Jump to content

query-enjoy.com

Junior
 • Content Count

  16
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Male
 • Address
  Boshuizerkade 38, Leiden, 2321TT, Netherlands
 • First name
  M.J.
 • Last name
  van der Peet
 • Company or organization name
  QUERY-ENJOY
 • Website address
 • How did you find us:
  via een kennis

Register

 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa

Company info

 1. Beetje eindeloos verhaal dit want je gaat aan werkelijk alle argumenten voorbij. Dat kan je hier wellicht proberen maar of merkschoen bedrijven of de uitvoerende macht het daar mee eens is ... Het gaat er toch niet om hoe jij dingen ziet, maar om hoe ze wettelijk geregeld zijn? Dat alles staat verder compleet los van China en/of de betrouwbaar heid van leveranciers. Je geeft verder al vanaf je eerste post niet precies niet aan wat 'betrouwbaar' in dit geval precies is; betrouwbaar in welke zin? Kan je niet uitleggen hoe deze 'doodnormale' en legale methode' precies in elkaar steekt? Dan kunnen we er allemaal wat van kunnen leren? Wat je zegt klinkt mij onwaarschijnlijk in de oren maar ik heb er weinig verstand van. Heb je er trouwens ook al over nagedacht hoe je deze spullen op gaat sturen ie. vind de douane jouw methode ook zo betrouwbaar? Over je sales-records idee, die informatie is incompleet en irrelevant. Als je je verder graag een weg door China, of welk land dan ook, wilt banen is de beste weg om jouw beoogde leveranciers fysiek te gaan bezoeken. Succes, Marcus.
 2. Maar hoe dat precies in elkaar steekt - als je dat al helemaal snapt - hoe te weten wat nep/echt is en/of hoe dat te bewijzen is toch de daadwerkelijke vraag dan? Anders heb je volgens mij uberhaupt geen betrouwbare leveranciers nodig (of zal je ze nooit vinden) en onderzoek je een puur illegale handel. Misschien kan je eerst zelf eens wat beter aangeven wat jij onder betrouwbaar verstaat en wellicht kan je jouw kennis m.b.t. paralelle import met ons delen opdat ook wij wat kunnen leren en daarnaast direct begrijpen wat het doel van het sales-records onderzoek (waar je voorlopig verder niets mee wilt doen) nu precies echt is. Succes, Marcus.
 3. Ik weet niet of ik dit onderwerp op deze manier opniew onder de aandacht mag brengen (zo niet mijn excuses) maar gezien de vele vragen over ook import op dit forum lijkt dit me wel een interessante vraag (waar ik uiteraard ook zelf meer over wil weten). Marcus.
 4. Ik ben op zoek naar betrouwbare leveranciers van merkschoenen, hoezeer dit ook afgeraden wordt, ben ik simpelweg aan het onderzoeken Dus je wilt betrouwbare leveranciers van veelal illegale handel, dat zal nog flink zoeken worden. Waarom ben je dit 'simpelweg' aan het onderzoeken? Ik bedoelde merkleveranciers in landen waar de schoenen daadwerkelijk geproduceerd worden, excuus. Anderszijds zou het inderdaad makkelijk te doen zijn! Ik ging ervan uit dat goedkope leveranciers in deze landen toch wel te vinden moesten zijn... Is dit dan echt onmogelijk? Dat is niet onmogelijk maar het mag niet volgens het (dubieuze) principe van men "paralell import" noemt. Misschien moet je daar eerst eens wat meer onderzoek naar doen. Overigens blijf je dan altijd nog zitten met het probleem dat het zelfs voor een specialist bijzonder moeilijk kan zijn om te achterhalen en/of aan te tonen hoe 'echt' iets nu 'echt' is. Ik zou je een andere handel aanraden of je moet er eerst een studie van maken en je in grijs gebied willen begeven. Weet iemand overigens wat de laatste ontwikkelingen zijn m.b.t. paralelle import; ik lees hier dat er wel een en ander gaande lijkt te zijn http://blog.vrijschrift.org/serendipity/index.php?/archives/8-Parallelle-import-toch-niet-strafbaar-volgens-Europees-Parlement.html (edit link)
 5. Een niet EU-land laat een groot deel van de wereld open ;D maar als het China of een ander 'lagelonenland' (wat een woord is dat toch ook) betreft; naast alles helder vastleggen, toepasselijk recht, advocaten en noem het allemaal maar op simpelweg veel afnemen/verkopen; alleen dat geeft je wat je zoekt en dan nog is niets zeker. Overigens lijkt het me sowieso dat je dat moet doen want waarom zouden ze je anders heel West-Euopa zomaar toebedelen. Een ander probleem is dat men ook elkaar nogal eens kopieerd dus dan zit je met een exclusieve afspraak voor een niet exclusief product. Ik kan je vraag helaas niet heel goed beantwoorden maar ik ben zelf ook wel benieuwd naar hoe grote bedrijven dan doen. puur het vastleggen van merken, modellen, patenten etc. of is er meer mogelijk? Wie kan er precies zeggen wanneer iets wel/geen parallele import is en hoe kan je zelf iets doen met een dergelijke contrcutie als je dat zou willen? Als laatste, kan je dit soort zaken ook doen uit naam van de fabrikant/modelhouder o.i.d.?
 6. Ik denk me uit mijn tienerjaren tijdens de vakanties met mijn ouders iets dergelijks te kunnen herinneren maar dan met Franse frank stukken van 10 en een losse Nederlandse gulden :P Los van de fraudeproblematiek, omdat we niet weten waar we het precies over hebben hierbij nog wat bestaande ideetjes: www.toxel.com/tech/2009/06/08/14-cool-vending-machines-from-japan/ ;D Als laatste weet uit de praktijk (als gebruiker dan) dat de meer geavanceerde apparaten nog wel eens kapot gaan en je dus rekening moet houden met kosten en planning van controle en onderhoud. Sucess, hou ons op de hoogste als het loopt.
 7. Ik ben wel benieuwd wat voor 'speciale printers voor bedrijfsmatig gebruik' er met - vermoedelijk dan wel de allerbeste - prijs-kwaliteitverhouding uit Indonesie vandaag komen. Als men daar echt zo bekend om staat moet je toch gewoon een sample of een stuks via TT van een fabrikant of wel betrouwbare handelaar moeten kunnen kopen? Bied je allemaal ook nog geen zekerheid, als je dat echt wil moet je of dit soort orders uberhaupt niet plaatsen of een escrow-oplossing vinden, maar klinkt beter dan wat je nu omschrijft. Om even terug te komen op het kwaliteitsaspect, wat wil je nu echt wilt bereiken, goed je bespaard als het goed gaat vermoedelijk wat geld. Dat kan nooit gigantisch zijn voor 1 stuks, als dat wel heel veel geld is is er in de meeste gevallen iets mis. Vervolgens krijg je een apparaat van een niet internationaal merk en als ie kapot gaat (heb ik zelf altijd last van met meer reguliere printers op den duur) heb je zeer beperkte tot geen support/garantie. Ik zal best een paar dingen over het hoofd zien, maar op basis van de aangeleverde informatie zou ik er nog eens over nadenken. Je kan in China tax-free shoppen in Hong Kong maar voor ICT-zaken koop ik liever gewoon op het vaste land, bij een probleem staat er dan binnen een dag iemand voor de deur. Hoe dan ook, it's your call, good luck!
 8. Je hebt het over een een 'handelsbedrijf' en vraagt naar stortingen maar geeft niet aan wat voor handelsbedrijf en geeft ook de potentiele vestigingsplaats niet aan. Voor zover mijn kennis rijkt klopt het meeste in dit draadje wel, en met name Tonino's eerste reactie m.b.t. contact opnemen met de lokale gemeente lijkt het beste antwoord op de vraag. Aanvullend weet ik dat de stortingsplicht niet alleen mede afhankelijk is van de lokatie maar ook van het type WFOE; uiteraard met gerelateerde gevolgen voor je rechten/plichten. Als je je bijv. in een van de top 5 steden vestigd kom je al snel aan de 100.000 dollar voor wat met hier een 'Consulting Company' noemt, wil je gaan uitbreiden met een export-licentie ga je meer richting de 500.000. Overigens moet je voor zover ik weet dan van te voren aangeven wat je precies allemaal gaat verhandelen en zijn de tarieven daar mede afhangkelijk van. Lenen tegen een bepaald percentage is uiteraard mogelijk, al weet ik niet zeker of 1% is op zo'n bedrag makkelijk te vinden is en/of betrouwbaar is. JV is ook in mijn optiek min of meer dood, wellicht nog steeds zinvol voor een gezamelijke fabriek of een 'handel' met relatief veel risico o.i.d. (bijv. het lokale nachtleven o.i.d.) maar van daar weet ik verder niet heel veel vanaf en er zijn vast ook andere constructies denkbaar. Via de HK-holding / Rep. office kan je veilig verkennen maar krijg je natuurlijk nooit een export-licentie en mag je naast een aantal andere praktische bezwaren inderdaad niet legtiem handelen uit naam van de Chinese vestiging. Ik zou zeggen, neem een goed advocatenkantoor in de hand in jouw beoogde vestigingsplaats, niet perse de goedkoopste maar eentje met bij voorkeur referenties en connecties, de praktische hobbels kom je verder onderweg tegen, daar ontkom je niet aan hier ;D
 9. Algemeen gesteld; kijk ook de rest van de zending goed na, goede kans dat dit niet de enige 'geinspireerde' uitvoeringen zijn; het mag uiteraard niet zomaar maar met enige aanpassing in gevallen weer wel; dit is echter een bijzonder ingewikkelde materie, makkelijker is het om of 'generieke', 'verjaarde' of (wellicht ook het beste ook voor de verkoop) 'eigen ontwerpen' te voeren; reken er - zeker als je ze op afstand in China laat maken - wel op dat je dan niet de enige klant bent dus je zult (ook daarom) steeds met nieuwe ontwerpen moeten komen. Overigens is Nederland ook weer niet zo groot dus als andere mensen jouw handel op de makrt brengen merk je dat als het goed is ook weer snel genoeg.
 10. Om even terug te komen op het mooie onderwerp van dit draadje ;D .. misschien heeft het Indonesie verhaal iets te maken met de anti-dumping heffing voor import van (complete) fietsen vanuit China naar de EU? Het zou mij verder niets verbazen als er stiekem een heleboel Chinezen achter die bedrijven in indonesie zitten (.. zelfs al had het niet zoveel met fietsen te maken, maar ok). Verder zijn er (i.i.g. voor complete fietsen) bijv. ook Chinese fabikanten die hun fietsen in Maghreb assembleren/produceren en zo de Europeanen van betaalbare rijwielen voorzien. Aibaba is verder niets mis mee, maar het is een hulpmiddel. Het beste is zelf langsgaan, wil of kan je dat niet dan veel onderzoek doen en langzaam opbouwen.
 11. Controleer straks de kwaliteit van de produkten goed voordat je ze gaat verkopen. Ik wil je niet nog ongelukkiger maken maar als de prijzen veel te laag zijn is de kans groot dat jouw leverancier pennen met een mindergrote geheugengrootte dan aangegeven heeft geleverd. De pen geeft dan (meestal) in de computer bijv. wel 8gb aan maar effectief kan er maar een beperkt gedeelte van deze capaciteit worden gebruikt. Deze nare praktijk betreft soms oplichting aan de kant van de leverancier, soms aan de kant van de afnemer met het doel zijn zijn klanten op te lichten. Als mijn vermoeden juist is kan je met deze informatie in ieder geval uitleggen waarom je een tweede factuur hebt ingediend. Waarom je dat hebt gedaan snap ik niet helemaal want als je niet hebt gelogen zaai je zo alleen maar verwarring. Als laatste, als iets veel goedkoper is dan bij een groothandel in Nederland weet je natuurlijk eigenlijk al dat er vermoedelijk iets niet in de haak is.
 12. Wellicht een innovatiekans voor Chinese fabrikanten; ik heb hier vorig jaar mijn wasmachine moeten laten repareren toen een rat de slang aangevroten bleek te hebben. Gelijk ook maar mijn huurcontact opgezegd ;D. Het mierengedrag word verder ook vertoond door bijv. kakkerlakken (welke tevens goed zijn in allerhande recylclingsactiviteiten) :-\.
 13. Ik zit zelf in Guangdong, heb weinig ervaring in die regio en het kan evt. best zo zijn dat de airargo word 'gerouted' zoals jij zegt maar het lijkt mij eerlijk gezegd sterk dat - gezien de groote, status en populariteit - Hangzhou geen eigen vliegveld heeft. Zie ook: http://en.wikipedia.org/wiki/Hangzhou_Xiaoshan_International_Airport
 14. @ Vossie Ik vermoed dat (enigzins afhankelijk van de carrier) het luchtvracht transport plaats zal vinden uit het nabij gelegen Hangzhou. @ Rave, JR Invoerrechten (TAREC) http://ec.europa.eu/taxation_customs/dds/nl/tarhome.htm http://hbi.douane.nl/tarieven/aktueel/M/ContentFS.htm
 15. Beste nonex.nl et al., Ik heb dit forum sinds kort ontdekt, ben toevallig bezig met een tweetal natuursteen orders en wil je hierbij graag bedanken voor je uitstekende antwoord. Je somt exact de punten op waar ik ook tegen aan loop. Nieuw lid erbij ;) Gr, Marcus van der Peet
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept