Jump to content

atlas1302

Super Senior
 • Content Count

  152
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1

Personal info

 1. Niet moeilijk i.d.d. maar hoe ga je het op de markt brengen? Verpakking, opslag, welke eisen voor verkoop?
 2. Moedig en dapper besluit, als je hier uitkomt kom je altijd sterker terug. Hoop voor je dat het allemaal gaat lukken, succes ermee.
 3. En u bent woonachtig in Hong Kong. Waarom zit je dan nog in die VOF? Laat me het zo zeggen, als je geen verbintenis meer met Nederland heb, uitgeschreven in het register van je laatste woonplaats. Dan ben je klaar met Nederland! Je woont permanent in Hong Kong, en heb daar ook een verblijfsvergunning, en ook aangeven in Nederland dat je daar woont. Buiten de EU. Als dat zo was dan heb je ook geen Nederlands bankrekening meer, geen postadres...enfin al die gemakkelijke dingetjes van een Nederlander zijn. En je bent ook klaar met de Nederlandse fiscus. Precies wat ik ook doe, maar dan een beetje anders.
 4. Ondernemen is gewoon risico nemen, je kan het niet uit sluiten. Reserveer wat geld om de klappen te kunnen opvangen in slechte tijden (corona toestanden of zo). Als het een paar slechte maanden zijn zonder verkoop, wil je toch minimaal pindakaas op je boterham. Ja toch. Dat is wat bedoeld wordt met geld verliezen, geen inkomsten..geen reserve, schulden. Gaandeweg gaan jullie steeds slimmer worden en gaan ook begrijpen wat ondernemen inhoudt. Pak het lef.
 5. Dank u, vond het ook slim om 15 jaar geleden te bepalen met wie en waar. Maar het belangrijkste van ondernemen is lef. Zonder lef bereik je niks, al ben je nog zo slim! Heb je beide in huis maak je kans om heel veel geld te verdienen, dan dienen weer andere problemen aan.... veel geld maakt niet gelukkig, is wel handig natuurlijk. Nee doe mij dan maar een rustig uitgebalanceerd leven waar je met natuurlijke instincten nog heel ver kan komen. En dan...gezond blijven, gezondheid.
 6. Deze man @Barr76 weet wel wat handel en wandel is, na 18 jaar verdiend hij wel een lintje. Zijn probleem is de mentaliteit verschuiving in de samenleving en dat zit gewoon tussen je oren. Maar om nu pas te gaan acteren, dat had volgens mij wel eerder gekund. Maar misschien liepen de zaken gewoon lekker en dacht hij, we zien wel wat het wordt...met een gezin achter heb je vaak weinig keus. Ik zou ook echt geen zaken meer willen doen in Nederland, puur om wat @Barr76 zegt. De room is er vanaf. Hard voor weinig, met de nodige hoge lasten per maand die je gewoon moet slikken. Alleen daar kan je al depressief van worden, dus ik begrijp het wel een beetje.
 7. Wat @Cosara zegt, je moet geknipt zijn voor ondernemerschap en de structuur en cultuur waar je onderneemt. Voor jou is dat Nederland. Als je aan mij vraagt wat doe je zoal de hele dag, nou zo weinig mogelijk! Kan ik met de cultuur en de structuur overweg, mmm....ja ook dat lukt me. Ik heb geen problemen om mij als niet Nederlander te gedragen, die handelswijze past wel bij mij. Die Atlas die doet het werk voor mij, en dat is meer dan genoeg. Ik onderneem dus als het mij zo eens uitkomt, zo niet...dan doe ik net alsof. Dat heeft 15 jaar geduurd om zo te praten, zo te denken, zo te handelen. Het is niet anders en ik leg me daar bij neer. Het is hier geen goudkust, jammer voor mij...maar basalt ligt hier gratis voor het oprapen. Bootje vullen naar Nederland, die gaat anders leeg terug....misschien een leuk idee. Straks mijn pensioen, zal ook wel weer tegenvallen. Maar daar kan ik goed van rond komen als we gezond blijven.
 8. Ik durf er ook voor uit te komen, wat ik hier hoor is niks nieuws voor mij. 15 jaar geleden zat ik er ook helemaal doorheen en kon met mijn gevoelens en de pijn nergens heen. Dankzij de inzet van mijn huisarts en Riagg hebben ze mij kunnen weerhouden om niet nog verder af te dwalen in een neerwaartse spiraal. Ik heb besloten om de natuur op te zoeken in een ver buitenlands land waar ik tot mijzelf kon komen. Is het gelukt na 15 jaar, nou verdomd lastig en soms heb ik nog ernstige drift buien. Ik heb steun van mijn vrouw en ieder jaar begin ik weer meer mens te worden. Het is dus niet dat hier alles super is, maar omdat ik in Nederland in een zwart gat terecht kwam zonder touw of maar een zaklamp. Dit wilde ik even toevoegen, misschien wel een idee voor andere ondernemers ...blijf niet hangen in je omgeving.
 9. De vraag ging om het wereld inkomen...dat wil @sandra graag weten how to do. En volgens mij moet ze dus haar inkomsten in het buitenland opgeven in haar wereld inkomen. Onderbouwd, en dat zal de uitdaging zijn wat ik lees in de geplaatste link. Daarom is een expert in haar geval wel handig lijkt mij.
 10. Toevallig kreeg ik vandaag een aanvraag over een M-biljet van een Kaapverdiaan die vertrokken is naar zijn moederland. Ik heb hem beloofd mij er over te buigen en zien wat ik voor hem kan doen. Het is niet zo eenvoudig wat TS. schetst, het is zoals mijn link ook verwoord..het is een uitdaging. Ik denk dan ook dat ik deze beste Kaapverdiaan niet kan helpen en ook @sandras niet, ik brand mijn vingers er liever niet aan. Een wereld inkomen moet bijv. ook onderbouwd worden, wat in de link ook wordt uitgelegd. Mijn advies is voor @sandras, investeer 250 euro en laat het door een deskundige uitvoeren.
 11. Ik ben dan wel benieuwd welk land dat is, over het algemeen betaal je gewoon inkomsten belasting over het verdiende inkomen, Zal geen 60% zijn of zo, eerder 5 0f 10 % maar toch! Ik word steeds nieuwsgieriger ...want het lijkt er steeds meer op dat ik het verkeerde land heb uitgekozen, en dat is al een super arm land. Maar belasting betalen zal je. Het zal geen arm land zijn waar jij zit, want een maand inkomen hier op Kaapverdië is 250 euro p/m. Voor de snelle rekenaars 3000 p/m netto. Een kapitein van een ferry boot die 7 dagen per week werkt met volle verantwoording, vangt +/- 10.000 euro p/m netto. Ik vind 20.000 euro geen relatief laag bedrag , als dat ook nog eens netto is voor een freelancer op het internet. En dan ook nog eens belastingvrij? Ik ben geen belasting expert, dus jouw laatste vraag kan ik helaas niet beantwoorden.
 12. Goed om daar mee aan de slag te gaan en wens jullie veel succes. Verhuren aan je eigen bedrijf? is mij nog nog niet helemaal duidelijk Welk bedrijf?
 13. Nou... een vergelijkbaar topic als die van jou is geopend ''restaurant in woning'' waar jij toch alles over kan vertellen maar reageert niet. Hier overvloedig maar daar juist net niet, wat mij wel opvalt trouwens. Bovendien vind ik ook dat er topics worden geopend van NIET actieve ondernemers! Volgens mij is het forum daar niet voor bestemd, en krijg je ook te maken met onzin topics. Ik zal geen voorbeelden noemen, maar ze zijn er genoeg. Dat daar dan niet op gereageerd wordt is dan ook wel weer logisch, met Google kom je meestal ook een heel eind.
 14. Dat is mooi, het ondernemersgevoel zit er blijkbaar in en het kriebelt goed. De eerste stap die ik zou nemen is om naar de Gemeente te gaan en de zaak voor te leggen. Vragen om copy van het bestemmingsplan en of uw plan hier in past. Ik zou alles schriftelijk doen en zelfs gesprekken mogen worden opgenomen, het zijn steunpunten tussen uw gevoerde gesprekken met de Gemeente. Daarna, de volgende stap..een goede adviseur op dit gebied. Heeft u daar de vergunningen van ingezien.
 15. Een monumentaal pand soms? En jullie hebben het al gekocht maar moeten nog kijken of het strookt met het bestemmingsplan... Spannend,
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept