Walter Brand

Super Senior
  • Aantal berichten

    209
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Walter Brand

  1. wellicht is wedoist.com wel wat. Volgens mij bevat dat alle gewenste punten. Zelf gebruik ik het gratis todoist.com (is van dezelfde maker. Daar ben ik best tevreden over, maar is alleen voor persoonlijk gebruik en niet voor teams.
  2. Van onderstaande video heb ik geleerd dat het softwarebedrijf Atlassian eens in de zoveel tijd een volledige dag mensen de vrijheid geeft om aan iets te werken wat ze willen. Dat moeten ze vervolgens presenteren aan de rest van het bedrijf en schijnbaar zijn daar veel nieuwe initiatieven uit voortgekomen. Filmpje is zowiezo een aanrader:
  3. Volgens mij is het geen enkel probleem om kantoor aan huis te hebben en hoef je daarvoor niet iets te regelen met de gemeente. Wat heb je precies gelezen op de site van de KvK dat je doet twijfelen?
  4. Dat hebben wij ook niet geadviseerd gekregen. Dé manier voor een baby om aan zijn/haar noodzakelijkheden te komen is volgens mij toch via borstvoeding.
  5. inderdaad een beetje knullig. Voor mij een demonstratie van een luie programmeur die de moeite niet wil nemen om een laagje tussen de database en de output naar de gebruiker te maken. Dit is niet (alleen) de overheid te verwijten. Er zijn genoeg bedrijven die dezelfde basale fouten maken als deze. Neemt niet weg dat er inmiddels bij de overheid een checklistje moet gaan komen waarop, hoe dan ook, altijd wordt getest op deze en andere typische beginnersfouten met programmeren.
  6. @Innovatex, jij natuurlijk ook gefeliciteerd! @all, dank voor jullie felicitaties. Moeder en zoon zijn vanochtend weer naar huis gekomen. Ga me maar even van mijn vaderlijke kant zien dus.
  7. Ik heb jou, Fred, helaas nooit in levende lijve ontmoet, maar getuige jouw wijze van argumenteren en modereren heb ik een groot respect gekregen voor je werkwijze en jou als persoon. Ik kreeg toch stiekem een beetje het gevoel jou een beetje te kennen, al hadden wij maar weinig onderling gemaild of gediscussieerd. Ik wens je familie, vrienden al die mensen van HL die jou goed hebben gekend veel sterkte toe met dit verlies.
  8. @Jasper, sorry dat ik niet eerder reageerde (zie mijn bericht in Babyboom), maar ik had van zaterdag op zondag effe wat anders aan mijn hoofd ;D Maar om wel even terug te komen op jouw vraag aan mij: wat ik merk is dat 'de overheid' voortdurend strijdige belangen moet behartigen. Het moet allemaal simpeler en sneller, maar het mag niet onze privacy aantasten. Denk bijvoorbeeld aan het patiëntendossier. Wat jij 'dwingen' noemt, vind ik slagvaardigheid (waarover doorgaans ook volop wordt geklaagd over het gebrek daaraan binnen 'de overheid'). De overheid dwingt ons allemaal om rechts te rijden en te stoppen voor het rode licht. Ik voel me niet erg in mijn vrijheid aangetast wanneer de overheid meent mij te moeten voorschrijven hoe ik aan het verkeer moet deelnemen. En datzelfde geldt ook voor het OV. Ik zeg niet zozeer dat het koppelen van diensten de boel veiliger maakt. Sterker nog, de door jou aangehaalde mogelijkheid dat duister typen met verkeerde bedoelingen er dus gemakkelijker misbruik van zouden kunnen maken. Maar weeg dat af tegen de verwachting van mensen dat de overheid tijdig alle info op de juiste plek bij de juiste instanties heeft (bv met justitie) wat in de praktijk maar zelden is. Ik wil de gemaakte fouten bij DigiD, het patiëntendossier en de OV-chipkaart niet vergoeielijken, maar volgens mij hebben we meer aan een overheid die ook durft te vernieuwen (en soms niet de handigste keuzes maakt) dan een die alles alleen maar op safe wil spelen.
  9. afgelopen zondag (moederdag, lekker toepasselijk) ben ik voor de tweede keer vader geworden van een zoon. Hij heet Thijs. Helaas was er wederom een keizersnede nodig, maar desalniettemin, moeder en zoon maken het uitstekend!
  10. jouw standpunt is dat het de overheid nog nooit is gelukt om een veilig systeem te bouwen en krijgt teveel grip. Ik vind dat nogal boute uitspraken en behoorlijk ongenuanceerd. Helaas staan de kranten in Nederland bepaald niet bol van alle zaken die hier uitstekend geregeld zijn, maar duiken ze (vanzelfsprekend) op ieder geval dat maar riekt naar overheidsfalen. Zijn de door jou aangehaalde voorbeelden werkelijk een onderbouwing van een overheid die (nog steeds) geen flauw benul heeft van het bouwen van een veilig systeem? Is het werkelijk zo dat de overheid voortdurend (heimelijk) de oorspronkelijke doelstellingen van een IT-project wat verruimt en zo onze privacy verder aantast. Of is het zo dat zelfs het best beveiligde systeem ook wel eens kan falen en dat een ander gebruik van een systeem juist is gebeurd met de intentie om de mensen te helpen? Ik neig naar het laatste. Voorzichtigheid is geboden met het koppelen van systemen, maar mijn observatie is dat wat er plaatsvindt aan missers in Nederland vooral te danken is aan een gebrek aan gekoppelde systemen (waarover uiteraard ook volop wordt geklaagd in de media). Wat zou er volgens jou moeten veranderen bij de overheid om wel veilige systemen te krijgen?
  11. ik bedoel natuurlijk dat ik vind dat je een reactie hebt gegeven die is ingegeven door onderbuikgevoel. En om misverstanden te voorkomen, de onderbuik was in die zin een pejoratief (heb ik zojuist mogen vernemen) ;D
  12. ik kreeg gisteravond een pm van ultimate en heb daarop gereageerd. Mooi als het idee zo daadwerkelijk een stapje verder zou kunnen worden gebracht!
  13. Ik citeer mezelf maar even om het volgende: Ik had naar aanleiding van dit draadje mijn idee bij "het beste idee van Nederland" ingediend. Nu zijn de eerste voorrondes op 22 mei en ik ben helaas verhinderd. Aangezien ik destijds het idee op HL had gepost en het daarmee het wat mij betreft een HL-idee is, biedt ik de gelegenheid aan diegene die wel kan op 22 mei om in mijn plaats bovengenoemd idee te presenteren voor het programma "het beste idee van Nederland". Iemand interesse?
  14. @Jasper, is dat niet wat vanuit de onderbuik gereageerd? - de overheid krijgt teveel grip; - overheid ontwikkelt geen veilige systemen. Ik ben voor gemak én verantwoordelijk gebruik. Dus als eHerkenning daarbij gaat helpen, duim omhoog wat mij betreft.
  15. De video die jullie nu gebruiken op de site is vooral een eenvoudige knoppencursus. De focus ligt op hoe jullie product werkt, maar niet welk typische probleem jullie kunnen oplossen. Een plaatje zegt meer dan 1000 woorden en een video is een verzameling van 1000 plaatjes. Dus video is een prima middel, maar gebruik het handig. Ter inspiratie, onderstaande video over de software van Zoho vertelt je in nog geen drie minuten waarom je met Zoho zou moeten werken.
  16. Volgens mij hoeft een ondernemer zeker niet alles zelf te kunnen. Het is juist ondernemend om anderen in te schakelen op gebieden waar je zelf minder goed in bent.
  17. Ben zelf ook aanbieder van een ondernemersscan (en ja ook met e-mail bevestiging ;) ) en ben dus altijd meer dan nieuwsgierig naar andere tests of scans die ondernemerstypen onderscheiden. En vooral naar de achterliggende verklaring en theorie van die typen. Als ontplooier (en een beetje expert en pragmaticus) herken ik mezelf wel, maar erg bijzonder vind ik de test niet. Vooral niet omdat de test vooral bedoeld lijkt voor de verzamelaar van de gegevens en niet voor de ondernemer zelf. Je kunt hier niet echt iets van leren als ondernemer. Jammer.
  18. Op het gevaar af dat dit wel erg gaat afwijken van de scope van HL (wel goed bedoeld): Je kunt ook een spreadsheet rechtstreeks koppelen als data source in Base. Je kunt de inhoud van de verschillende werkbladen wel zien, maar niet de inhoud ervan bewerken in Base. Maar als (relationele) client van de onderliggende data is het natuurlijk wel handig, omdat je al je kunstjes om views op de data die een databaseclient heeft, kunt gebruiken. Met de volgende stappen kun je de spreadsheet koppelen aan Base: 1. Klik op File -> Wizards -> Address Data Source 2. Kies Other external Data Source 3. selecteer bij settings Spreadsheet 4. Gebruik de url naar de spreadsheet, met als toevoeging &output=ods weet niet of dit ook gaat werken voor niet-publieke spreadsheets.
  19. Dag Nils, ik weet natuurlijk niet jouw technisch vertrekpunt in deze. Ben je bekend met programmeren met javascript, vbscript, of wat dan ook, of houdt het op bij het maken van macro's? je kunt heel eenvoudig een Google Spreadsheet openen in Open Office, door achter de url van de spreadsheet, te plakken &output=ods en deze te openen in Open Office Calc. Zie ook: http://plan-b-for-openoffice.org/calc/topic/open-google-spreadsheet
  20. Dag Nils, ik heb toevallig de afgelopen dagen naar min of meer hetzelfde gezocht. Ik heb het zelf nog niet geprobeerd maar onderstaande link ziet er wel veelbelovend uit om je data uit spreadsheets goed te kunnen presenteren, in bijvoorbeeld Google Sites. Ben er nog niet aan toegekomen om er iets mee te doen, dus kan nog niet uit eigen ervaring spreken. http://code.google.com/intl/nl/apis/visualization/documentation/querylanguage.html
  21. Interessant, maar zo werd dat niet aangetoond. Haha, had het in de gauwigheid niet gecheckt, maar dit feitje uit mijn geheugen gevist. Kan me ook wel iets voorstellen bij deze redenering.
  22. daar ben ik het mee oneens. Geredeneerd vanuit het kostenperspectief klopt het dat deze twee dicht bij elkaar kunnen liggen, maar dat hoeft niet per se. Want de essentie van gratis is dat je een beslissing minder hoeft te nemen, namelijk geef ik geld uit. Het is aangetoond dat geld uitgeven dezelfde hersendelen prikkelt als wanneer je fysieke pijn ervaart, met andere woorden dus een drempel om een bepaald gedrag te vertonen. Door iets gratis te maken, wordt juist gedrag aangewakkert dat anders juist getemperd zou worden. En dat verschil tussen gratis en extreem goedkoop is belangrijker dan dat de kosten voor het produceren van gratis en extreem goedkoop vaak hetzelfde zijn. Maar dat hoeft niet zo te zijn. Soms kan iets gratis weggeven juist een forse besparing opleveren op marketingkosten waardoor je helemaal niet goedkoper hoeft te produceren. Ik ben overigens van mening dat niet gratis de toekomst heeft, maar gedeeld eigenaarschap. Met andere woorden dat de harde grenzen tussen klant en leverancier langzaam maar zeker gaat vervagen. En 'gratis' wijst in mijn ogen impliciet nog steeds naar die harde grens tussen klant en leverancier.
  23. Heb het wel eens eerder meegemaakt dat een oud draadje ineens nieuw leven krijgt en zelfs een draadje op zichzelf wordt. Zo ook met het draadje over "Merk geweigerd". Het oude draadje was van mij waarin een paar dagen geleden een dame min of meer dezelfde problematiek had als ik. Op zich was dat al een draadje op zichzelf, maar omdat ik via email op updates wordt gewezen, volgde ik de discussie vrolijk mee (erg leerzaam, maar dat ter zijde). Dus toen ik vanochtend weer keek naar de nieuwe bijdragen, zag ik ineens dat de bijdrage in een nieuwe topic waren geplaatst (op zich terecht). Maar ik heb dit wel eens eerder meegemaakt en dan valt het niet mee om uit te vinden welk topic eigenlijk de afsplitsing was van een oud draadje. Veel woorden om mijn suggestie in te luiden, maar deze is als volgt: kunnen volgers van een draadje waarvan een deel wordt afgesplitst, een aparte notificatie krijgen dat deze is afgesplitst inclusief link ernaar toe?
  24. Misschien wat technisch, maar het helpt wanneer je een SPF-record toevoegd aan je DNS. Ik heb nu het idee dat slechts bij uitzondering mail die ik vanaf mijn server verstuur, niet aankomt. Zie ook bijvoorbeeld: http://www.zytrax.com/books/dns/ch9/spf.html
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.