• 0

Adverteren dmv Folders

Ik ga een eenmanszaak beginnen in het Schildersvak.(onderhoudsschilder)

Aangezien ik nog geen klanten heb wil ik dit zo goed en grondig mogelijk aanpakken.Ik heb aardig de tijd voor de nodige voorbereiding want ik ga 1Juni starten.

Hoe kan ik het best gaan adverteren en hoe ver van te voren zal ik gaan beginnen met klanten werven.

 

Ik heb al een logo en een brief opgesteld,ik wil hier een folder van maken en die rond gaan brengen ook hier geld hoe ver van te voren zal ik dat gaan doen?

En op wat voor papier zou ik die folder afdrukken?

Ik heb het nu op gewoon papier gedaan maar dat vind ik zo goedkoop staan,moet ik het zo in de bus doen of in een envelop?

 

Alle hulp\advies is welkom

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Je kunt ook een folder laten maken, maar dat is misschien te duur. In ieder geval zou ik gekleurd papier kopen en hierop de tekst printen. Voor een schildersbedrijf is gekleurd papier heel toepasselijk. Om kosten te besparen laat je de evenloppen even zitten en stop je jouw uitgeprinte folder in de brievenbussen.

 

Let wel op de Nee/Ja stickers die mensen gebruiken.

 

Je kunt ook overwegen om reclame te maken in een buurtblad of krantje. Dan heb je meteen een hoop mensen die in de buurt wonen. En een website is ook erg handig. Ik zou voordat je reclame begint te maken zorgen dat jouw bedrijfje helemaal klaar is om aan de slag te gaan.

 

Dat betekent:

- voorwaarden moeten op papier en duidelijk zijn.

- het tarief / prijs moet duidelijk zijn.

- geef je garantie op je werk, ja/nee.

- inschrijven bij Kamer van Koophandel.

- website klaar en in de lucht.

 

Dit allemaal voordat je begint met reclame maken, want anders heb je dalijk een klant die vragen begint te stellen over onderwerpen die je nog niet uitgewerkt hebt.

 

Hopelijk heb je hier iets aan. :)

www.maastrichtmoetjehoren.nl

Link naar reactie
  • 0

Denk ook aan een persbericht voor het lokale sufferdje: schrijf een persbericht met daarin duidelijk een paar usp's (unique selling points)zoals de bijzondere kwaliteit van je verf, je specialistische kennis of een bijzondere eigenschap van je businessmodel (schilderbeurt op leasebasis, abonnementsvorm).

Veel van deze lokale krantjes publiceren regelmatig over lokale ondernemers, het krantje moet toch vol, en er gebeurt niet iedere week iets spannends in de lokale politiek....

 

Let erbij jepersbericht wel opdat je 'droge' objectieve informatiegeeft, en geen wervende verkoopfolder schrijft.Als een journalist enthousiast is maakt hij dat er wel van.

Link naar reactie
  • 0

Ik wil toch even reageren op je berichten..

 

Begrijpend dat de start van een bedrijf of als zelfstandige uiteraard heel spannend is, lees ik tussen de regels door dat je toch wel beetje/heel onzeker bent.

 

Folders zijn geen wondermiddel, met het sturen van folders moet je niet denken dat je per start datum direkt aan de slag zou kunnen gaan omdat mensen direkt gereageerd hebben. Reklame maken is een moeilijk en langdurig proces. Als men geinteresseerd is, zal het foldertje in eerste instantie op de grote hoop belanden. Ook zullen heeeel veel foldertjes misschien wel in de vuilnisbak landen, daar kun je helaas zeker van zijn.

 

Zorg zoals collega HL'ers hierboven al opmerkten dat je in plaatselijke bladen met een redaktioneel stukje aandacht krijgt.. Reklame is een langdurig proces...

 

Dan wil je zoals je in je vorige berichten meld, starten per 2 Juni? waarom deze precieze datum? waarom niet per direkt?

 

Heel veel succes

 

Rick

 

Link naar reactie
  • 0

Het is nu winter,en voor de schilder ligt hier het werk niet voor het oprapen,dus 1 juni lijkt mij een betere datum,

 

Maar aangezien ik nog geen klanten heb leek het mij handig om me daar nu al op voor te bereiden,

En hoe en wanneer ik daar het best mee kan beginnen.

 

Ik hoop dat jullie daarmee helpen kunnen,ik dacht zelf aan folders maar als er een betere\effectievere manier voor is hoor ik dat graag,

De eerdere onzekerheid is weg hoor,

Ben er helemaal klaar voor,

 

Alleen nog zien klanten\werk te krijgen je moet ergens beginnen

 

Link naar reactie
  • 0

Je moet voor jezelf duidelijk hebben:

 

-wie je klant is:op welke doelgroep ga je als eerste je pijlen richten (een enkele doelgroep aanspreken en daar naamsbekendheid opbouwen is gemakkelijker dan proberen de hele markt meteen te veroveren).

-hoeveel klanten je nodig hebt om je omzetdoelstelling te bereiken

-hoeveel potentiele klanten je voor juni al in het offertestadium wilt hebben.

 

Succes!

Link naar reactie
  • 0

Beste Jeroni,

Reclame maken, dat doe je de hele dag (als het goed is). Begin eens met in je profiel in ieder geval je woonplaats te vermelden. Misschien ben ik wel op zoek naar een schilder, meer dan wel eentje een beetje in de buurt. Maak ook (heel veel) visitekaartjes en verspreidt die waar je ook maar kan bedenken. Zorg dat niemand bij je wegloopt zonder je kaartje in zijn zak te hebben gestoken. Laat in al je gespreken merken dat je gaat starten. Maak alvast afspraken, neem nu al werk op en schrijf je bijvoorbeeld in bij uitzend buro's voor zzp-ers.

Specialist op het gebied van "advertising by products",

vinder van het juiste geschenk voor uw doel.

Link naar reactie
  • 0

Maar aangezien ik nog geen klanten heb leek het mij handig om me daar nu al op voor te bereiden,

En hoe en wanneer ik daar het best mee kan beginnen.

 

Volgens mij kun je per direct beginnen met het werven van opdrachten. voor de meeste klanten van bijvoorbeeld buiten-schilderwerk zal het waarschijnlijk niet zoveel uitmaken in welke maand dit precies gebeurt. Ikzelf heb ook 4 maanden voor de uitvoeringsdatum de offertes opgevraagd voor het schilderen van mijn huis. Op deze manier kun je mooi een aantal maanden werk vooruit plannen. Houdt is je planning wel rekning met enige uitloop. Door een periode van slecht weer stond mijn schilder op een gegeven moment op zondagochtend nog te werken door een te krappe planning.

 

Gr, Niek

 

Link naar reactie
  • 0

Schilderwerk op maat ?:

 

LINtopland.jpg

 

Misschien is zoiets leuk als visitekaartje of in de vorm van een verfblik/kwast (weet niet als dat mogelijk is.. )

 

Zelf heb ik er ook visitekaartjes weg gehaald, het bestellen van de plastic varianten duurde wel lang ! echter heb ik wel netjes 100 stuks papieren ter compensatie gekregen tevoren.

 

www.mariakramer.nl

ASP.Net specialist, Ontwikkeling webbased softwaresystemen, Webdesign; meer info: http://www.jumptide.nl en voor de smalle beurs websites voor een vast bedrag per maand: http://www.werkendewebsites.nl

Link naar reactie
  • 0

Vindt het erg leuk om te lezen hoe je voor jezelf wilt beginnen (ben namelijk ook een klein jaar geleden mijn eigen schildersbedrijf begonnen).

Ik heb ook een leuke folder laten maken maar heb op korter termijn heel weinig reacties gekregen. Het verspreiden van folders zal misschien op langer termijn wel helpen dit i.v.m naamsbekendheid. Mijn ervaring is dat ik als beginner de meeste opdrachten via offertesites heb binnengehaald.Daarnaast is het erg verstandig om lid van fnvzbo te worden. Zij hebben namelijk een handig handboek voor startendende zzp's. Hierin staan voorbeeld offertes, factureren enz.

 

Veel Succes!!!!

Link naar reactie
  • 0

Zo profiel veranderd,hoop dat dit ook een beetje helpt,

 

Folders zijn dus niet echt effectief?

Iemand nog een idee waar ik mee zou kunnen beginnen nu al om klanten te werven,ik ga zoveel mogelijk bij particulieren werken(althans dat is mijn streven).

Zoek dus een snel werkende methode om klanten te werven

 

Bedankt mensen voor alle hulp zover

Link naar reactie
  • 0

Niet te kort door de bocht met: Folders zijn dus niet echt effectief?

 

Tuurlijk zijn folders een goede manier om jezelf te promoten, echter niet op korte termijn!

Wat jij zoekt is de wens van ieder startende ondernemer. Als dat idee of process een vast gegeven zou zijn, begonnen heel veel mensen voor zichzelf. ;)

 

Wat hier al door vele anderen gezegd wordt is: wat maakt jou verschillend van andere schilders? Zorg dat DAT opvalt!

 

Zorg inderdaad dat je de HELE dag met kaartjes strooit..

 

NU starten met klanten werven en wat maakt het uit om nu al binnenwerk aan te nemen? wat is toch die heilige streefdatum Juni?

NU starten met alles wat je kunt pakken..

 

Succes

 

Rick

Link naar reactie
  • 0

Reklame ideen:

 

1. zoek een mooie leege muur op een goede lokatie in de buurt uit, praat natuurlijk met de eigenaar en verf daar groot op:

 

Nieuw verfje nodig? bel: 0123-4567689

 

2. PR stukje in lokale krant met een aktie (b.v. de eerste 10 klanten betalen geen btw).

 

3. zorg dat je in de goude gids wordt gevonden

 

en vooral: zorg voor dusdanige top-kwaliteit en service dat de mensen er een natte zakdoek van krijgen.

 

4. vergeet die folder, maak een zwart/wit kopie (1.000 stk) met daarom je message in "geverfde" letters. dat valt op en kost bijna niets. laat die door je buurjongen in alle briefenbussen in de buurt gooien.

 

Sukses!

 

Andries van der Schaft

 

Link naar reactie
  • 0

"" Heeft het geen nut om een leuk logo-tje met een bijpassende tekst dubbel te vouwen op een a4 en die door de brievenbus gooien,of gaat dat niet werken?""

 

Wat verwacht je daarvan dan?? Ik bedoel dus binnen nu en twee maanden??

Als je de foldertjes verspreid hebt, ga je dan thuis zitten wachten?

 

Dit is een onderdeel van je ondernemingsplan!!

 

Maak nou eens een complete korte termijn strategie en een lange termijn strategie voor jezelf met alle tips die je hier gekregen hebt.

 

Groet

 

Rick

Link naar reactie
  • 0

Je zou ook kunnen partneren met andere bedrijven.

Een startende hovenier (de buitenboel op orde maken), een onderhoudsman, klusjesman, timmerman.

 

Bied mensen aan dat als ze nog 3 mensen vinden die door jou hun schilderwerk laten doen ze 25% korting krijgen op hun gezamelijke rekening. (Dan doen die mensen een stuk acquisitie voor je namelijk, bij hun buren, die zij waarschijnlijk wel kennen!)

 

En blijf erover nadenken hoe je zorgt dat jouw bedrijf, jouw dienst zich onderscheidt van andere schilders. Je bent waarschijnlijk heel praktisch gericht op "schilderwerk verkopen" maar je eerste winst kan je al boeken als jij anders bent dan de bedrijven waarmee je gaat concurreren. Probeer ook te achterhalen waarover mensen vaak ontevreden zijn wanneer ze ontevreden zijn over schilderwerk en speel daar op in door te communiceren (en waar te maken uiteraard) dat jij daar juist erg goed in bent.

Noem jezelf een huis-visagist ofzo ;-)

"Uw eigen Leco voor uw huis!"

 

 

 

 

Link naar reactie
  • 0

Ik heb dus wel een langetermijn planning door klanten te winnen voor mezelf,want dat zal uitstekend gaan doormiddel van mond tot mond reclame,

Alleen het starten en klanten beginnen te krijgen vind ik nog een beetje lastig om daarvoor een effectieve strategie te bedenken

 

 

bedankt

Link naar reactie
  • 0

Ik rijd straks met een bedrijfsauto met het logo van mijn bedrijf,en laat ontzettend veel visite kaartjes drukken en eventueel ook nog reclameborden,en dat incombinatie met mond tot mond reclame zal dit denk ik best effectief zijn

 

Alleen nog de korte termijn strategie,daar ben ik nog niet uit

 

Bedankt

Link naar reactie
  • 0

zal uitstekend gaan doormiddel van mond tot mond reclame,

 

Is dit het enige waar je op bouwt??

 

Ik ben het met communiqa eens, waar basseer jij op dat visitekaartjes rondstrooien mond tot mond reclame oplevert.

Er vanuit gaan dat dit voor jou gaat werken is een wel erg makkelijke aanname die voor onaagename verassingen kan zorgen als jou klantenring daar niet zoveel voor voelt, of als er andere redenen zijn waarom ze het niet doorgeven.

Link naar reactie
  • 0

Je gaat helemaal uit van een rooskleurige toekomst. Uiteraard helemaal niet verkeerd maar:

Heb je al een berekend wat een slechte mond op mond reklame kan betekenen?

Heb je al eens bekeken wanneer een klant niet betaald, en jij achter je geld aan moet. Deze klant zal jou uiteindelijk als een boeman afschilderen? Met mond op mond reklame ben je overgeleverd aan de "baaldag" van de klant op die dag en op dat moment.

 

Met alleen mond op mond reklame zul je het waarschijnlijk niet redden!

 

Je zult zeker in het eerste jaar een strak plan moeten hebben waar je mee bezig bent, wat je streven is met ieder kwartaal!! Werk daar naar toe, stel jezelf eisen.

 

Succes

 

Rick

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    9 leden, 171 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.