Ga naar inhoud

ZZP op 29/2

Aanbevolen berichten

Uitzendkrachten en freelancers hebben overigens nergens last van, aangezien zij vaak per uur of per opdracht betaald worden.

 

schoonmakers krijgen meestal per 4 weken betaald, 13 periodes in een jaar ;D

 

Maar hoe zit het dan als alle erkende feestdagen door de weeks vallen en niet in het weekend. dan zijn de ondernemers weer de klos :P

Link naar reactie

OF de werknemers kunnen het bekijken op een manier waarbij je weet dat je per maand een bepaald bedrag verdient (meeste salarissen worden toch per maand bepaald en niet zozeer per 365 dagen) en je altijd 30 of 31 dagen in een maand hebt maar in februari juist voordeel doordat er maar 28 zijn. Dat is toch 2,5 dag minder dan 'normaal', leuk toch? En dan krijg je 1 keer in de 4 jaar helaas maar 1,5 dag gratis in februari in plaats van de gangbare 2,5 dagen.

 

Maar goed, zo zitten wij hier niet helemaal in elkaar geloof ik ;)

Link naar reactie

Tja, ik vind het een beetje bullshit eigenlijk. Een jaarsalaris is een vergoeding voor het werken gedurende 365,2422 dagen per jaar, gemiddeld. Door het schuiven van weekend/weekdagen en de dag waarop feestdagen vallen hebben jaren voortdurend een verschillend aantal werkdagen, en daar zeuren ze toch ook niet over?

 

En dan krijg je 1 keer in de 4 jaar helaas maar 1,5 dag gratis in februari in plaats van de gangbare 2,5 dagen.

 

ook dat nog inderdaad :)

Link naar reactie

Met 365 dagen per jaar hebben we 52 weken en 1 dag. Afhankelijk van hoe oud & nieuw valt is dat dus elk jaar mogelijk een werkdag meer of minder.

 

Ik ben benieuwd of ze ook aktie gaan voeren om het inkomen dat ze bij ziekte gewoon doorbetaald hebben gekregen terug te mogen betalen. ;D

 

Het ligt misschien niet helemaal in jouw belevingswereld maar voor mensen die elke maand amper rond kunnen komen is elke euro belangrijk. En wie bedoel je met ze? De mensen die netjes met hun broodtrommel en versleten knieën voor het minimumloon om 6 uur op het fietsje stappen richting de fabriek? Waar zeuren ze dan over? Misschien dat ik je niet begreep maar ik irriteer me lichtelijk aan dit soort opmerkingen.

Link naar reactie
Retired Mod     7,5k 1422

Probleem met dit soort berichten is dat het belangrijkste doel is dat in dit geval de uitzendspecialist zonodig ook een keer met een onderzoekje in de krant wil.. wat een onzin onderzoek, 17% wil er wat aan gaan doen.. ik werk inmiddels 20 jaar en iedere 4 jaar komt dit onderwerp ter sprake, soms enigszins serieus maar toch meestal op een wat ludieke manier..

 

ik heb slechts 1x meegemaakt dat een HR manager met licht bezorgd gezicht bij mij binnenliep of we hier iets mee moesten. Ik heb dat toen der tijd uitgelegd door voor de werknemers een werkdagen kalender te maken voor 2 jaar terug en 2 jaar vooruit.. waar uit bleek dat het aantal werkdagen altijd varieert tussen de 260-262 dagen en dat ze toch elk jaar hetzelfde salaris krijgen. Kortom dat dit 2 dagen risico inderdaad zit ingebakken in het werkgeversrisico. soms krijg je iemand maar 260 dagen voor hetzelfde geld en het volgende 262 dagen.

 

Maar weer even zo'n 5 jaren kalender gemaakt (en bijgesloten voor de liefhebbers).. en wat blijkt.. 2012 heeft net als 2010, 2013 en 2014 gewoon 261 beschikbare werkdagen obv maandag tm vrijdag.. en even geen rekening houdend de kerstdagen of nieuwjaar want wat dat betreft waren werknemers in 2010 slechter af met een echte bazenkerst op zaterdag of zondag, voor de kantoorwerkers dan.. want detailhandel is zaterdag natuurlijk gewoon een werkdag...

 

Er is een mooi non-issue opgegraven.. waarbij het populaire roeptoeteren weer belangrijker was als feitelijke juistheid.. van het aantal werkdagen per jaar en de gelijke verdeling van het salaris over het jaar.. zou me niets verbazen als er een onderzoek uit 2008 gewoon is opgewarmd omdat er toen wel 262 werkdagen waren wat niet zo vaak voorkomt..

werkdagen2010-2014.xls

Link naar reactie

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Hide Sidebar
 • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
  Deze verzenden we elk kwartaal.

 • Wie is er online?
  12 leden, 323 Gasten

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 75.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Ook interessant:

  Ook interessant:

×
×
 • Nieuwe aanmaken...