Jump to content

DNG

Senior
 • Content Count

  31
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • Gender
  Male
 • How did you find us:
  via een kennis

Register

 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  kvk.nl

Company info

 • Location
  Hoorn
 1. En opereer je ook vanuit Panama en in hoeverre heb je de lokale overheden nodig voor je zaken? De corruptie viert hoogtijdagen daar en voor de gemiddelde Nederlander die gejaagd is in het ondernemen is het daar niet uit te houden.
 2. Wat is de top? Dit klinkt i.i.g. niet als de top, tenminste niet in mijn definitie van 'de top'. Gelukkig zijn is de top en ongelukkig zijn is de bodem. Maar jouw top is blijkbaar het zakelijk succes t.o.v. jouw eigen sociale omgeving wat erop neer komt dat je je in zekere zin iets verheven voelt boven de ander. Misschien zit daar wel het knelpunt dat er een bepaalde arrogantie van je uitstraalt en ervaar jij dat als afgunst. Ondernemen kan er nooit de reden voor zijn dat geen gespreksstof meer hebt want dan moet je jezelf eens gaan afvragen of je onbewust toch niet heel erg bekrompen geworden bent. Persoonlijke ontwikkeling en ontwikkeling (evolutie) van denkbeelden etc. etc kan er daarentegen wel voor zorgen dat je de sociale omgeving ontgroeit. Tenminste dit soort gevallen kom ik vaak tegen, hoeft niet perse op de topicstarter van toepassing te zijn.
 3. Ten eerste: VIND ik dit een enorme arrogante reactie getuige de eerste zin om vervolgens in Jip en Janneke taal uit te gaan leggen hoe het wel werkt. Ik kan mij oprecht niet voorstellen dat er hier leden zijn die dit uitgelegd moeten krijgen en dat weet u ook. Ten tweede: Dit is precies de instelling die men wil van het klootjesvolk (waar wij in dit verhaal allen bij horen). Kijken naar de laatste schakel in het proces en ons niet druk maken over de veel te lange voorafgaande keten, waar ik uiteraard noodzakelijke bewerking en transport niet veroordeel. Ik krijg het gevoel van een massa lemmingen die gezamelijk over het randje van de afgrond lopen. En ten derde: Het dalen van de vraag zal uiteindelijk leiden tot een groter aanbod van andere energievormen. Energievormen die ruimschoots aanwezig zijn maar o.a. door bovenstaande ernstig stagneren in ontwikkeling. Die vervanginsgraad van pompstations zal door een afnemende vraag ook dalen, wie opent er immers nog iets waar geen vraag naar is? En ja het zal niet soepel lopen maar volgens een varkenscyclus en dat geeft niet want eigenlijk is het stoken van aardolie en aanverwanten een criminele activiteit aangezien het slechts voor enkelen heel veel oplevert terwijl de rest van de wereldbevolking zich scheel betaald en smerige lucht inademt. En nu niet met voorbeelden komen van producenten van groene energie want vrijwel alle auto's, boten en vliegtuigen bewegen nog op fossiele brandstoffen. Er mag best iets verder vooruit gekeken worden dan je eigen portemonnee lang is of eigen micro-economie groot is. Zeker op een forum als dit waar mensen komen met veel capaciteiten mag je meer verwachten.
 4. Het zou mooi zijn als ondernemers zich in tijden als deze meer zouden toeleggen op het zoeken naar oplossingen dan naar het zoeken van grotere winstmogelijkheden. Het collectief aanpakken van de crisis heeft op langere termijn veel meer voordelen dan de korte termijn visie die er nu heerst namelijk de individualistische aanpak. I.p.v. het blijven betalen van woekerprijzen voor energie op grote schaal gaan investeren in duurzame energie. Dat is kostenbesparing en heeft op den duur veel meer effect dan het verkooppraatje. Maar het is een utopie, ik weet het.
 5. Atmosphere, ik durf te wedden dat niemand dit kent hier, absoluut geen ondernemers-muziek om het zo maar even te formuleren. Hulde voor je smaak.
 6. DNG

  ZZP op 29/2

  Het ligt misschien niet helemaal in jouw belevingswereld maar voor mensen die elke maand amper rond kunnen komen is elke euro belangrijk. En wie bedoel je met ze? De mensen die netjes met hun broodtrommel en versleten knieën voor het minimumloon om 6 uur op het fietsje stappen richting de fabriek? Waar zeuren ze dan over? Misschien dat ik je niet begreep maar ik irriteer me lichtelijk aan dit soort opmerkingen.
 7. Achterstallige telefoonrekeningen worden niet meer BKR genoteerd tegenwoordig.
 8. Met alle respect, de argumenten waarmee Stefan komt wijzen erop dat hij de werkwijze van deze bank niet kent. Zij opereren anders dan de conventionele banken en gebruiken M.V.O. niet om een goede indruk te maken en goodwill te kweken maar uit idealistische overwegingen.
 9. Mijn ervaring is totaal omgekeerd, ben perfect geïnformeerd door de Rabobank en heb handvaten gekregen om eventueel een nieuwe aanvraag te doen in de toekomst.Ik ben oprecht behandeld in tegenstelling tot de Frieslandbank. De dag voor mijn 2e gesprek (met een delegatie) werd ik afgebeld zonder duidelijke motivatie. Moraal van het verhaal is dat het per vestiging verschillend kan zijn, bij de ene Rabo zit een accountmanager van 30 zonder kennis en bij de ander een gelouterde accountmanager.
 10. Met alle respect, ik denk dat je meer bezig bent met jouw product aanprijzen en contacten te zoeken dan dat je serieus antwoord wilt op je vraag.
 11. Er zijn ook absolute succesverhalen van Nederlanders die in de Spaanse horeca zitten. Ik generaliseer nu maar naar mijn mening is het arbeidsethos van de Nederlander groter dan van de gemiddelde Spanjaard. Zo ken ik een horeca-tent in de buurt van Barcelona die enorm populair is bij de locals vanwege de nette en snelle bediening. Dit is natuurlijk maar een enkel voorbeeld maar geeft wel aan dat je je best kunt onderscheiden.
 12. Ik heb jou idee gelezen en dat ziet er erg leuk uit. Maar geef voor zo'n groot project geld uit aan een adviseur. Ik had een goed plan met goede cijfers dat NIET bankklaar is gemaakt. Daar ben ik uiteindelijk aan ten onder gegaan dus geef dat geld uit want het zou zonde zijn als het op banktactiek zou afketsen.
 13. Als ik de tijd zou kunnen terugdraaien zou ik het ook zo gedaan hebben maar voor een hoop (horeca) ondernemingen kunnen mensen zoals ik nou eenmaal niet om de bank heen.
 14. Volgens mij verschillen wij amper van mening maar goed.
 15. Het is uiteraard niet 'de maatschappelijke taak' van banken om ons leningen te verstrekken. Wat wel absoluut een feit is dat het voor starters redelijk moeilijk tot onmogelijk wordt om een financiering te krijgen. Mijn 'droom' om te gaan ondernemen zal ik hoogstwaarschijnlijk in de ijskast moeten gaan zetten. Dat is natuurlijk niet de schuld van de banken maar het is wel enorm frustrerend. Als het zover komt dat slechts vermogende mensen nog kunnen ondernemen (supertalenten en superideeën daargelaten uiteraard) zou dat best tot een grotere tweedeling in onze maatschappij kunnen leiden en een nog groter verschil tussen de sociale klassen veroorzaken. En dan kun je je gaan afvragen of dat de kant is waar men heen wil in dit land. Maar dit is een ondernemersforum en geen politiek forum dus die discussie wil ik ook niet uitlokken, ik wil alleen concluderen dat ondernemen voor een gereserveerder publiek zal zijn en dat we het daarmee zullen moeten doen.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept