• 0

Beginnen als fietsenmaker...

Hallo,

 

Ik zal me even voorstellen wat ik doe voor mijn hobby waar ik uiteindelijk mijn werk van wil maken /eigenbedrijf , Ik ben al 4 jaar bezig met het vak fietsenmaker puur voor de hobby begin vorig jaar ben ik begonnen met het denken om er toch eens me werk van te maken met kleine stapjes voor nu beginnen met in de schuur veder te sleutelen maar dan niet alleen maar voor vrienden en familie maar ook voor buiten af , In de maand december een afspraak gemaakt bij de kamer van koop handel goed gesprek gehad de beste man adviseerden me wel alleen een BTW nummer aan gezien mijn leeftijd 18 jaar en omdat het nu nog deels hobby is dus ik veel uitgezocht en toen kwam ik uit bij de kleine ondernemingsregeling die vorige week aangevraagd zaterdag kreeg ik hier aantwoord op + mijn BTW nummer .

 

Nu ging ik zondag midag op zoek naar leveranciers natuurlijk wat gevonden maar nu lijkt het er op dat ze geen klanten willen zonder kamer van koop handel nummer mogen hun dit weigeren ?

 

En zoja wat kan ik dan doen een kvk nummer aanvragen of opzoek gaan naar een andere leverancier gaan ?

 

Kunnen de fietsenmakers hier in de buurt me iets maken kwa klacht indienen ?

 

Ik zelf ben vrij voorzichtig omdat ik niet alles kapot wil maken maar gewoon een goede naam op wil bouwen .

 

Alvast bedankt

Groeten Ruud

 

 

[titel aangepast en topic verplaatst - mod]

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

 • 0

Als het de policy is van leveranciers om niet aan particulieren te verkopen, dan mogen ze weigeren om iets aan je te verkopen. Uiteraard is het ook in je voordeel,want op deze manier kunnen jouw klanten niet alle producten kopen die jij wel aan hun kan verkopen. Nu is elk product ondertussen wel via een webshop te bestellen, maar het idee is om jou als proffessional een bepaalde status te geven.

 

Zelf ben ik klant bij een groothandel waar een bord op de deur staat, "Alleen verkoop aan professionele bedrijven".

Zonder KvK nummer wordt je aanvraag niet in behandeling genomen.

 

Link naar reactie
 • 0

Ik heb vandaag contact gehad met de leverancier hij zij dat het verplicht was om een KvK nummer te hebben . Ik heb naar de KvK gebeld mijn verhaal uitgelegd en zij antwoorden hier op dat je met een kleine ondernemingsregeling gewoon een KvK nummer kunt aanvragen een eenmalige kosten die hier voor zijn is 50,- euro .

 

Nu is mijn vraag komen hier nu niet extra rechten en plichten bij kijken ?

Link naar reactie
 • 0

Maak je een bepaald soort fietsen / fietsen met een bepaalde eigenschap?

 

Maak of herstel?

 

Een fietsenmaker stelt en herstelt fietsen. Verwarrende naam ja. ;D

 

Als EZ heb je volgens mij andere rechten en plichten dan een klussende particulier. Je moet bijvoorbeeld garantie geven en een administratie voeren.Neem aan dat je dat niet als probleem ziet, vooral ook omdat je toch die kant op wil.

 

 

Link naar reactie
 • 0

Persoonlijk denk ik dat het interessant kan zijn om als fietsenmaker in een bepaald type fietsen te specialiseren. Op die manier heb je kans om een reputatie op te bouwen en zullen je klanten van verder komen.

 

De tak van elektrische fietsen lijkt mij totaal anders dan die van race-fietsen bijvoorbeeld; met een compleet ander publiek.

 

Zelf rij ik met een cargofiets voor mijn job en daar moet je bij de gemiddelde fietsenmaker niet mee afkomen of kan je daar in ieder geval niet aankopen.

www.evelo.be - Elektricien in regio Kortrijk - technical support for creative people.

Link naar reactie
 • 0

Ik richt me nu puur op de stadsfietsen waarom omdat hier in de buurt er meer vraag naar is dan race . Ik heb wel wat klanten die op de racefiets rijden maar beperkt en dat hou ik ook zo graag . Waarom ik me meer op elektrische fietsen richt omdat er meer mensen zijn die er op rijden dan race en ook omdat mijn interesseren er meer liggen en mijn kennis tot nu toe ik kan er nu te weinig over uitleggen in de toekomst wil ik hier wel meer van weten .

 

Administratie is geen probleem en garantie geven ook niet dat doe ik al vanaf het begin gewoon om de juiste klanten te houden als ik dit niet zou doen ben ik zo mijn klanten kring kwijt . Veder over de rechten wat houd de EZ in ?

Link naar reactie
 • 0

Yes, inderdaad. De meeste fietsen'makers' repareren. :)

Ik vraag het omdat ik eerder een tweetal jongens heb gesproken die werkelijk fietsen wilden gaan maken (eigen frames met andere buisdiameters etc. Wel op basis van tweedehands fietsen. Ik weet er het fijne niet van, maar ik vermoed zoals het Burton concept was opgezet.

Link naar reactie
 • 0

Klinkt wel goed alleen is het probleem met eigen fietsen maken het garantie deel je moet op iemand terug kunnen vallen kwa garantie je neemt in een keer een hoop risico van de onderdelen .

 

Maandag heb ik een afspraak bij de gemeente om een aanvraag te doen als fietsenmaker in de schuur ben benieuwt of ik heb zal krijgen we zullen zien afspraak bij de kamer van koop handel staat op 3 Juni ik zal wat laten weten hoe alles verloopt .

 

Groeten

Ruud

Link naar reactie
 • 0

Daar zit inderdaad een businessmodel in.

 

Mensen sturen je de reserve sleutel op en zetten de fiets voor de deur. TS of een compaan haalt de fiets op en repareert die in de werkplaats, brengt de fiets terug en stopt de fietssleutel in een enveloppe (met rekening) in de brievenbus. Terug binnen 3 werkdagen voor standaard tarief en dezelfde dag voor een hoger "haasttarief".

 

Je moet wel een bus hebben met voorzieningen waarin de fietsen snel en veilig vervoert kunnen worden.

 

Er bestaat al een mobiele fietsenmaker volgens mij maar dan moet je nog steeds thuis zijn. Als er dan speciale onderdelen nodig zijn zal de fietsenmaker die moeten gaan halen. Niet ideaal dus.

Link naar reactie
 • 0

Er bestaan ook al enkele fietsenmakers die aan huis komen per cargofiets om de herstellingen te doen.

 

Ik kan je zo enkele links naar een drietal belgische fietsenmakers geven die zo werken.

 

Indien je liever rustige thuis in de schuur werkt dan zou je ook die fietsen kunnen ophalen met een fietstrailer; ook hiervan kan ik je enkele links met foto's bezorgen indien gewenst.

www.evelo.be - Elektricien in regio Kortrijk - technical support for creative people.

Link naar reactie
 • 0

Ik doe tot nu toe altijd met mijn auto en een fietsen drager , Wanneer er meer geld vrij komt sta ik er gerust voor open om een busje te kopen .

 

Het verschil tussen die fietsenmakers die aan huis komen en die in de garage sleutelen is erg groot die mensen plaken 9 van de 10 keer alleen maar een band en meer niet hier in de buurt hoor ik er niet echt de beste verhalen over helaas zoals Fietsned .

 

Ik kom bij vraag wel aan huis maar tot bepaalde werkzaam heden zoals een band vervangen remblokken of kabbel vervangen geen grote werkzaamheden dat werkt ook zeer ongemakkelijk omdat ik niet alles bij de hand heb .

 

Zelf ben ik benieuwt hoe het straks zal gaan lopen ik zit straks vrij goed met mijn werkplek hier in het dorp zit geen fietsenmaker en 2 dorpen er langs ook niet dus eigenlijk vrij ideaal alleen moet ik wel reclame maken en er bij zetten dat ik aan haal en breng service doe waar veel mensen persoonlijk veel behoeften aan hebben .

 

Ook zou ik eens moeten na gaan wat ik wel en niet voorraad ga leggen anders worden de voorraad kosten ook vrij hoog .

 

Fijn dat mensen mee denken dat waardeer ik zeer !

Link naar reactie
 • 0

Vandaag contact gehad met de gemeente ik had een inkijk gevraagd in het bestemming plan hier zijn antwoord op mijn vraag . Naar aanleiding van je verzoek of het toegestaan is om in een garage op het perceel fietsen te repareren, kan ik je het volgende melden. In het bestemmingsplan “Buitengebied” heeft het perceel een woonbestemming. Binnen deze bestemming is het uitvoeren van reparaties t.b.v. particulieren niet toegestaan. Ook biedt het bestemmingsplan geen mogelijkheden om hiervan af te wijken.

 

Zeer vervelend iemand die in 10 seconden je droom af neemt , Kan ik er iets tegen beginnen of sta ik in dit geval gewoon machteloos

Link naar reactie
 • 0

Dag Ruud,

 

Je kan gaan strijden tegen de gemeente, veel tijd en energie erbin stoppen, met een grote kans dat ht zinloos is geweest.

 

Maar dit zal slechts een van de kleine tegenslagen zijn in je verdere, hopelijk succesvolle, ondernemersleven.

 

Je laat je toch niet je droom afnemen hierdoor?! Je gaat er gewoon voor! Niet linksom, dan maar rechtsom!

 

Succes!

 

Danny

Link naar reactie
 • 0

Zeer vervelend iemand die in 10 seconden je droom af neemt , Kan ik er iets tegen beginnen of sta ik in dit geval gewoon machteloos

Lastig, zoek niet de strijd maar de liefde ;)

 

Probeer een wethouder of politiek bestuurder te enthousiasmeren en vraag hem/haar te helpen meedenken aan een oplossing.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Bestemmingsplan_(Nederland)

 

...hier in het dorp zit geen fietsenmaker en 2 dorpen er langs ook niet...

dorpen/gemeenten kunnen nog wel eens lokaal afwijken qua regelgeving.

Link naar reactie
 • 0

Aansluitend aan bovenstaande reactie; Denk niet in hindernissen, maar zoek kansen. Kijk dus verder dan je eigen garage en denk buiten-de-doos aan alternatieven...

 

Reparatie aan huis, anti-leegstand winkelpand, intrekken bij plaatselijke auto-reparateur, reparatiebus op terrein van tankstation, etc., etc.

 

 

Link naar reactie
 • 0

Zeer vervelend iemand die in 10 seconden je droom af neemt , Kan ik er iets tegen beginnen of sta ik in dit geval gewoon machteloos

 

Dat is de Nederlandse overheid, die liever niet ziet dat mensen banen creeren. Maar wat anderen al zeggen, je moet je daar niks van aan trekken, gewoon een andere oplossing zoeken. Als jij fietsen wilt maken dan ga jij fietsen maken, al moet je een rijdende werkplaats op een bakfiets bouwen.

 

 

Link naar reactie
 • 0

Als jij fietsen wilt maken dan ga jij fietsen maken, al moet je een rijdende werkplaats op een bakfiets bouwen.

 

Best een idee.

 

Koop zo´n marktwagen/aanhangwagen die je open kunt klappen, installeer daar je gereedschappen in, en 2 haken om fietsen in te kunnen hangen. Stuk met gangbare voorraad en begin de marktfietsenmaker.

 

Terwijl mensen op de markt lopen doe je de fietsencheck voor 10 euro oid. en vervang je de meest voorkomende problemen met remmen, versnellingen en verlichting.

 

meter of 5 vrijhouden en mensen die een check laten doen een beveiligde fietsenstalling erbij bieden waar ze na marktbezoek zo hun fiets weer op kunnen halen

Link naar reactie
 • 0

Bedankt voor de snelle reacties . Ik wil zelf echt in een pand zitten niet buitenwerken , hier in de buurt zit een auto garge die rustig aan af aant bouwen is misschien kan ik daar een klein stukje van huren maar ik vraag me het wel af of ik het me kan bekostigen als 18 jarigen zonder vaste baan gezien mijn school pas stopt op begin Mei 2015 .

 

Ik zat zelf te denken hier tegen over woont een boer en hij verkoopt gewoon vlees kvk nummer en belasting , Nu dacht ik kan ook zeggen dat ik nieuwe en gebruikte fietsen verkoop en dat ze vanaf de fabriek rijklaar geleverd worden dan kan ik wel een onderneming starten en rustig aan opbouwen naar een winkel en tegen Mei 2015 een pand huren .

 

Zou ik kans maken om die vergunning wel te krijgen van de gemeente ?

 

Groeten

Ruud

Link naar reactie
 • 0

Zou ik kans maken om die vergunning wel te krijgen van de gemeente ?

 

Je gaat een baan creëren (iig voor jezelf), je draagt bij aan de werkgelegenheid en aan de economie, een gemeente moet op z'n achterhoofd zijn gevallen als ze dat willen dwarsbomen. Maar dat doen ze dus in de praktijk inderdaad. Ik zou wat hulp vragen als ik jou was, van een jurist of adviseur hier op HigherLevel, hoe je het beste de gemeente kunt aanspreken dat jij je eigen bedrijfje wilt beginnen en zo dus werkgelegenheid gaat creëren in de gemeente waar je woont.

Het is goed om de vraag hier te posten, maar misschien dat een concept brief aan de gemeente die door een jurist is opgesteld, net wat meer indruk maakt.

 

 

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
 • Onze Nieuwsflits ontvangen?
  Deze verzenden we elk kwartaal.

 • Wie is er online?
  10 leden, 231 Gasten

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 80.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Ook interessant:

  Ook interessant:

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.