• 0

Nieuwe onderneming in financiering?

Hallo allemaal,

 

Graag zou ik het een ander willen weten met het starten van een nieuw bedrijf.

Mijn eigen bedrijf is helaas stuk gegaan ik zat in de autoruitservice en door het moeilijk doen van de verzekeringsmaatschappijen kunnen er nog maar een paar bedrijven in deze branche blijven bestaan.

Hier heb ik wel geld aan over gehouden.

 

Graag zou ik weer aan de slag willen met een eigen bedrijf en omdat ik als geen ander weet hoe moeilijk het is geld ergens los te krijgen voor een startende ondernemer zou ik iets in die vorm willen betekenen.

Zou iets willen starten dat het voor een startende ondernemer of zzper mogelijk is om bij mij een financiering te krijgen een soort lening, ook als het een heel mooi idee is waar ik de veel vertrouwen in heb zou ik misschien een investering willen doen.

 

De vraag is wat voor soort onderneming moet ik starten om dit te kunnen doen? de bedragen die ik wil uitlenen wil ik houden tot €5000,- of misschien iets daar boven nog, en zou dan winst willen maken via de rente die ik voor zon lening vraag.

 

Geld lenen wordt ook gestimuleerd door de belasting, met mijn autoruitservice bedrijf heb ik bij een familie lid €10.000,- geleent voor 2 bedrijfs auto`s aan te schaffen, de hele 10.000 werd een aftrekpost bij de belastingdienst voor mijn familielid dus hoe zit dit precies allemaal.. Moet ik een soort fonds starten of iets dergelijke?

 

Graag zou ik wat informatie krijgen..

 

 

[titel aangepast - mod]

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

16 antwoorden op deze vraag

  • 0

Kijk eens op de site van de belastingdienst met de zoekterm 'durfkapitaal' en Google eens op achtergestelde lening. Wellicht wil je zoiets doen?

Succès en groet,

 

Hans

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Design Thinker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 0

Heb even gekeken dit lijkt me toch niet echt het ding wat ik doen wil.

 

Eigenlijk wil ik gewoon een instantie worden waar startende ondernemers kunnen komen voor financiering iets in die richting.

Maar moet ik een BV daarvoor opstarten, kan het met een eenmanszaak.. Mag ik zomaar geld lenen aan personen. Heel veel mensen kunnen geen financiering krijgen dit kon ik ook niet bij een bank instelling toen ik begon. Ik wil zelf rond de 35 a 40k investeren in leningen en die in een looptijd van tussen de 2 en 4 jaar weer terug krijgen met rente en zo kan ik voor die periode een leuke maand inkomst opbouwen en ik help er heel veel mensen mee. de winst wat er bij mij weer terug komt wat ik aan rente verdien dit wil ik weer investeren in nieuwe leningen. Op deze manier denk ik toch dat je in een tijdsbestek van 5 jaar een aardig groot iets op kunt zetten. Of is deze wijze van denken niet goed

 

Hier zou ik graag wat informatie over willen..

Link naar reactie
  • 0

Ik wil zelf rond de 35 a 40k investeren in leningen en die in een looptijd van tussen de 2 en 4 jaar weer terug krijgen met rente en zo kan ik voor die periode een leuke maand inkomst opbouwen.

 

Welk rentepercentage had je voor ogen en welk maandinkomen hou je daar aan over?

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0

40k investeren tegen 9 á 10% levert je 4k per jaar op. dus €300- 350 per maand bruto, is dat het leuke maandinkomen dat je wilt bereiken?

 

Succès en groet,

 

Hans

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Design Thinker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 0

Ik denk dat Tommy fiscaal vriendelijk wil investeren via de Agaath-regeling. Fiscaal voordelig, ook omdat evt. verliezen aftrekbaar zijn. Hij kan dan alleen in startende ondernemingen investeren. Volgens mij is er eea veranderd? Maar zoals al eerder geadviseerd werd staat eea op de site van de belastingdienst. En anders wil ik hem graag in contact brengen met een belastingadviseur :-)

Link naar reactie
  • 0

Een maand inkomen van 300-350 bruto had ik inderdaad niet in gedachten.

Maar geld uitlenen aan nieuwe ondernemers is ook best risico vol en ben ik wel van plan om wat meer rente te vragen dan 9 a 10%.

 

Waar ik eigenlijk mee in mijn hooft zit dat ik dat geld niet zomaar uitgeven kan, ik heb het gevoel dat ik daar wat mee moet gaan doen. Even een berekening van mij hieronder en daar zou ik graag wat reacties op terug zien of dit logisch nadenken is ofniet..

 

Stel ik leen 40k uit verschillende soorten leningen. Ik ben heel veel mensen tegen gekomen op het internet die een geld bedrag vragen van 5k terug betaling binnen 5 maand met termijnen van €1250,- als ik daar 3 soorten van heb leen je 15k uit en krijg ik 5 maand lang €3750,- per maand terug dat betekend dat ik een winst heb van €750,- in de maand dat is geen vetpot maar ik heb dan nog 25K om wat mee te gaan doen, ik investeer geld in iets en ik zet een periode vast van 5 maand tot 1 jaar of langer dat ik een goed en lekker bedrag per maand terug krijg.. Dit wil ik dan zo houden met steeds weer nieuwe leningen. Heb gister een beetje onderzoek op het internet maar er zijn heel veel kleine ondernemingen die zulke leningen graag hebben willen omdat ze niks bij de bank los kunnen krijgen.

Maar is deze denk wijze wel goed?

 

Of het risico vol is en of ik de kansen van een onderneming in kan schatten daar ben ik niet overtuigd van maar een goede vriend van de familie heeft daar heel veel verstand van, en ik zou altijd instanties kunnen inschakelen voor advies.

En als je een contract afsluit met iemand en het gaat niet goed hij zal het geld toch terug moeten betalen omdat we een overeenkomst hebben.

 

Ik vind het zonde dat zoveel geld maar op een rekening staat, en omdat ik momenteel geen bedrijf meer heb en ook geen baan heb hoewel ik me wel kapot soliciteer wil ik wat met dat geld doen want ik zie het steeds minder worden omdat ik er steeds bij zit. en 40k is veel geld maar als je er van gaat leven is het zo op.

 

Mocht iemand andere tips hebben om met dit geld een goede toekomst plan te krijgen is dat ook altijd welkom.

Ik zit gewoon een beetje vast heb ik het idee ik wil alles maar kom steeds op een dwaalspoor..

Link naar reactie
  • 0

Als je korte termijn wilt uitlenen en hogere rentes wilt gaan berekenen dan de wettelijke rente, val je buiten de durfkapitaalregeling (v/h tante Agaath).

 

Die 'voorschotjesmarkt' waar jij op doelt, staat trouwens enorm in de schijnwerpers, dit komt nl. haast overeen met woekeren.

 

Dan nog even over je stelling: "En als je een contract afsluit met iemand en het gaat niet goed hij zal het geld toch terug moeten betalen omdat we een overeenkomst hebben."

 

Dat is nu precies het risico dat je met hogere rente wilt beperken, maar dat je wel daadwerkellijk loopt. Mensen die bereid zijn tegen dat soort tarieven te lenen, zijn een hoger risico van niet terugbetalen. Dan kun je wel een contract met ze hebben, maar je kent het gezegde 'van een kale kip...'?

 

Succès en groet,

 

Hans

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Design Thinker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 0

Ja, en dat is het nou net...die KALE KIP...

 

Stel je leent geld aan een ondernemer. hoe weet je dan of-ie in staat in tot betaling van rente, maar belangrijker: tot terugbetaling? Ben jij in staat om businessplannen goed te analyseren? En daarnaast de ondernemer zelf vaak de belangrijkse succesfactor.

 

Als je je rente niet krijgt, en je investering ook niet terugbetaald kan worden, dan ga je naar de deurwaarder. Maar als de schuldenaar veel schulden heeft, en diverse loonbeslagen bijvoorbeeld, dan kan hij in de WSNP en wordt jij "in de wacht gezet".... Hij moet dan 3 jaar lang zijn loon en post overdragen aan de schuldsanering. Het loon wordt dan verdeeld onder de schuldeisers. Maar als jouw schuldenaar bijv. in de bijstand zit, dan is er heel weinig te halen en na 3 jaar begint ie met een schone lei en worden de restschuld kwijtgescholden.

 

Ik zou daarom heel voorzichtig zijn, temeer omdat ik ook het gevoel heb dat je geen financiele achtergrond hebt en je wellicht snel een oor laat aannaaien. Mocht je dit toch door willen zetten zoek dan hulp bij bijv. een accountant of belastingadviseur. Maar....dat gaat dan natuurlijk wel ten koste van die marge.

 

Ik denk dat de beste optie is deelnemen via geldvoorelkaar.nl, of via symbid.nl. Maar dat is dan volgens mij weer niet fiscaal-vriendelijk.....(weet niet zeker).

 

Maar ik denk dat je beter af bent door te beleggen in fondsen van Brazilie of India :-);

Link naar reactie
  • 0

In het algemeen geldt dat aanbieders en bemiddelaars in krediet een vergunning van de AFM nodig hebben. Ze moeten zich aan de regels houden. Ze moeten bijvoorbeeld toetsen of iemand het krediet wel kan betalen en ze mogen niet meer dan de maximale rente rekenen. Een handige Stappenplan vergunningplicht kredietaanbieders vndt je op de website van de AFM.

 

Groet,

Winod

RVO.nl/Antwoord voor bedrijven informeert ondernemers over wetten, regels en subsidies. Zij werkt samen met Ondernemersplein.nl en andere (overheids)partners.

Link naar reactie
  • 0

Het lijkt me heel vervelend te moeten interen op je vermogen. Maar ook als je geld uitleent zul je blijven interen, alleen wat minder hard.

Als die 40k kan wegzetten tegen 9%, levert dat per maand zo’n € 200,- meer op dan wanneer je het geld veilig op een spaarrekening zou zetten (2,8%).

Dus voor die € 200,- bruto extra loop je het risico een deel van je geld kwijt te raken.

 

Mocht je die 40k ergens in geïnvesteerd hebben, waar leef je dan van?

 

Link naar reactie
  • 0

In het algemeen geldt dat aanbieders en bemiddelaars in krediet een vergunning van de AFM nodig hebben.

 

TS richt zich als aanbieder niet op consumenten, maar op bedrijven. Zolang TS zich blijft richten op bedrijven is het Stappenplan vergunningplicht kredietaanbieders niet van toepassing.

 

Voor zover ik begrepen heb is TS niet van plan op te treden als bemiddelaar.

 

Als TS met eigen kapitaal of kapitaal van zijn bedrijf geld aan andere bedrijven wil uitlenen staat hij in beginsel vrij om dit te doen. Hij heeft hier geen vergunning voor nodig. Of TS met zijn activiteiten ook een met risico verdisconteerd rendement weet te halen is een tweede...

CNOOP Corporate Finance | M&A | Financiering | Due diligence | Bedrijfswaardering

Boec | Eén partner voor al je financiële vraagstukken

Link naar reactie
  • 0

Een maand inkomen van 300-350 bruto had ik inderdaad niet in gedachten.

Maar geld uitlenen aan nieuwe ondernemers is ook best risico vol en ben ik wel van plan om wat meer rente te vragen dan 9 a 10%.

 

 

Waar ik eigenlijk mee in mijn hooft zit dat ik dat geld niet zomaar uitgeven kan, ik heb het gevoel dat ik daar wat mee moet gaan doen. Even een berekening van mij hieronder en daar zou ik graag wat reacties op terug zien of dit logisch nadenken is ofniet..

 

Stel ik leen 40k uit verschillende soorten leningen. Ik ben heel veel mensen tegen gekomen op het internet die een geld bedrag vragen van 5k terug betaling binnen 5 maand met termijnen van €1250,- als ik daar 3 soorten van heb leen je 15k uit en krijg ik 5 maand lang €3750,- per maand terug dat betekend dat ik een winst heb van €750,- in de maand dat is geen vetpot maar ik heb dan nog 25K om wat mee te gaan doen, ik investeer geld in iets en ik zet een periode vast van 5 maand tot 1 jaar of langer dat ik een goed en lekker bedrag per maand terug krijg.. Dit wil ik dan zo houden met steeds weer nieuwe leningen. Heb gister een beetje onderzoek op het internet maar er zijn heel veel kleine ondernemingen die zulke leningen graag hebben willen omdat ze niks bij de bank los kunnen krijgen.

Maar is deze denk wijze wel goed?

 

Of het risico vol is en of ik de kansen van een onderneming in kan schatten daar ben ik niet overtuigd van maar een goede vriend van de familie heeft daar heel veel verstand van, en ik zou altijd instanties kunnen inschakelen voor advies.

En als je een contract afsluit met iemand en het gaat niet goed hij zal het geld toch terug moeten betalen omdat we een overeenkomst hebben.

 

Ik vind het zonde dat zoveel geld maar op een rekening staat, en omdat ik momenteel geen bedrijf meer heb en ook geen baan heb hoewel ik me wel kapot soliciteer wil ik wat met dat geld doen want ik zie het steeds minder worden omdat ik er steeds bij zit. en 40k is veel geld maar als je er van gaat leven is het zo op.

 

Mocht iemand andere tips hebben om met dit geld een goede toekomst plan te krijgen is dat ook altijd welkom.

Ik zit gewoon een beetje vast heb ik het idee ik wil alles maar kom steeds op een dwaalspoor..

 

 

Ik denk dat menig man veel voordeliger is bij de bank als het gaat om het lenen van zeer kleine bedragen van ongeveer € 5.000, - aan een particulier/ondernemer of er een in spe. Tevens denk ik dat menig startend ondernemer meer nodig heeft dan alleen € 5.000, - als zou de startende ondernemer nog een eigen bagage hebben aan geld. Tevens is het uitlenen van een klein bedrag niet echt renderend als je het van de rente moet hebben en ook nog eens aan een onderneming waarvan je niet kunt inschatten of het van de grond komt of niet. De mensen/startende ondernemers waaraan je geld wilt uitlenen doe je niet zomaar, je zult eerst hun ondernemingsplannen moeten toetsen om je risico's te minimaliseren (dat doen banken altijd). Denk dat de tijd die je erin gaat stoppen moet aftrekken van de opbrengst...dan blijft er weinig over van die € 350,-

 

Buiten de berekening die jij maakt om uiteindelijk € 750, - per maand op te hoesten voor het uitlenen van 40k is inderdaad geen vetpot. Ik zou eerder gaan kijken of je een goed concept/project kunt vinden die winstgevend kan worden en interessant vindt en zeker getoetst is door meerdere instanties en je daarop volledig in te storten. Een project waar je aandelen (active/silent investor) kunt kopen en dan hoef je niet al je geld erin te stoppen. Verdeel je de risico's en kun je ook elders weer een deel van je geld ergens in investeren. Dit is hoe ik het zou doen.

 

Als ervaren ondernemer zou het zinvoller zijn om ergens in te investeren of althans een aandeelhouder te worden en je kwaliteiten en kennis erin te stoppen. Dat brengt eerder succes dan geld uitlenen en wachten tot het binnenkomt. In deze tijden van crisis is het voor een particulier/ondernemer als voor een bank geld lenen een hoge risico factor. Als banken niet meer uitlenen als voorheen, dan zou bij jou ook het balletje moeten gaan rollen....zou ik denken.

 

Dus als investor moet je minstens je risico's dekken door te kijken naar de grote spelers op de markt... (de banken) Die houden de hand op de knip.

 

De enige tip die ik jou kan geven is stel jezelf de vraag of je nog een keer ondernemer wilt worden of niet. Je hebt blijkbaar het geld maar weet niet waar in te stoppen. Geld uitlenen voor een gammele rente en zoeken naar een vaste baan..!! of weer gaan ondernemen. Dus ergens in investeren en je boterham mee te verdienen. Voor het laatste dien je ECHT scherp te kijken naar de markt en daarop in te spelen/dus de juiste investering te vinden, want iedereen heeft wel een uniek idee, en iedereen wilt het wel proberen met andermans geld. Dus wees scherp en laat je bij het laatste goed adviseren. Hier op HL genoeg mensen.

 

Succes

 

 

 

Link naar reactie
  • 0

Mocht iemand andere tips hebben om met dit geld een goede toekomst plan te krijgen is dat ook altijd welkom.

Ik zit gewoon een beetje vast heb ik het idee ik wil alles maar kom steeds op een dwaalspoor..

Goede tip?

Zoek op google eens op beleggingsclubs wellicht vind je daar voor jou passende mogelijkheden om je spaarpot te laten groeien.

Omdat de link met ondernemen ver te zoeken is, je hebt immers een beleggingsprobleem, zet ik op deze bijdrage een slot en zal ik straks verwijderen, ook om te voorkomendat het lijkt dat je naar financieringsgegadigden zit te hengelen en daar zijn onze gebruiksvoorwaarden erg duidelijk over.

 

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    10 leden, 290 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.