Geoffrey

Junior
  • Aantal berichten

    13
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke info

  • Jij bent:
    ondernemer in spe
  • Geslacht
    Male
  • Voornaam
    Geoffrey
  • Achternaam
    Beulque

Bedrijfsinfo

  • Plaats
    Waregem - België

Geoffrey's trofeeën

  1. Misschien is het een idee om in eerste instantie vooral ook te richten op werkzoekenden door hen hun CV te laten plaatsen en hen hiervoor ook te belonen (bv. dat je ervoor zorgt dat hun CV ook automatisch op andere websites geplaatst wordt, of dat je een overeenkomst sluit met een ander bedrijf (bol.com bv.) zodat je hun een kortingcode kunt geven bij de aankoop van een boek over solliciteren). Of misschien kun je het koppelen aan een facebookactie uitgaande van jouw site. Zo'n massabijeenkomst waarbij iedereen zijn eigen drank meeeneemt (er bestaat een term voor, maar die ben ik even kwijt). In het teken van de werkloosheid bv. En voor de publiciteit zou ik zeker ook adverteren via Google Adwords. Tegenwoordig worden coupons voor gratis advertentiekrediet bij Google overal rondgestrooid! (Heb zelf nog 4 codes liggen voor €50!! Mocht je er eentje willen...) Het is maar wat bij me opkomt... stomme ideeën misschien, maar ja, volgens mij komen zelfs de allerbeste ideeën voort uit een eerste stom idee... Succes iig!! :)
  2. Ik vind zelf dat je helemaal gelijk hebt!! Waar slaat het op dat je inderdaad betaalt voor een domeinnaam en dat ze die dan niet meteen vastleggen! Doorheen de jaren heb ik zelf een hekel gekregen aan die kleine hostingbedrijfjes die maar al te graag doorrekenen voor geen service! Ik help zelf vaak mensen met het verhuizen van hun website naar professionelere en veel goedkopere hosting providers (met name: GoDaddy.com - de wereldwijde nummer 1, spotgoedkoop en hyperprofessioneel, je hebt zelf alle controle en je bent zelf ook echt eigenaar van je domeinnaam). Mijn eigen domeinnamen heb ik momenteel gehost bij Whois.com . Net zoals bij GoDaddy gaat het zo: je betaalt en nog geen minuut later is de domeinnaam geregistreerd en actief! Wat jouw geschil betreft met je provider, ik weet van mezelf dat ik echt razend zou zijn. Maar evenzeer vrees ik dat er weinig aan te doen is. Naar mijn mening is de hostingprovider volledig in fout. Maar de domeinnaam opeisen zal volgens mij niet lukken, want de huidige owner handelde volledig correct en onafhankelijk van jouw overeenkomst met je provider. En verdere stappen ondernemen tegen de provider is volgens mij ook niet de moeite, gezien het kleine bedrag waarover het gaat. Misschien vind je wel dezelfde domeinnaam met een andere extensie? Supervervelend!! Maar toch veel succes verder! :)
  3. LMAO: Ik stel me zo voor: Generatie "lui" komt met zijn (of haar) boodschappenlijst bij de Ab, spreekt de eerste de beste vakkenvuller aan en vraagt "waar staat dit allemaal?" ;D ;D Of zoals we in de toekomst gaan winkelen: Je tikt op een computerscherm in wat je wil, je bestelling wordt automatisch geleverd, gaat door de RFID scanner, je pint, je digitale kassaticket wordt naar je smartphone gestuurd en je bent klaar. Of je boodschappen worden gewoon thuis geleverd, dat kan ook. Bij ons is dit zelfs al mogelijk! Zij het niet volautomatisch, maar we kunnen onze boodschappen vooraf doorgeven, is het idd een vakkanvuller die het klaarzet, maar je hoeft het zelf enkel nog af te halen. Opnieuw niet de generatie-lui, maar de generatie die lijdt onder een enorme tijds- en prestatiedruk en niet eens meer de tijd heeft om ontspannen boodschappen te doen. Ideaal vind ik dit niet, maar wij hebben in onze cultuur gewoon geen tijd meer...
  4. Zoeken op 'bugs' tweede hit . Deze generatie noemt je gewoon lui ;) Ik zou het niet zozeer de generatie-lui noemen, maar eerder de generatie van de efficiëntie (waarmee ik niet gezegd wil hebben dat ouderen niet efficiënt zouden (kunnen) zijn, maar wel dat we verplicht worden om op een andere manier met informatie om te gaan). Ik beschreef het al in een ander topic, maar vandaag de dag met de overvloed aan informatie op het net ben je eenmaal verplicht om op een zo snel mogelijk manier informatie te kunnen vinden en opvragen. En dan moeten gaan grasduinen in de informatiehimalaya is gewoonweg tijdverlies, het duurt te lang en we hebben er niet de tijd voor (prestatiedruk). Gewoon vragen is dan sneller. Of een efficiënte zoekfunctie zoals ik beschreef (je vindt die ook in Windows terug bv. als je een mail of bestand zoekt, heb je overal een snel zoekvenster ter beschikking, superhandig!). Ah, ik had beter moeten kijken, zeker weten! Maar ergens is het een gevolg (denk ik toch, is mijn persoonlijke mening) van het Internet, dat we gewoon niet meer de moeite (kunnen) nemen om aandachtig informatie te gaan opzoeken en verwerken, omdat er gewoon veel te veel is. We grijpen daarom naar de snelst en efficiënst mogelijke manier, en in dit geval is dat: gewoon posten in een nieuw topic (zoals vele anderen op vele fora ;D). :)
  5. Nu had ik bij de gepinde topics gekeken of er niet zo'n algemeen topic bestond, maar niet verder. Wordt algemeen op fora posters vaak kwalijk genomen als ze (of dat we :p) niet eerst eens kijken, maar zo zit de Internetgeneratie nu eenmaal in elkaar!! We willen onmiddellijk kunnen vinden wat we zoeken en uitzoeken of er niet al een topic bestaat indezelfde context kost momenteel gewoon nog teveel moeite. Het is sterker dan mezelf ;D. Het zou makkelijk zijn met een AJAX zoekvenstertje zodat je instant kunt zoeken in elk forum op een trefwoord. Maar andere ideeën post ik in het juiste topic!! Bedankt. [mod edit: topic titel hersteld] :)
  6. Ik gebruik Internet Explorer 9 (ik ben een ongelofelijke MS fan :p), maar nu merk ik dat bij het schrijven van een bericht op het forum, de knopjes niet werken (vet, schuin, onderlijnd, etc.) en ook de smileys doen het niet. Lukt wel wanneer ik compatibility mode gebruik. Minor problem, maar ik wou het toch even melden. :)
  7. Ik koop zelf heel erg vaak bij webshops, en wat ik algemeen heel erg aangenaam vind, zijn de volgende zaken: [*]Makkelijke en onmiddellijke betaalmogelijkheid (mijn favoriet is paypal en directe betaling via bankrekening (iDeal bv.)) [*]Supersnelle levering (liefst de dag erna...) [*]Sterke prijzen [*]Online opvolging van je bestelling (bestelstatus, tracking nummer, RMA document, bestelhistoriek) [*]Af en toe een kortingcode als ik vaak bestel [*]Korting bij aanbrengen van nieuwe klant [*]Contactformulier (waar ik snel een vraag kan stellen, met dan ook een snel antwoord) [*]Voorstelling van jezelf (als ik weet bij wie ik koop, dan zal ik vanzelf terugkomen, anders zoek ik elke keer opnieuw naar de goedkoopste webshop) [*]Makkelijke, overzichtelijke layout en wat ik zoek in max. 3 klikken kunnen terugvinden (vai zoekvenster dus, als je eens wil weten hoe ik het niet wil: http://www.kapaza.be - een zoekertjessite waar ik vroeger bijna uitsluitend ging zoeken naar spullen, maar sinds de update van de layout gewoon nooit meer terugkom). Ah, dit kon je zelf ook wel bedenken natuurlijk, maar ik wou graag eens aangeven wat ik als klant belangrijk vind bij een webshop en op welke sites ik wel of niet zou terugkomen. Lijkt me hoe dan ook een project met een beperkt financieel risico en beperkt risico op mislukken. En ik zoek (net zoals 99% van alle Internetgebruikers denk ik) in de eerste plaats via Google als ik iets wil vinden. Dus ik zou zelf adverteren via Google adwords om je eerste klanten snel te werven! Je wordt dan zeker gevonden en zelf verkies ik trouwens de gesponsorde koppelingen boven de zoekresultaten als ik ga klikken. En zorg dat je de beste prijs hebt Succes in ieder geval!! ;)
  8. Ik heb zelf nooit een dergelijke cursus gevolgd, maar ik merk bij mezelf wel dat ik onder invloed van het Internet (en de overvloed aan informatie die daarbij op je afkomt) op een andere, veel snellere manier teksten lees. Net door de overloed aan informatie heb ik onbewust mezelf geleerd supersnel met mijn ogen door de tekst te navigeren en snel de essentie uit teksten haal. Zo zoek ik voor een probleem vaak oplossingen via Google (je bent immers nooit de enige die een bepaald probleem heeft :p), voor de oplossing kom je dan op fora terecht waar het probleem besproken wordt en heel veel mensen een reply posten die geen oplossing biedt... ik weet in een paar seconden volautomatisch te navigeren doorheen zo'n topic en schuin over de tekst te lezen om er in een vrij hoog tempo dat ene onderdeeltje wat ik wil weten, uit te halen. Daartengeover staat dat ik het moeilijk heb om een volledig artikel (in een tijdschrift bv.) met volle aandacht en geconcentreerd te lezen. Dat lukt me bijna niet meer... want ook bij zo'n artikel willen mijn ogen al vooruit navigeren naar dat stukje in het artikel wat mij het meeste boeit en de details achterwege laten. Er is zelfs al onderzoek gedaan naar dit fenomeen en het blijkt eigen te zijn aan de Internetgeneratie (zij die zijn opgegroeid met het Internet) dat informatie op een andere manier verwerkt wordt, gewoon omdat er vandaag de dag teveel informatie beschikbaar is (met ook aandacht in dat onderzoek dat we te goedgelovig worden en zomaar alles wat op wikipedia staat voor waar gaan aannemen). Kortom, ik denk dat op zo'n cursus niets anders gedaan wordt dan de leestechniek van de Internetgeneratie overbrengen aan de oudere generatie. Maar ook dat het voor- en nadelen heeft. Je bent bijna verplicht om een snelleestechniek te kunnen toepassen omwille van de veelvoud aan informatie die we ter beschikking hebben, maar daartegenover staat dat het volledig aandachtig lezen van een stuk tekst op de duur een stuk moeilijker gaat (in mijn geval dan toch).
  9. Ik vind je website er best goed uitzien (naast de reeds gegeven opmerking dat de tekst niet echt uitnodigt om te lezen). Misschien een beetje naast de kwestie, omdat het er hier nu toch niet toe doet, maar zelf zou ik zo'n website echter nooit uitbesteden. Het kost toch behoorlijk wat geld en bovendien heb je dan vaak zelf niet de volle controle over je website en wat je ermee kan. Er bestaat een heel mooi (gratis) alternatief waarmee iedereen een professionele website kan opzetten in een snel tempo met alle mogelijk denkbare uitbreidingen: JOOMLA (http://www.joomla.org). Succes verder met je project!! Wou ik maar even meegeven. :-)
  10. Ik vind dit best een leuk idee!! Eenvoudig, weinig risico en volgens mij ook een kleiner financieel vermogen vereist. Lijkt me ideaal als tussenjaar vooraleer je studies aan te vatten. Ideaal om even mee te experimenteren (zowel algemeen wat ondernemen betreft lijkt het me zeer leerzaam, maar ook gericht naar marketing (wat slaat aan en wat niet, wat vinden mensen goed, wat zou beter kunnen, etc.), en wie weet slaat het wel heel erg aan en wordt het project iets groter. Daarentegen, is het toch maar voor een jaartje, dan verkoop je terug en lijkt het me niet dat je hier een financiële aderlating aan over zou kunnen houden. Zelf ken ik iemand met een mobiel frietkraam... succes is zo groot dat ze er nu al 2 hebben! Zij staan op tal van evenementen (gaande van een privéfeestje, tot schoolfeestjes, tot heuse bedrijfsfeesten). Lijkt me super als je die drang om zelf iets te beginnen echt sterk in je voelt, om er dan ook zo werk van te kunnen maken!! Make dreams come true!! That's what it is about! Benieuwd of je ervoor gaat en wat het wordt!! 8)
  11. Ik heb me enkele jaren geleden aangemeld op dit board en kom nu speciaal terug om in deze kamer een berichtje te plaatsen, blijkt dat je eerst 10 berichten moet hebben, vooraleer je een topic mag starten hier. Wel spijtig, want mocht ik nog geen lid geweest zijn, had ik me speciaal voor deze kamer aangemeld! Verder vind ik higherlevel de beste site voor ondernemen en advies!!! Proud to be a member. :)
  12. Beste, Bedankt voor jullie reactties! :) Ik wil met mijn bedrijfsnaam vooral professionaliteit uitstralen. Het is inderdaad zo dat ik mij eerst vooral op medioren en senioren zal richten... maar op termijn wil ik toch een softwareafdeling uitbouwen (dat is altijd mijn grote droom geweest) en dan vind ik dat een mooie en professionele naam noodzakelijk is. Verder zou ik het liefste een originele naam vinden... dit vooral ook omdat ik van originaliteit een belangrijke peiler wil maken binnen mijn bedrijfje. Waar het op neer komt is dat ik mijn klanten een totaalpakket wil bieden. Voor al hun computernoden kunnen ze bij mij terecht. Verder is het onderwijzen van cursussen aan ouderen die net hun eerste computertje hebben afgeschaft vooral ook een marketingstrategie. Ik geef hen op een enthousiaste, vriendelijke en persoonlijke wijze een computercursus... bij wie zullen ze dan later langsgaan voor hun computernoden? ;) Bedankt!! :D Groeten, Geoffrey
  13. Hallo HigherLevelers!! :D Ik ben net geregistreerd op dit forum en ben heel blij dat ik dit forum gevonden heb. Het lezen van enkele threads heeft me al veel bijgebracht. :) Ik woon in België en ik ben heel druk bezig met de voorbereidingen voor de oprichting van mijn eigen onderneming. Het wordt een computerbedrijfje dat zich in de eerste fase enkel zal richten op particuliere gebruikers met enkele speciale acties naar medioren en senioren die nu pas hun eerste stappen zetten in de computerwereld. Mijn activiteit zal bestaan uit het herstellen van computers, verkopen van nieuwe en tweedehandse pc's, adviseren, webhosting aanbieden en computercursussen geven. Ik ben druk bezig met het opstellen van een ondernemingsplan, en daarvoor heb ik op dit forum ook al heel wat goede informatie gevonden! Echter heb ik één groot probleem... het houdt me al enkele weken bezig... maar ik kan maar geen mooie naam vinden voor mijn bedrijfje. Zelfs mijn logo staat al klaar... ik moet echter nog de bedrijfsnaam invullen. Ik dacht eerst aan een eenvoudige naam zoals ComputerSolutions bv. Maar al deze eenvoudige namen zijn reeds in gebruik. Ik zou graag uitpakken met een originele (eventueel fictieve) maar toch veelzeggende naam. Verder zou ik op termijn, indien de resultaten het toelaten, ook een softwareafdeling uitbouwen... dus zou het leuk zijn mocht de naam ook daarvoor geschikt zijn. Ik heb al de lijsten met Romeinse en Egyptische godennamen doorlopen, heb al een woordenboek Nederlands-Latijn ter hand genomen... maar er is niets uit voortgevloeid. Mijn probleem is een beetje dat ik de creativiteit mis om die woorden wat te vervormen en in elkaar te puzzlen zodat ze een mooi klinkende, goed uitspreekbare en makkelijk te onthouden naam vormen. :-\ Vandaar dat ik hier een postje maak. Er zijn nog wel mensen die hier zo'n naam-topic hebben geopend... dus ik hoop echt dat hier misschien een heel creatieve geest aanwezig is die mij een megafantastische naam komt voorstellen. Werkelijk, jullie zouden er mij een héél groot plezier mee doen!! 8) Wat er tegenover staat? De eer om jou creativiteit en vindingrijkheid op mijn logo te hebben staan!! Alvast héél erg bedankt voor eventuele voorstellen!! :D Vriendelijke groeten, Geoffrey
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.