• 0

Turkse receptenwebsite met uitgebreide foto's

Omschrijving van je concept:

Het concept is een (handige en overzichtelijke) website voor liefhebbers van Turkse recepten: www.turksekok.nl

 

Omschrijf wat je tot nu toe zelf gedaan hebt hiervoor:

Bijna 50 recepten gemaakt, gefotografeerd en op de website geplaatst met uitgebreide foto's inzake hoe een gerecht tot stand komt. Binnen 4 weken moeten er op zijn minst 100 recepten op de website staan. Tegen het einde van het jaar: 200 recepten. Diverse Turkse nieuwswebsites benaderd en gevraagd of ze de lancering van de website als nieuwsbericht willen uitgeven (waarvan slechts één gehoor heeft gegeven).

 

Wat is de uitdaging die je met je concept op wil lossen:

- de bekendste Turkse receptenwebsite worden in Nederland

- de Turkse keuken toegankelijker maken voor de (Turks-)Nederlandse bevolking.

 

Hoe is dit anders dan bestaande concepten:

Uniek aan deze website is dat de bereiding van een recept stap voor stap met foto's wordt uitgelegd. Andere websites tonen slechts een foto van het eindresultaat (en voor de rest is het alleen maar copy-paste tekst).

 

Wat voor feedback hoop je te krijgen:

- tips hoe ik de website functioneel kan verbeteren (layout, script, etc...)

- tips hoe ik de website inhoudelijk c.q. de recepten kan verbeteren (fotografie, decor...)

- tips hoe ik de website bekender kan maken (social media, de pers...)

 

 

Bezoek www.TurkseKok.nl voor Turkse Recepten. Alle recepten worden stap voor stap (met foto's) uitgelegd.

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 1

Ziet er lekker uit allemaal, maar misschien komt het omdat ik nog moet eten ;)

Kwaliteit foto's vind ik op zich nog geen probleem.

 

Misschien is daarnaast ook Youtube filmpjes maken een idee. Kan je via deze videosite extra bezoekers verlokken om naar je site te komen. Allemaal heel eenvoudig te doen met een gewone camera. En onder het filmpje zet je een link naar je site.

Zelf hypotheek afsluiten scheelt een paar duizend euro. Zie http://www.executiononlyhypotheek.net/

Link naar reactie
  • 1

We hebben al een hoop verbeteringen doorgevoerd aan de website, content alsmaar vernieuwd, social-media, ... en toch sprint ie geen stap vooruit (dan zou ie namelijk op pagina 1 komen).

Ik heb eerder dit jaar een tip opgevolgd van profitleakfinders en wat geknutseld met de van diverse pagina's van mijn site (N.B. niet de site in mijn signature). Sindsdien sta ik met de belangrijkste zoektermen op pagina 1.

 

Als ik naar jouw site kijk, dan begint de

van de homepage met "Nieuwe turkse recepten". Jij vindt het "Nieuwe" dus blijkbaar zo belangrijk dat je het vooraan zet. En inderdaad, als ik zoek op "nieuwe turkse recepten" staat jouw site bovenaan. En bij "Soep" is je "recepten in categorie soep". Daar zoekt natuurlijk niemand op. Ik vermoed dat je met "Turkse soep" beter scoort.

 

Even een disclaimer: ik ben geen SEO specialist. Tijdens het experimenteren ben ik ook een paar mooie plekjes kwijtgeraakt. Gelukkig maar tijdelijk, maar het duurde wel een paar weken voor e.e.a. weer hersteld was. Als je dat risico niet wilt lopen, kan het geen kwaad om iemand in te schakelen die er verstand van heeft.

Link naar reactie
  • 1

Goedenavond iedereen,

 

Minstens zo interessant zijn updates met nieuwe ontwikkelingen rondom een idee, bij deze de huidige stand van zaken rondom de website.

 

Ik zal maar gelijk met de deur in huis vallen: we staan al anderhalve maand op positie 1! Zoek maar eens via Google op "Turkse Recepten". Hoe we dit voor elkaar hebben gekregen? The finishing touch bleek: hier en daar een H1 tag toevoegen aan de website met als waarde Turkse recepten. Het duurde even, maar de website staat nu dus op één, met dien gevolge dat de website momenteel 60% van zijn (nieuwe) bezoekers via Google ontvangt. De overige 40% zijn terugkerende bezoekers, in websitetermen is dit een relatief hoog percentage, het geeft aan dat de bezoekers de website trouw zijn en met regelmaat terugkeren. Goede zaak dus!

 

De website bevat onderhand tegen de 90 recepten, binnen enkele weken zal dit aantal tegen de 125 zitten. Ik heb vorige maand (november) een reces gehouden, enerderzijds vanwege drukte, anderzijds om te kijken hoe de website zich zou houden zonder dat er recepten werden toegevoegd. Op dat moment stonden er 75 recepten op de site. Tot mijn verbazing vond er forse groei plaats in de bezoekersaantallen en tevens facebookvolgers, de bezoekers bleven actief op de website en stelden dagelijks vragen over recepten, die ik met genoegen beantwoordde.

Mijn mailbox liep ondertussen overvol met berichten waarin letterlijk gesmeekt werd om zo spoedig mogelijk recepten op de website te plaatsen, sinds een week ben ik derhalve weer begonnen met nieuwe recepten te plaatsen (zie voorpagina, vooralsnog de eindfoto's, de tekst van de recepten zal één dezer dagen volgen).

 

De afgelopen weken heb ik mijn bezoekers ook veel beter leren kennen, hun achtergronden, afkomst, leeftijden. Zo weet ik onderhand dat de doelgroep van de website primair Nederlandse vrouwen van mid-hoge leeftijd zijn die getrouwd zijn met een Turkse man. Secundair zijn het jonge Turkse vrouwen (hoogstwaarschijnlijk derde generatie) die de Nederlandse taal machtig zijn en liever geen recepten die in het Turks geschreven zijn willen doorspitten.

 

De ontwikkeling die ik zelf heb meegemaakt is met name op fototechnisch gebied, ik weet nu dat een goede eindfoto minstens voor de helft bepaalt hoevaak een recept wordt aangeklikt op de voorpagina. Flitsen in eindfoto's doe ik niet meer. Ik maak de gerechten doorgaans 's avonds en bewaar het vervolgens tot de volgende ochtend om gebruik makend van het volle daglicht een goede foto te maken. Ik probeer zoveel mogelijk de borden en de kleden te variëren (iemand een website tip voor borden en tafelkleden?), tevens blijken close-up foto's het beter te doen dan foto's in vogelperspectief (ook al zie je in het laatste geval het gerecht véél beter... maar goed).

 

Verder heb ik nog wat trivia informatie die ik graag met jullie wil delen. Ik krijg met regelmaat per mail aanbiedingen om in exclusieve (doorgaans Turks dan wel exotische) restaurants te komen koken op freelance basis, waar ik vooralsnog niet op ben ingegaan. Kennelijk worden de gerechten gewaardeerd.

Los van de gerechten, wordt het concept van de website (nl. recepten van duidelijke foto-uitleg voorzien) dermate gewaardeerd dat er vele malen door de bezoekers aan me is gevraagd om alle recepten (inclusief de stap voor stap foto's) op de site te bundelen en aan te bieden als een e-book die tegen een schappelijke prijs gedownload kan worden via bijvoorbeeld bol.com. Ik sta hier niet negatief tegenover, dus ik denk dat ik één dezer dagen contact ga opnemen met bol.com en hen dit ga voorleggen, al staan er foto's op de site die van teleurstellende kwaliteit zijn.

Tevens lijkt het er naar dat je ook partner kunt worden met een site als bol.com om vervolgens advertenties op de website te plaatsen voor bepaalde kookboeken, waarvan - indien ze via de website worden verkocht - een percentage van de opbrengst naar mij gaat. Dat lijkt een goed alternatief voor de Google Adsense advertenties die nu op de site staan, niet waar?

 

Wat er voorts op de planning staat: de site aan blijven vullen met recepten tot er ongeveer 150 op staan, ongeveer een verdubbeling van het huidige aantal dus. Daarnaast ben ik ook van plan om recepten ook van video uitleg te voorzien. Hiertoe ben ik nog bezig met het zoeken naar correcte belichtingsapparatuur (iemand enig idee?)... de keuken waarin ik werk is erg donker jammer genoeg, zelfs bij daglicht, of je moet pal bij het raam staan - dat lukt nog wel als je een gerecht wil fotograferen.

Ook staat er een redesign van de website op de planning, de huidige design is leuk en vooral handig in gebruik, maar het kan naar mijn mening een tikkie professioneler. Tegen die tijd zal de website echt wel booming zijn. Dan zal ik ook overwegen om de website in andere talen uit te brengen, hoofdzakelijk Engels en Duits (grootste Turkse immigrantenpopulatie), om daarmee het bereik te vergroten.

 

In een notendop: de uitdaging die ik had om de bekendste Turks- Nederlandse recepten website te worden van Nederland, en daarnaast ook de Turkse keuken toegankelijker te maken voor de bevolking, is mij (boven verwachting) ruimschoots gelukt. En ik ga met volle vertrouwen het nieuwe jaar in! :)

 

Hopelijk kunnen jullie deze reactie waarderen, en ik verneem graag jullie feedback!

 

Masterchef

Bezoek www.TurkseKok.nl voor Turkse Recepten. Alle recepten worden stap voor stap (met foto's) uitgelegd.

Link naar reactie
  • 1

De presentatie van de recepten vind ik prachtig en het enthousiasme om dit concept nog verder uit te willen breiden en verbeteren smaakt naar meer. Tegelijkertijd ben ik benieuwd met welke ondernemersdoelstellingen je het nieuwe jaar in wilt gaan. Van Adsense advertenties naar affiliate marketing voor kookboeken, is dat het maximaal haalbare?

 

Groet,

 

Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 1

Je zou wellicht "maaltijdpakketten" kunnen verkopen in de webshop. Los ingrediënten voor 50 cent verkopen is misschien niet echt aantrekkelijk. Maar ik zou best wel een compleet pakket willen kopen voor een speciaal Turks gerecht. Kan je ook een leuke marge op gooien.

 

Ik ken geen sites waar je E-books kan verkopen, maar dat is gemakkelijk zelf te maken met een payment provider.

Aan het broeden op een nieuwe startup...

Link naar reactie
  • 1

Ingrediënten?

 

Dat is een goed idee. Maar zal dat wel lekker lopen? Ik ben het even nagegaan, als ik groente uitsluit, een gemiddeld ingrediënt kost 50 cent...

 

De supermarkt ligt vol met pakjes 'kruiden voor gerecht '. Omgerekend kosten die pakjes een vermogen vergeleken met losse kruiden die je in een normale verpakking koopt. Voor de doelgroep die niet dagelijks Turks kookt maar het wel eens wil proberen is het een stuk voordeliger om jouw kruidenmix te kopen voor 1,50 dan het zoeken naar 5 zakjes kruiden à 90 cent per stuk bij de super (als ze het uberhaupt al hebben)

Link naar reactie
  • 0

Een hoop werk, respect daarvoor!

 

Ik vind de naam van je website een beetje vreemd klinken. Misschien is dat smaak, maar ik ben benieuwd wat anderen daar over te zeggen hebben.

 

Ik vind het idee van stap-voor-stap erg leuk. Maar ik heb bij sommige recepten het idee dat er foto's worden gegeven van handelingen die mijn 2-jarige zoon nog snapt ("voeg het water toe") en foto's ontbreken van handelingen die misschien wat minder logisch zijn ("voeg de gekookte bonen toe die je van te voren hebt schoongemaakt").

Link naar reactie
  • 0

Een hoop werk, respect daarvoor!

 

Dank je! :)

 

Ik vind de naam van je website een beetje vreemd klinken. Misschien is dat smaak, maar ik ben benieuwd wat anderen daar over te zeggen hebben.

 

Er zat weinig anders op... domeinen als turkserecepten, turkskookboek, noem maar op, waren allemaal geregistreerd.... al dan niet door domeinkapers. Maar ook: vreemde namen onthoud je beter!

 

Ik vind het idee van stap-voor-stap erg leuk. Maar ik heb bij sommige recepten het idee dat er foto's worden gegeven van handelingen die mijn 2-jarige zoon nog snapt ("voeg het water toe") en foto's ontbreken van handelingen die misschien wat minder logisch zijn ("voeg de gekookte bonen toe die je van te voren hebt schoongemaakt").

Gelijk heb je, alleen op de foto kun je zo ook gelijk de hoeveelheid water zien (zonder weer bij de ingrediënten te spieken), maar ik heb het opgeschreven en we zullen er rekening mee houden!

Bezoek www.TurkseKok.nl voor Turkse Recepten. Alle recepten worden stap voor stap (met foto's) uitgelegd.

Link naar reactie
  • 0

Leuke website met fraaie foto's en heldere recepten. Afbreuk doen de ads. Daarnaast had ik gehoopt op informatie over streekgerechten of verschillende oosterse en westerse invloeden, vlees en vis etc. 10 slechte eerste berichten, maar al 100 keer beter dan de turkse recepten en turkse keuken domeinen van domeinboeren.

 

Groet,

 

Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 0

In overleg met de mods is dit topic weer geopend. De (off topic) reacties over de andere posts van topicstarter zijn verwijderd. Gaarne vanaf nu a.u.b ontopic reageren.

 

Speaking of which: mooie site!, maar ik wil midye recepten, het is het seizoen ervoor ! ;) (voor de niet-kenners: midye zijn mosselen op z'n turks, bijvoorbeeld koud met aardappel, heel veel kruiden en tomatenpuree..hmmmm :-K)

 

Groet,

 

Norbert

 

HL administrator

Ik adviseer over en bemiddel in verzekeringen voor ondernemers en bedrijven.

Vragen of offertes?  Contact

 

Link naar reactie
  • 0

Wat voor feedback hoop je te krijgen:

- tips hoe ik de website functioneel kan verbeteren (layout, script, etc...)

 

Zie bijlage, daar gaat het nog een beetje fout op je website wat betreft de layout (IE 8 gebruiker).

 

Je website ziet er netjes uit. Helemaal bovenaan heb je nog een aantal links geplaatst naar eventueel nuttige pagina's, mijn tip is echter om de links aan te passen zodat er een nieuwe pagina opent. Op dit moment stuur je mensen dus van je website af wanneer ze daar op klikken.

fout_op_de_pagina.thumb.jpg.0c61605b89829a29b6539acf796ef8a1.jpg

Marketing & Communicatie

Link naar reactie
  • 0

het ziet er allemaal heel smakelijk uit. Jammer dat ik niet kan koken ;D dus de website zelf zal ik niet zo vaak bezoeken.

 

Kan TS er niet voor zorgen dat deze gerechten bij de donertent op de kaart komen? (misschien via franchise om maar een zijspoor te noemen) :P kan ik daar teminste ook eens wat vaker binnenlopen :)

Link naar reactie
  • 0

Laat ik nog even inhaken op je laatste wens om de website bekender te maken:

 

Diverse Turkse nieuwswebsites benaderd en gevraagd of ze de lancering van de website als nieuwsbericht willen uitgeven (waarvan slechts één gehoor heeft gegeven).

 

Higherlevel is een ondernemersforum, misschien kun je je ook aanmelden op fora of prikborden voor Turkije-liefhebbers?

 

In je handtekening welke onder alle HL-berichten getoond wordt, kun je een verwijzing naar jouw kooksite plaatsen.

 

Zoek meerdere schrijvers van recepten, mogelijk onder chefs van turkse restaurants, dan heb je ook gelijk een werking en aanbod richting potentiële adverteerders.

 

Groet,

 

Highio

 

P.S. 1 geen idee of zoekmachineoptimalisatie o.b.v. turkse namen werkt voor een Nederlandse doelgroep, misschien zou je het juist om moeten draaien of beide kunnen aanbieden!?

PS. 2 waarom heet je geen Turkse Kok als gebruiker op jouw eigen website (en hier)? Geef je demonstratie workshops of kooklessen?

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 0

Wat voor feedback hoop je te krijgen:

- tips hoe ik de website functioneel kan verbeteren (layout, script, etc...)

 

Zie bijlage, daar gaat het nog een beetje fout op je website wat betreft de layout (IE 8 gebruiker).

 

Je website ziet er netjes uit. Helemaal bovenaan heb je nog een aantal links geplaatst naar eventueel nuttige pagina's, mijn tip is echter om de links aan te passen zodat er een nieuwe pagina opent. Op dit moment stuur je mensen dus van je website af wanneer ze daar op klikken.

 

Aii browserverschillen, als er iets is waar ik een pesthekel aan heb.... bedankt voor dit aandachtspunt!

Bezoek www.TurkseKok.nl voor Turkse Recepten. Alle recepten worden stap voor stap (met foto's) uitgelegd.

Link naar reactie
  • 0

Laat ik nog even inhaken op je laatste wens om de website bekender te maken:

 

Diverse Turkse nieuwswebsites benaderd en gevraagd of ze de lancering van de website als nieuwsbericht willen uitgeven (waarvan slechts één gehoor heeft gegeven).

 

Higherlevel is een ondernemersforum, misschien kun je je ook aanmelden op fora of prikborden voor Turkije-liefhebbers?

 

In je handtekening welke onder alle HL-berichten getoond wordt, kun je een verwijzing naar jouw kooksite plaatsen.

 

Zoek meerdere schrijvers van recepten, mogelijk onder chefs van turkse restaurants, dan heb je ook gelijk een werking en aanbod richting potentiële adverteerders.

 

Groet,

 

Highio

 

P.S. 1 geen idee of zoekmachineoptimalisatie o.b.v. turkse namen werkt voor een Nederlandse doelgroep, misschien zou je het juist om moeten draaien of beide kunnen aanbieden!?

PS. 2 waarom heet je geen Turkse Kok als gebruiker op jouw eigen website (en hier)? Geef je demonstratie workshops of kooklessen?

 

Aanmelden op fora heb ik samen met vrienden kennissen gedaan, maar je wordt er al gauw uitgegooid onder de noemer "spam". Begrijpelijk, maar wel vervelend als je je website een beetje publiciteit wil geven... je moet toch ergens beginnen? Enig idee hoe ik dit tegen kan gaan?

 

Meerdere schrijvers ben ik zeker van plan, maar ik wil voorlopig de regie in eigen hand houden om daarmee de kwaliteit te waarborgen (de foto's en recepten zijn bijv. zeer uitgebreid en de foto's zijn van top kwaliteit, het is maar zeer de vraag of andere 'koks' pro deo hetzelfde zouden kunnen bereiken). Als de website uitgegroeid is, dan zou ik eventueel restaurants kunnen benaderen en mijn verdienmodel daarop kunnen aanpassen. Voorlopig wil ik mijn verdienmodel beperken tot advertentie-inkomsten middels een top kwaliteit website. Eventueel langs een uitgeverij gaan die de recepten met het aanwezige beeldmateriaal wil drukken, ben van plan om op korte termijn zeker op zijn minst nog 100 recepten met beeldmateriaal toe te voegen zodat tegen het einde van dit jaar minimaal 150 recepten (met uitgebreid beeldmateriaal!) op de website staan (de Turkse keuken is de 3e op de wereld!).

 

Ps. 1: De Nederlandse namen staan onder de Turkse namen. Beide worden dus aangeboden. En PS. 2: geen idee, totaal niet bij stilgestaan eerlijk gezegd, en helaas ik geef geen workshop en/of kooklessen.

Bezoek www.TurkseKok.nl voor Turkse Recepten. Alle recepten worden stap voor stap (met foto's) uitgelegd.

Link naar reactie
  • 0

Mooie site! Ik zou meer gebruik maken van social media om de site wat interactiever te maken, dat kan veel extra traffic opleveren. Een paar suggesties:

- sharen: maak het makkelijker voor gebruikers de recepten te ‘sharen’ via facebook, hyves, twitter en email. Kijk

bijvoorbeeld hoe ‘gigs’ kunnen worde gedeeld op fyverr.com, een site die qua design overeenkomten heeft met jouw site.

- Poll/receptsuggesties. Geef gebruikers de mogelijkheid te geven receptsuggesties te doen, bijvoorbeeld door een poll te

plaatsen met een vijftal mogelijke recepten waarop gebruikers kunnen stemmen.

- Boodschappenlijstje. Wellicht handig als gebruikers een boodschappenlijstje kunnen printen. Printen van webpagina’s is

vaak een drama.

- Facebook login. Geef je gebruikers de mogelijkheid in te logen met hun Facebook account.

- Nieuwsbrief. Stuur een nieuwsbrief met je nieuwste recepten en andere wetenswaardigheden.

 

Succes!

 

 

 

Link naar reactie
  • 0

Ik heb zelf een receptensite / -blog. Ben ook aktief geweest op een paar fora. Niet zo zeer vanwege de promotie maar vanwege de kookhobby. Tenzij je heel geduldig bent lijkt me dat ook de enige manier om zo je site te promoten.

 

Reclame inkomsten voor een receptensite zijn vrij laag. Adsense RPM ligt zo tussen de één en twee euro. Affiliates hetzelfde. Heb van andere site eigenaren gehoord dat zij ook ongeveer zoiets verdienen.

 

Met alle respect voor je harde werk maar die fotos zijn absoluut niet voldoende voor drukwerk. De site http://www.tastespotting.com/ is een goede inspiratiebron en je kunt je eigen fotos plaatsen. Levert wat bezoekers en links op. Als je serieus nadenkt over publicatie zou ik een fotografie cursus doen.

Link naar reactie
  • 0
Meerdere schrijvers ben ik zeker van plan, maar ik wil voorlopig de regie in eigen hand houden om daarmee de kwaliteit te waarborgen (de foto's en recepten zijn bijv. zeer uitgebreid en de foto's zijn van top kwaliteit, het is maar zeer de vraag of andere 'koks' pro deo hetzelfde zouden kunnen bereiken). Als de website uitgegroeid is, dan zou ik eventueel restaurants kunnen benaderen en mijn verdienmodel daarop kunnen aanpassen.

 

Je zou andere professionals zo gek moeten krijgen om op jouw website te bloggen of recepten te delen. Turkse restaurants, Turkse supermarkteigenaren, Turkse bakkers, Turkse slagers, Turkse voedingsmiddelenfabrikanten en Turkse cateraars bijvoorbeeld...

 

Als een willekeurige eigenaar kan laten zien wat hij verkoopt dan wil hij daar best aandacht aan besteden of kun jij daarin ondersteuning bieden, dan wordt het een onderneming. Waar koop ik nu de ingrediënten voor de recepten als onwetende Nederlander die lekker gegeten heeft op vakantie?

 

Bestaan er al arabische kookoverzichten? Zoals la-cocina.be van HL-er seotube doet voor Spaanse en Zuidamerikaanse recepten?

 

Groet,

 

Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 0

 

 

Bestaan er al arabische kookoverzichten? Zoals la-cocina.be van HL-er seotube doet voor Spaanse en Zuidamerikaanse recepten?

 

Groet,

 

Highio

 

Niet om te mierenneuken (en misschien bedoel je het ook wel anders) maar Turkije is geen Arabisch land naar mijn weten.

 

Verder ben ik het met bovenstaande reacties eens dat de fotografie zeker verbeterd kan worden, maar daar heb je wel hulp bij nodig denk ik. Productfotografie is niet makkelijk. Misschien is het ook nog een optie om eerst een ebook oid uit te brengen, of een boek via Blurb?

 

 

Link naar reactie
  • 0

 

 

Bestaan er al arabische kookoverzichten? Zoals la-cocina.be van HL-er seotube doet voor Spaanse en Zuidamerikaanse recepten?

 

Groet,

 

Highio

 

Niet om te mierenneuken (en misschien bedoel je het ook wel anders) maar Turkije is geen Arabisch land naar mijn weten.

 

Verder ben ik het met bovenstaande reacties eens dat de fotografie zeker verbeterd kan worden, maar daar heb je wel hulp bij nodig denk ik. Productfotografie is niet makkelijk. Misschien is het ook nog een optie om eerst een ebook oid uit te brengen, of een boek via Blurb?

 

 

 

Da's een heel goed idee! Of sterker nog: misschien kan ik zelf een boekje laten drukken van een x aantal recepten en dat voor een x bedrag online verkopen? Ik heb trouwens even gezocht op productfotografie, daar komt wel een hoop bij kijken zeg... cursussen zijn de goedkoopste niet, ik denk dat ik maar een paar gratis workshops op internet ga volgen.

Bezoek www.TurkseKok.nl voor Turkse Recepten. Alle recepten worden stap voor stap (met foto's) uitgelegd.

Link naar reactie
  • 0

Daarbij heb ik gisteren begrepen uit het programma Masterchef dat eten zich lastig mooi laat fotograveren.

Zo blijken bruintinten van vlees en gebakken champignons heel lastig om mooi over te brengen op foto.

 

Let er dus op met het maken van je gerechten dat je een goede kleurstelling hebt om uiteindelijk mooie foto's te maken.

Marketing & Communicatie

Link naar reactie
  • 0

Ziet er lekker uit allemaal, maar misschien komt het omdat ik nog moet eten ;)

Kwaliteit foto's vind ik op zich nog geen probleem.

 

Misschien is daarnaast ook Youtube filmpjes maken een idee. Kan je via deze videosite extra bezoekers verlokken om naar je site te komen. Allemaal heel eenvoudig te doen met een gewone camera. En onder het filmpje zet je een link naar je site.

 

Hmm dat laatste is wel een geweldig goed idee zeg nu ik erbij stil sta. Met name de wat meer bekendere Turkse gerechten zullen zeker (letterlijk) in trek zijn, Turkse Pizza, turks fruit, kebap...

 

Wat ik ook kan doen: al het beeldmateriaal van een bepaald recept omzetten tot een video (soort van slideshow) en dat plaatsen op youtube, geen slecht idee, toch? :)

Bezoek www.TurkseKok.nl voor Turkse Recepten. Alle recepten worden stap voor stap (met foto's) uitgelegd.

Link naar reactie
  • 0

Wat is je doelgroep? De echte no-no's op turks eten vlak neem ik aan?

 

Als ik je site tegen zou komen is de eerste indruk goed. Echter ga ik je gerechten waarschijnlijk niet maken. En daar ligt ook meteen de kans voor je: Waar ga ik in hemelsnaam al die ingrediënten vandaan halen? Heb geen verstand van allerlei toko's en geen idee waar ik die moet vinden. Nog afgezien van de tijd die dat kost om te zoeken. Dan toch maar naar de Appie.

 

En dat is een kans:

http://www.turksekok.nl/82/gullac

 

Hier had een concrete verwijzing naar een aantal winkels kunnen staan, een formulier waar een winkel kan melden dat ze dit verkopen enzovoorts. Die winkels worden vermeld, kunnen eventueel de producten opsturen etc. Stel dat je bijvoorbeeld een compleet boodschappenlijstje + je recept kan bestellen. Top!

 

Kortom: Er zijn genoeg opties om je site een stuk meer diepgang te geven dan alleen het tonen van het recept.

 

Daarnaast zou een intro leuk zijn, wat is het voor gerecht, welke streek, wat voor verhaal zit er achter etc.

Bezoekhetziekenhuis.nl: Eenvoudig bezoeken plannen aan de patiënt en communiceren met patiënt, familie en vrienden. ! Maak een account aan als een familielid in het ziekenhuis ligt en je kunt gezamenlijk de bezoektijden inplannen.

Link naar reactie
  • 0

Tokowijzer kan je misschien inspireren voor wat djluc schrijft. Je alias aanpassen naar bijvoorbeeld je domeinnaam maakt communiceren een stuk makkelijker en persoonlijker.

 

Heb je gezien hoe kookboeken verkocht worden op bovenstaand domein? En ken je turkskookboek.nl?

 

Groet,

 

Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    5 leden, 142 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.