Jump to content

Marnix Wansink

Legend
 • Content Count

  312
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

45

Personal info

 • You are:
  adviseur
 • Address
  Bankaplein 3, Den Haag, 2585EV, Netherlands
 • First name
  Marnix
 • Last name
  Wansink
 • Website address
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  41-45
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa

Company info

 • Location
  Den Haag
 • Phone number
  070-2129696
 1. Het verhaal tussen Box 3 en Box 1 bestempelen van activiteiten die tot beheer van vermogen horen komt juist wel erg vaak naar voren (meestal voor vastgoedondernemers maar toch), een zoektocht op bijvoorbeeld "normaal vermogensbeheer te boven gaan" levert de informatie die je zoekt wel op.
 2. je aannames zijn correct, maar hou er rekening mee dat 'BS' gezien op zn Engels wel ook een erg bekende associatie oproept :)
 3. Maar hij/zij heeft dit dan toch allemaal in Box 2 meegenomen (waarbij dit dus omgezet wordt in een belastingkorting) hoop ik? Want tenslotte gaat het om een aanzienlijk bedrag, zo te horen. Het verlies in box 2 omzetten in een korting kan pas in het tweede jaar na ontstaan van het verlies. Bij liquidatie in 2014 kun je pas om korting in Box 1 verzoeken in het aangiftejaar 2016.
 4. Begrijp niet wat dit uit zou maken en wat het voordeel is van een vriendenprijs. Als je afspreekt een normale prijs over en weer te rekenen kom je toch ook op 0 uit? Of je voor een uur dienst leveren ove en weer elkaar nou 10 of 1000 rekent, zolang het zakelijke diensten zijn heb je geruild.
 5. Dat is rekentechnisch niet helemaal correct. rekening houden met aftrekposten is uiteraard wel belangrijk, maar voor het optimale salaris moet je toch echt rekenen met het exacte omslagpunt waarboven het tarief in Box 1 simpelweg meer is dan 40% (uitgaande van een winst onder 200K), en niet met het gemiddelde totale tarief. Ook bij een gemiddeld tarief van bijvoorbeeld maar 35%, kan het zijn dat er teveel is verloond. Elke 'extra' euro die in een tarief (na aftrekposten) valt dat hoger ligt dan 40% is simpelweg duurder uit dan in de winst laten vallen. Daar zit je al snel aan in de praktijk d
 6. zou ik alvast beginnen door de eerste zin van je site niet 'een website is duur' te laten zijn ;). en de 'w' weglaten maar daar kom je allemaal nog aan toe
 7. Heb je zelf al een strakke site? Als je de boer op gaat met als USP de tussenpersoon te zijn naar sitebouwers, dan zal vrijwel iedere klant jouw site eerst bekijken om te zien of je het zelf inderdaad al goed hebt gedaan.
 8. Staat nergens dat het krediet is aangegaan om de fusie of aandelenoverdracht te financieren, ik lees het als een bestaande BV met ene al langer lopend krediet waarop borgstelling is afgegeven. En de vertrekkende persoon daar nu van af wil. Maar inderdaad, waarom je zakelijk bezien met een minderheidsbelang hierin mee zou willen gaan zie ik ook niet. Alleen wanneer andere aspecten (klein risico, ondelringe verhoudingen etc.etc.etc.) een rol spelen die meer belang heeft, dan blijft het een optie maar doorgaans niet logisch.
 9. heb zelf twee kleine toevoegingen. Eerste is dat debiteurenbeheer uiteraard een belangrijk aspect is en veel problemen kan geven, zeker als de liquiditeiten krap zijn, maar ik dit toch meer vanuit de klant zou benaderen dan jouw bedrijfsprobleem 1 op 1 neerleggen bij de klant. Een 1-dags-betalingstermijn is in mijn ogen (als klant, als bedrijf zou het heerlijk zijn) wel degelijk raar. Verschillende diensten en producten hebben in de markt nou eenmaal verschillende regelingen en condities. Broden, wasmachines, online bestellingen etc.etc. kennen allen betaling vooraf (buiten de vaste klanten va
 10. posten die 'van enige omvang' zijn neem je mee en de rest niet, heb ik altijd geleerd en aangehouden.
 11. als het ROW is, is voor het resultaat de waarde op het moment van de transactie belangrijk en vervolgens ieder jaar op 1 januari de waarde voor Box 3. Als het binnen een onderneming gebeurt, is het resultaat eerst positief door de waarde op ontvangstdatum te nemen en bij daling leidt dit tot verlies binnen de onderneming (koersresultaat negatief), of juist winst natuurlijk bij stijging. Binnen de onderneming leidt dit per saldo overigens wel tot eenzelfde resultaat op einde boekjaar uiteraard.
 12. Uiteraard dien je bij ontvangst op te geven naar waarde op dat moment. En in jouw geval gezien je geen onderneming hebt, vervolgens ieder jaar de waarde op 1 januari van dat jaar. De winst/verlies tussen periode ontvangst is geen belangrijk punt voor de BD. Dit is natuurlijk ook zo voor iedereen die 'gewoon' geld ontvangt voor een dienst en er vervolgens direct een belegging voor aankoopt. Dat je in dit geval toevallig al betaald wordt in de vorm van een belegging doet daar niets aan af, technisch wordt je naar de huidige waarde betaald en kies je er vervolgens voor om het niet als liquide aan
 13. Heb m toevallig gelezen maar het idee van 'gezellig knutselen en afwachten' kom ik er niet in tegen (maar iedereen is vrij lessen te nemen zoals ze zich voordoen natuurlijk). Belangrijkste punt is duidelijk maken dat een ieder voorspellingen/verwachtingen/prognoses etc. nooit al te serieus moet nemen omdat de high-impact factoren deze altijd in de war gooien. Makkelijkste voorbeeld zijn experts die de koers of beweging van de beurs (of voor ondernemers de toekomstige vraag voor producten) voorspellen aan hand van bepaalde variabelen als consumentenvertrouwen, rentebewegingen etc.etc. Die hebbe
 14. Iedere keer dat je geld stort (al kan dat ook informeel), maar vooral wanneer je weer geld netto terugstort, dan moet er afgestempeld worden. Al met al is zowel een BV als een Ltd erg omslachtig en relatief duur natuurlijk. De opzet is al twijfelachtig (zie onder) maar niet geschikt als spaarpotje waar je van tijd tot tijd wat bijstort en dan weer opneemt. Zoals gemeld moet het om grote bedragen gaan (bij 500.000 hou je voor kosten al maar € 2.000 over, hoeveel dit is na kosten hangt er uiteraard vanaf) Daarnaast denk ik (maar is persoonlijk) dat er een grote kans is dat deze constructie
 15. Sparen in de BV is een opkomend 'advies' in de markt sinds de rente erg laag is. De totale belastingdruk in Box 2 in de BV (vpb en aanmerkelijk belang) is over het algemeen lager dan de 1,2% vermogensrendementsheffing. Sparen in de BV kent een druk van (meestal) 40% over het behaalde rendement (bij een rente van 2% nu dus 0,8%) in plaats van 1,2% Box 3. Bij grotere vermogens is dit dan voordeliger (zelfs inclusief kosten BV) dan sparen in Box 3. Uiteraard even de 'enge' dingen als TBS of fraus legis daargelaten :)
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept