Ga naar inhoud
Sidebar tonen Sidebar tonen

Soepen verkopen

Geplaatst:

starter0224

Hallo allemaal,

 

Ik loop al langer rond met het idee om thuis soepen te maken, en deze in de wijk/dorp/stad te gaan bezorgen  aan mensen (nadat ze een bestelling hebben doorgegeven/geplaatst) die houden van een vers soepje die ze alleen nog maar even dienen op te warmen.

 

Nu heb ik via onderstaand topic vernomen dat je volgens alle regels wel je huis moet ombouwen, of een werkplaats moet huren.

Mijn woning is een huur-rijtjeshuis, dus ombouwen zal lastig gaan.

 

Ik vraag mij af hoe ik aan een geschikte werkplaats kom. Mijn idee is niet om de soepen ter plekke te verkopen.

 

Activiteiten die plaatsvinden zijn:  aanlevering ingredienten, opslaan ingredienten, verpakken soepen, bereiding soepen, opslaan soepen. Dus een cafetaria/restaurant huren past niet bij mijn plannen. Maar wat zou wél geschikt zijn?

 

Ik ben benieuwd hoe jullie dit zouden aanpakken

 

 

Bedankt!

 

 

Edit: Hoe zit het eigenlijk als ik de soepen wil bezorgen, mag dit met koelboxen of dien ik dan een (dure) koelwagen te hebben?

 

aangepast door starter0224

Featured Replies

Geplaatst:

Hans van den Bergh

  • Moderator

Welkom op HL

Allereerst dien je jouw vragen aan de gemeente en eventueel verhuurder te stellen.

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc I Innovatiestrategieën Ontwerper I HL-Deelnemer en -Moderator I Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht I Bedrijfsidee? Toets het Grátis: HIERMEE!

Geplaatst:

starter0224

  • Auteur
  Op 21-4-2020 om 21:57, Hans van den Bergh zei:

Welkom op HL

Allereerst dien je jouw vragen aan de gemeente en eventueel verhuurder te stellen.

 

Bedankt Hans. ik contacteer de gemeente op korte termijn

Geplaatst:

TwaBla

 

Er valt vast wel iets algemeens te zeggen. Bijvoorbeeld over de bereiding en verpakking van koelverse soepen of diepvries. Bij AH liggen sinds een jaar of twee ambachtelijke soepen die door lokale slagers gemaakt worden, in een soort van leverworst verpakking. En misschien kunnen soepen goed in glas!

 

Nou is de kans om samen te werken met een lokaal restaurant...

 

aangepast door TwaBla

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Geplaatst:

starter0224

  • Auteur
  Op 21-4-2020 om 23:18, TwaBla zei:

 

Er valt vast wel iets algemeens te zeggen. Bijvoorbeeld over de bereiding en verpakking van koelverse soepen of diepvries. Bij AH liggen sinds een jaar of twee ambachtelijke soepen die door lokale slagers gemaakt worden, in een soort van leverworst verpakking. En misschien kunnen soepen goed in glas!

 

Nou is de kans om samen te werken met een lokaal restaurant...

 

 

Bedankt voor het meedenken

 

Een glazen verpakking had ik al op het oog, ook vanwege recycling, kosten, presentatie

 

Samenwerking zal in deze tijd inderdaad makkelijker gaan, iets om over na te denken. Echter, zou ik zomaar in de keuken van een ander restaurant mogen werken, en lopen zij dan niet het risico om de steun van het kabinet mis te lopen o.i.d.?

aangepast door starter0224
toevoeging

Geplaatst:

De Ketchupmaker

Leuk idee, maar weet je ook of er een markt voor is? (Ik werk nog steeds vanuit mijn eigen keuken en volgens de HACCP richtlijnen, in een huurhuis is dat lastiger, dat snap ik; je kunt vaak een professionele keuken voor dagdelen, weken en maanden huren.)

Geplaatst:

TwaBla

 

Ik herinner me nog een soepbezorgman die net als een ijscoman op vaste dagen door de buurt reed. Met een bestelwagentje. Zou zelfs met een bakfiets moeten kunnen. Hoeveel soep eet een  mens? Halve liter per persoon?

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Geplaatst:

De Ketchupmaker

De Kleinste Soepfabriek is trouwens ook ooit in zijn keuken begonnen. Inmiddels is dat een bedrijf (op een industrieterrein) geworden dat aan supermarkten levert. 

Geplaatst:

Ondernemeneer

  Op 22-4-2020 om 08:27, TwaBla zei:

 

Ik herinner me nog een soepbezorgman die net als een ijscoman op vaste dagen door de buurt reed. Met een bestelwagentje. Zou zelfs met een bakfiets moeten kunnen. Hoeveel soep eet een  mens? Halve liter per persoon?

 

Klinkt wel echt als iets wat in deze tijden weer zou kunnen werken. Denk eerlijk gezegd dat je per persoon minder eet. Zo rond de 300 milliliter.

Leef je leven door te leven.

Geef om geven door te geven.

Traprenovaties | Treinkaartjes | DC Timmerwerken

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.