Jump to content

HenkF1704

Senior
 • Content Count

  31
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Male
 • Address
  Struisgrasstraat 9, Amsterdam, 1032LE, Netherlands
 • First name
  Henk
 • Last name
  Feenstra
 • Company or organization name
  Signs U Need
 • Website address
 • How did you find us:
  partner-site

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Bizz, Zibb, KVK

Company info

 1. Op www.nedvang.nl staat de laatste nieuwsbrief. Nou staan daar bedragen en gewichtsklasses in. Ik zit me steeds meer af te vragen of ik bezig ben met ondernemen of bezig ben met lijstjes bij te houden wat ik aan het doen ben. Ik denk dat ik niet boven de 15000 kilogram kom maar stel dat ze denken dat het wel zo is. Dan moet ik dus helemaal gaan bij zitten houden hoeveel ik verstuur en wat ik gebruik. http://www.nedvang.nl/NEDVANG/NEDVANG_NL/ezines/test_ezine/swordezineedition.2006-03-14.7886917993 kweet niet of ie het doet ;)
 2. Zoals Erwin ook al zegt. Het heeft nut vanaf een bepaalde omzet. Welke grens er precies is weet ik niet. Misschien dat je boekhouder (accountant) je precies kan vertellen hoe het in elkaar zit. De reden om een bv te worden hoeft natuurlijk niet alleen in je omzet (winst e.d.) te zitten. Nee omzet is een winst ;) dat weet ik ook wel..... Er zijn genoeg redenen waarom iemand een bv wordt. Ik zit eraan te denken om een bv te worden om risico's af te gaan dekken. Stel de ideale grens is 60.000 netto winst. En ik zit nu op 50.000. Als eenmanszaak betaal ik (pff weet ik veel) 5000 belasting. Als bv betaal ik voor hetzelfde 7500 aan belasting. Dan laat ik er een bv van maken. Puur omdat ik voor die 2500 belasting een heleboel risico's afdek. (de bedragen zijn fictief ;)) Ik zou gewoon eens een goed gesprek met een accountant oid hebben als je dit precies wilt weten en misschien loopt iemand op HL hier rond die je dat precies kan uitleggen. Groet, Henk
 3. Hier hebben we ook een frankeermachine. Met dat nieuwe netset is het wel makkelijker geworden want je upload gewoon je eigen ding maar aan de andere kant maakt het niet veel meer uit met postzegels. Als ik voor 200 euro postzegels zou kopen in de winkel dan ben ik dat in 1x kwijt. Als ik nu voor 200 euro mijn frankeermachine op waardeer dan krijg ik 3 dagen later een rekening in de bus. Het voordeel er wel van is je hebt geen serie verschillende postzegels. Let ook op de jaarlijkse tariefswijzigingen van de TPG. Ieder jaar nieuwe tarieven ieder jaar een nieuwe Eprom. Kosten rond de 200 euro. Ik weet niet wat het precies kost. Je krijgt wel 70 euro weer terug als je de oude opstuurt. Onderhoudscontractje moet je er ook bij doen anders zit je met garantie problemen en je moet dan je portomonee trekken als er iets aan mankeert. Heb je veel van hetzelfde. Dus altijd 0,78ct aan normale postzegels dan zou ik gewoon een hele partij postzegels kopen. En gewoon opletten dat als je met het laatste doosje begint weer nieuwe besteld. Maar heb je heel veel wisselingen in je porto dan zou ik overwegen voor een frankeermachine. Ik zou niet mijn verzendtarieven verlagen omdat je nu een frankeermachine hebt. Door gewoon de normale kosten te rekenen die je nu rekent verdien je de machine terug. Ik hoop dat je hier wat aan hebt. Groet, Henk
 4. Dat blijkt dat er nu wel geld in omloop is.. Maar waar de schoen nou wringt is mij nog niet helemaal duidelijk. Is het omdat zij nu geld heeft gevangen over jouw rug? Omdat ze het niet helemaal netjes heeft afgehandeld met de verkoop van het hele verhaal. Niet om tegen je aan te schoppen ofzo maar je hebt de website gemaakt. Zij heeft het bedrijf gemaakt. Jij onderhoud nog steeds de website tegen normale tarieven. Wat wil je nog meer eruit halen? Compensatie van de verkoop? Een dankjewel? Een egostreling. Nogmaals niet om tegen je aan te schoppen maar wat is het einddoel. Een goeie leer is het wel voor de volgende keer. Het is niet helemaal hetzelfde maar ik leer ook nog steeds. Soms komen er wel goeie klanten naar me toe en die vragen dan een "speciale" prijs want als het goed gaat komt er nog veel meer vanaf maar dan moeten ze wel een speciale prijs hebben. Dat gaat dan echt zo van ja eeh ze willen er nu 10 maar als de prijs goed is willen ze er wel 1000. Vroeger maakte ik dan een prijs op basis van die 1000! FOUT! Want die 1000 kwam niet. Nu maak ik een prijs voor die 10 en als die 1000 komen dan gaan we daar wel verder over. Wat ik ook geleerd heb is zakelijk en prive goed gescheiden houden. Als ik een bordje maak voor familie dan betalen ze die gewoon. Hoe lullig dat misschien ook klinkt maar anders blijf ik bezig. Maar goed even terug komen op jouw verhaal. Wat wil je eruit halen?
 5. Stel he... stel.. dat je het nou eens omdraait... de website was niet goed.. liep iedere keer in de soep. vakanties werden niet goed geregistreerd. Daardoor ging de site haar geld kosten. Had je die haar dan vergoed omdat jij die site hebt gebouwd?
 6. Weet je waar ik nog het meest moeite mee heb is met mensen die voor een dubbeltje op de eerste rij zitten.. Naar de Aldi gaan en dan AH service verwachten. Een kruidvat DVD speler kopen en verwachten dat deze minstens zo goed is als bijvoorbeeld een Onkyo. Appels met peren vergelijken is dat. En dat is het zelfde (in mijn ogen) als een brief op de bus doen met gewoon een postzegel en iets aangetekend versturen. Tuurlijk verwacht je dat de brief gewoon aankomt. De DVD speler zal het ook wel doen. Alleen als je het aantekend weet je bijna zeker dat het goed aankomt en gewoon met een postzegel niet. Dat is al jaren zo. Daar wordt ook al jaren over geklaagd. Belangrijke pakketten verstuur ik aangetekend en minder belangrijke gewoon met de post. Ik heb bijna nooit gehad dat iets niet aankomt. Maar de belangrijke pakketten blijf ik gewoon aangetekend versturen omdat ik dan meer zekerheid heb. Maar hey het is mijn mening. ;)
 7. Wat betreft de spullen (lampen, afzuiging e.d.) kan je inderdaad gewoon kopen. Hoe je het het beste (en vooral waar) je het moet verbouwen denk ik dat zij (de verkopende partij) je ook wel kunnen vertellen. Zij kunnen je ook precies vertellen hoeveel je mag verbouwen. Zodat het nog onder eigen gebruik valt.
 8. Mijn Yess moment.. hmmm.. zullen er verschillende zijn en als alles mee zit komt de volgende er ook weer aan. Tenminste dat ligt een beetje aan de bank. Investering... nieuwe machines bank moet geld regelen. Dus als dat doorgaat heb ik mijn Yess momentje. Volgende Yess momentje zal denk ik zijn als ik de sleutel van het nieuwe pand krijg.. En ik denk dat er daarna nog vele zullen volgen...
 9. Zoals ook al door de postbode vermeld. Je hebt verschillende manieren van verzenden. Alleen met barcode (goedkope manier) en met handtekening en dan nog de luxe.. handtekening retour. Als er alleen met barcode is verzonden kan je het pakket volgen maar dat geeft geen garantie dat het op de exacte plek is aangekomen. Ja ik weet het. De TPG is verplicht het goed aan te leveren. Gaat ook in 95% goed. Tenminste 95% was het toch? Dan heb je een percentage van 5% op weet ik hoeveel pakketten. Het is heel naar als het mis gaat. Dat ben ik met je eens maar kom op in welk bedrijf gaat er wel eens iets niet mis? 5% vind ik nog best acceptabel. En als je meer zekerheid wil dan moet je via een duurdere manier van verzenden sturen. Waarom heb je eigenlijk die factuur betaald? Je hebt toch nog niks gehad? Of was het vooruit betalen? Had het dan onder rembours laten komen. Of had een bepaalde manier van verzenden gevraagd. Maar goed. Heb je je pakket inmiddels? Zo niet? De leverancier moet een klacht indienen en een onderzoek instellen hiernaar! Jij hoeft dat niet te doen. Hij heeft het verzonden en is daarom ook verantwoordelijk ervoor. Ik denk dat we het nog wel horen of je je pakketje hebt gehad.
 10. En dan natuurlijk de laatste nieuwe. Die met zijn lego blokjes een kamer wil vullen....
 11. Mag ik hieruit opmaken dat je een groothandel gaat beginnen. Maar wil je leveren aan consumenten of bedrijven. Of gewoon allebei. En hoe had je de opslag in gedachten? In de schuur bij je thuis of een loods huren. Wat ik begrepen heb (of het waar is weet ik niet) mag je niet vanaf ieder industrie terrein aan consumenten leveren. Dus directe verkoop. Dit ivm regeltjes. Maar correct me if i'm wrong. Maar waar je informatie zou kunnen inwinnen. Je zou eens kunnen kijken bij groothandels in cadeau artikelen. Hoe die het doen en wat ze doen. En hoe zij aan hun markt aandeel komen.
 12. Gilbert, Naar aanleiding van jouw vraag (en je eerdere berichten) het volgende. Waarom geen open kaart spelen? Minste risico. En als ik het goed begrijp wil je dus bijvoorbeeld op je site neerzetten SONY maar geen philips, akai, samsung, jvc, lg etc.etc. Tenminste dat maak ik op uit je eerdere berichten. Als je nou eens opzoek gaat naar een bedrijf wat in nederland gewoon een vestiging heeft en daar eens mee om de tafel gaat zitten. Wie weet wat je dan voor informatie te weten krijgt.
 13. Wie weet wie dit zijn: www.marketingtiger.com Ik word hier helemaal naar van. Heb gedacht ik ga niet replyen want dan is het mailadres dus bekent maar na een stuk of weet ik hoeveel mail toch maar getracht te replyen maar dat gaat dus mooi niet! Nog irritanter is dat de onderwerpen steeds wisselen. Ja ik kan in mijn outlook lijst neerzetten dat alles waar Google in staat in de prullenbak moet maar dan zou ik nooit een bericht kunnen krijgen met google erin (tenzij ik steeds de lijst door loop). Iemand een idee hoe ik van die $@$@ afkom?
 14. Ik ben het wel eens met de spreuk. Misschien iets anders geformullerd. Je leert pas geneieten van hoogtepunten als je de diepe dalen kent. Tenminste zo zie ik het. Als jij vanaf jongs af aan rijk bent (rijke ouders bijvoorbeeld) dan groei je zo op en denk je dat het normaal is om met een mooie goude pinpas op pad te gaan. Maar ben je beneden aan begonnen en heb je heel veel moeite gedaan om zo hoog te komen om toch met die gouden pinpas op pad te gaan dan waardeer je het veel meer. (mijn mening). Wat betreft die Gladiatoren... er zullen er genoeg zijn die in het begin van hun "carriere" verloren hebben en toen gedacht hebben: Dit nooit meer! en zijn toen alleen maar gaan winnen. Het bestaat niet dat je alleen maar wint. En als je een keer verliest waardeer je het gewonnen des te meer.
 15. René, De boekhouding is qua accountancy uitbesteedt. Het inboeken en verwerken van facturen (deb & cred) en het verwerken van alle bankafschriften doen we zelf. Mijn vrouw doet dat in het weekend. Maar dat is niet het grootste punt. Dat legt beslag op mijn dagplanning. Nu is het rustig en kan ik ook over dingen nadenken en uitzoeken. Maar als straks iedereen weer aan het werk is is daar de tijd weer niet voor. Telefoon/fax/email , offertes, bezoeken brengen aan bedrijven en dat soort dingen zijn dan weer aan de orde van de dag en soms ben ik met zoveel tegelijk bezig dat dat er wel eens bij in schiet. Dus het wordt gewoon teveel om alleen te doen. Het gaat nog wel maar er zit geen stijgende lijn in. Omzet was net iets meer als vorig jaar. Zonder prijsverhoging. Dus de groei zit er nog wel in maar het mag van mij wel iets sneller gaan. De groei komt dus alleen doordat ik meer doe. En dat zonder personeel. In 2004 had ik nog personeel.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept