karel12345

Senior
  • Aantal berichten

    77
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke info

  • Jij bent:
    adviseur
  • Geslacht
    Male
  • Voornaam
    Karel
  • Achternaam
    van der Poel
  • Bedrijfs- of organisatienaam
    Mirror42
  • Websiteadres

Bedrijfsinfo

karel12345's trofeeën

  1. Dat is apart. Ik doe deze post voor twee redenen. 1. Om uit te leggen waarom ik de afgelopen twee maanden niet of nauwelijks op het forum ben geweest. 2. Omdat ik in de veronderstelling was dat dit forum bedoeld was ter ondersteuning van techno starters? Welnu: Mirror42 is een echte TECHNO starter (nog een product company ook) en die doet een oproep tot ONDERSTEUNING. (Introducties) Indien dat SPAM is, concludeer ik dat of de leden van HL niet snappen waar HL voor is of dat de doelstelling gewijzigd is en dat ik daar niet van op de hoogte ben. Vriendelijke groetjes, Karel.
  2. Het gaat er niet om waar je goed in bent, het gaat erom waar je goed in wilt worden! Die vraag moeten we in Nederland beantwoorden. En dan moet je met zijn allen een lange termijn focus hebben en committment tonen. Voor een ieder die denkt dat je een toekomstige niet bestaande markt kan analyseren, lees dan eens "the innovators dillema." Je kunt een toekomstige markt alleen creeeren, en als die eenmaal bestaat kun je die analyseren.
  3. "Waar een wil is is een weg." Ondernemerschap is de wil. Wat voor wegen er zijn wordt bepaald door het klimaat. Snelweg: Veel kapitaal, goede vertaalslag van fundamenteel onderzoek naar toegepast onderzoek naar markt. Prutweg: Geen kapitaal, geen vertaalslag. In Nederland is er niet genoeg wilskracht en ligt er een grote blubber prutweg. Uiteraard is er een correlatie tussen de kwaliteit van de weg en de hoeveelheid gebruikers van de weg. Karel.
  4. Jelmer, IT Governance is een onderdeel van Corporate Governance. Zoals je weet zijn er de afgelopen jaren nogal wat schandalen geweest: Enron, WorldCom, onze eigen Ahold. Als gevolg van deze schandalen is er een toenemende focus op corporate governance. Dit heeft geleidt tot nieuwe wetgeving rondom verslaggeving in de US: Sarbanes Oxley. In Nederland hebben we de commissie Tabaksblat gehad. Corporate Governance heeft als taak om voor de aandeelhouders en stakeholders bedrijfsresultaten, bedrijfsdoelstellingen en bedrijfsrisico's transparant te maken om zodoende goed inzicht te kunnen geven in de bedrijfscontinuiteit. IT governance richt zich op het beheren van doelstellingen en risico's die gepaard gaan met IT activiteiten en is daarmee een integraal en groeiend onderdeel van corporate governance. Wanneer een bank 6% van zijn jaaromzet terug investeert in IT kun je begrijpen dat dit nogal omvangrijk gebied is. (IT heeft de afgelopen 10 jaar een steeds belangrijkere rol gespeeld) Mirror42 maakt software waarmee grote bedrijven inzicht kunnen krijgen in de performance van al hun IT activiteiten. Van IT Projecten tot IT beheer processen. Met behulp van onze software kunnen bedrijven zien wat de kwaliteit en performance is van de IT activiteiten en welke bedrijfsrisico's en bedrijfsdoelstellingen aan deze IT activiteiten gerelateerd zijn. Voor een gedetaileerd overzicht van wat IT Governance is kan ik je het beste verwijzen naar het IT Governance Institute: http://www.itgi.org. Daarnaast is er een wereldwijde standaard voor IT Governance genaamd CobiT: Control Objectives for IT. Deze is ontwikkeld door het IT governance institute en wordt beheerd door ISACA. http://www.isaca.org Een bezoekje aan onze website kan overigens ook geen kwaad. http://www.mirror42.com Groetjes, K.
  5. Indien je eenmanszaak een eenmanszaak wil blijven en je niet echt in de UK en of de USA opereert zou ik er geen titel opzetten. Kun je altijd de juiste functie mondeling invullen terwijl je het kaartje overhandigt. In de UK en de USA zijn ze gek op titels en bestaat de regel: "doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg" niet. Daar is het dus soms handig om een wat internationaal herkenbare titel te gebruiken. K.
  6. Beste HL Leden. Ik ben een tijdje afwezig geweest en zal de komende tijd ook wat minder aanwezig zijn. Ik ben namelijk een nieuw software bedrijf gestart: Mirror42. www.mirror42.com Wij richten ons op de markt die Business Activity Management heet. Daarbinnen specialiseren wij ons op IT Governance. IT Governance is een groot aandachtsgebied bij de Fortune 2000 bedrijven in deze wereld. Wij zijn op zoek naar zoveel mogelijk introductie's op IT Management /CIO niveau bij de grotere Nederlandse Bedrijven: Telecom / Energie / Bank en Verzekeringswezen en de Nederlandse Multinationals. Indien iemand mij hiermee zou kunnen helpen, neem dan ff contact op via karel@mirror42.com Groetjes, Karel
  7. Is roken niet gewoon een achterhaald en uit de tijd concept. Ik bedoel, onze voorvaderen zijn ermee begonnen terwijl ze niet wisten dat je jezelf vergiftigd. Nu we dat wel weten en we wel vinden dat zwangere vrouwen niet mogen roken, vinden we dan echt dat we wel in openbare gebouwen en publieke gelegenheden giftige gassen mogen uitstoten? Mensen, Roken is iets van de Industriele revolutie en de digitale revolutie is al geweest. Ik weet dat je early adaptors en laggards hebt, maar mijn vraag aan de laggards is toch echt, stop er mee, switch naar chupachups, volgens de reclame zijn die gezond voor je! De definitie van Homo Sapiens Sapiens = de rationeel handelende mens? Nu we weten dat roken irrationeel ongezond is (tenzij je een doodswens hebt) moet ik dan concluderen dat Rokers een soort van Neandertalers zijn? Indien zo, dan is hun lot duidelijk: Rokers zullen uitsterven. p.s. De overheid heeft de plicht gezondheid van zijn burgers te bewaken en dus is bemoeienis gewenst en zelfs verplicht. K. (Zelf ook 15 jaar gerookt.)
  8. Kijk eens op answers.google.com Daar kun je research vragen stellen en een bedrag uitloven voor het goede antwoord. Dit geld ook voor het verzinnen van bedrijfsnamen. Het max bedrag is 90 Euro, maar meestal krijg je al een reeds alternatieven voor 50 Euro. Wellicht bevind ik me nu op glad eis, maar toch: Annedien, die bedragen zijn dus niet zo schikbarend hoog. Is het niet zo dat impulsant zijn geld probeert te verdienen met het ontwikkelen van totale mkt en communciatie concepten? Indien zo, dan is iedereen die een naam zoekt voor een nieuw bedrijf toch een direct prospect voor je? Afterall is de volgende stap na een naam een communicatieplan en hebben ze al aangegeven middels de post dat ze zelf niet de creatieve geest hebben om deze zaken goed aan te pakken. Misschien is dit een andere manier om naar deze materie te kijken? Groetjes, K.
  9. We hebben een dekkend Metropolitan Area Netwerk nodig op het strand. Wifi overal. Gewoon doorwerken met het warme weer! Castricum aan Zee heeft al een strandtent met WIFI. (Laatste strandtent aan de linkerkant!) Ik heb deze zomer met mijn laptop in de hangmat gelegen in mijn tuintje! Best uit te houden! Volgens de Arbodienst voldoet mijn werkplek aan geen enkele eis, maar ja vrije wil kun niet stoppen. K.
  10. Ik moet eerlijk bekennen, wanneer ik met een corporate finance banking meneer ga praten waar ik centjes van wil lospeuteren, doe ik mijn bankpakje aan: Donker blauw pak, wit overhemd en een lichtblauwe stropdas. Verder, zie je mij niet snel met stropdas, wel in pak overigens. In Ajax termen, ik ga bij voorbaat uit van eigen kracht, maar negeer de tegenstander niet. Soms moet je je een klein beetje aanpassen aan de tegenstander. De stropdas is de concessie.... Aangezien Ajax historisch gezien toch nog altijd met enorme afstand de beste club van Nederland is, lijkt me dit geen slecht voorbeeld! ;-) p.s. De stropdas is natuurlijk een onding, alhoewel die soms ook wel echt heel mooi kan zijn. K.
  11. Altijd doen. Goede Due Dilligence tool wanneer mensen komen job interviewen of mensen willen partneren met je. K.
  12. Chris, Een tipje die je wellicht kan gebruiken. Indien er geen enkele kans is dat je nog geld gaat zien uit de boedel van het failiete bedrijf, kun je nog overwegen om een credit nota te waarde van het factuur bedrag te sturen. Dat scheelt je weer gezeik met de belastingdienst. Over je facturen moet je namelijk BTW betalen ongeacht of ze geind zijn of niet. De BTW kun je dan later wel weer terugkrijgen omdat het bedrijf failliet gegaan is, alleen dat duurt weer een hele tijd. Indien je een credit nota stuurt, zeg je feitelijk dat je de eerste factuur gewoon laat zitten en vergeet. Hierdoor hoef je niet eerst af te dragen aan de belastingdienst. Dit trucje heb ik van een curator geleerd. Maar, nogmaals, alleen doen indien je 100% zeker weet dat er geen geld meer jou kant opkomt. Dan pas moet je de factuur opheffen door een credit nota te sturen. Overleg deze structuur desnoods met de curator van het bedrijf en je eigen adminstratie kantoor. Verder heel veel succes ermee. K.
  13. Voorbeeld doet volgen: Jij autoritair, je personeel autoritair. Jij onduidelijk en vaag, je personeel onduidelijk en vaag. In groepsprocessen zijn hier veel voorbeelden van. Maar denk ook aan de ouder die tegen het huilende kind staat te schreeuwen dat het niet mag huilen! In het bedrijfsleven is het niet anders. Management stylen verschillen, net zo goed als mensen verschillen. De een is strakker, de ander losser. Het succes ligt echter in duidelijkheid. Hoe duidelijk schets jij de grenzen van wat acceptabel en niet acceptabel is binnen het bedrijf? Hoe duidelijk geef jij aan wat je verwacht van je mensen? Hoe duidelijk laat je ze weten hoe verwacht hoe ze problemen op moeten lossen? Bij de ene manager moet je alle problemen direct melden voordat je actie onderneemt, bij de ander moet je het eerst proberen zelf op te lossen. Bij een slechte manager moet je het in sommige gevallen zelf oplossen en in andere gevallen niet en is het verschil tussen de gevallen het humeur van de manager. Daarnaast de stelregel, behandel nooit een ander zoals je zelf niet behandelt wenst te worden. Daarmee zou je de "wordt ik niet teveel een klootzak" vraag wel mee moeten beantwoorden. Strakker managen is niet meer autoritair managen, het is duidelijker zijn. Wie wil er nu voor een autoritaire baas werken? Karel.
  14. Hallo allemaal, Ben even op vakantie geweest. Kom hier nog op terug bij jullie. Indien ik iets gevonden heb laat ik het weten. Het heeft niet mijn allerhoogste prioriteit dus verwacht geen wonderen. I will keep you posted! Voor diegene die goedkope bedrijfsruimte ruimte zoeken in Amsterdam voor drie a vier personen, ga dan eens in het Wibauthuis kijken. Of boven de Renault dealer op het Amstelstation. Ook bij GorillaPark (Stephensonstraat / bij het AMstel) (Fantastische infrastructuur!) is het prima toeven indien je drie a vier werkplekken nodig hebt. Groetjes, Karel.
  15. Oef. 4 pagina's. Ik heb ze niet allemaal gelezen. Ik loop al een tijdje rond met eigen plannen voor een cafe / restaurant van de toekomst. Hier wat ideeetjes: 1. Touch screens als tafels waar je alles op kunt bestellen. 2. Voting via de touch screens over de muziek. Je geeft bij binnenkomst aan welk genre je leuk vindt en de selectie van de menigte creeert een playlist, deze kun je beinvloeden door te voten. 3. Messaging tussen tafels. (Leuk voor single night!) Keep me posted, ik doe wel mee. Karel
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.