Jump to content
Geoffry
Verberg

Horeca overnemen Zuid-Spanje(Fuengirola)

vraag

Goedemiddag,

 

Ik heb een een vraag misschien kunnen jullie mij antwoord op geven.

 

Wij hebben een Bar gevonden in Zuid-Spanje plaats Fuengirola op een AA locatie tegenover het strand en langs de drukke boulevardblad.

 

aantal keren wezen kijken en ook met Eigenaren gesproken.

 

Hebben mensen hier ervaring met Horeca in Spanje en waar je allemaal erg op moet letten?

Link to post
Share on other sites

8 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Rate this answer
36 minuten geleden, Geoffry zei:

Hebben mensen hier ervaring met Horeca in Spanje en waar je allemaal erg op moet letten?

Welkom op HL 

 

Ik zou haast zeggen:"Kijk eens wat afleveringen van 'Ik vertrek' terug.":winking-face:

 

En lees dit eens goed door...


Succes & Groet, Hans van den Bergh, A.C.T.I.V.E. (Adviseur, Coach, Trainer, Inbrenger Van Expertise)-Consultant, gespecialiseerd in Opzetten, Aanpassen of Verbeteren van bedrijven in de Belevenis-, Hospitality- & Leisure-markt. Hulpvraag? Ideeën? Plannen? Neem gerust Contact op!

(Let Op: Mijn reacties als vrijwillig Moderator zijn op basis van toetsing aan de forumregels, als lid zijn deze op persoonlijke titel)

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer
7 uur geleden, Geoffry zei:

Hebben mensen hier ervaring met Horeca in Spanje en waar je allemaal erg op moet letten?

 

Geen ervaring met horeca maar omzetten (en winst) uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst. Iedereen snakt naar vakantie en ongetwijfeld zal het toerisme in spanje weer aantrekken, hoe snel dat gaat gebeuren is koffiedik kijken.

 

Maar als je niet teveel hoeft te financieren en je hebt een buffer voor mindere tijden achter de hand kan je wellicht nu goede zaken doen.

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Net zoals in Nederland dien je in Spanje aan (veel) wettelijke eisen te voldoen om in de horeca te kunnen starten. 

De huidige eigenaar kan je daar alles over vertellen. Maar informeer je zelf ook zo breed mogelijk. temeer omdat het ook vaak mooier klinkt en wordt voorgesteld dan het is.

 

Lees bijvoorbeeld deze informatie en verdiep je ook in de Spaanse rechtsvormen. Op de laatste infolink zie je ook de vereisten van contracten die je nodig hebt.

Ook moet je om de horeca zaak over te kunnen nemen in het bezit zijn van een diploma "Certificado de Manipulación de Alimentos homologad" (vergelijkbaar met het Nederlandse diploma sociale hygiëne).  

Vaak wordt voorgesteld om papieren van de vorige eigenaar over te nemen. Klinkt een stuk makkelijker, maar dat is het niet. Want, dat is slechts tijdelijk en bij het officieel regelen bij m.n, ook de lokale instantie niet altijd geaccepteerd. Dan heb je de zaak wel al op papier overgenomen, maar sta je "zomaar" voor je eigen gesloten deur.

 

Kortom: bereid je goed voor. Zorg er voor dat je alle formulieren die nodig zijn in handen hebt en neem vooral een goede Spaanse juridische adviseur bekend met horeca die jou ondersteunt met het regelen van alle benodigde contracten.

 

Het is in het begin veel geregel en alert zijn/blijven op wat je moet regelen in Spanje en bij welke instanties in Spanje.. Maar, het is zeker niet onmogelijk. Er zijn genoeg Nederlandse horeca ondernemers die je voor zijn gegaan en die het ook gelukt is. 

 

 


Netwerken: Het gaat er niet om wie je bent, maar wie je kent !

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer
43 minuten geleden, Mikky Vrolijk zei:

Er zijn genoeg Nederlandse horeca ondernemers die je voor zijn gegaan

Totdat ze er achter kwamen dat het gras aan de overkant kunstgras bleek te zijn. Ik zou me in deze tijd nog eens 10 keer bedenken, het eeuwige mañana...daar moet je ook tegen kunnen. Alles loopt daar op kruipolie, je went er wel aan of juist helemaal niet.

Maar verras ons eens met de blijde boodschap dat het tegendeel waar is, en dat je de vaten niet aangesleept krijgt. Heb je trouwens ook contracten met leveranciers?

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Ik kan mij daar wel in vinden @atlas1302, want je moet inderdaad geduld hebben met alles goed te regelen.

 

Maar, neemt niet weg dat het wel allemaal kan. Ook in deze tijd waar het lijkt dat Spanje toch eerder "open" is dan andere Europese landen met Covid-19 regels, waaronder Nederland.

 

@GeoffreyInhakend op atlas1302 zijn bericht: een goed idee om andere Nederlandse horeca ondernemers te spreken in Fuengiorla over hoe zij gestart zijn, waar ze tegenaan gelopen zijn of nog tegenaan lopen als het gaat om  horecazaken regelen met de lokale overheid.

 

Een aantal Nederlandse  horeca ondernemers kun je vinden op deze pagina onder Fuengirola >>> Ga met hen in gesprek hoe het ondernemen in de horeca hen vergaat. Ik vermoed dat daar ook positieve verhalen uitkomen.


Netwerken: Het gaat er niet om wie je bent, maar wie je kent !

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Er komt veel bij kijken, laat je begeleiden door iemand met verstand van zaken.

Ik heb een collega die Nederlanders helpt en ondersteunt bij het starten van een eigen horecazaak in Spanje, hij woont er zelf en weet alles van a tot z.

Als je zijn contactgegevens wil dan mag je me altijd contacteren.

 

Succes!


Als gevestigde of startende horeca ondernemer op zoek naar ondersteuning en/of advies? Bemiddeling bij aan- en verkoop, startersbegeleiding, financiering/herfinanciering, conceptontwikkeling, schuldsanering, advies, coaching, Interim management, ...etc. Stuur me gerust vrijblijvend een pb!

www.HorecaAdviesBureau.nl

Link to post
Share on other sites
 • 1
 • Rate this answer

ik woon bijna 20 jaar in zuid spanje, en denk wel wat ervaring te hebben.

Waarom willen de huidige eigenaren het verkopen? En tegen welke prijs?

Op het moment vallen de horeca zaken bij bosjes om, en kun je het lokaal zonder (traspasso) kosten overnemen.

 

Het is echt een hele moeilijke handel, zeker fuengirola moet het echt hebben van de zomermaanden, en de rest van het jaar is het daar vrij stil. En de concurrentie is moordend, er zijn gewoon teveel barren en restaurant voor de hoeveelheid locals en toeristen om er een goede boterham aan te kunnen verdienen. De meeste horeca ondernemers zijn binnen een jaar al weer weg. Degene die er al jaren zitten hebben of het pand ooit goedkoop gekocht, of een oud laag huur contract. En dan kun je het door de lage kosten wel uitzingen, maar een vetpot wordt het gewoon niet.

Edited by espen
Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 5 leden online en 216 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept