• 0

Turkse receptenwebsite met uitgebreide foto's

Omschrijving van je concept:

Het concept is een (handige en overzichtelijke) website voor liefhebbers van Turkse recepten: www.turksekok.nl

 

Omschrijf wat je tot nu toe zelf gedaan hebt hiervoor:

Bijna 50 recepten gemaakt, gefotografeerd en op de website geplaatst met uitgebreide foto's inzake hoe een gerecht tot stand komt. Binnen 4 weken moeten er op zijn minst 100 recepten op de website staan. Tegen het einde van het jaar: 200 recepten. Diverse Turkse nieuwswebsites benaderd en gevraagd of ze de lancering van de website als nieuwsbericht willen uitgeven (waarvan slechts één gehoor heeft gegeven).

 

Wat is de uitdaging die je met je concept op wil lossen:

- de bekendste Turkse receptenwebsite worden in Nederland

- de Turkse keuken toegankelijker maken voor de (Turks-)Nederlandse bevolking.

 

Hoe is dit anders dan bestaande concepten:

Uniek aan deze website is dat de bereiding van een recept stap voor stap met foto's wordt uitgelegd. Andere websites tonen slechts een foto van het eindresultaat (en voor de rest is het alleen maar copy-paste tekst).

 

Wat voor feedback hoop je te krijgen:

- tips hoe ik de website functioneel kan verbeteren (layout, script, etc...)

- tips hoe ik de website inhoudelijk c.q. de recepten kan verbeteren (fotografie, decor...)

- tips hoe ik de website bekender kan maken (social media, de pers...)

 

 

Bezoek www.TurkseKok.nl voor Turkse Recepten. Alle recepten worden stap voor stap (met foto's) uitgelegd.

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Ik heb de website ook even bekeken. Daar ikzelf ook een receptenwebsite beheer zoals Highio hierboven al vernoemde.

 

Je kan zeer veel leuke dingen doen met de website. Namelijk filmpjes maken en deze op Youtube zetten.

 

Minpuntjes:

- share knoppen staan helemaal onderaan

- geen share knoppen bij de recepten zelf

- ik voel niet direkt dat ik op een Turkse receptensite zit

- beetje teveel adsense reclame

- facebook en categorien vakken overlappen een deel van de achtergrond

- ingredienten die echt wereldvreemd zijn voor de gewone man in de straat kan je misschien even een adres bijzetten van een winkel (= overleg met winkels voor reclame te maken)

 

Het logo vind ik wel leuk :) De foto's zijn ook goed geslaagd.

 

Even een opmerking over die boekjes online verkopen. Ik heb dit ook een keer gedaan waar de mensen een tweet moesten betalen (= dus gratis) voor het boekje te kunnen downloaden. Wegens geen interesse van de mensen heb ik het eraf gehaald.

Link naar reactie
  • 0

Prima site! Zal er zeker gebruik van maken.

 

Slechts 2 opmerkingen

 

1. De populairlijst lijkt mij willekeurig. Hoog in de lijst komen recepten voor met nul hits.

2. Geef aan bij de Lahmacun aan dat het gaat om LAMSgehakt, ter voorkoming dat er vette kiloknaller varkensgehakt op gesmeerd wordt! Ook bij andere recepten die ik nog niet ken staat er enkel 'gehakt', ik zou dan graag willen weten of het om lams- of rundgehakt gaat.

 

 

 

Link naar reactie
  • 0

Mooie site. Ik heb wel een tip voor je om het aantal bezoekers te verhogen.

Ik zie dat je recepten al goed geïndexeerd zijn door Google. Je kunt het aantal bezoekers via Google echter sterk verhogen door gebruik te maken van rich snippets. Google biedt receptensites de kans bij de zoekresultaten een afbeelding van het recept te tonen. Hier moet je wel iets voor doen: de broncode van je site moet zo zijn opgebouwd dat Google het kan herkennen.

 

De website die als eerste met een afbeelding tussen de Google zoekresultaten komt, trekt de meeste aandacht. En daarmee (waarschijnlijk) ook de meeste bezoekers. Op Frankwatching is hier een fraai artikel over geschreven.

 

 

Succes met je site!

William Burghout

Link naar reactie
  • 0

Mooie site. Ik heb wel een tip voor je om het aantal bezoekers te verhogen.

Ik zie dat je recepten al goed geïndexeerd zijn door Google. Je kunt het aantal bezoekers via Google echter sterk verhogen door gebruik te maken van rich snippets. Google biedt receptensites de kans bij de zoekresultaten een afbeelding van het recept te tonen. Hier moet je wel iets voor doen: de broncode van je site moet zo zijn opgebouwd dat Google het kan herkennen.

 

De website die als eerste met een afbeelding tussen de Google zoekresultaten komt, trekt de meeste aandacht. En daarmee (waarschijnlijk) ook de meeste bezoekers. Op Frankwatching is hier een fraai artikel over geschreven.

 

 

Succes met je site!

 

Geweldige tip! De nodige aanpassingen zijn doorgevoerd aan de website. Heb je enig idee hoelang het kan duren voordat Google de snippets overneemt? Men spreekt over weken en flink duimen... :-\

Bezoek www.TurkseKok.nl voor Turkse Recepten. Alle recepten worden stap voor stap (met foto's) uitgelegd.

Link naar reactie
  • 0

Prima site! Zal er zeker gebruik van maken.

 

Slechts 2 opmerkingen

 

1. De populairlijst lijkt mij willekeurig. Hoog in de lijst komen recepten voor met nul hits.

2. Geef aan bij de Lahmacun aan dat het gaat om LAMSgehakt, ter voorkoming dat er vette kiloknaller varkensgehakt op gesmeerd wordt! Ook bij andere recepten die ik nog niet ken staat er enkel 'gehakt', ik zou dan graag willen weten of het om lams- of rundgehakt gaat.

 

 

 

 

Dank je, staat genoteerd! Enkele recepten zijn daarop aangepast, hoewel, varkensgehakt en de Turkse keuken? ;)

Bezoek www.TurkseKok.nl voor Turkse Recepten. Alle recepten worden stap voor stap (met foto's) uitgelegd.

Link naar reactie
  • 0

Wat verder gedaan is:

 

- social share knoppen prominenter in beeld;

- aantal personen en totale bereidingstijd toegevoegd

- tip markeringen toegevoegd

 

Binnenkort:

 

- vegetarisch markeringen toevoegen

- youtube markeringen toevoegen (mocht een recept een video-handleiding bevatten)

- restauranten koppelen aan bepaalde recepten, in de toekomst hopelijk tegen betaling

 

P.s.

Het aantal vind-ik-leuk'ers op Facebook is in 2 weken tijd van 10 naar 100 gestegen!

Zijn er ook mensen van HigherLevel die de website liken toevallig?

Bezoek www.TurkseKok.nl voor Turkse Recepten. Alle recepten worden stap voor stap (met foto's) uitgelegd.

Link naar reactie
  • 0

Een paar opmerkingen:

 

Wanneer ga je de beschrijvingen van de gerechten toevoegen? Er staat nu overal "Volgt binnenkort". Als je hier voorlopig geen tijd voor hebt, zou ik de kop weghalen, nu ziet het er erg "onaf" uit, zeker omdat dit bovenaan staat.

 

Het hele recept laten zien als mouse-over bij de namen van de gerechten vind ik persoonlijk niet fraai.

 

Je hebt op de overzichtspagina vertalingen van de namen van de gerechten staan, die zou ik ook toevoegen op de recept-pagina zelf (het is trouwens "oliebollen" i.p.v. "olliebollen").

 

Als ik een recept wil plaatsen krijg ik de melding "U heeft onvoldoende rechten om deze actie uit te voeren". Het lijkt me handiger om hier te vermelden dat ik me eerst moet registreren.

 

Je contact-informatie vind ik erg summier, geen adres, telefoonnummer en KvK nummer (is volgens mij verplicht).

 

En kijk even naar je sitemap. Ik zie een foutmelding en een heleboel html-code.

Link naar reactie
  • 0

Een paar opmerkingen:

 

Wanneer ga je de beschrijvingen van de gerechten toevoegen? Er staat nu overal "Volgt binnenkort". Als je hier voorlopig geen tijd voor hebt, zou ik de kop weghalen, nu ziet het er erg "onaf" uit, zeker omdat dit bovenaan staat.

 

Het hele recept laten zien als mouse-over bij de namen van de gerechten vind ik persoonlijk niet fraai.

 

Je hebt op de overzichtspagina vertalingen van de namen van de gerechten staan, die zou ik ook toevoegen op de recept-pagina zelf (het is trouwens "oliebollen" i.p.v. "olliebollen").

 

Als ik een recept wil plaatsen krijg ik de melding "U heeft onvoldoende rechten om deze actie uit te voeren". Het lijkt me handiger om hier te vermelden dat ik me eerst moet registreren.

 

Je contact-informatie vind ik erg summier, geen adres, telefoonnummer en KvK nummer (is volgens mij verplicht).

 

En kijk even naar je sitemap. Ik zie een foutmelding en een heleboel html-code.

 

Allemaal opgeschreven, super bedankt John! Heb trouwens onderhand 6 a4'tjes vol met aantekeningen, de helft moet nog afgewerkt worden :-[ Wat ik trouwens niet begrijp is, waarom komt TurkseKok pas aan het einde van de 2e pagina van google als ik zoek op Turkse recepten? ???

 

Mod edit: verwijzing naar eigen initiatief verwijderd.

Bezoek www.TurkseKok.nl voor Turkse Recepten. Alle recepten worden stap voor stap (met foto's) uitgelegd.

Link naar reactie
  • 0

(...) Wat ik trouwens niet begrijp is, waarom komt TurkseKok pas aan het einde van de 2e pagina van google als ik zoek op Turkse recepten? ???

 

Niemand weet precies hoe Google de zoekresultaten bepaalt, behalve Google zelf.

Sommige commerciële bureaus schreeuwen wel dat zij alles weten en dat zij je een “toppositie” kunnen garanderen, maar dat is meer geschreeuw dan werkelijkheid als ik het goed begrijp.

 

Wat erg belangrijk schijnt te wezen, is als een gezaghebbende website naar jouw site linkt (dit noemt men dan een ‘backlink’) en het liefst met een relevant woord. Voorbeeld:

 

De website van Horeca Nederland (de brancheorganisatie voor de horeca) schrijft op hun site “goede Turkse recepten” en deze zin van drie woorden is dan weer een hyperlink naar jouw site (dus wanneer men daarop klikt, kom men bij jouw site terecht).

Dan zal je waarschijnlijk bovenop eindigen (althans: na alle betalende Google adverteerders…)!

 

Maar om dat voor elkaar te krijgen was nou makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk.

 

Link naar reactie
  • 0

(...) Wat ik trouwens niet begrijp is, waarom komt TurkseKok pas aan het einde van de 2e pagina van google als ik zoek op Turkse recepten? ???

 

Niemand weet precies hoe Google de zoekresultaten bepaalt, behalve Google zelf.

Sommige commerciële bureaus schreeuwen wel dat zij alles weten en dat zij je een “toppositie” kunnen garanderen, maar dat is meer geschreeuw dan werkelijkheid als ik het goed begrijp.

 

Wat erg belangrijk schijnt te wezen, is als een gezaghebbende website naar jouw site linkt (dit noemt men dan een ‘backlink’) en het liefst met een relevant woord. Voorbeeld:

 

De website van Horeca Nederland (de brancheorganisatie voor de horeca) schrijft op hun site “goede Turkse recepten” en deze zin van drie woorden is dan weer een hyperlink naar jouw site (dus wanneer men daarop klikt, kom men bij jouw site terecht).

Dan zal je waarschijnlijk bovenop eindigen (althans: na alle betalende Google adverteerders…)!

 

Maar om dat voor elkaar te krijgen was nou makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk.

 

 

Inderdaad. Backlinks zijn naast goede, relevante content de meest belangrijke factor in je SEO-arsenaal. Gezien je concept en de informatieve content van je site lijkt het me niet moeilijk om bij relevante sites vermeld te worden. Meld je aan bij index pagina's voor recepten, kookboeken en de verscheidene portals/fora omtrent Turkse zaken in Nederland, en je komt denk ik al een heel eind.

 

Wat feedback die me zo te binnen schiet is om een printvriendelijke versie van de recepten beschikbaar te maken: Koken met de laptop op het aanrecht is lastig.

 

Ik ga vanavond de Peynirli makarna eens proberen!

 

 

Link naar reactie
  • 0

(...) Wat ik trouwens niet begrijp is, waarom komt TurkseKok pas aan het einde van de 2e pagina van google als ik zoek op Turkse recepten? ???

 

Niemand weet precies hoe Google de zoekresultaten bepaalt, behalve Google zelf.

Sommige commerciële bureaus schreeuwen wel dat zij alles weten en dat zij je een “toppositie” kunnen garanderen, maar dat is meer geschreeuw dan werkelijkheid als ik het goed begrijp.

 

Wat erg belangrijk schijnt te wezen, is als een gezaghebbende website naar jouw site linkt (dit noemt men dan een ‘backlink’) en het liefst met een relevant woord. Voorbeeld:

 

De website van Horeca Nederland (de brancheorganisatie voor de horeca) schrijft op hun site “goede Turkse recepten” en deze zin van drie woorden is dan weer een hyperlink naar jouw site (dus wanneer men daarop klikt, kom men bij jouw site terecht).

Dan zal je waarschijnlijk bovenop eindigen (althans: na alle betalende Google adverteerders…)!

 

Maar om dat voor elkaar te krijgen was nou makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk.

 

 

Inderdaad. Backlinks zijn naast goede, relevante content de meest belangrijke factor in je SEO-arsenaal. Gezien je concept en de informatieve content van je site lijkt het me niet moeilijk om bij relevante sites vermeld te worden. Meld je aan bij index pagina's voor recepten, kookboeken en de verscheidene portals/fora omtrent Turkse zaken in Nederland, en je komt denk ik al een heel eind.

 

Wat feedback die me zo te binnen schiet is om een printvriendelijke versie van de recepten beschikbaar te maken: Koken met de laptop op het aanrecht is lastig.

 

Ik ga vanavond de Peynirli makarna eens proberen!

 

 

 

We hebben van alles en nog wat geprobeerd om de website aan te melden bij relevante websites, denk aan startpagina's, turkse websites, et cetera. We hebben onderhand meer dan 30 mails gestuurd. De grote maar: nauwelijks tot geen reacties. Het lijkt er wel op dat veel van die recepten & keuken websites amper meer worden bijgehouden (edoch hoog ranken in Google...). Wat mij (persoonlijk) nog het meeste dwarszit is dat wanneer je op turkse recepten zoekt in Google, dat de eerste 10 websites bijna allemaal ondermaats zijn, slechts 1 of 2 websites 'verdienen' het om in die top 10 te zitten (denk aan Smulweb). Onze website is stukken beter maar rankt slechts op positie 11, dat is dus nét niet pagina 1, maar wel positie 1 op pagina 2... en daar baal ik behoorlijk van. We hebben al een hoop verbeteringen doorgevoerd aan de website, content alsmaar vernieuwd, social-media, ... en toch sprint ie geen stap vooruit (dan zou ie namelijk op pagina 1 komen). Balen. Maar goed. Geduld is een schone zaak. En o ja, de printvriendelijke versie komt eraan!

Bezoek www.TurkseKok.nl voor Turkse Recepten. Alle recepten worden stap voor stap (met foto's) uitgelegd.

Link naar reactie
  • 0

Beste,

 

Ik vind het een leuk idee! een filmpje zou misschien ook een idee zijn om het helder uit te leggen? met eventueel de mogelijkheid om het persoonlijk toe te lichten? Ik maak zelf gebruik van http://fairbrains.woslive.com om ondernemers in Afrika te ondersteunen en je zou jouw dienst (recepten aanbieden) ook via www.woslive.com gratis of betaald aan kunnen bieden.

 

Op deze manier kunnen mensen jou direct vragen stellen over de recepten en als je wilt kan je evt ook kostendekkend werken door er een kleine bijdrage voor te vragen. Het leuke is dat je rechtstreeks contact hebt met degene die je recepten ook gaan maken.

 

groetjes

Saskia

 

Africa Funded supports entrepreneurs in Africa in their growth with fundraising and coaching. Mission of Africa Funded is to create jobs in Africa and enable people to increase their live standards in a way they want. We support NCDO, VC4Africa, Aqua for All and Cordaid with coaching entrepreneurs

Link naar reactie
  • 0

De foto's kunnen beter. Om eenheid te scheppen op je site zou ik - als ik jou was - een en dezelfde achtergrond gebruiken bij elk recept dat je fotografeert. Daarnaast ook dezelfde afstand en zelfde instellingen van je camera gebruiken. En hetzelfde soort servies.

Mochtje je meer achtergrond erop willen, dan zou ik gebruik maken van scherpte onscherpte in je foto - dat ziet er niet alleen fraai uit, maar ook professioneel. Achtergrond onscherp en voorgrond haarscherp.Zoals de foto bij het recept: Lahmacun. Alleen de compositie van deze foto kan beter.

 

Nou weet ik niet met wat voor soort camera je werkt - met een eenvoudige pocket is dat vrijwel onmogelijk omdat deze alles scherp stelt van voor tot achter, mits je een pocket hebt die handmatig is in te stellen. Daarom zou ik beginnen om altijd dezelfde achtergrond te gebruiken - bijvoorbeeld dezelfde tafelkleed. Zorg dat je geen uiteinde van de tafel ziet - of doe het bij iedere foto exact hetzelfde. gebruik zoveel mogelijk dezelfde belichting op de plek waar je de maaltijden fotografeert.

 

Persoonlijk zou ik gaan voor close-ups zonder grote achtergrond.

zoals de foto bij dit recept: Yoğurtlu kizartma

Je site is verder best leuk en overzichtelijk.

 

Ik hoop dat je wat aan deze tips hebt.

Link naar reactie
  • 0

We hebben al een hoop verbeteringen doorgevoerd aan de website, content alsmaar vernieuwd, social-media, ... en toch sprint ie geen stap vooruit (dan zou ie namelijk op pagina 1 komen).

Ik heb eerder dit jaar een tip opgevolgd van profitleakfinders en wat geknutseld met de van diverse pagina's van mijn site (N.B. niet de site in mijn signature). Sindsdien sta ik met de belangrijkste zoektermen op pagina 1.

 

Als ik naar jouw site kijk, dan begint de

van de homepage met "Nieuwe turkse recepten". Jij vindt het "Nieuwe" dus blijkbaar zo belangrijk dat je het vooraan zet. En inderdaad, als ik zoek op "nieuwe turkse recepten" staat jouw site bovenaan. En bij "Soep" is je "recepten in categorie soep". Daar zoekt natuurlijk niemand op. Ik vermoed dat je met "Turkse soep" beter scoort.

 

Even een disclaimer: ik ben geen SEO specialist. Tijdens het experimenteren ben ik ook een paar mooie plekjes kwijtgeraakt. Gelukkig maar tijdelijk, maar het duurde wel een paar weken voor e.e.a. weer hersteld was. Als je dat risico niet wilt lopen, kan het geen kwaad om iemand in te schakelen die er verstand van heeft.

 

John,

 

Na lang denken en zwoegen hebben we de website behoorlijk weten te optimaliseren voor zoekmachines. Daarbij hebben we jouw tips en adviezen van harte genomen. Resultaat? We staan (sinds een weekje of twee) op plek nummer 3 wanneer men zoekt op Turkse recepten op Google!

 

Ik wilde je bij deze nogmaals bedanken, echt super! ;D

 

Nog eventjes en we staan wellicht op plek 1. Iemand nog dé tip hiervoor? :)

Bezoek www.TurkseKok.nl voor Turkse Recepten. Alle recepten worden stap voor stap (met foto's) uitgelegd.

Link naar reactie
  • 0
Na lang denken en zwoegen hebben we de website behoorlijk weten te optimaliseren voor zoekmachines. Daarbij hebben we jouw tips en adviezen van harte genomen. Resultaat? We staan (sinds een weekje of twee) op plek nummer 3 wanneer men zoekt op Turkse recepten op Google!

 

Ik wilde je bij deze nogmaals bedanken, echt super!

 

Nog eventjes en we staan wellicht op plek 1. Iemand nog dé tip hiervoor?

 

gefeliciteerd met dit resultaat. Ik ben zelf niet zo'n kok maar als ik de website bekijk loopt het water mij in de mond. :)

Link naar reactie
  • 0

De presentatie van de recepten vind ik prachtig en het enthousiasme om dit concept nog verder uit te willen breiden en verbeteren smaakt naar meer. Tegelijkertijd ben ik benieuwd met welke ondernemersdoelstellingen je het nieuwe jaar in wilt gaan. Van Adsense advertenties naar affiliate marketing voor kookboeken, is dat het maximaal haalbare?

 

Groet,

 

Highio

 

Even vooraf: de website is voorzien van een nieuw logo! (wel aardig, toch?) Ik heb direct ook de profielafbeelding van de facebookpagina onder handen laten nemen. Eveneens heb ik ook de eerste video (van hopelijk een hele boel in een reeks) gemaakt, deze is nogal amateuristisch, kwaliteit is brak, om nog maar niet over de belichting te spreken, maar het is een begin. Video is overigens hier te vinden (verneem graag feedback).

 

Om terug te komen op je reactie, affiliate marketing is mijns inziens zeker niet het maximaal haalbare. Ik heb ook het plan opgevat om restaurants te benaderen en in ruil voor een vergoeding een bepaald restaurant aan te bevelen onder een bepaald recept - mocht een bezoeker een recept niet zelf willen maken, maar wel proeven. Eveneens droom ik er stiekem van dat de site zó groot wordt, en zoveel landelijke bekendheid geniet, en zo'n geweldige aanhang krijgt, dat ik ooit in de randstad mijn eigen restaurant kan openen, met als naam: De Turkse Kok. Wie weet! Istanbul is ook niet in één dag gebouwd, niet waar? De website is de afgelopen 4 maanden gigantisch gegroeid. Eens zien wat de toekomst brengt.

 

Ik verneem graag iedereens feedback! :)

Bezoek www.TurkseKok.nl voor Turkse Recepten. Alle recepten worden stap voor stap (met foto's) uitgelegd.

Link naar reactie
  • 0

Ik zou er mijn eigen webshop aan koppelen en (als je kennis en tijd ontbreek) laten beheren door derden.

 

Een webshop met algemene keukengerei, bedoel je? Want tja, specifiek voor de Turkse keuken heb je niet zoveel dingen, behalve pizzapans/grills en deegrollers...

Bezoek www.TurkseKok.nl voor Turkse Recepten. Alle recepten worden stap voor stap (met foto's) uitgelegd.

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    6 leden, 224 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.