• 0

Hoe vinden wij investeerders voor ons product “Handy Lift”?

Ons bedrijf heeft zich gespecialiseerd in productie en inkopen in China. Wij zijn aangesloten bij een organisatie dat mensen (uitvinders) en bedrijven begeleid met hun creatieve en innovatieve ideeën, regelmatig worden wij daarom benaderd door personen met hun creaties.

 

Een paar weken geleden zijn wij benaderd met een product dat best interessant lijkt te zijn, Ik heb het product maar gemakshalve de “Handy Lift” genoemd.

 

Het is een op elektrisch aangedreven mobile Hand Lift met afneembare lepel.

De gedachte achter dit ontwerp is dat de Nederlandse Arbowet voorschrijft dat een werknemer niet meer dan 23kg mag tillen. Europees is dit overigens ook vastgelegd, in diverse landen zijn er al beperkingen opgelegd m.b.t. het tillen van zware goederen. De Handy Lift stelt mensen in staat om zonder veel inspanning een ‘zwaar’ gewicht te verplaatsen en zelfs op te tillen tot op oog hoogte. Op dit apparaat zit een patent op de “rem in combinatie met de lift”.

 

Hoe vinden wij nu investeerders voor zo’n product?

Heeft iemand suggesties?

HandVHT-vrij.thumb.jpg.a10a418626f7914e3c7d080c083dd82c.jpg

Geen leverancier maar uw partner in business / www.china-eurotrade.com

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

 • 0

Voor de duidelijkheid: vragen om geld is niet toegestaan op dit forum (noch op andere plekken officieel). Vragen om tips of suggesties mag natuurlijk wel, dus ik ga er van uit dat je dit topic hebt geopend voor tips hoe je investeerders vindt en hoe je vervolgens met hen om moet gaan.

 

Welk voorwerk heb je zelf al gedaan? En weet je al precies waar je investeerders voor wilt hebben, en wat je hen te bieden hebt?

Link naar reactie
 • 1

Nee ik vraag niet om geld, de bank heeft genoeg alhoewel ze er moeilijk vanaf willen.

Ik heb op internet zitten zoeken naar mogelijke investeerders en wat bedrijven gebeld die misschien interesse in het product zouden kunnen hebben. Men vindt het een interessante machine maar de wil om te investeren is er niet, de reden hiervoor is dat het klantenbestand van zo’n bedrijf niet toerijkend is om de investering te dekken.

 

De investering dient om de machine te produceren en deels om de promotie ervan te bekostigen.

Ik weet dat er mensen of bedrijven zijn die geld willen investeren waarvoor men als tegenprestatie een aandeel (of anderszins) ontvangt in projecten. Maar waar en hoe vind ik die investeerders?

 

 

Geen leverancier maar uw partner in business / www.china-eurotrade.com

Link naar reactie
 • 0

In het geval van investeerders zoeken moet je een goede procedure en documentatie vastleggen. Niet alleen zeer uitgebreide produkt informatie en certificatie, maar ook marktonderzoek en ROI analyse.

 

Als je goed beslagen ten ijs komt is het halve werk gedaan.

 

Als je zelf geen netwerk voor investeerders hebt of toegang hebt tot mensen die je verder kan helpen kan het een lange harde weg zijn.

 

Het is een leuk product, maar zeker enkel een nice markt die hiervoor geschikt is is mijn eerste indruk. Ik zie mensen al 150kg tot ooghoogte tillen en dan verschikkelijk onderuitgaan als ze het vervolgens proberen te verplaatsen. omhoog is een ding, vervolgens verplaatsen is een 2e. Maar misschien heb ik het wel helmaal fout.

 

Zo'n lift op een segway zou misschien een idee zijn

Link naar reactie
 • 0

Wij hebben een dergelijk product ooit zelf gemaakt voor bij ons in de werkplaats, geheel hydraulisch. Ideaal voor als je zware dozen / pallets moet tillen en in een stelling moet zetten waar je met de heftruck niet bij kan. Hebben we al jaren, hij ziet er wel erg anders uit trouwens. Heeft wat weg van in hoogte verstelbare palletwagen, als je wil kan ik wat foto's uploaden.

Is het bij dit model niet gevaarlijk als je met zo'n zware lading op ooghoogte zit? Want je houdt de wagen zelf in balans toch? Net als Paul zie ik ook mensen hard onderuit gaan...

 

Wij zijn aangesloten bij een organisatie dat mensen (uitvinders) en bedrijven begeleid met hun creatieve en innovatieve ideeën, regelmatig worden wij daarom benaderd door personen met hun creaties.

Hebben ze hier geen netwerk waar je kunt informeren?

Link naar reactie
 • 0

Beste Paul, bedankt voor je reactie, wat je opmerking betreft of ik investeerders in mijn network heb? Nee nog niet, maar ik moet eerlijk bekennen dat ik veel bla, bla om mij heen hoor dat is de rede waarom ik naar serieuze partijen zoek en die kan ik niet gemakkelijk vinden, wel zijn er bedrijven die krediet willen verstrekken, daarvan zijn er genoeg.

 

Fezz ook jij bedankt voor je reactie. Wat de machine betreft, die is nog niet helemaal uitontwikkeld maar ongelofelijk stabiel. We hebben twee (drie) prototypen die we kunnen demonstreren. De machine kan meer dan 150kg tillen maar ik denk dat er een soort ‘slip beveiliging’ op moet komen zodat het een max gewicht kan heffen. Advies is dus niet zwaarder dan je eigen gewicht te heffen. Op ooghoogte zal doorgaans niet veel voorkomen, wellicht moet daar ook een beperking voor op komen.

 

Geen leverancier maar uw partner in business / www.china-eurotrade.com

Link naar reactie
 • 0

Dus wat zijn de voordelen t.o.v. een doodnormale steekwagen? Je kan iets makkelijker een stoepje op o.i.d.

In je openingspost zet je dat je zelfs spullen op kunt tillen tot ooghoogte, en dit wil je nu gaan beperken! In combinatie met de lepels is dit zeker een voordeel en zeker omdat het product meer dan 150Kg kan tillen! Maar dat raad je nu ook af.

 

Over al deze dingen zal ook heel erg goed nagedacht moeten worden alvorens met investeerders contact op te nemen, lijkt mij in ieder geval.

Link naar reactie
 • 0

Het gaat erom dat de Arbo-wet voorschrijft dat een werknemer niet meer dan 23KG mag tillen, doorgaans wordt hieraan geen gehoor gegeven. Maar komt het regelmatig voor dat men veel moet tillen dan kan deze machine een uitkomst zijn. De Handy Lift tilt niet alleen maar is ook elektrisch aangedreven dus zonder trekken of duwen kan je je vrachten verplaatsen.

 

En wat de lift hoogte betreft, ik kan mij voorstellen dat ‘lichte’ goederen makkelijk boven of op ooghoogte te plaatsen zijn, maar zware voorwerpen zullen denk ik problemen geven. Deze machine is niet ter vervanging van een heftruck maar kan in kleine ruimte of zoals eerder genoemd op podia of ander omstandigheden ingezet worden.

 

 

Geen leverancier maar uw partner in business / www.china-eurotrade.com

Link naar reactie
 • 0

Misschien is het een idee om eerst in eigen beheer een prototype te laten maken en vervolgens door allerlei relevante instanties te laten keuren.

 

Zeker als het een hulpmiddel is voor industrieel gebruik is de aansprakelijkheid iets om je zorgen over te maken. In feite moet zo'n apparaat foolproof zijn. Nu is het misschien een beetje generalizerend maar mensen die als maggazijnmedewerker bij een bedrijf werken zijn niet altijd de aller slimste. Zonder hier verder een oordeel aan te hangen denk ik toch dat je goed moet kijken naar de veiligheid want 100KG die van een meter hoog naar beneden denderd is niet iets wat je even met je voetje kan opvangen.

 

Met een proto kun je natuurlijk ook heel goed zelf testen, meer feedback genereren en wijzigingen aanbrengen/ontwikkelen die de veiligheid verder bevorderen dan niet garanderen. Electrische pallet en steekwagentjes zijn er al lang maar die staan over het algemeen op min. 3 wielen. Dit heeft een reden natuurlijk.

Link naar reactie
 • 0

Koppel er in die gedachte een til- en veiligheidscursus aan vast of een lease- en servicecontract...daaraan kun je misschien wel meer verdienen.

 

Groet,

 

Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
 • 0

We verwachten eind volgende week twee nieuwe prototypen klaar te hebben. Het eerst prototype werkte al heel goed, we zijn benieuwd wat de laatste twee gaan opleveren. Het apparaat is heel eenvoudig in gebruik dus ik denk niet dat een training noodzakelijk is.

 

Aan jullie antwoorden te zien denk ik dat we een systeempje moeten verzinnen waarbij er een ‘wiel uitklapt’ aan de achterzijde van het apparaat waardoor het apparaat meer stabiel ‘lijkt’ te zijn, ‘lijkt’ omdat het echt enorm stabiel is, maar uit veiligheidsoverwegingen zou een derde wiel aangebracht kunnen worden.

Geen leverancier maar uw partner in business / www.china-eurotrade.com

Link naar reactie
 • 0

beste mensen, ik ben voor het eerst op dit forum en tevens de uitvinder/ontwikkelaar van dit product.

De antwoorden op de vragen over gebruik en techniek zijn te vinden op de website (in ontwikkeling) www.tiller.eu

De machine wordt op dit moment in kleine serie geproduceerd.

Er is contact met Syntens die ons goed op weg helpen. De eerste reactie van hen was: wereldvinding

We gaan gestadig door met het ontwikkeling en marketing verhaal. Tips en enthousiaste meedenkers/doeners zijn welkom.

 

Link naar reactie
 • 0

Er zijn van die speciale steekwagens voor trappen (met 3 wielen aan beide zijden). Misschien dat systeem ook voor dit product gebruiken? Een functie erin bouwen om dat wielen-systeem te blokkeren en dan is die een stuk stabieler wanneer je iets omhoog lift ;)

 

Het mooiste zou zijn als het dan ook nog uitgebreid kan worden met een aandrijf functie op de as waar de wielen gemonteerd zijn. Dan kunnen zware dozen e.d. zelfs via de trap omhoog getild worden ;)

Link naar reactie
 • 0

Terug komend op de vraag: 'Waar vind je investeerders voor dit product'?

 

Goed beslagen ten ijs komen is inderdaad een 1e vereiste om een geschikte investeerder te vinden. Ik zie dat jullie hier flink mee aan de slag zijn gegaan. Zodra je beschikt over het prototype en een uitgewerkt en doorgerekend plan zijn er voldoende mogelijkheden om investeerders via het web te vinden. Het is zelfs mogelijk om je project te promoten zodat investeerders jou weten te vinden. Even goed googelen en je vind meerdere mogelijkheden.

 

Veel succes!

Zoek en vind investeerders op http://www.investeringsplein.nl

 

Meer leads genereren? http://www.precies.com/leadgeneratie.php

Link naar reactie
 • 0

beste mensen, bedankt voor de tips.

Welke natuurkundige kleinigheid zien we over het hoofd denk je? Het product is ongeveer anderhalf jaar in eigen bedrijf in gebruik. We tillen er zware traktor onderdelen mee op, plaatsen deze onderdelen op de werkbank, in bestelbusjes, etc.

Ook wordt het al een dik jaar gebruikt voor het transport van geluidsinstallaties.

Wil je het zien werken: filmpje op www.tiller.eu

 

groet herman

Link naar reactie
 • -1

Misschien is het een idee om een aanvraag te doen voor een aansprakelijkheids verzekering of iets dergelijks. Dan kijken mensen vanuit een andere invalshoek naar jouw produkt.

 

Het kan heel goed zo zijn dat in een beperkt aantal praktijk situaties een produkt perfect werkt, maar misschien is de ongeluksfactor wel 1:1000 per jaar per produkt. Dat vindt je niet gauw terug in 1 of 2 praktijk voorbeelden.

 

Ik denk dat je er altijd vanuit moet gaan dat de mensen er de gekste dingen mee gaan doen en als er letsel ontstaat die (volgens hun) direkt het gevolg is van jouw apparaat wordt je misschien elke keer aansprakelijk gesteld.

 

Lijkt met toch iets wat je tot het bot moet uitzoeken. Als je zelf een produkt op de markt brengt neem je een grote verantwoording en 1 of 2 grote claims kan je verlammen dan wel het einde betekenen. Stel dat je verliest en de rechter oordeeld dat jouw apparaat de reden is en dus gevaarlijk is dan is een precedent geschapen en sta je zwakker bij volgende zaken.

 

Misschien is het een idee het produkt te lanceren in landen waar jouw aansprakelijkheid minder is... In europa of amerika wordt je levend gevilt als er verwijtbare letsel schade is. Zoek mensen die als importeur in bv. Asie/Zuid Amerika willen verkopen, dan zijn zij in princiepe het eerst aansprakelijk.

 

Veel success!!!

Link naar reactie
 • 0

Om heel eerlijk te zijn vind ik het er een beetje wankel uitzien. Misschien is het een idee om aan de zijkant een rubberen spanband te hangen, die met één klik om het getilde item heengehangen kan worden?

 

Overigens ben ik geen natuurkundige, maar als je een product van 150 kilo ter hoogte van je middel kantelt, komen er dan niet hele andere klachten op je rug waar de Arbo ook wel eens een dikke restrictie op kan plaatsen? Ik weet niet in hoeverre de tiller voorzien is van een rem, maar in het filmpje leek het vrij te bewegen tijdens het optillen en deponeren van de geluidsbox. Deze beweging zou je - lijkt mij - moeten stoppen door het karretje stil te houden, wat ook een sterke aanspanning van je spieren vereist?

 

Goed, zoals ik al zei, ik ben geen natuurkundige dus het zou heel goed kunnen dat ik hier helemaal mis zit, maar heb je al tests gedaan om te bekijken hoe de belasting van het lichaam is wanneer een product op hoogte wordt gekanteld?

 

Als het werkt is het een leuk product, wel zou ik overwegen om het fluiten van degene die de tiller bedient uit het filmpje te halen, dat komt misschien een beetje gemaakt over. ;)

Link naar reactie
 • 0

Beste Paul, bedankt voor je uitleg.

Uiteraard hebben we een aansprakelijkheidsverzekering afgesloten. Verder is de machine CE gemarkeerd.

Dit houdt in dat er een technisch consrtuctiedossier is opgebouwd, waar de eisen van veiligheid strikt in zijn nagekomen.

Dit is gebeurd in deze volgorde:

1 De veiligheid is daar waar mogelijk vanaf het eerste moment in het ontwerp geintegreerd.

2 Daar waar gevaarlijke punten overbleven is met afschermingen gewerkt. en

3 De overgebleven onveiligheden zijn door middel van waarschuwingen op het apparaat aangebracht.

Verder is als (verplicht) onderdeel van de machine een gebruiksaanwijzing gemaakt waar alle "dones en "not dones" in zijn vastgelegd.

Als je deze procedure hebt gevolgd mag je wettelijk de CE sticker aanbrengen.

 

Verder juridisch: We hebben een bv opgericht die de machine gaat fabriceren en verkopen. Als bestuurder ben je slechts aansprakelijk als je regels overtreedt volgens mij.

 

Het is trouwens niet het eerste apparaat wat we op de markt hebben gebracht. zie bijlage

 

Verder vindt ik het wel een beetje onheus, als je mensen in landen landen met weinig aansprakelijkheidswetgeving op laat draaien voor het uittesten van een apparaat.

Nieuwe_folder_H2O_Borstel.thumb.jpg.63f2648f1eb5b1d0ac0e17b3ed40103f.jpg

Link naar reactie
 • 2

reactie op Bas.

De 150 kilo die je noemt is geopperd door de topic starter. Dit is niet juist. We hebben de begrenzing nu afgesteld op 75 kilo.

Er zit inderdaad een rem op de wielen. Deze rem kan langzaam worden aangedreven door een elektromotor waar de last mee naar zijn plaats wordt gereden. Dit doe je vlak voor de werkbank of laadvloer. Bij een onhandige manouvre zou je de last met machine hiertegen kunnen laten steunen. In het vrije veld met geheven last rondrijden is ook niet toegestaan. (de topicstarter heeft via fotoshop de omgeving weggetoverd en dus de suggestie gewekt dat dit wel zou mogen)

De maximale krachten die op je lichaam worden uitgeoefend zijn beperkt tot 8 kilo bij juist gebruik (conform de gebruiksaanwijzing)

Uiteraard zijn er allerlei idiote dingen mee mogelijk waardoor je deze krachten ver kunt laten oplopen, met als maximum in het extreme geval van omvallen, de 75 kilo last plus een deel van het machine gewicht. Dit zul je wel overleven, maar prettig is het niet.

 

In ieder geval vind ik het fijn dat er zovelen meedenken, het houd je scherp, en is zeer leerzaam. Ik hoop dat ook andere productontwikkelaars er iets aan hebben.

groet herman

Link naar reactie
 • 0

nog even reactie op bas.

 

"Als het werkt is het een leuk product, wel zou ik overwegen om het fluiten van degene die de tiller bedient uit het filmpje te halen, dat komt misschien een beetje gemaakt over."

 

Nieuw promofilmpje is in de maak, dus je wordt op je wenken bediend.

Link naar reactie
 • 0

Beste Paul, bedankt voor je uitleg.

Uiteraard hebben we een aansprakelijkheidsverzekering afgesloten. Verder is de machine CE gemarkeerd.

Dit houdt in dat er een technisch consrtuctiedossier is opgebouwd, waar de eisen van veiligheid strikt in zijn nagekomen.

Dit is gebeurd in deze volgorde:

1 De veiligheid is daar waar mogelijk vanaf het eerste moment in het ontwerp geintegreerd.

2 Daar waar gevaarlijke punten overbleven is met afschermingen gewerkt. en

3 De overgebleven onveiligheden zijn door middel van waarschuwingen op het apparaat aangebracht.

Verder is als (verplicht) onderdeel van de machine een gebruiksaanwijzing gemaakt waar alle "dones en "not dones" in zijn vastgelegd.

Als je deze procedure hebt gevolgd mag je wettelijk de CE sticker aanbrengen.

 

Verder juridisch: We hebben een bv opgericht die de machine gaat fabriceren en verkopen. Als bestuurder ben je slechts aansprakelijk als je regels overtreedt volgens mij.

 

Het is trouwens niet het eerste apparaat wat we op de markt hebben gebracht. zie bijlage

 

Verder vindt ik het wel een beetje onheus, als je mensen in landen landen met weinig aansprakelijkheidswetgeving op laat draaien voor het uittesten van een apparaat.

 

Ik denk toch dat je een beetje teveel leunt op papierwerk, CE zegt erg weinig behalve dat het apparaat aan een aantal minimum standaarden voldoet.

 

Zaken vastleggen over gebruik in een handleiding en stickers op het apparaat helpen ook, maar dan nog zijn er 1001 gevallen waar je niet aan gedacht hebt en toch zullen gebeuren. Zelfs al sta je in je recht dan nog neemt procederen een boel tijd en geld in beslag.

 

Ik denk dat de eerste lading van "maar 75Kg" die 1 meter naar beneden donderd op een voet resulteerd in een claim.

De gedachte dat door goede documentatie en stikkers etc claims voorkomen kunnen worden is denk ik niet juiste gedachte. Anderen zoals hier ook te lezen zullen zeggen :"ja logisch dat dat gebeurt, moet je kijken hoe het apparaat werkt!"

 

Als mijn baas zou zeggen: ga hier mee werken en vervolgens donderd een doos op mn tenen, ik raak uit balans en val ongelukkig met letsel, dan stel ik mijn baas direkt aansprakelijk. Hij zal dan bij U verhaal (proberen) te halen.

 

Ik ben geen expert op gebied van aansprakelijkheid, maar ik heb ook produkten als dealer verkocht waar zelfde zaken spelen. Ik kan alleen maar zeggen: denk goed na.

Link naar reactie
 • 1

paul, dank voor je uitleg.

 

natuurlijk is de praktijk het belangrijkst. Het is de bedoeling de aansprakelijkheid te voorkomen, maar belangrijker is dat het apparaat goed werkt.

We hebben een nulserie gebouwd, en die gaan worden gebruikt in alle mogelijke sectoren: horeca, logistiek en transport, reparatiebedrijven, bouw en geluidsindustrie.

Met allen hebben we afgesproken dat ze feedback gaan geven op het product de eerste maanden. Eventueel aanpassen, van de marktnemen of doorgaan wordt dan het devies.

Jullie reacties worden sowieso bij het onderzoek betrokken. HigherLevel is nu al onderdeel van ons technisch constructie dossier.

 

groet herman

Link naar reactie
 • 0

nog even reactie op bas.

 

"Als het werkt is het een leuk product, wel zou ik overwegen om het fluiten van degene die de tiller bedient uit het filmpje te halen, dat komt misschien een beetje gemaakt over."

 

Nieuw promofilmpje is in de maak, dus je wordt op je wenken bediend.

 

Het vernieuwde filmpje is op de website geplaatst. zie www.tiller.eu

groet herman

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
 • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
  Deze verzenden we elk kwartaal.

 • Wie is er online?
  4 leden, 244 Gasten

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 75.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Ook interessant:

  Ook interessant:

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.