• 0

HL Café van de Toekomst

De inhoud van deze thread en alle bijgevoegde bestanden vallen onder de bijgevoegde GNU licentie!



 

Als je gebruik wilt maken van de content van deze thread, dan wordt je geacht de regels van de licentie in acht te nemen!

 

Als je via higherlevel mee wilt bouwen aan dit initiatief of je staat verkeerd vermeld in de licentie, stuur dan een emailtje naar: zrski@higherlevel.nl

 

Plan van Aanpak:

  • Fase 1: Onderdelen selecteren die in de kroeg terug komen
  • Fase 2: Onderdelen toewijzen aan participanten
  • Fase 3: Onderdelen individueel of per team uitwerken
  • Fase 4: Samenvoegen
  • Fase 5: Visualisatie!

FASE 1: Selectie

Besloten moet worden over de onderstaande onderwerpen. Alle tot nu bedachte onderdelen zijn samengevat in bengel's bestand: https://www.higherlevel.nl/yabbse/attachments/Kroegdesign.doc Omdat niet alles in de kroeg kan, zal er een keuze gemaakt moeten worden..

 

Algemeen

Naam kroeg

Locatie

Betaling

 

Inrichting

Tafels

Dansvloer

Toiletten

Garderobe

Entree

 

Core Business

Drank

Muziek

 

Interactie tussen

Fysiek aanwezige

Virtueel aanwezigen

 

Tijdsplanning

tot vrijdag de tijd om fase 1 en 2 te bespreken.

hierna kunnen de individele participanten samen of alleen aan het werk.

Fase 3 en 4 volgende week.

Fase 5 is dan nog even het probleem.

 

GNU_Free_Documentation_License_HL_toekomst_cafe.doc

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Indien ik een goede bijdrage kan bedenken zal ik ook zeker meehelpen.

'Een vraag stellen en je even dom en onwetend voelen is beter dan je hele leven dom voelen omdat je de vraag niet hebt gesteld' - vrije vertaling van een oud Chinees gezegde

Link naar reactie
  • 0

Wat is precies de bedoeling? Moeten de ideeën technisch en "ondernemings" haalbaar zijn? Of is het een grote sf-brainstorm waar geen rekening met een eventuele realisatie moet worden gehouden?

 

Het klinkt eigenlijk beide wel interessant.

Link naar reactie
  • 0
In Memoriam
Retired Mod     11,3k 479

Hans,

Het heet café van de toekomst. En toen wij er spontaan aan begonnen waren we zeer sf bezig. Uiteindelijk hebben we geprobeerd het zo realistisch mogelijk te houden. En gezien de bierbot in hun advertentie voor de wedstrijd in 2003 denk ik dat wij beslist niet verkeerd bezig zijn geweest.

Bovendien wordt er nu gezocht als opdracht naar de commerciële vertaling en imho hebben we daar in ons plan allang rekening mee gehouden. Lang leven de omzet voor Dommelsch overheerst in ons plan toch redelijk.

Mijn ervaring met de keuze die de jury vorig jaar heeft gemaakt, ondanks dat er zeer mooie en veel sf designs ingestuurd waren uiteindelijk een winnares gekozen die voor mijn gevoel een zeer hoog hippiedesign had ontworpen (back into the future).

Als mijn tamtam goed gesproken heeft is deze keer de insteek commercie, dus zitten we again om een goed spoor.

 

Netwerken: Het gaat er niet om wie je bent, maar wie je kent !

Link naar reactie
  • 0

Ah, ik heb het "oude" stuk gelezen, en ik moet zeggen dat veel van mijn ideeën al erin zaten. Als een fan van sf (laatste tijd door tijdgebrek en andere hobby's wat minder) spreekt het me wel aan.

 

Ik wil er wel aan meehelpen. :)

 

Maar dan moet er meer bekend worden over de opdracht. Moet het realistisch en uitvoerbaar zijn? enz.

Link naar reactie
  • 0

Lastig als je in een discussie valt die al 4 pagina's LANG is. Gebrek aan tijd, dus als ik dubbelop ga, sorry.

 

SF is niet per sé 'van de toekomst'. Inspiratie vind je vaak ook hier. Denk maar aan Space needle in Seattle, maar dan minder hoog, beetje evoluon-achtig. Een dak als dat van de Arena kan ook een element zijn. Tafeltjes met touchscreens zijn een leuke gedachte. Interieurdesign moet daar wel mee verweven zijn.

Evoluon doet me denken: populair wetenschappelijke dingen om de mensen afleiding te bieden, ipv gokapparaten.

video-wall (niet erg origineel) met beelden van diverse andere café's.

Misschien ga ik nog wat tekenen, als ik zin en tijd vind.

 

Hoe lang hebben we nog?

 

Olaf Janssens

www.anasign.com

Link naar reactie
  • 0

Oef. 4 pagina's. Ik heb ze niet allemaal gelezen.

 

Ik loop al een tijdje rond met eigen plannen voor een cafe / restaurant van de toekomst.

 

Hier wat ideeetjes:

1. Touch screens als tafels waar je alles op kunt bestellen.

2. Voting via de touch screens over de muziek. Je geeft bij binnenkomst aan welk genre je leuk vindt en de selectie van de menigte creeert een playlist, deze kun je beinvloeden door te voten.

3. Messaging tussen tafels. (Leuk voor single night!)

 

Keep me posted, ik doe wel mee.

Karel

 

 

 

Karel van der Poel

www.mirror42.com

Link naar reactie
  • 0

Touchscreen is wel leuk voor service-café's. Het 2e ideetje van het voten had ik ook al, en staat geloof ik ook in dat document. Hier is geloof ik ook al eens mee geëxperimenteerd. Maar veel café's hebben al een bepaalde muziekstijl waarop veel mensen op af komen. Dan zou nr keuze misschien een beter idee zijn.

 

En barvrouwen die transparante kleding hebben die van kleur kan veranderen en allerlei animaties op zich kan hebben. En ook meubels die van kleur (liefst ook nog vorm) kunnen veranderen. Zo kun je je café/discotheek aanpassen. Dat lijkt me ook wel leuk. Maar dat is alleen een beetje erg verre toekomstmuziek.

 

Messaging tussen tafels lijkt me een beetje saai.

 

Enne op de wanden worden draaiende animaties getoont, zodat je als het ware wordt gehypnotiseerd. (een soort legale drugs) En dan nog een whiskey-injectie ofzo.

 

Nouja, ik draaf weer door dus ik stop maar met posten ;D

Link naar reactie
  • 0
En barvrouwen die transparante kleding hebben.

 

Uitstekend idee! ;D

 

 

Volgens mij mij hadden we een soort van touchscreens al. En de muziekvoting ook al, meende ik. Ik zal het document weer eens lezen dan maar, is al weer lang geleden.

 

Moeten er meer van dit soort gadgets in, of moet er nu juist iets meer in de richting gedacht worden: wat gaat nou veel geld opleveren en wat gaat de kosten flink drukken?

 

'Een vraag stellen en je even dom en onwetend voelen is beter dan je hele leven dom voelen omdat je de vraag niet hebt gesteld' - vrije vertaling van een oud Chinees gezegde

Link naar reactie
  • 0

Ik weet eigenlijk niet of het er nog van komt dat het wegens de wet rookvrij moet zijn.

Anders is het wel oplosbaar met deels een rookvrije ruimte, een hele goede luchtfiltering of iets nieuws met bacterien.

 

'Een vraag stellen en je even dom en onwetend voelen is beter dan je hele leven dom voelen omdat je de vraag niet hebt gesteld' - vrije vertaling van een oud Chinees gezegde

Link naar reactie
  • 0

Ik dacht eigenlijk dat dat hele zuurstof-gebeuren inmiddels tot hoax was verklaard. Enig effect heeft het in ieder geval niet, tenzij de concentratie hoog genoeg is om je longen te verbranden. Maar zuurstof met kleurtjes, dat klinkt erg interesting. Last time i checked was het nog een geur-, kleur- en smaakloos gas ;)

Link naar reactie
  • 0
In Memoriam
Retired Mod     11,3k 479

Om het iedereen die nu aanhaakt een stuk makkelijker te maken hier de omschrijving van de toendertijd ontstane ideeën als bijlage.

 

Ik zal zodra de "eisen van deelname" bekend zijn iedereen hiervan de op de hoogte stellen hier.

 

Ben je geïnteresseerd in de vormgeving? Die plaats ik hieronder als jpg-tjes.

Concept_aanmelding.doc

Netwerken: Het gaat er niet om wie je bent, maar wie je kent !

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wie is er online?
    0 leden, 315 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 80.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.