Jump to content
 • Welcome to HigherLevel, the Dutch business forum

  Do you have a business question, do you want feedback on your business plan or do you want to advise others? Then you are at the right place at a higher level. Here entrepreneurs come together to take each other to the next level.
  Ask your question, get a quick answer and share your experiences with entrepreneurs. The moment it suits you!
  During the day, evening and weekend 24/7 free advice and exchange of experience with entrepreneurs who understand!
MartinDupuis

Iemand ervaring met draadloze verbindingen?

Recommended Posts

Hallo mensen,

 

Gelukkig zijn er hier heel veel technische mensen, en ben ik bijna compleet a-technisch. Ik had laatst een brainstorm! :o

 

Zou het mogelijk zijn om de helm bij Lasercombat met behulp van Wifi, of een andere techniek draadloos te maken? Ik bedoel, de kabel is het zwakste gedeelte van het systeem, zou het kunnen dat je de data van de sensoren (help, ik wordt geraakt) draadloos naar het wapen doorseint, en andersom (signaal van het wapen naar de leds en speakers in de helm).

 

En moet je dan als je 20 wapens hebt nog iets speciaals doen...ik bedoel, helm 2 moet wel weten dat ie bij wapen 2 hoort lijkt me?

 

En nog belangrijker, zou zoiets nog betaalbaar zijn?

 

Enfin, weer een hoop vragen om die rare ideeen die je soms kan hebben te toetsen. :-X

 

Ik hoor hier graag meer over van jullie.

 

Groet, Martin

Share this post


Link to post
Share on other sites

zal vast wel mogelijk zijn, vraag is meer wat het je kost (zowel financieel als anderzinds).

 

Wat ik (als laser leek) niet precies snap is wat je er mee wilt bereiken. Is er een probleem dat opgelost dient te worden, is het makkelijker, verbetert het de ervaring van de speler?

 

als je weet wat je er mee kunt bereiken, dan kun je een soort kosten-baten analyse maken. Immers, als het met wifi kan, betekent nog niet automatisch dat je het moet doen (zeg ik als hardcore gadget freak, haha).


Download: Capture. Deliver. Excel. to learn about the principles, strategies and processes of business writing.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Het 'probleem' is dat de kabel van het wapen naar de helm de zwakste schakel is in het geheel. Spelers zouden ook vrijer zijn in beweging als er geen kabel zit tussen het wapen en de helm.

 

Ben gewoon benieuwd wat er technisch mogelijk is, en of dit inderdaad nog tegen 'normale' kosten te realiseren is.

 

Groet, Martin

Share this post


Link to post
Share on other sites

Misschien krijg je meer reacties als je ipv wifi vraagt naar een draadloze verbinding. Er zijn nl ook andere technieken, en er zitten de nodige techneuten op dit forum.


Ondernemers kiezen een volksvertegenwoordiger die doorvraagt. Stem Omtzigtig

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hallo Martin,

Wireless fidelity (Wifi) is draadloos datatransfer van b.v. een PC

naar een printer of PC --> PC. d.m.v. een router. dit is de basis.

Wifi staat nog in de "kinderschoenen" storingen door magnetron

beveiling etc moeten nog worden opgelost.

TNO heeft veel expertise op het gebied van simulatie, naar mijn mening

is dit het juiste traject:

 

Home TNO | Sitemap | Disclaimer | Print | TNO light

 

 

Militair optreden > Operationele Analyse > Gaming

 

Home

Wie we zijn

Kennis

Portals

Producten en Diensten

Werken bij TNO

Actueel

Contact

 

 

 

Wij maken Interactieve Spelsimulaties . En faciliteren deze voor trainingsdoeleinden. Daar is veel kennis voor nodig, uit allerlei disciplines. Bij Interactieve Spelsimulaties weten we daarom alles wat we moeten weten over didactiek, ICT, spelkunde, modelleren en domeinkennis. Want het verschilt nogal of er een simulatie moet komen voor de rampenbestrijding op provinciaal niveau, voor het onderhoud van een nieuw gevechtsvliegtuig, de interactieve training van een staf op bataljonsniveau of voor het nabootsen van een logistieke keten die de hele wereld omspant. Wat we wel kunnen zeggen is dit. Wij nemen u als klant veel zorgen uit handen. Van advies, ontwerp, bouw – natuurlijk altijd op maat – en testtraject, tot aan de ondersteuning tijdens de oefening en de after-action review toe. En één van de dingen die we bij de bouw van uw Spelsimulatie steeds voor ogen houden, is dat de ontwikkelingskosten en -tijd overzichtelijk moeten blijven. Wij doen daartoe aan hergebruik van ICT-componenten uit andere trainers en simulatoren. Dat scheelt u tijd en geld.

 

sux6

 

 

 

 

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tussen wapen en helm, een korte afstand dus. beide systeempjes draaien op batterij voeding. Daarvoor zou ik dan geen WIFI gebruiken, je hoeft immers hooguit maar een paar bytes per seconde te versturen.

Je zou een mooi systeem kunnen maken met Zigbee componenten, dit is speciaal geschikt voor dit soort toepassingen. Zeer low power. > 5 jaar batterij levensduur.

Elk zendertje krijgt dan zijn eigen id nummer, zodat de juiste helm bij het juiste wapen hoort

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voor zo'n korte afstand en zo weinig informatie (nummertje van het geweer om te kijken of dat overeenkomt met de helm en of er geschoten is) is wifi inderdaad nogal overkill. Ik dacht dat je bedoelde dat je helm/geweer gelijk aan de centrale spel computer doorgeeft dat je iemand geraakt hebt of zelf geraakt bent :)

 

Als je zelf gaat zoeken moet je wel kijken naar een systeem waarbij het mogelijk is om met veel zenders tegelijk op dezelfde frequentie te kunnen zitten. Bij de gemiddelde electronica zaak hebben ze wel kitjes voor weinig liggen maar je hebt een aparte frequentie nodig per zender en dat zijn er niet zoveel (m'n favo mini afstandbestuurbare autotjes kon ik helaas maar in 3 frequenties krijgen ;))

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kijk, dat is het fijne als er zoveel kennis aanwezig is op zo'n forum...heb namelijk nog nooit van Zigbee gehoord... :)

 

Ik vrees dat wat ik lees van TNO is geschreven voor de landmacht, en die beschikken over iets diepere zakken. Maar ik ga het toch bekijken.

 

Nee, het is helaas niet mogelijk om de data te koppelen aan een centrale computer. Had ik graag gewild, maar de leverancier heeft hier andere ideeen over.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Laat ik nou toch net een gesprek gehad hebben met de mensen die op Holland Innovation de hele wifi gaan doen.

Take a look Total4

En je snapt hem al, die hebben toevallig net iets gemaakt hebben voor de fitness wereld wat misschien voor jou ook te gebruiken is.

Dit wordt tijdens de komende fitnessbeurs, of iets dergelijks, gepresenteerd, dus ik treed hier liever niet in details.

 

Ik ga je even een pm sturen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

nou zoveel kanalen heb je niet nodig, omdat iedereen niet continue aan het zenden is. Je moet alleen de veranderingen verzenden, zodat de bezettingsgraad erg laag is, (en ook het opgenomen vermogen van de batterij laag is). Dat een ander dan bijv. 0.1 seconde later aan de beurt omdat het kanaal even bezet was zal je niet merken. Je moet dus wel een beetje intelligentie inbouwen. Zo iets zal je niet kant en klaar kunnen kopen.

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Als echte leek zou ik eerder denken aan bleutooth. Ooit een een tv programma gezien waarin de koffiezetter de magnetron aanstuurde of zoiets. Zelf bijvoorbeeld een bleutooth "oortje" bij mijn mobiel. Werkt erg goed.


Specialist op het gebied van "advertising by products",

vinder van het juiste geschenk voor uw doel.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Als echte leek zou ik eerder denken aan bleutooth. Ooit een een tv programma gezien waarin de koffiezetter de magnetron aanstuurde of zoiets. Zelf bijvoorbeeld een belutooth "oortje" bij mij mobiel. Wekt erg goed.

 

Ja, blue tooth werkt inderdaad goed, en is inmiddels geaccepteerd. Maar blue tooth is een stroomvreter, ook al omdat het zolang duurt voordat een verbinding is opgebouwd. Dus wanneer je maar een paar bytes wilt versturen ben je niet efficient bezig met BT. BT is ontworpen om te gebruiken als een draadloze verbinding met een PC, waar je een hogere bitsnelheid nodig hebt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Misschien dat je met telemetrie in de 433 Mhz beter uit bent..

 

Kijk eens op: www.d-d-s.nl zij doen veel op dit gebied.

 

Groet

 

Rick

Share this post


Link to post
Share on other sites

D-D-S kwam me al zo bekend voor, maar ik heb daar ooit Pelicase koffers besteld :o maar goed, das een ander verhaal.

 

Ik heb al heel wat informatie binnengekregen, probleem is echter dat ik zelf helemaal niet technisch ben. Dus ik moet qua kennis echt op anderen vertrouwen in deze, ik zou niet durven zeggen wat de beste oplossing is.

 

En hij moet natuurlijk ook nog betaalbaar zijn, want ik weet niet of een draadloze verbinden wapen-helm nou zo'n USP is? Het is makkelijk voor de speler, heeft ook minder kans om te blijven hangen met de kabel achter een tak of iets dergelijks....maar echt een verkoopargument waar mensen speciaal voor komen lijkt het me niet? ???

 

Groet, Martin

Share this post


Link to post
Share on other sites
Let op: het laatste bericht in het topic waar je op wilt reageren is meer dan zes maanden oud. Onnodig oude topics omhoog halen wordt niet altijd gewaardeerd, maar natuurlijk mag je nog wel op oude topics reageren.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 0 leden online en 85 gasten

  There are no registered users currently online

  (See full list)    
 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept