Jump to content

atlas1302

Legend
 • Content Count

  257
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

17

Personal info

Recent activities

 1. Oh je gaat contracten op laten maken, dat zal een overeenkomst zijn hoe en wat en welke conditie`s de pallet aangeleverd wordt. De expediteur gaat dan het logistiek rondbreien, invoer en heel de santenkraam. Uiteraard weet de expediteur ook welke documentjes jij nodig hebt om aan te leveren, een TIR carnet zou handig zijn.
 2. Laat het over aan een expediteur, het is een vak apart. Ze vragen hier gewoon om de gegevens van het bedrijf, jouw bedrijf dus. Sta je eigenlijk wel ingeschreven bij de K.V.K. als importeur zijnde van betreffende goederen die je denkt in te voeren? De tegenpartij lijkt een serieuze onderneming te zijn, en willen graag weten met wie zaken te doen.
 3. Je hebt een BV @peerke007 werk op contract basis. Je geeft iedereen een contract voor een bepaalde tijd, goed dicht getimmerd. Zo doen ze het in de voetballerij toch ook? Gaat het goed dan groeien ze mee, gaat het slecht of het hapert ....contract naleven. Jij blijft de baas en houd overzicht, met gedegen kennis van zaken.
 4. Totdat ze er achter kwamen dat het gras aan de overkant kunstgras bleek te zijn. Ik zou me in deze tijd nog eens 10 keer bedenken, het eeuwige mañana...daar moet je ook tegen kunnen. Alles loopt daar op kruipolie, je went er wel aan of juist helemaal niet. Maar verras ons eens met de blijde boodschap dat het tegendeel waar is, en dat je de vaten niet aangesleept krijgt. Heb je trouwens ook contracten met leveranciers?
 5. Got it! en dat zijn dus zoals @Roel zegt, 90% die geen omzetbelasting betalen van de 50.000 webshop eigenaars. Misschien tijd om dit ook eens onder een vergrootglas te leggen voor de toekomstige regering. Hier valt veel te scoren voor de schatkist lijkt mij.
 6. Maar dit gebeurd toch al jaren, en nu pas mopperen. Hoeveel zolderkamer webshopjes bestaan er wel niet! Hier op CV hebben ze het dik in de gaten, de douane autoriteiten houden alle ingevoerde prullagen vast op Praia en stuurt het niet door naar de lokale postkantoren op de eilanden. Ali merkt dat op natuurlijk want de ene dispuut na de andere volgt en ze worden het beu. Nu is het leverbaar met pittige verzendkosten van Fedex, DHL, Post.NL en UPS. Geslaagde actie van de autoriteiten, je koopt maar gewoon bij de lokale winkeltjes. Zijn er nog winkeltjes in Nederland trouwens, moet t
 7. Behaalde resultaten bieden geen garantie voor vandaag of de toekomst. Als het bedrag van 1200 euro jou schikt, doe het dan voor de eerste keer. Daarna ge je evalueren wat er beter kan of juist niet....ik bedoel, je begint te leren om te importeren. Het hele proces en santenkraam van het hedendaags importeren uit een 3e land.
 8. Ongelooflijk dit, dat het nog steeds zomaar kan....het is gewoon list en bedrog. En dat kan ik onderbouwen.
 9. Ik raad u aan om gewoon een boekhouder te nemen, dan kunt u zich concentreren op ondernemen en geld verdienen. Zo doe ik dat tenminste.
 10. Wat heeft dit te maken met een ondernemer die als particulier een bedrijfspand wil aanschaffen en dan de BTW terug wil vorderen. Daar is geen verwarring over hoor.
 11. Hoe moeilijk kan BTW voor sommige zijn, en proberen zelf boekhouder te zijn. Particulieren zoals al beantwoord hebben geen BTW nummer. U verhuurt het pand privé of als ondernemer, als u het verschil ziet dan bent u eruit.
 12. Het verhaal ging erom om een distributeur voor de rechter te dagen, zinloos en kansloos dit. Je kan het altijd doen natuurlijk als je de rechter wilt vertellen wat je allemaal dwarszit. De handel wat jij doet dat is niet mijn ding, ik weet er verder weinig van. Ben wel benieuwd of je ook daadwerkelijk naar de rechter stapt.
 13. Ik zit ook in Africa en daar importeer ik vanuit. En ja ik moet ook 15% IVA (btw) betalen en afhankelijk product, invoerrechten. Dat is niet hetzelfde wat in Congo gebeurd, een Kaapverdiaan die invoert is ook gewoon aan de beurt. (tenminste....???) Wat TS nu gewoon kan doen om zijn klant eerst te laten betalen en dat hij/zij/partij maar verder ziet hoe dat pakketje bij hem op de mat komt. Blijkbaar uit het verhaal op te maken is hij/zij/partij een buitenlandse onderneming is, beetje het geluid van discriminatie ..hij wel en ik niet. Ze mogen blij zijn dat er buitenlanders daar zijn
 14. Hoezo, de goederen blijven daar toch niet maar passeren alleen maar. Bestemming Nederland.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept