• 0

zelf likeur maken thuis


Oosterhout 24 september 2022
Betreft: Benodigdheden/ vergunningen etc.
Beste meneer , mevrouw,
Graag wil ik mij door middel van deze brief voorstellen en over mijn product vertellen.
Mijn naam is Wesly Goossen , 42 jaar jong en woonachtig in Oosterhout.
Ik ben Bourgondiër in hart en nieren met een liefde voor koken , eten en drinken.
Vandaar dat ik dan ook graag kook en dingen uitprobeer.
Zodoende ben ik aan de slag ben gegaan met het maken van een drankje!
Het is een volle , rijke dropdrank .
Voor het gemak noem ik deze nu D"rop of d 'onder.
Welke zeer geschikt is als shotje , maar ook zeker als drankje om te nippen , gedurende de avond te
nuttigen.
Nu is het zo dat ik op zoek ben naar de juiste "Tools/Handvatten /vergunningen" om dit product op de
markt te brengen.
Ik zoek daarom nu antwoorden op de volgende vragen:
* Mag ik het thuis produceren, zo ja waar moet ik aan denken?
*Hoe meet ik het juiste alcohol percentage?
*Zijn er regels etc qua hoe op te slaan , te bewaren?
*Wat dien ik te vermelden qua ingrediënten? ( ik gebruik nu bijv ingrediënten die ik koop in de
supermarkt, denk aan jenever, laurierdrop etc)
* Hoe bepaal ik de houdbaarheids datum?
* Hoeveel mag ik produceren ?
*Welke vergunningen heb ik nodig? ( ik wil het maken en leveren aan winkels/slijterijen, dus niet zelf
rechtstreeks aan consumenten verkopen)
Zoals u kunt lezen , wil ik graag verder met mijn droom om mijn D'rop of dónder op de markt te
brengen, maar zoek nog naar de juiste benodigdheden etc.
Hopelijk kunt u mij verder op weg helpen om deze dropdroom te realiseren!
Graag verblijf ik , in afwachting op uw antwoord.
Met vriendelijke groet,
Wesly Goossen.
 

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

7 antwoorden op deze vraag

  • 1

Welkom op HL 

 

Als je werkelijk (professioneel?) aan huis wilt gaan produceren, dan begin je bij de gemeente met navraag te doen over de haalbaarheid van jouw plannen. Uit je vraagstelling blijkt al dat jij je er van bewust bent, dat er dan nóg heel veel hordes genomen moeten worden. Maar begin dus bij het begin...

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Design Thinker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 0
5 uur geleden, weslyg zei:

Voor het gemak noem ik deze nu D"rop of d 'onder.

 

Kijk ook eens naar reeds bestaande dropdrankjes. Een naam 'voor het gemak' kan ook een inbreuk zijn op andermans merkrecht. Als je de stap van hobby naar ondernemen wil maken, moet je zulke zaken serieus nemen. Voor 'het gemak' kan duur uitpakken.

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0

Thuis brouwen kan alleen voor eigen consumptie. Weet overigens niet eens of dat wettelijk is toegestaan, maar even serieus. Als je dit commercieel wilt inzetten (daarom ben je waarschijnlijk op dit forum). Dan kan je net zo goed overwegen om een brouwerij te vinden die jouw recept brouwt.

 

Vergunningen zijn dan gedekt en zelf enorme ketels en professionele apparatuur aanschaffen is een flinke opstart, terwijl er genoeg brouwerijen zijn die een deel van de capaciteit verhuren, vanwege overcapaciteit.

 

Twijfel overigens aan je product als je niet bekend bent met het meten van alcoholpercentage.

Leef je leven door te leven.

Geef om geven door te geven.

Traprenovaties | Treinkaartjes | DC Timmerwerken

Link naar reactie
  • 1

Maar weer de forumregels eens geraadpleegd. Een paar interessante voor je:

 

Stel een duidelijke vraag
Zorg dat je een duidelijke vraag stelt en beperk het aantal vragen in je bericht tot 1 of 2 vragen. Dit vergroot de kans op reacties. Heb je meerdere vragen over verschillende onderwerpen maak daarvoor dan aparte vragen in het juiste forumboard.

 

Dus geen 8 vragen....

 

Laat zien wat je zelf al hebt gedaan
Een bekende uitdrukking is: Ondernemen is een werkwoord. Van ondernemers mag een flinke portie eigen initiatief verwacht worden. Laat bij het stellen van je vraag dus blijken wat je zelf al hebt gedaan om het antwoord te vinden en waar je vastloopt. Een bericht kan worden gesloten als de vraag eenvoudig zelf op te zoeken is.

 

Blijkbaar niets. 

 

Dit forum heeft een zoekfunctie, min of meer dezelfde vraag (over limoncello) is hier al meerdere malen voorbijgekomen.

 

Wat mij betreft kan deze post op slot.

 

 

 

Link naar reactie
  • 0

Ieder geval is natuurlijk anders, maar zoals opgemerkt; je kunt de productie beter uitbesteden aan een bedrijf dat reeds over alle vergunningen en de hele papierwinkel beschikt. Uiteraard kun je zelf de receptuur ontwikkelen, maar een dergelijk bedrijf weet ook alles wat noodzakelijk is qua vergunningen, vermelding van ingredienten, en dergelijke.

 

Voor Nederland specifiek is het ook een keuze of je iets als sterke drank wilt verkopen of niet: Als je het onder 15% wilt houden is je afzetkanaal veel groter (supermarkten), maar dat kan natuurlijk veel te weinig zijn waardoor het alleen via een slijterij mag. 

h:

De eis voor ingredienten voor alcoholische dranken is al een draak van een ding op zich, zelfs voor iets dat via de supermarkt mag... ooit ingedirenten gezien op een fles wijn... afgezien van allergeen informatie "bevat sulfieten"?

Link naar reactie
  • 1
(aangepast)

Leuk idee! Het is alleen best kostbaar ben ik bang. Was is je budget om te investeren?

 

Je kunt zelf in je keuken best e.e.a. mixen tot je een goede receptuur hebt. Dit kan je testen door het aan je doelgroep te voeren en feedback te krijgen. Receptuur aanpassen, etc. Als je gaat produceren, dan zou ik dat aan professionals overlaten (bijv. Herman Jansen uit Schiedam). Die gaan je hele receptuur analyseren en zo goed mogelijk namaken, zodat het ook produceerbaar is. Vervolgens kan je het laten maken per IBC van 1000 liter. Vooral accijns is prijzig. Flessen zijn ook niet goedkoop en een origineel ontwerp kan gedoe geven bij de afvuller. Ook gaat er product verloren doordat het in de leidingen achterblijft. Vervolgens moet je het nog bij de slijterij of supermarkt in de schappen krijgen. Die willen promotie acties, kortingen en voorraad in consignatie. Rotatie is vaak erg laag en alleen met acties op gang te krijgen (maar niet te houden). Een  (eigen) webshop kan uiteraard ook. Bedenk verder dat je niet de enige bent met een likeur, de concurrentie is hevig en de budgetten zijn groot. Ik ben geen doemdenker, maar het speelveld dat je kiest is knap uitdagend. Hoe ik dat weet? Ben betrokken geweest bij een bedrijf dat eigen drank op de markt heeft gebracht. Heeft alleen maar veel geld gekost. 

aangepast door StefanO
Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    1 lid, 96 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.