Hoi HLers,

 

Moet even venten... ik snap helemaal niks meer van dit jaar. Slechtste zomer gedraaid met mijn horeca onderneming en ik snap niet waarom of hoe dat komt. Mijn restaurant is zeer betaalbaar en niks komt van sligro hanos enz. Mijn koks maken alles inhuis en bepaalde items zijn ook alleen bij ons verkrijgbaar. En reviews zijn goed en sinds mei heel random ineens 20% omzet verlies .. juni 30% juli 40% augustus 10% september lijkt op 50% momenteel. In alle jaren dit nooit meegemaakt, de omzet van mijn zaak is altijd heel stabiel en er is ook niks in de buurt nieuws geopend. 

 

Zijn hier meer mensen die dit ervaren of dit gewoon een dip door EK Olympsich spelen en slechte zomer?

Link naar reactie
https://www.higherlevel.nl/forums/topic/76946-vreemd-jaar/
Delen op andere sites

Aanbevolen berichten

8 antwoorden op deze vraag

  • 0

Zit je omzetverlies in minder klanten of in een lagere besteding per klant?

 

 

5 minuten geleden, monkeychow zei:

en er is ook niks in de buurt nieuws geopend

Is er ook geen concurrentie gekomen in de vorm van thuisbezorging van vergelijkbaar voedsel?

Link naar reactie
https://www.higherlevel.nl/forums/topic/76946-vreemd-jaar/#findComment-686806
Delen op andere sites

  • 0

Ik lees even jouw historie terug op dit forum en ben benieuwd naar het verloop van eerdere verhalen die je hier hebt gedeeld, want daar heb je een aantal vragen nooit beantwoord? Misschien kun je dat in dit topic meenemen en zo door redeneren naar dit topic, want wellicht zijn er verbanden te leggen?

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc I Innovatiestrategieën Ontwerper I HL-Deelnemer en -Moderator I Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht I Bedrijfsidee? Toets het Grátis: HIERMEE!

Link naar reactie
https://www.higherlevel.nl/forums/topic/76946-vreemd-jaar/#findComment-686807
Delen op andere sites

  • 0
16 minuten geleden, RubenT zei:

Zit je omzetverlies in minder klanten of in een lagere besteding per klant?

Minder klanten. En dan praat ik over 600 a 800 couverts per maand.

16 minuten geleden, RubenT zei:

 

Is er ook geen concurrentie gekomen in de vorm van thuisbezorging van vergelijkbaar voedsel?

nee er is ook helemaal niks nieuws gekomen. Denk dat er momenteel meer ten onder gaan dan erbij komen.

Link naar reactie
https://www.higherlevel.nl/forums/topic/76946-vreemd-jaar/#findComment-686810
Delen op andere sites

  • 0
2 minuten geleden, monkeychow zei:

dat ik even weer niet meer weet. 

 

Je zou een soort business analyse of scan kunnen laten doen. Soms is daar zelfs subsidie voor te krijgen...

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc I Innovatiestrategieën Ontwerper I HL-Deelnemer en -Moderator I Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht I Bedrijfsidee? Toets het Grátis: HIERMEE!

Link naar reactie
https://www.higherlevel.nl/forums/topic/76946-vreemd-jaar/#findComment-686813
Delen op andere sites

  • 0
1 uur geleden, Hans van den Bergh zei:

Je zou een soort business analyse of scan kunnen laten doen. Soms is daar zelfs subsidie voor te krijgen...

Ik denk eerder aan een klanttevredenheidsonderzoek … 

 

“Verandering van spijs doet eten” is al een heel oud gezegde en in veel gevallen niet onterecht.

Косара - Счетоводни и консултантски услуги / Cosara - Biuro Rachunkowe i Doradztwo Podatkowe

Instead of Thinking Outside the Box, Get Rid of the Box.

Link naar reactie
https://www.higherlevel.nl/forums/topic/76946-vreemd-jaar/#findComment-686819
Delen op andere sites

  • 0
55 minuten geleden, Cosara zei:

Ik denk eerder aan een klanttevredenheidsonderzoek … 

 

Een goede analyse zou zomaar (ook) daarop uit kunnen komen...

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc I Innovatiestrategieën Ontwerper I HL-Deelnemer en -Moderator I Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht I Bedrijfsidee? Toets het Grátis: HIERMEE!

Link naar reactie
https://www.higherlevel.nl/forums/topic/76946-vreemd-jaar/#findComment-686820
Delen op andere sites

  • 0

Sluit me aan bij wat er geschreven is.

Tevens is het toch makkelijk om eens een kop koffie of thee bij je concurrenten te gaan drinken, en dan observeren hoe druk het daar is, dit op wisselende tijden, of op de tijden dat je je eigen omzet mist.

Mijn indruk is dat het ondanks de ietwat onzekere tijden, het druk blijft in de horeca, dit uit eigen waarneming.
 

Link naar reactie
https://www.higherlevel.nl/forums/topic/76946-vreemd-jaar/#findComment-686859
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Hide Sidebar
  • Wie is er online?
    4 leden, 71 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 80.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.