Jump to content

retired

Senior
 • Content Count

  39
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2

Personal info

 • You are:
  ondernemer

Recent activities

 1. waarschijnlijk betaalt TS 1,8% rente, als ik 20jaar vast aanbieding zie van 1,17% lijkt me dat geen goeie deal. oversluiten zal nog slechtere deal zijn. Als de woning forse overwaarde heeft stukje hiervan verzilveren en beleggen om daarmee beter rendement te maken. zitten uiteraard wel risico's aan. Of helemaal aflossen voor pensioenleeftijd en dan een opeet hypotheek overwegen.
 2. Geen ervaring met horeca maar omzetten (en winst) uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst. Iedereen snakt naar vakantie en ongetwijfeld zal het toerisme in spanje weer aantrekken, hoe snel dat gaat gebeuren is koffiedik kijken. Maar als je niet teveel hoeft te financieren en je hebt een buffer voor mindere tijden achter de hand kan je wellicht nu goede zaken doen.
 3. prima advies, alleen on-call dienst ben ik niet zo'n fan van. slechte ervaringen mee met een gloednieuwe auto die niet meer van zijn plek kwam. "bel de plaatselijke dealer maar, die regelt het wel weer met je eigen dealer" was het advies. na 30 jaar nog steeds lid van ANWB, heb ze eigenlijk nooit nodig maar die keer was ik er erg blij mee. En de kosten van een lidmaatschap zijn peanuts in vergelijking met de andere autokosten. Kopen geeft ook een stukje waarde op de balans. En het stukje wat na btw en inruil over blijft laat ik altijd bij de dealer met hele gunstige voorwaarden.
 4. Arbeid is de grootste kostenpost bij een schoonmaakbedrijf en tarieven staan altijd onder druk. Wil je de hele dag achter een bureau zitten en toch een ondernemerssalaris mee naar huis nemen dan heb je heel wat handjes nodig die voor jou werken om dat mogelijk te maken. Daarnaast gaat er niets boven regelmatig op de werkvloer aanwezig te zijn om aan te sturen, bij te springen en contact houden met de klant (die alleen naar jouw kantoor komt om op te zeggen) Niet voor niets organiseren veel grote schoonmaak bedrijven regelmatig "meewerkdagen"voor het kantoorpersoneel en management)
 5. Alleen jammer dat ik 1x in de 4 jaar weer een stukje boekwinst heb.
 6. Na 4 jaar operational lease heb je in ieder geval de zekerheid dat je 0 waarde in je handen hebt. En ja, wat is gemak? Ik koop iedere 4 jaar nieuw (zakelijk) ruil in en betaal de btw direct omdat die als voorheffing kan verrekenen, blijft gemiddeld minder dan de helft over wat de garage dan in 48 maanden financiert tegen zeer lage rente. Maandelijkse lasten zijn lager dan de afschrijving dus........ Uitgaven: benzine, verzekering en wegenbelasting loopt allemaal automatisch en heb ik geen omkijken naar. Onderhoud: 3 beurten, (de 4de is voor de garage) en 1x voorbanden.
 7. Wat is de reden voor opzegging: andere leverancier of opheffen bedrijf? en wat staat er in hun algemene voorwaarden over opzegvergoeding en de hoogte daarvan?
 8. eigen horloge op de markt brengen ome ali Genoeg horlogefabrieken bij Ali wellicht zitten er tussen die horloges naar eigen ontwerp kunnen maken. horloges uit de 3D printer Zomaar een paar zoekresultaten. Paar dagen achter Google en je kan je eigen merk starten. En met voldoende geld kan je zelfs het zoekwerk uitbesteden
 9. Volgens mij zijn dit geen kosten maar hoort het op de balans als activa waar je vervolgens wel weer op kan afschrijven.
 10. Kan je helaas geen positieve stem geven maar ben het roerend met je eens.
 11. Terecht dat liberale partijen geen zaken willen doen met wappies en racisten.
 12. Ach, vaste klant met afname van de nodige andere diensten. Dat zal dus wel loslopen. En zo niet, ben niet getrouwd met ze. Dus afscheid nemen kan zonder advocaat. 😛
 13. Staat wel in de voorwaarden maar heb niet het idee dat er gehandhaafd op wordt. Heb al 30 jaar 2 particuliere rekeningen en gebruik 1 al meer dan 20 jaar "zakelijk" Maakte zelfs met de vermelding salaris de lonen naar personeel over. Wellicht dat er niet gehandhaafd wordt omdat indertijd de bewuste bank iedereen aanmoedigde een 2de rekening te openen.
 14. Dat is een lastige. Niet alle artikelen lenen zich voor een vast verkooppercentage en jouw klanten moeten het ook weer met winst kunnen door verkopen. Bij hardlopers kan je een lager percentage hanteren als ook bij grotere volumes. Winstmarge per artikel vaststellen dus en korting bij volumes bedenken waarbij het doorleveren wel rendabel moet blijven. Je hebt bij orders ook te maken met vaste handelingskosten.
 15. Ik koop bij diverse groothandels (schoonmaak) in en de meeste zitten rond de 100 euro (franco) bij een Duitse groothandel kan ik zelfs voor een paar euro bestellen, die rekenen een standaard bedrag voor verzending ongeacht de orderwaarde. Heb je inzicht wat bij collega groothandels gebruikelijk is?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept