• 0

Hoe haal je de eerste klant binnen??

Goedemiddag,

 

Ik ben samen met nog vier mensen werkzaam in een jong bedrijf. We hebben een jarenlange ervaring met Quality Management Software en we hebben nu een eigen webbased software tool ontwikkeld. De demo's die we geven worden enthousiast ontvangen.

Ik ben verantwoordelijk voor de marketing. Volgens mij hebben we een mooie website, we zijn actief op Twitter en You Tube ook sinds vandaag... wat kunnen we nog meer doen om ons product te verkopen?

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

18 antwoorden op deze vraag

 • 0

Dag Everlook,

 

Welkom hier!

 

Doen jullie zelf aan acquisitie? Zo ja, hoe en waarom lukt het dan niet om klanten te werven? Zo niet, waarom niet en wanneer ga je dat dan wel doen? Wat zijn jullie doelstellingen? Hoe streef je die na? Heeft iemand van jullie een verkooptraining gevolgd of voornemens deze ooit te volgen? Kortom, wanneer ga je klanten werven?

 

Vertel eens wat meer over jullie bedrijf en de situatie, dan kunnen we er hier wellicht beter op reageren.

 

Succès en groet,

 

Hans

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Design Thinker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
 • 0

Beste Hans,

Dank voor je reactie. We zijn eigenlijk geen van alle verkopers. En we hebben niet de middelen om er nu 1 in dienst te nemen. Ik weet niet of ik hier de website mag noemen, maar dan krijg je een beetje een idee van hoe en wat... www.everlook.nl

Ik doe dan wel de marketing maar heb hier ook nooit een opleiding voor gevolgd. Eigenlijk moet het product zichzelf gaan verkopen, maar helaas ;-) De doelstelling is toch 5 klanten aan het eind van het jaar. Anders wordt het toch weer een baan zoeken.

Link naar reactie
 • 0

Dag Everlook,

 

Het kost wat Geld, Energie en Tijd, maar het lijkt mij toe dat jij, als verantwoordelijke voor de marketing (dus voor het succesvol bedienen van je markt), een verkooptraining gaat volgen. In minder dan een dag kan je vaak al heel veel leren wat direct toepasbaar is.

 

Ik wil je wel op weg helpen daarin, stuur me dan eventueel een PM.

 

Succès en groet,

 

Hans

 

 

 

 

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Design Thinker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
 • 0

Ik doe dan wel de marketing maar heb hier ook nooit een opleiding voor gevolgd. Eigenlijk moet het product zichzelf gaan verkopen, maar helaas ;-) De doelstelling is toch 5 klanten aan het eind van het jaar. Anders wordt het toch weer een baan zoeken.

 

Haal nou eens het boek 'Marketing voor Dummies' uit de bieb, lees dat eens door en doe daar wat mee.

 

En een product verkoopt zichzelf zelden, zeker als de doelgroep niet weet dat het bestaat. ;)

r.i.p. Fred Wiersma | IN MEMORIAM

Link naar reactie
 • 0

Met een rode loper :)

 

Succes

www.muscatmeijer.nl MUSCAT MEIJER Juristen biedt een compleet dienstenpakket aan ondernemers in het MKB. Wij buigen ons graag over uw juridische, fiscale en administratieve vraagstukken. U kunt daarbij rekenen op een professionele aanpak en creatieve oplossingen waar dat in uw belang is.

Link naar reactie
 • 0

Beste Everlook,

 

Vanuit een contractmanagementperspectief begrijp ik heel goed wat jullie product zou kunnen en welke toegevoegde waarde het kan hebben. Over de inhoudelijke aspecten van het product kan ik niet oordelen, maar als ik naar jullie website kijk dan mis ik daarin een visie, een pitch en de usp's.

 

Afgezien van offline acquisitiekracht denk ik dat je dringend eens moet stilstaan bij de kracht van het product. Ik mis de visie vanuit welk prespectief dit product tot stand is gekomen. Ook de doelgroep. Voor wie is het bestemd? En wat maakt jullie product nu zo uniek?

 

Wat onderscheid jullie van Projectplace, Planon, Contracto, Contractbeheerder, etc.. Er zijn legio producten die in meer of mindere mate hetzelfde doen. Wat maakt jullie product nu zo bijzonder?

 

 

jurist - interim manager legal - maar bovenal ondernemer 4legal ||legalalert | JuridischActueel |

Link naar reactie
 • 0

Ik neem aan dat je elke dag vele uren aan de telefoon hangt om je product te verkopen, en daaropvolgend bij klanten langsgaat? Dus weet je ook wat de klanten willen, en of jullie product hier aan voldoet?

 

Ik mis (maar misschien is dit meer voor B2C software) de 30-day trial. De website vind ik weinig slick.

Link naar reactie
 • 0

Bedankt voor jullie reacties. We hebben voordat we met Everlook begonnen heel veel ervaring opgedaan met implementaties van soortgelijke software. Ook binnen grote bedrijven als KPN, Prorail, Vopak. Dit door ons ontwikkelde product is dus in onze ogen beter, namelijk ontwikkeld vanuit de eravringen die we destijds hebben opgedaan. We geloven dus echt dat dit product voldoet aan de wensen van de klant. Maar duidelijk is dat we dit ook op onze site moeten overbrengen.

We hangen dus niet dagelijks aan de telefoon, maar misschien dat ik dit toch maar moet gaan doen ;)

Beste XiaoDi, mag ik vragen wat je bedoelt met weinig slick? Mag het allemaal wat meer flash enzo zijn? Bedankt weer voor jullie tips.

Oja, overigens: ik ben een zij ;)

Link naar reactie
 • 0
Beste XiaoDi, mag ik vragen wat je bedoelt met weinig slick? Mag het allemaal wat meer flash enzo zijn? Bedankt weer voor

 

Als je 4 gezinnen er van moet onderhouden, zou ik misschien externe hulp inschakelen.

 

Volg het advies van Edward en je komt al een eind. Maak met weinig woorden duidelijk waarom jullie zo goed zijn, en de prijs waard zijn.

 

Weinig slick: zorg dat de bezoeker zo weinig mogelijk hoeft te klikken en zoveel mogelijk informatie heeft. De informatie in de pdf's kun je ook op de pagina zelf zetten, ik zie geen mooie demo (de video vind ik niet mooi), ik weet niet wie jullie zijn, het plaatje op de homepage kan ik niet lezen, op de homepage is "Basis CRM module met projectenbeheer" niet klikbaar, de oranje kopjes op je homepage zijn niet klikbaar, je video heeft geen geluid, enz, enz, enz.

 

Voor inspiratie kun je kijken naar je concurrenten, of andere softwarebedrijven. Beter goed gekopieerd dan slecht bedacht.

 

Zorg dat je 10 posts op higherlevel krijgt, en vraag hier kritiek, of (beter) regel een betere webdesigner.

 

 

Link naar reactie
 • 0

Als ik jullie homepage lees dan snap ik niet wat jullie nu verkopen (maar dat kan aan mij liggen). Gek hierbij is wel dat Edward een paar concurrenten van jullie bovenhaalt die, als ik hun site bekijk, dan weer wel begrijp. Dat doet mij vermoeden dat jullie het product op de verkeerde wijze aan de man brengen.

 

Als dat het geval is dan weet ik wat je doormaakt ;-). Mijn oplossing is dan ook eens voor jezelf neer te pennen hoe een werkdag er bij jullie uitziet (als je een project hebt lopen) en dat te vertalen in een objectieve tekst en daar dan je site op af te stemmen. Op die manier krijg je misschien een birds-eye view van jullie product en kan je het in mensentaal online plaatsen.

 

(Kan iemand aangeven of dit theoretisch de juiste manier van werken is als je in zo'n geval zit, of zit ik er toch naast?)

 

 

http://www.basing.nl - psd naar html service
Link naar reactie
 • 1

Ik mis een vette rode banner op iedere pagina van je site die mijn naam vraag, mijn email en mij vervolgens een login stuurt om je webbased software te bekijken.

 

Kortom werf leads! Geef gratis logins weg die 14 dagen werken en monitor die accounts en stuur video's en pdf's om de beginners te helpen. Binnen de proefomgeving een grote button: upgrade naar betaalde versie vanaf 5,99 euro persoon per maand....

 

Bouw je site eens als Alexion http://www.alexion.nl/ die snappen wat je kan doen binnen een webbased omgeving, lekker licht, web 2.0 overzicht http://alexioncrm.nl/site/alexion-crm-paketten/pakketselect helemaal 'geleend' uit de VS die vergelijkingsstaatjes, maar helemaal top.

 

Je hebt te veel tekst op je site, haal 60% weg, plak afbeeldingen en video van je software op homepage, sleep me mee in je software, laat het me proberen etc.!

 

 

 

 

Vergelijk software CRM CMS ERP HRM-software. Lees meer over CRM-systemen / ERP

Link naar reactie
 • 0

Wees ook consitent met je teksten:

 

Een jong bedrijf maar met jarenlange ervaring op hoog niveau bij zowel nationale als internationale bedrijven. De software van Everlook is Web- en Javabased, configurabel, flexibel en werkt met rollen en rechten. Vertrouw op de BPM software van Everlook.

 

 

[*]jong bedrijf (weg ermee)

[*]web-javabased, nobody cares.... meneer het is eenvoudig, zonder server, veilig en niet duur (kortom denk vanuit wensen niet techniek.

[*]BPM software? ehh maar in je lijstje op de homepage staat niets over BPM

 

Deze is ookk leuk: http://www.everlook.nl/Everlook_over_ons/Missie/

Geinig voor je businessplan bij de bank... maar op je site??

 

Vergelijk software CRM CMS ERP HRM-software. Lees meer over CRM-systemen / ERP

Link naar reactie
 • 0

Je eerste klant krijg je niet door marketing. Je eerste klant krijg je door sales. Ga eens achter je PC vandaan en bedenk hoe je in contact kunt komen met je klant. Zoek hem op, i.p.v. stilletjes gaan zitten hopen dat hij jou vindt.

 

Ehhh... marketing is in contact komen met je klant. Sales is hem iets verkopen. Voor je hem iets kunt verkopen moet je hem eerst opzoeken en contact leggen. ;)

 

Ooit eens gelezen:

Marketing: getting the ducks to land in your field.

Sales: shooting the ducks.

 

Het één kan niet zonder het ander.

r.i.p. Fred Wiersma | IN MEMORIAM

Link naar reactie
 • 0

Beste everlook,

 

volgende quotes vallen mij op in dit topic en daar zou ik graag op willen reageren:

We hebben een jarenlange ervaring met Quality Management Software en we hebben nu een eigen webbased software tool ontwikkeld. De demo's die we geven worden enthousiast ontvangen.

 

Wat is het vervolg op demo's?

 

Je eerste klant krijg je niet door marketing. Je eerste klant krijg je door sales.

 

Of door het vinden van lead customers, tonen van case studies of success stories in dit geval. Wordt het product al in de praktijk gebruikt? Is het eigenlijk nog in ontwikkeling?

 

Ik mis (maar misschien is dit meer voor B2C software) de 30-day trial.

Inderdaad, of een meer duurzame uitprobeer- en samenwerkingsperiode.

 

We hebben voordat we met Everlook begonnen heel veel ervaring opgedaan met implementaties van soortgelijke software. Ook binnen grote bedrijven als KPN, Prorail, Vopak. Dit door ons ontwikkelde product is dus in onze ogen beter, namelijk ontwikkeld vanuit de eravringen die we destijds hebben opgedaan.

 

En de concurrenten verbeteren zichzelf niet, bijvoorbeeld aan de hand van opgedane klantervaringen? Jullie zijn een nieuwe en relatief kleine club. Voor de eerste implementaties zou ik me daarom richten op een categorie kleiner.

 

Ehhh... marketing is in contact komen met je klant. Sales is hem iets verkopen. Voor je hem iets kunt verkopen moet je hem eerst opzoeken en contact leggen.

 

In dit kader vind ik de quote van de Ondernemerskalender van gisteren, 8 april 2010, wel toepasselijk: Je sluit geen verkoop, je begint een relatie. Patricia Fripp - Amerikaanse toptrainer van verkoop- en presentatietechnieken, ziet een verkoop niet als het einde maar als het begin van iets moois. In jullie branche zit relatief veel voorwerk, denk ik. Begin daar eerst aan.

 

Doelstellingen aan het eind van het jaar leggen is volgens mij geen oplossing. Zoek een marketingpartner of participant.

 

Groet,

 

Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
 • 0

De video die jullie nu gebruiken op de site is vooral een eenvoudige knoppencursus. De focus ligt op hoe jullie product werkt, maar niet welk typische probleem jullie kunnen oplossen. Een plaatje zegt meer dan 1000 woorden en een video is een verzameling van 1000 plaatjes. Dus video is een prima middel, maar gebruik het handig.

 

Ter inspiratie, onderstaande video over de software van Zoho vertelt je in nog geen drie minuten waarom je met Zoho zou moeten werken.

Welk type ondernemer ben jij? doe de gratis ondernemersscan: http://www.kinsent.nl/scan

 

Twitter: http://twitter.com/wbrand

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
 • Onze Nieuwsflits ontvangen?
  Deze verzenden we elk kwartaal.

 • Wie is er online?
  4 leden, 93 Gasten

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 80.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Ook interessant:

  Ook interessant:

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.