer). Wat betreft namaakgeld etc. gebruiken sluit ik dit voor 99,99 % uit. De coin acceptors van tegenwoordig zijn zo geavanceerd dat dit bijna onmogelijk is. Hierin zul je dus wel moeten investeren.

 

Ik zou graag wat ervaringen met je willen delen op inhoudelijk gebied en je van advies willen voorzien zodat je in ieder geval van mijn fouten kunt leren :-) . Overigens eerst een paar automaten uitproberen is een uitstekend idee!

Link naar reactie
 • 0
Retired Mod     3k 90

Beste Elmer,

 

Gaat het jou om de automaat of heb je een bepaald (type) producten in gedachten dat je met die specifieke automaat wilt aanbieden. Zoals Gooffy ook al opmerkt, het gaat niet om de automaat maar om het product en de locatie. De condoomautomaat hangt niet achter de tab en de sigarettenautomaat staat niet in het toilet. En een doorsnee barbezoeker weet dat je voor beiden in de kroeg moet zijn.

jurist - interim manager legal - maar bovenal ondernemer 4legal ||legalalert | JuridischActueel |

Link naar reactie
 • 0

Dit doet me denken aan de tijd dat het Frankske even groot was als ons kwartje.... haha..... ;D

 

Ik denk me uit mijn tienerjaren tijdens de vakanties met mijn ouders iets dergelijks te kunnen herinneren maar dan met Franse frank stukken van 10 en een losse Nederlandse gulden :P

 

Los van de fraudeproblematiek, omdat we niet weten waar we het precies over hebben hierbij nog wat bestaande ideetjes: www.toxel.com/tech/2009/06/08/14-cool-vending-machines-from-japan/ ;D

 

Als laatste weet uit de praktijk (als gebruiker dan) dat de meer geavanceerde apparaten nog wel eens kapot gaan en je dus rekening moet houden met kosten en planning van controle en onderhoud.

 

Sucess, hou ons op de hoogste als het loopt.

Inkoop, oem/odm productie, inspectie en logistiek in China www.query-enjoy.com

Link naar reactie
 • 0

Beste Elmar,

 

ik lees een LCD scherm in een automaat, dat klinkt als "narrowcasting" dat is interessant! Heb je al een partij/iemand die dat stukje techniek voor je regelt?

 

fijne dag

Canol

 

[mod comment:] Al te opzichtig pluggen van de eigen business wordt niet gewaardeerd. Deze post is op het randje. Graag inhoudelijk commentaar op de vraag van topicstarter, in plaats van via een omweg je diensten aanbieden, nu je zelf narrowcasting services aanbiedt op je site.[/mod comment]

Link naar reactie
 • 0

Ik vind je ideeën super!

 

Wat belet je om ze gewoon concreet te maken? Stel dat je de eerste 5 machines wil plaatsen. Probeer dat gewoon te regelen, dus toestemming voor de locatie, kleine inkoop etc. Knal die dingen neer, als je er 5 hebt is dat wel te overzien lijkt mij, en je bent running. Voor je een investeerder ofzo hebt ben je zo weer een jaar verder, gewoon beginnen op basis van je goede ideeën met een goed plan!

Bezoekhetziekenhuis.nl: Eenvoudig bezoeken plannen aan de patiënt en communiceren met patiënt, familie en vrienden. ! Maak een account aan als een familielid in het ziekenhuis ligt en je kunt gezamenlijk de bezoektijden inplannen.

Link naar reactie
 • 0
Alle bedrijven: Ik heb straks te maken met waarschijnlijk een peperdure verzekering als de automaat op openbare plaatsen komt te hangen.

 

Nee hoor, dat valt reuze mee. Je krijgt een zeer waarschijnlijk een hele mooie verzekering tegen brand, ontploffing, blikseminslag en neerstorende vliegtuigen (z..g.n. FLEXA condities: Fire, Lightning, EXplosion, Aeroplanes) tegen alleszins acceptabele tarieven. Het risico is immers goed gespreid over vele locaties, zelfs zo goed dat ik mij serieus afvraag of je DAT risico niet makkelijk zelf kan dragen... Dat hangt af van de kosten per automaat, de spreiding daarvan en jouw eigen draagkracht / weerstandsvermogen van de onderneming versus de kosten van eventuele verzekering daarvan. Maar vroeg of laat - als het een succes wordt - bereik je een punt waarop je zoveel apparaten hebt staan op zoveel verschillende locaties dat je het risico helemaal voor eigen rekening neemt.

 

Wat je vrijwel niet krijgt is dekking tegen vandalisme, ramkraak, diefstal, inbraak en (al dan niet opzettelijke) aanrijdingen op openbare plaatsen. Maar zeker in winkels en café's zou ik er voor zorgen dat dat vooral het probleem van de uitbater wordt. Die kan - hoe stom het ook lijkt - dat soort apparaten - ook als ze formeel eigendom zijn van derden - vrij makkelijk en goedkoop op de eigen verzekering meedekken.

Enig probleem wat jij en uitbaters mogelijk op deze manier niet kunnen tackelen zijn machines buiten.

Partner bij  B2Bsure verzekeringsadviseurs, specialist arbeidsongeschiktheid en aansprakelijkheid.

 

Link naar reactie
 • 0

Dat is wel een goed punt Norbert! Zeker als je dat duidelijk vermeld in het contract bij plaatsing, bijvoorbeeld dat het op de huidige verzekering van de locatie gezet moet worden verplaats je het risico. Meest belangrijke is natuurlijk de keuze van de locaties, dat is eigenlijk je beste verzekering. Op een station in de stationshal zal niet zo gek snel een automaat echt gesloopt worden. Daarvoor is het te druk en is er security e.d.

Bezoekhetziekenhuis.nl: Eenvoudig bezoeken plannen aan de patiënt en communiceren met patiënt, familie en vrienden. ! Maak een account aan als een familielid in het ziekenhuis ligt en je kunt gezamenlijk de bezoektijden inplannen.

Link naar reactie
 • 0
Meest belangrijke is natuurlijk de keuze van de locaties, dat is eigenlijk je beste verzekering

Heel scherp! Al eens gedacht aan een loopbaan in operational riskmanagement? ;)

 

Dit is ook exact de reden waarom je nauwelijks meer vending-machines in de buitenlucht meer tegenkomt, anders dan op treinstations waar toezicht is en die 's-nachts afgesloten kunnen worden. Op de openbare weg zijn het helaas huftermagneten, en lopen er tegenwoordig veel teveel hufters rond.

Eind jaren '80 / begin '90 kon je om 5 uur 's-nachts nog peuken uit de automaat trekken, op de blinde zijmuur van de tabakspecialist. Tegenwoordig al lang niet meer, en dat heeft niets te maken met controle op leeftijd bij verkoop.

 

In Enschede was begin jaren 90 nog welgeteld één automaat actief maar dat apparaat en de muur er omheen zagen er meestal uit alsof er een oorlog was uitgebroken, compleet met brandplekken en kogelgaten..brr)

 

 

Partner bij  B2Bsure verzekeringsadviseurs, specialist arbeidsongeschiktheid en aansprakelijkheid.

 

Link naar reactie
 • 0
Meest belangrijke is natuurlijk de keuze van de locaties

Dat geld voor bijna ieder verkooppunt he :P

 

Wat betreft de verzekering, dat is wel een goede omdat contractueel mee te nemen.

Ik voel ook niets voor echt open locaties, maar vliegvelden, grote stations, pretparken toiletten etc. behoren er wel toe.

 

Wat vind jij van het idee Norbert?

Ondernemen, mijn passie!!

Link naar reactie
 • 0
Wat vind jij van het idee Norbert?

Het idee van de machine an sich vind ik typisch gevalletje "waarom staan die dingen er nog niet?!! "

 

Ik voel ook niets voor echt open locaties, maar vliegvelden, grote stations, pretparken toiletten etc. behoren er wel toe.

Lijkt me slim plan. Enerzijds vanwege toezicht, anderzijds vanwege de mogelijkheid om de risico's bij de uitbater neer te leggen.

 

Norbert,

Die gisteren tijdens een stortbui op Hole 13 van Naarderbos best wel een paraplu-automaat had willen tegenkomen ::)

Partner bij  B2Bsure verzekeringsadviseurs, specialist arbeidsongeschiktheid en aansprakelijkheid.

 

Link naar reactie
 • 0

Hallo,

 

Je idee m.b.t. paraplu vending haalde ik al even aan in mijn reactie van 6 juni. Ik denk dat er zeker een markt voor is mits de locatie goed is zoals ik ook al aangaf. Ik heb hier ook onderzoek naar gedaan en er zal een hele kleine boterham mee te verdienen zijn, verwacht niet gelijk te veel. De vending markt biedt enorme mogelijkheden een combinatie van meerdere soorten automaten is dan ook aan te raden. Als je in de gelegenheid bent om volgende week naar Köln, Duitsland te gaan zou ik daar zeker eens heengaan. Daar is de komende week de tweejaarlijkse beurs eu.vend. Hier worden vele nieuwtjes op het gebied van vending geïntroduceerd. De paraplu vendor waarover je spreekt heb ik hier vier jaar geleden al gezien. Neem even contact met mij op voor meer informatie, ook sta ik open voor een eventuele samenwerking, wellicht dat ik iets voor je kunt betekenen.

 

Groetjes,

 

 

Gooffy

 

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
 • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
  Deze verzenden we elk kwartaal.

 • Wie is er online?
  0 leden, 196 Gasten

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 75.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Ook interessant:

  Ook interessant:

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.