Ga naar inhoud

Een zaak opzetten [raw food veganistisch]

Geplaatst:

Raw Food

Hallo allemaal,

 

Wij willen graag van onze levensstijl werk maken.

Al langer dan 5 jaar eten wij raw veganistisch en hebben we vele recepten uitgeprobeerd. Via internet en zelfbedacht.

We merken dat de tijd aangebroken is om van onze droom een werkelijkheid te maken: onze passie voor raw veganistisch met breder publiek delen dan alleen met familie en vrienden.

 

Wij hebben een sparringpartner nodig die ons bij kan staan in het concretiseren van onze droom. We weten dat een ondernemingsplan nodig is, we weten ook dat de crowdfunding eventueel interessant zou zijn (aangezien we onvoldoende eigen middelen hebben om een zaak op te zetten), maar wat is nog meer interessant / belangrijk voor ons om te weten? En wat past bij ons? Catering, eetcafé, restaurant,..?

 

Wie kunnen we benaderen als we aan een goede sparringpartner denken? Op wie kunnen we googelen?

Een ervaren horecaondernemer? Een marketeer? ...?

En misschien weet je er een goede om hem / haar aan te raden.

 

Dank alvast voor het meedenken en de reacties!

 

[verandering: titel aangepast]

 

Featured Replies

Geplaatst:

Hans van den Bergh

  • Moderator

Welkom op HL, kijk goed op dit forum, begin toch eerst maar wel met het voor jezelf uitwerken van je idee naar een )ondernemers)plan (Wat wil ik bereiken, Hoe ga ik dat bereiken, wat is Nodig om het te bereiken?), daarin komen alle vragen, zoals jij die ook stelt, vanzelf aan de orde.

 

Ben je een stuk verder met het concretiseren, dan kun je daar gerust hier je concretere vragen over stellen.

 

Oftewel, laat eerst even wat zien van de efforts die je er zelf al in gestoken hebt.

 

En voor een sparringpartner of begeleider kun je een oproepje in de rubriek 'Vraag & Aanbod' plaatsen...

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc I Innovatiestrategieën Ontwerper I HL-Deelnemer en -Moderator I Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht I Bedrijfsidee? Toets het Grátis: HIERMEE!

Geplaatst:

Raw Food

  • Auteur

Dankjewel, Hans!

Dit helpt al

Geplaatst:

Ritzema

Even zoeken of deze op HL helpt ook al een eind! Succes!

 

Geplaatst:

Raw Food

  • Auteur

Dank je, Ritzema.

 

Zoekende naar de hulp bij het schrijven van een ondernemingsplan, kwam ik deze site tegen: https://qredits.nl/coaching/

Vast een bekende site voor de senioren hier :-)

Geplaatst:

Ritzema

Op HL senior (qua (in)actieve) jaren, in de fysieke wereld natuurlijk niet ;D

 

Sorry, ik ben inhoudelijk niet heel erg op de hoogte van genoemd epistel.

Geplaatst:

Hans van den Bergh

  • Moderator

Begin hier mee, dan kom je een heel eind.

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc I Innovatiestrategieën Ontwerper I HL-Deelnemer en -Moderator I Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht I Bedrijfsidee? Toets het Grátis: HIERMEE!

Geplaatst:

Raw Food

  • Auteur

Wat concreet, Hans. Fijn!

Geplaatst:

Bazzio

pfoe, je bent niet de eerste die zich dit afvraagt en velen zijn je al voorgegaan...

alhoewel de vega-markt nog steeds groeit is je doelgroep nogal beperkt en je lokale bereik als horeca bedrijf zal niet groot zijn tenzij je in een grote stad gevestigd bent.

andere keuze kan zijn producten ontwikkelen en/of fabriceren en direct dan wel via groothandels verkopen.

 

twee heel verschillende mogelijkheden, maar dat ligt er ook een beetje aan waar je persoonlijke interesse het meest ligt (en natuurlijk zijn er nog meerdere mogelijkheden en/of combinaties).

misschien leuk om wat inspiratie op te doen op de biobeurs in Zwolle? daar zijn ook allemaal verschillende disciplines op dit terrein aanwezig.

 

ik heb zelf een gezondheidswinkel in het westen van het land, als je interesse hebt staat de koffie voor je klaar :)

"zoek het maar uit"

Geplaatst:

Raw Food

  • Auteur

Nog meer concrete tips, waar wij zelf niet opkomen.

Dankjewel, Bazzio! En bedankt voor je aanbod ;-)

Geplaatst:

Richard Theuws

Voor je een financiering overweegt kan het verstandig zijn om jezelf goed af te vragen of je 'alles' zelf in huis hebt om een onderneming te voeren.

 

Er moet ingekocht en verkocht worden, dus ook goed berekend welke marges, omzetten en omloopsnelheid nodig is voor je rendabel bent, rekening houdend met allerlei factoren als verlies/verval/onverkoopbaar etc.

 

Je moet op de hoogte zijn (en blijven) van wet- en regelgeving, er moet een goede administratie gevoerd worden enzovoorts.

 

Schrijf eerst zelf een eerste versie van je ondernemersplan, neem de tijd en ruimte om je goed voor te lichten en idd bijvoorbeeld eens bij Bazzio op bezoek te gaan, bij Etjen van Just Like Your Mom (die wil je vast ook tips geven) en bij anderen.

 

Vraag vooral ook naar wat ze misschien beter hadden kunnen doen; iedereen maakt fouten (jij ook straks) dus hoe meer info je vooraf hebt, hoe meer kans op slagen.

 

Nu, ik wil je ZEKER niet ontmoedigen, mijn motto is "Als je niks doet kan er ook niks lukken", begin er gewoon vast aan in de avonduren en weekenden, en werk naar een concreet plan toe om het groter aan te pakken.

Commerciële ondersteuning nodig? Theuws.com

Geplaatst:

Raw Food

  • Auteur

Zeker niet ontmoedigend, Richard. Eerder realistisch.

Naar deze informatie zijn wij júist op zoek. Dankjewel!

 

Geplaatst:

Bazzio

Ook niet ter ontmoediging maar aanvulling: wij hebben in onze winkel een juicebar gehad met vers bereide sappen en smoothies maar helaas is deze niet succesvol geweest..leermomentje zullen we maar zeggen. :(

"zoek het maar uit"

Geplaatst:

svenh

Dat een juicebar in een winkel niet succesvol is geweest zegt helemaal niets.

 

Was het een ijzerwarenzaak? Boomsappen?

 

Ofwel, waarom was deze juicebar in deze winkel niet succesvol?

Multiplex op zijn mooist:

https://pastjekastje.nl Je kastje mooi op maat

https://www.svendingtray.com Buikbakken voor promotie en hospitality, standaard en maatwerk:

Geplaatst:

Raw Food

  • Auteur

Dank je, Bazzio voor deze aanvulling.

Interessant dat een juicebar niet succesvol is geweest. Zo zie je maar dat een goed idee niet per definitie een garantie is voor succes. De verschillende factoren zullen daar wel/niet aan bijdragen. Ik zie steeds meer in hoe belangrijk een ondernemingsplan is gericht op de persoonlijke situatie en wensen.

Geplaatst:

mmint

Ieder idee is inherent waardeloos. Die waarde moet je creëren door je idee uit te voeren. De uitvoering bepaalt hoe waardevol je idee wordt. Hoe ga jij waarde toevoegen aan je idee? Wat ga jij doen om te zorgen dat het waarde krijgt?

Hoe zorg jij ervoor dat wat je doet waarde bijdraagt? Hoe onderscheid je waardeverhogende bijdragen van waardeloze of waardeverlagende bijdragen?

 

Geplaatst:

Raw Food

  • Auteur

Waardevolle opmerkingen, mmint ;)

Geplaatst:

Bob de webbouwer

Dat een juicebar in een winkel niet succesvol is geweest zegt helemaal niets.

 

Was het een ijzerwarenzaak? Boomsappen?

 

ik heb zelf een gezondheidswinkel in het westen van het land

 

Een juicebar is op zich een logische toevoeging voor een gezondheidswinkel, maar of mensen zitten te wachten op een horecapunt in een winkel... blijkbaar in dit geval niet, maar het lokale tuincentrum hier heeft ook een horecapunt dat wel goed loopt.

 

Onder de naam Bob de webbouwer bouw en verbeter ik websites.

Daarnaast verzorg ik dj's en drive-in-shows op bruiloften, bedrijfsfeesten, verjaardagen enzovoorts.

Geplaatst:

mmint

Waardevolle opmerkingen, mmint ;)

Dank, maar mijn opmerkingen kun je ook praktisch benaderen. Zet in je ondernemersplan de antwoorden op mijn vragen en je bent een flinke stap verder...
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.